Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr lis 26, 2025 15:28

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2487 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119 ... 166  Następna strona
 Homoseksualizm 

Czy jesteś za legalizacją związków homoseksualnych?
Tak 39%  39%  [ 136 ]
Nie 57%  57%  [ 199 ]
Nie mam zdania 5%  5%  [ 17 ]
Liczba głosów : 352

Homoseksualizm 
Autor Wiadomość

Cytuj:
Jakbys nie wiedzial to przypominam Ci ze wlasnie kosciol zakazal swiecen ksiezy homoseksualanych wlasnie dlatego ze pedofilia wlasnie u homoseksualnych ksiezy wystepowala najczesciej wg badan komisji watykanskiej
Tak wiec , jesli stare pokolenie ksiezy homoseksualistow umrze smiercia naturalna , to bardzo niewielu homoseksualistow uda sie byc ksiezmi i wtedy rzeczywiscie porownany ten problem wobec ksiezy hetero zyjacych w celibacie

Ja zaś uważam że kościół niemógł rozwiązać problemów [ celibatu ] bo to ugodziło by w jego finanse. Postąpił więc tak jak mu wygodnie i zrzucił wine na jakąś mniejszość w swoim gronie .
Następne pokolenia zobaczą czy rozwiązał problem tym sposobem , czy też niebardzo .

Ja mam przeczucie że kościół heroicznie zwalcza problem który sam wyprodukował.

Cytuj:
Tak zwiekszony wskaznik zachowan pedofilnych u ksiezy byl wlasnie wynikiem przyjmowania homoseksualnych ksiezy i kosciol ten problem wyregulowal , zakazujac swiecen homoseksualnym osobom

No to masz dostęp do jakiś danych do których reszta ludzkości niema.
Skoro kościół posiada dane na temat zmniejszenia pedofili wśród księży na skutek zakazu święceń homoseksualistów to niech je ujawni w imie dobra dzieci. Obawiam się jednak że kościół ma inne priorytety.
Pozatym kiedyż to taki zakaz został wprowadzony.
Kiedy to homoseksualizm nie był przeciwskazaniem do święceń ?

Wydaje mi się że oficjalne stanowisko kościoła jest tutaj niezmienne od wieków. To na ile hierarchia kościela respektuje własne nauki to druga sprawa.

Cytuj:
Tak sie skladalo ze podalem Ci dane z roznych osrodkow badawczych , moza je wszystkie nazwac tendencyjnymi tylko ze.......
w dalszym ciagu nie mam od ciebie materialow twierdzacych ze to nie jest prawda

A ja Ci klaruje że że te twoje dane przeczą twoim tezą [ a przynajmniej ich nie uzasadniają ].
Weź sobie książke do statystyki i sam sprawdź.

Pn cze 05, 2006 22:16

Cytuj:
Cytat:
Jakbys nie wiedzial to przypominam Ci ze wlasnie kosciol zakazal swiecen ksiezy homoseksualanych wlasnie dlatego ze pedofilia wlasnie u homoseksualnych ksiezy wystepowala najczesciej wg badan komisji watykanskiej
Tak wiec , jesli stare pokolenie ksiezy homoseksualistow umrze smiercia naturalna , to bardzo niewielu homoseksualistow uda sie byc ksiezmi i wtedy rzeczywiscie porownany ten problem wobec ksiezy hetero zyjacych w celibacie

Ja zaś uważam że kościół niemógł rozwiązać problemów [ celibatu ] bo to ugodziło by w jego finanse. Postąpił więc tak jak mu wygodnie i zrzucił wine na jakąś mniejszość w swoim gronie .

Taak, wszyscy sie zmowili na homoseksualistow, badania naukowcow, kosciol......spisek swiatowy

Tylko ze ta komisja watykanska jednoznacznie stwierdzila co bylo powodem pedofilii u ksiezy w glownej mierze
Maja te badania i na podstawie tychze badan i dochodzen zabronili wyswiecen kaplanskich homoseksualistow
Czy uwazasz ze mozliwe to by bylo tylko dlatego ze sobie cos tam ktos wymyslil ?
Ci naukowcy ktorych zacytowalem tez sobie wymyslili tak ?

Cytuj:
Ja mam przeczucie że kościół heroicznie zwalcza problem który sam wyprodukował

Kosciol niczego nie wyprodukowal, celibat mozna powiazac z problemami seksualnymi ..ale skierowanymi naturalnie w strone kobiet
Nie wmowisz mi jednak ze celibat jest odpowiedzialny za pedofilie, tzn jesli ktos nie obcuje z kobieta ..to od razu ma ochote na dzieci

To homoseskualizm lezy u zrodel pedofilii w przewazajacej czesci

Gdyby homoseksualaistow bylo nie 3 % a 30 % sytuacja z pedofilia wymknela by sie spod kontroli w spoleczenstwie !

Kosciol nie zdawal sobie sprawe z powagi sytuacji ( tj tak duzej ilosci homo wsrod klerykow tj znacznie wiekszej niz normalnie wystepuja w spoleczenstwie ) dopuki nie zbadal sprawy i nie dowiedzial sie co jest bezposrednia przyczyna pedofilii u ksiezy
Jak sie dowiedzial , zakazal swiecen homoseksualistom i nie zrobil z nikogo kozla ofiarnego..badania wskazuja jednoznacznie co jest przyczyna zla pedofilii

Cytuj:
Wydaje mi się że oficjalne stanowisko kościoła jest tutaj niezmienne od wieków. To na ile hierarchia kościela respektuje własne nauki to druga sprawa.

No to Ci sie zle wydaje , wczesniej homoseksualisci mogli byc klerykami

Cytuj:
Cytat:
Tak sie skladalo ze podalem Ci dane z roznych osrodkow badawczych , moza je wszystkie nazwac tendencyjnymi tylko ze.......
w dalszym ciagu nie mam od ciebie materialow twierdzacych ze to nie jest prawda

A ja Ci klaruje że że te twoje dane przeczą twoim tezą [ a przynajmniej ich nie uzasadniają ].
Weź sobie książke do statystyki i sam sprawdź.

Czlowieku ,czy nie widzisz jak beznadziejne argumenty wysuwasz aby obronic cos co jest nie do obronienia ?
Ja Ci podaje konkretne badania i przyklady ..a Ty mi dajesz za przyklad jakis idiotyczny wzor ze statystyki w dodatku ktory i tak nie mozna zastosowac poniewaz brakuje nam danych aby uzyc tego akurat wzoru

Co nie znaczy ze czlowiek jest idiota i nie potrafi logicznie myslec i kojarzyc tylko musi akurat opierac sie na Twoim niedorzecznym w tej sytuacji wzorze

Wt cze 06, 2006 0:01

W Niemczech zyje 49.000 (39.500 mezczyzni + 9.500 kobiety) zarazonych HIV i chorych na Aids, z tego:
-31.000 zinfekowanych i chorych to mezczyznie majacy seks z mezczyznami.
-5.500 zarazila sie na drodze heteroseksualnych kontaktow
-6.000 na drodze brania dozylnego narkotykow
- 600 transfuzje krwi

Daje to 600 nosicieli na milion mieszkańców. Ponad 370 z nich to geje.

Nowe infekcje w 2005:
ogolnie 2.600 , z tego (2.250 mezczyzn i 350 kobiet) z tego:
70% to mezczyzni, majacy seks z mezczyznami
20% zarazila sie HIV na drodze heteroseksualnych kontaktow.
9% w wyniku brania dozylnego narkotykow.

W 2003 roku liczba zakażeń HIV w środowisku męskich homoseksualistów wynosiła 50%. W ciągu dwóch lat wzrosła aż o 20%.

Dla porównania, w "faszystowskiej Polsce" (słowa Roberta Biedronia) liczba zarejestrowanych nosicieli (w Niemczech też mówimy tylko o zarejestrowanych) wynosi ok. 10 tys., co daje 200 nosicielni na milion mieszkańców. Trzy razy mniej niż w Niemczech.

Śr cze 14, 2006 13:15

http://www.rki.de/cln_011/nn_231622/EN/ ... __nnn=true

Infekcje AIDS

Kontakty homoseksualne wsrod mezczyzn: 50% ( 3 - 6 % populacji )
Heteroseksualne kontakty: 8% ( 94-97 % populacji )

Gdyby nie pogrom aids w afryce mozna by bylo smialo stwierdzic ze aids to druga sodoma i gomora

Śr cze 14, 2006 13:51

Śr cze 14, 2006 16:57

Czyżbyś postulował edukacje prohigieniczną wśród homoseksualistów ?

Przykład homosiów [ zakładam że dane są prawdziwe ] wskazuje na potrzebe promocji prezerwatyw [ spełniających funkcje nie tylko antykoncepcyjne ].

Brak normalnego traktowania przez społeczeństwo spycha ich do podziemia i naraża na przypadkowe/przygodne kontakty seksualne.
Utrudnianie życia w stałych związkach odbija się na zdrowiu tej grupy społecznej.

Czy osoby promujące homofobie nie powinny poczówać się do winy za taki stan żeczy ?

Cz cze 15, 2006 17:07

Gabriel !

Czyżbyś postulował edukacje prohigieniczną wśród homoseksualistów ?

Przykład homosiów [ zakładam że dane są prawdziwe ] wskazuje na potrzebe promocji prezerwatyw [ spełniających funkcje nie tylko antykoncepcyjne ].

Brak normalnego traktowania przez społeczeństwo spycha ich do podziemia i naraża na przypadkowe/przygodne kontakty seksualne.
Utrudnianie życia w stałych związkach odbija się na zdrowiu tej grupy społecznej.

Czy osoby promujące homofobie nie powinny poczówać się do winy za taki stan żeczy ?

Czy uwazasz ze homoseksualisci uzywaja prezerwatywy rzadziej od heteroseksualistow i dlatego jest taki u nich problem z AIDS ?

Cz cze 15, 2006 17:13

Wydaje mi się że mają mniejszą presje wymuszającą ich [prezerwatyw ] używanie , bo ich związki nie są obarczone " niebezpieczeństwem " rozrodu.

Ponieważ społeczeństwo piętnuje ich związki , więc związki te są bardziej nietrwałe , co rodzi częstą zmiane partnerów i co zatym idzie zwiększone prawdopodobieństwo trafienia wśród nich [ partnerów ] na nosiciela choroby.

Ponieważ społeczeństwo [ w większości ] odrzuca homoseksualistów , są zmuszeni szukać akceptacji dla swoich potrzeb wśród innych wyżutków [ przestępców , narkomanów itp. ]

Niemam złudzeń że zmienie twoje nastawienie do zagadnienia homoseksualizmu. Pragnę jedynie uświadomić Ci konsekwencje twoich poglądów.

Pozdrawiam.

Cz cze 15, 2006 19:13

Cytuj:
Wydaje mi się że mają mniejszą presje wymuszającą ich [prezerwatyw ] używanie , bo ich związki nie są obarczone " niebezpieczeństwem " rozrodu

No czyli po prostu stosuja bardzo czesto seks analny , ktorego tak sie wypieral queer jak zaba blota
I tutaj tkwi problem w infekcjach AIDS moim zdaniem

Cytuj:
Ponieważ społeczeństwo piętnuje ich związki , więc związki te są bardziej nietrwałe , co rodzi częstą zmiane partnerów i co zatym idzie zwiększone prawdopodobieństwo trafienia wśród nich [ partnerów ] na nosiciela choroby

Co ma pietnowanie zwiazkow do zmiany partnerow ?W bardzo pro homoseksualnej Holandii zmiana partnerow jest rownie czesta jak w Polsce albo nawet jeszcze czestsza.Zmiennosc partnerow lezy w samej naturze homo i tutaj srodowisko nie ma nic do rzeczy

Cytuj:
Niemam złudzeń że zmienie twoje nastawienie do zagadnienia homoseksualizmu. Pragnę jedynie uświadomić Ci konsekwencje twoich poglądów.

Nic mi nie uswiadomisz poniewaz mylisz sie.Jeszcze niedlugo a obwinisz hetero ze jest ich az 97 % ..a homo tylko 3 % ..i to bedzie wina hetero ze jest ich zbyt duzo dlatego biedni homosie maja problemy emocjonalne

Cz cze 15, 2006 19:42

Cytuj:
No czyli po prostu stosuja bardzo czesto seks analny , ktorego tak sie wypieral queer jak zaba blota
I tutaj tkwi problem w infekcjach AIDS moim zdaniem

Poprostu osoby wybierające sex analny nie biorą pod uwage że może on skutkować zakażeniem. Wydaje im się że jeśli niema zagrożenia poczęciem to wogóle niema zagrożenia.

Cytuj:
Co ma pietnowanie zwiazkow do zmiany partnerow.

Skoro częstsze zmiany występują , to usiłuje znaleźć jakąś przyczyne.

Cytuj:
W bardzo pro homoseksualnej Holandii zmiana partnerow jest rownie czesta jak w Polsce albo nawet jeszcze czestsza. Zmiennosc partnerow lezy w samej naturze homo i tutaj srodowisko nie ma nic do rzeczy

Jeśli to prawda to widocznie nie mam racji doszukując się przyczyny częstych zmian w presji społecznej.

Uważam więc że należy poszukiwać innej przyczyny.

Jeśli zwyczaj podawania ręki może skutkować zarażeniem jakimś choróbskiem to nie powód do zakazu kontaktów międzyludzkich , tylko do poszukiwania i eliminacji przyczyny chorób.

Jeśli jakaś choroba występuje w danym środowisku częściej to należy edukować dane środowisko co do sposobów unikania tejże.

Historia ludzkości dowodzi że uczucia i rządze są ślepe [ bezrozumne ].
W każdej epoce i kulturze zdażały się przekroczenia przyjętych norm społecznych podyktowane potrzebą zaspokojenia tychże.
Jeśli zabroni się heteroseksualnym parom współżycia to i tak nic nieda.
Jeśli zabroni się współżycia homoseksualistom to też nic nieda.
Należy poszukiwać sposobów realizacji przgnień ludzi w sposób jak najkorzystniejszy zarówno dla nich jak i dla ogółu społeczeństwa.
Może wprowadzić zwyczaj wymiany zaświadczeniami lekarskimi o braku HIV między partnerami [ zarówno homoseksualnymi , jak i cheteroseksualnymi. ]

W każdym razie taki tok rozumowania że :
-Skoro stosunki seksualne są źródłem chorób to ich zabrońmy-
Jest moim zdaniem naiwnością graniczącą z głupotą.

Zła jest choroba , a nie stosunek który może ją wywołać.
Należy zwalczać choroby , a nie stosunki .

Cytuj:
Nic mi nie uswiadomisz poniewaz mylisz sie

Tylko że niemasz na poparcie swoich tez żadnych argumentów , poza swoją wiarą.

Cytuj:
Jeszcze niedlugo a obwinisz hetero ze jest ich az 97 % ..a homo tylko 3 % ..i to bedzie wina hetero ze jest ich zbyt duzo dlatego biedni homosie maja problemy emocjonalne

Biedni homosie mają problemy wynikłe z samego faktu że są mniejszością.
Oprócz tego mają problemy wynikłe z bezmyślnego okrucieństwa usankcjonowanego przesądami religijnymi.

O ile z pierwszą grupą trudno jest coś zrobić [ można conajwyżej otaczać ich dodatkową opieką jako grupę w pewien sposób upośledzoną ] , to z drugą grupą ich problemów [ homofobią ] każdy porządny człowiek ma moralny obowiązek walczyć.

Cz cze 15, 2006 21:08

Cytuj:
Skoro częstsze zmiany występują , to usiłuje znaleźć jakąś przyczyne.

Ty usilujesz na sile znalesc przyczyne z zewnatrz , czyli srodowiskowa.A ja Ci usiluje udowodnic ze srodowiska w ktorych homoseksualisci zyja sa rozne jedne bardzo tolerancyjne a inne o wiele mniej , natomiast statystyki odnosnie plag ( pedofilia,AIDS, niestabilnosc zwiazkow ) dreczacych homosiow sa podobne we wszystkich krajach mimi ze srodowska sa odmienne
Tak wiec problem lezy nie w srodowisku otaczajacym homo a wich samej naturze , ich obyczajach i zachowaniach

Cytuj:
Jeśli zwyczaj podawania ręki może skutkować zarażeniem jakimś choróbskiem to nie powód do zakazu kontaktów międzyludzkich , tylko do poszukiwania i eliminacji przyczyny chorób

No i znowu nie masz racji.Przebywalem w krajach gdzie szerzyla sie bardzo epidemia SARS i ludzie wlasnie przestali podawac sobie reke na powitanie a niektorzy uzywali maseczek ochronnych

Jako ciekawostke powiem Ci ze w kosciolach wyszlo zarzadzenie aby na znak pokoju w czasie mszy sw nie podawac sobie dloni , tylko kiwac glowa

Cytuj:
O ile z pierwszą grupą trudno jest coś zrobić [ można conajwyżej otaczać ich dodatkową opieką jako grupę w pewien sposób upośledzoną ] , to z drugą grupą ich problemów [ homofobią ] każdy porządny człowiek ma moralny obowiązek walczyć.

Nie kolego, nalezy upominac ze zle robia i edukowac tak jak sie edukuje male dzieci bo akceptowana patologia rodzi jeszcze gorsza patologie

Cz cze 15, 2006 22:49

Cytuj:
natomiast statystyki odnosnie plag ( pedofilia,AIDS, niestabilnosc zwiazkow ) dreczacych homosiow sa podobne we wszystkich krajach

Niewiem z kąd masz dane ze wszystkich krajów.
Zważywszy na to że większość kultur jest homofobiczna , można przyjąć że większość środowisk homoseksualnych podlega różnym presjom.

Cytuj:
problem lezy nie w srodowisku otaczajacym homo a wich samej naturze , ich obyczajach i zachowaniach

Jestem zwolennikiem poglądu że zachowanie człowieka jest w równym stopniu podyktowane konstrukcją [ genetyka ] i uwarunkowaniem [ sprzężenie zwrotne ze środowiskiem ].
W tych dwóch czynnikach dopatrywać się można przyczyn.

Uważam że zło rodzi zło i dlatego homofobia społeczna przekłada się na patologie homoseksualistów.
Podobnie zresztą jak u wierzących . Presja dogmatów wiary przekłada się na homofobie.

Cytuj:
No i znowu nie masz racji.Przebywalem w krajach gdzie szerzyla sie bardzo epidemia SARS i ludzie wlasnie przestali podawac sobie reke na powitanie a niektorzy uzywali maseczek ochronnych

To że ludzie w ekstremalnych sytuacjach chwytają się rozpaczliwych rozwiązań nie znaczy że należy się nimi zadowolić.
Należy odkryć i zwalczać przyczyny , a nie objawy [ w dodatku postępując jak paranoik ].

Cytuj:
Jako ciekawostke powiem Ci ze w kosciolach wyszlo zarzadzenie aby na znak pokoju w czasie mszy sw nie podawac sobie dloni , tylko kiwac glowa

U nas także tak było do niedawna.
Pozatym co innego odejście od wzajemnego obściskiwania się w trakcie imprez masowych , a co innego zakaz kontaktu fizycznego wogóle.

Cytuj:
Nie kolego, nalezy upominac ze zle robia i edukowac tak jak sie edukuje male dzieci bo akceptowana patologia rodzi jeszcze gorsza patologie

Co widać najlepiej na przykładzie akceptacji religii.

Pt cze 16, 2006 23:01

Cytat:
natomiast statystyki odnosnie plag ( pedofilia,AIDS, niestabilnosc zwiazkow ) dreczacych homosiow sa podobne we wszystkich krajach

Niewiem z kąd masz dane ze wszystkich krajów.
Zważywszy na to że większość kultur jest homofobiczna , można przyjąć że większość środowisk homoseksualnych podlega różnym presjom.

Napisalem Ci w bardzo pro homoseksualnej Holandii statystyki sa podobne , wiec nie srodowisko tutaj odgrywa decydujaca role

Cytuj:
Uważam że zło rodzi zło i dlatego homofobia społeczna przekłada się na patologie homoseksualistów.
Podobnie zresztą jak u wierzących . Presja dogmatów wiary przekłada się na homofobie.

Zlo rodzi zlo, a akceptacja patologii rodzi jeszcze wieksza patologie
Dogmaty wiary stworzyly m in cywilizacje taka jaka mamy obcenie czyli 2000 lat historii ,a co stworzyly dogmaty ateizmu ? degeneracje spoleczenstwa ...jaka widac na kazdym kroku a najwieksza w tzw postepowych spolecznestwach Holandii czy Szwecji

Oj malo widziales swiata jeszcze , bardzo malo a poglad swoj opierasz glownie na polskim podworku

Cytuj:
Cytat:

U nas także tak było do niedawna.
Pozatym co innego odejście od wzajemnego obściskiwania się w trakcie imprez masowych , a co innego zakaz kontaktu fizycznego wogóle.

Oczywiscie ze nie mozna wprowadzic zakazu kontaktu fizycznego ale w dobie epidemii wprowadza sie pewne ograniczenia i to nie jest nic zlego

Cytuj:
Cytat:

Co widać najlepiej na przykładzie akceptacji religii

Religia chrzescijanska jako jedna z niewielu nurtow w spolecznestwie walczy z patologia

I tak jak Ci napisalem jak ateizm bedzie mial chociazby w 1/10 taki dorobek w zwalczaniu zla jak chrzescijanstwo ktoore istnieje 2000 lat to porozmawiamy o akceptacjach

So cze 17, 2006 3:48

Cytuj:
Napisalem Ci w bardzo pro homoseksualnej Holandii statystyki sa podobne , wiec nie srodowisko tutaj odgrywa decydujaca role

Powiedz mi od kiegy to w Holandii obowiązuje równouprawnienie homoseksualistów ? Czy to że prawo daje im równe [ załużmy ] prawa , oznacza że w społeczeństwie są traktowani jak każy inny ?

Myśle że masz racje że środowisko społeczne to nie wszystko.
Homoseksualiści jako mniejszość ma kilka dodatkowych barier których pokonywanie dostarcza im dodatkowych stresów i utrudnia podejmowanie w życiu racjionalnych decyzji.
Tylko że ja uważam to za powód do pomocy im , a nie do dodatkowego " dokopania ".

Cytuj:

Żyjemy w świecie który kieruje się takimi a nie innymi prawami.
Postępowanie wbrew naturalnym potrzebom nie prowadzi do niczego dobrego.
Należy jakoś porzytecznie skanalizować , lub znaleźć jakieś zastępczey sposób zaspokajania takich potrzeb.
Udawanie że nieistnieją , niemają znaczenia , że ich niema niczego dobrego nie wróży.
Homoseksualiści byli , są i będą.
Należy znaleźć im [ z poszanowaniem ich godności i potrzeb ] jakieś miejsce w naszej społeczności , tak by nikt nikogo nie krzywdził.
I takie postępowanie uważam za dobre.

Cytuj:
Dogmaty wiary stworzyly m in cywilizacje taka jaka mamy obcenie czyli 2000 lat historii ,a co stworzyly dogmaty ateizmu ? degeneracje spoleczenstwa ...jaka widac na kazdym kroku a najwieksza w tzw postepowych spolecznestwach Holandii czy Szwecji

Ateizm niema dogmatów.
Jedynym wspólnym elemenyem łączącym te różnorodne filozofie jest negacja teizmu.

Nie dostrzegam degeneracji społeczeństw państw skandynawskich [ w przeciwieństwie do naszego ].
Ja tam wolałbym żyć w społeczeństwie Holenderskim , czy Szwedzkim.
Niestety zdolności do nauki języków niemam i poukładałem sobie życie tutaj.
Uważam jednak że upodobnienie do społeczeństw skandynawskich to krok we właściwym kierunku.

Cytuj:
Oj malo widziales swiata jeszcze , bardzo malo a poglad swoj opierasz glownie na polskim podworku

Masz racje że niejestem globtroterem [ chociaż w kilku miejscach byłem ].

Najbardziej do społeczeństw skandynawskich przekonuje mnie to że Tobie Gabrielu się nie podobają :D .

Cytuj:
Oczywiscie ze nie mozna wprowadzic zakazu kontaktu fizycznego ale w dobie epidemii wprowadza sie pewne ograniczenia i to nie jest nic zlego

Zgadzam się.
Do póki nie opanuje się HIV należy stosować szczególne środki ostrożności.
Różnimy się jedynie w opini jakie te środki powinny być.

Cytuj:
Religia chrzescijanska jako jedna z niewielu nurtow w spolecznestwie walczy z patologia

Moim zdaniem sama jest nośnikiem patologii.
Ale to tylko moje prywatne zdanie z którym pewnie się nie zgodzisz.

Cytuj:
I tak jak Ci napisalem jak ateizm bedzie mial chociazby w 1/10 taki dorobek w zwalczaniu zla jak chrzescijanstwo ktoore istnieje 2000 lat to porozmawiamy o akceptacjach

Moim zdaniem wszelkie rozumne działania w historii ludzkości były podyktowane ateistycznym podejściem do świata w którym żyjemy.
Wszystko co stworzono sensownego oparte jest na założeniu że musimy sami kształtować świat , a nie oglądać się na opiekę nadprzyrodzonych mocy.
Postrzegam religie jedynie jako uzasadnienie wszelkiej głupoty , która żadnego innego uzasadnienia doszukać się nie potrafi.
Dlatego jestem ateizującym agnostykiem.

So cze 17, 2006 15:13

Powiedz mi od kiegy to w Holandii obowiązuje równouprawnienie homoseksualistów ? Czy to że prawo daje im równe [ załużmy ] prawa , oznacza że w społeczeństwie są traktowani jak każy inny ?

Myśle że masz racje że środowisko społeczne to nie wszystko.
Homoseksualiści jako mniejszość ma kilka dodatkowych barier których pokonywanie dostarcza im dodatkowych stresów i utrudnia podejmowanie w życiu racjionalnych decyzji.
Tylko że ja uważam to za powód do pomocy im , a nie do dodatkowego " dokopania ".

Nigdzie na swiecie nie ma tak aby grupy mniejszosciowe nie byly wcale dyskryminowane
Dyskryminowani sa lysi, wysocy, grubi, brzydcy, malo inteligetni ...itd itp....tylko jakos dziwnym trafem te plagi ( zmiennosc zwiazkow, aids,pedofila ) trapia tylko w wiekszosci homoseksualistow

Cytuj:

Alez na dobra sprawe trzebaby pomagac wszystkim grupom mniejszosciowym.....!! tj grubym, lysym..malo inteligentnym ( choc czasami mam wrazenie ze to wiekszosc ) ..a takze przyjaciolom i smakoszom miodu pitnego czy zabich udek

Jakby nie patrzec to kazdego pod jakas grupe mniejsoszciowa moznaby zaliczyc...i juz mu sie nalezy automatycznie z tego powodu pomoc tak ?

Cytuj:
Cytat:

Żyjemy w świecie który kieruje się takimi a nie innymi prawami.
Postępowanie wbrew naturalnym potrzebom nie prowadzi do niczego dobrego.
Należy jakoś porzytecznie skanalizować , lub znaleźć jakieś zastępczey sposób zaspokajania takich potrzeb.
Udawanie że nieistnieją , niemają znaczenia , że ich niema niczego dobrego nie wróży.
Homoseksualiści byli , są i będą.

Ekshibicjonisci byli i beda..wiec popierasz ich prawa do chodznie nago po ulicy czy nie ????
Mysle ze dalsze chowanie glowy w piasek tez niczego nie wrozy dobrego z tym tematem :)

Cytuj:
Nie dostrzegam degeneracji społeczeństw państw skandynawskich [ w przeciwieństwie do naszego ].
Ja tam wolałbym żyć w społeczeństwie Holenderskim , czy Szwedzkim

No to pogadaj sobie ze zwyklymi ludzmi z tamtego regionu

Cytuj:
Cytat:

Moim zdaniem sama jest nośnikiem patologii.
Ale to tylko moje prywatne zdanie z którym pewnie się nie zgodzisz

No coz, jak napisalem wpierw byla religia a pozniej ateizm...
A tak wogole polecam Ci bajke filozofa Leszka Kolakowskiego "o garbie "
Bardzo madra bajka polecam

Cytuj:
Cytat:

Moim zdaniem wszelkie rozumne działania w historii ludzkości były podyktowane ateistycznym podejściem do świata w którym żyjemy.
Wszystko co stworzono sensownego oparte jest na założeniu że musimy sami kształtować świat , a nie oglądać się na opiekę nadprzyrodzonych mocy.
Postrzegam religie jedynie jako uzasadnienie wszelkiej głupoty , która żadnego innego uzasadnienia doszukać się nie potrafi.
Dlatego jestem ateizującym agnostykiem.

A moim zdaniem do XVIII przynajmniej wieku ludzkosc kierowala sie przeslaniem biblijnym "Czyncie sobie ziemie poddana" przestrzegajac jednoczesnie bozych przykazan
Ostatnie 150 lat zmienilo to podejscie

A co w ostatnich 150 latach sie dzialo na swiecie..tego chyba nie trzeba pisac....

So cze 17, 2006 15:35
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2487 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119 ... 166  Następna strona