Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So lis 22, 2025 7:38

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3503 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 178, 179, 180, 181, 182, 183, 184 ... 234  Następna strona
 KONKURS BIBLIJNY 
Autor Wiadomość

Ja też jestem umysł ścisły i dłuższe wypowiedzi nie są moją mocną stroną
(oczywiście te pisemne, bo ogólnie to straszna ze mnie gaduła ;) )

Jakoś sobie poradzimy ;)
Przeprowadzimy nieskomplikowaną indukcję, obliczymy współczynnik prawdopodobieńswta w wybranej aksjomatyce i jakoś pójdzie :D

Pt sie 18, 2006 15:36
Halszka- nad relacją- a raczej zdjęciami- pracuję od wczoraj ( czyli od powrotu do domu :D ) Są nikłe szanse , że do jutra skończę....

Pytań jeszcze nie ruszyłam :hmmm: - Największym problemem w tej chwili jest dla mnie brak problemu.... :D Myślę, co by tu wziąć z tej Księgi Przysłów i w główce pusto - o popsutych twardych dyskach nie pisali :lol:

N sie 20, 2006 11:59

Dzięki, baranku, za info. Ja też długo szukalam "mojego przyslowia". Trzeba pewno opracować nową wersję Księgi Przysłów, wzbogaconą o mądrości adekwatne do naszych realiów i naszych niedoskonałości. ;)

(Pisałam do Ciebie na PW. Czy awaria Ci to "zeżarła"?)

N sie 20, 2006 20:40

:hmmm: - Największym problemem w tej chwili jest dla mnie brak problemu.... :D

Miałem podobną sytuację i jej rozwiązanie rozpocząłem od przeczytanie Księgi Przysłów. Okazało się, że jeden raz to było za mało i przeczytałem ponownie. :gazeta: W tekscie można odnaleźć wielkie bogactwo odniesień do życia. Także do sytuacji, które miały miejsce w życiu, a które, według słowa Bożego, powinny być rozwiązane inaczej. Mądrość tej Księgi dała mi już wiele światła na codzienne życie. Wierzę, że każde przeczytane i przemedytowane zdanie jest niczym woda dla spieczonej ziemi. :drink:
Myślę :hmmm: , że to zadanie nie powinno być rozwiązane tylko w sposób formalny, ale bardziej oparte na modlitwie i natchnieniach Ducha Świętego, co w niektórych wypowiedziach na forum się pojawiało.
Raduje się serce :lol: czytając o rekolekcyjnych radościach jej uczestników. Święty czas rekolekcji był dla mne zawsze czasem szczególnym, który owocował w dalszym życiu. Każda chwila wyciszenia to wielki głos Boga w moim sercu. :) :-) :-D :biggrin:

Pn sie 21, 2006 7:18
Żeby nie zaśmiecać Biblii ;) wydzieliłam temat o zdjęciach z Camino. Zapraszam tutaj: viewtopic.php?t=8950

Wt sie 22, 2006 19:01

Dziękuję za pomoc odnośnie pierwszego pytania. Przeczytałam, rozważyłam, napisałam, wysłałam :)

ps. Gośliniak, miło było zobaczyć Twój wpis na stronce. Pozdrawiam.

Śr sie 23, 2006 10:24

to co chcę napisać powoli nabiera kształtu, ale w mojej głowie...
wiąż brakuje czasu by usiaść i ubrać to w słowa i przelać na papier...

Śr sie 23, 2006 10:42

Śr sie 23, 2006 16:02

Chciałam Was pozdrowić ze szlaku moich wakacyjnych wędrówek po różnych polskich zakątkach i zaściankach, ale hasło mi się zapomniało i musiałam z tym poczekać do powrotu do domu :)
Ech, teraz przyjdzie się sprężyć nad Księgą Przysłów... :o

Cz sie 24, 2006 9:19

No właśnie j też będę się musiała zabrać wreszcie za pisanie tego wypracowanka. Ale mam nadzieję żę po 9-u dniach rekolekcji w drodzie (pielgrzymki) przyjdzie mi to łatwiej. :-D
Na pielgrzymce bylo super. !! Niesamowita atmosfera i ludzie. Szkoda że to to już koniec. Następna za 354 dni. :D

So sie 26, 2006 10:42

Post KONKURS BIBLIJNY
8) NAJPIERW PIERWSZE POWINNY BYĆ JAKIEŚ PYTANIA BIBLIJNE,NP. Z ROZDZIAŁU I WIERSZA,KTÓRE POWINNO SIĘ ODGADNĄĆ :?: DRUGIE; Z TYM PRZYMRUŻENIEM OKA TO NA PISMO ŚWIĘTE CZY KOBIETĘ :?: .

So sie 26, 2006 11:59
Witaj, Laura ( i wyłącz caps, bo to oznacza krzyk :) )

Jeśli chodzi o pytanie 1 :
Cytuj:
Pytanie 1 [172] - (28 pkt.)

Każdy z nas ma jakieś większe lub mniejsze problemy: ze sobą, w relacjach z Panem Bogiem, z innymi; w pracy, rodzinie czy szkole. Proszę wybrać jeden konkretny taki problem i po przeczytaniu Księgi Przysłów opisać, jakie podaje ona rady by go rozwiązać.

Informacja „techniczna”: minimum wymagane do uzyskania 28 punktów to - strona A4 w Wordzie standardowym tekstem i czcionką (czyli Times New Roman 12, marginesy 2,5, interlinia pojedyncza)

To należy opisać , jakie rady podaje Księga Przysłów na rozwiązanie jednego, konkretnego, dowolnie wybranego problemu - przykładowo: dobre małżeństwo, posłuszeństwo, prawdomówność....

Przy pytaniach 2 i 3, trzeba wskazać, kto ( pyt. 2) lub do kogo ( pyt.3) powiedział przytaczane słowa w Biblii oraz wskazać gdzie- czyli podać miejsce w Biblii, gdzie te słowa są.

Pozostaje tylko pytanie : czy starczy jedno miejsce, czy trzeba wypisać wszystkie miejsca w Biblii, gdzie jest dane zdanie ??

Z tym " gdzie" miałam pomysł, żeby określić miejsce rzeczywiste, np. na krzyżu ... ale to chyba już moja komplikacja , nie wymóg .

I nie wiem, gdzie w 2 pytaniu widzisz przymrużenie oka ... ?

So sie 26, 2006 12:23

Post konkurs
:-) czy można odpowiedzieć na pierwsze pytanie tylko na forum bez worda :?:

So sie 26, 2006 13:27
Laura .... odpowiedzi na pytania należy przesyłać na podany e-mail. W szczególnych przypadkach możesz się skontaktować z saxonem przez PW chociażby i uzgodnić inną formę .... ale na pewno nie naley odpowiedzi pisać na ogólnodostępnym Forum - bo co to wówczas za konkurs ?

I dlaczego nie Word ? - nie chcesz, nie masz tego programu, czy nie umiesz w nim pisać ?

Na pyt. 2 i 3 w odpowiedzi trzeba wskazać konkretny wers- a nie cały rozdział. Poszukaj jeszcze. :)

Twoje odpowiedzi (?) przekazałam saxonowi na PW.

So sie 26, 2006 14:57

Post Re: KONKURS BIBLIJNY
laura@poczta.wiara.pl napisał(a):
8) NAJPIERW PIERWSZE POWINNY BYĆ JAKIEŚ PYTANIA BIBLIJNE,NP. Z ROZDZIAŁU I WIERSZA,KTÓRE POWINNO SIĘ ODGADNĄĆ :?: DRUGIE; Z TYM PRZYMRUŻENIEM OKA TO NA PISMO ŚWIĘTE CZY KOBIETĘ :?: .

Lauro, myślę, że Ty weszłaś na pierwszą stronę Forum, przeczytałaś pierwszą, żartobliwą wypowiedź Belizariusza i myślisz, że w niej są zawarte pytania, na które my teraz mamy odpowiadać. To nieporozumienie.

Trzeba wejść na portal Wiara, odnaleźć Konkurs biblijny, kliknąć w hasełko Pytania i tam odsłonią się te, na które teraz, czyli w sierpniu, mamy odpowiadać. Po znalezieniu odpowiedzi musisz je mailem lub na PW przesłać do saxona.
Pozdrówka!

So sie 26, 2006 15:32
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 3503 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 178, 179, 180, 181, 182, 183, 184 ... 234  Następna strona