| Autor |
Wiadomość |
|
sachmett
|
Kasia nie martw się
Ja też jestem umysł ścisły i dłuższe wypowiedzi nie są moją mocną stroną
(oczywiście te pisemne, bo ogólnie to straszna ze mnie gaduła  )
Jakoś sobie poradzimy
Przeprowadzimy nieskomplikowaną indukcję, obliczymy współczynnik prawdopodobieńswta w wybranej aksjomatyce i jakoś pójdzie 
_________________ Synuś już jest z nami:)
|
| Pt sie 18, 2006 15:36 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Halszka- nad relacją- a raczej zdjęciami- pracuję od wczoraj ( czyli od powrotu do domu  ) Są nikłe szanse , że do jutra skończę....
Pytań jeszcze nie ruszyłam  - Największym problemem w tej chwili jest dla mnie brak problemu....  Myślę, co by tu wziąć z tej Księgi Przysłów i w główce pusto - o popsutych twardych dyskach nie pisali 
|
| N sie 20, 2006 11:59 |
|
 |
|
Halszka
|
Dzięki, baranku, za info. Ja też długo szukalam "mojego przyslowia". Trzeba pewno opracować nową wersję Księgi Przysłów, wzbogaconą o mądrości adekwatne do naszych realiów i naszych niedoskonałości.
(Pisałam do Ciebie na PW. Czy awaria Ci to "zeżarła"?)
_________________ Oto wyryłem cię na obu dłoniach.
|
| N sie 20, 2006 20:40 |
|
|
|
 |
|
gośliniak
|
baranek napisał(a):  - Największym problemem w tej chwili jest dla mnie brak problemu....
Miałem podobną sytuację i jej rozwiązanie rozpocząłem od przeczytanie Księgi Przysłów. Okazało się, że jeden raz to było za mało i przeczytałem ponownie.  W tekscie można odnaleźć wielkie bogactwo odniesień do życia. Także do sytuacji, które miały miejsce w życiu, a które, według słowa Bożego, powinny być rozwiązane inaczej. Mądrość tej Księgi dała mi już wiele światła na codzienne życie. Wierzę, że każde przeczytane i przemedytowane zdanie jest niczym woda dla spieczonej ziemi.
Myślę  , że to zadanie nie powinno być rozwiązane tylko w sposób formalny, ale bardziej oparte na modlitwie i natchnieniach Ducha Świętego, co w niektórych wypowiedziach na forum się pojawiało.
Raduje się serce  czytając o rekolekcyjnych radościach jej uczestników. Święty czas rekolekcji był dla mne zawsze czasem szczególnym, który owocował w dalszym życiu. Każda chwila wyciszenia to wielki głos Boga w moim sercu. 
|
| Pn sie 21, 2006 7:18 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Żeby nie zaśmiecać Biblii wydzieliłam temat o zdjęciach z Camino. Zapraszam tutaj: viewtopic.php?t=8950
|
| Wt sie 22, 2006 19:01 |
|
|
|
 |
|
Kasia_b
|
Dziękuję za pomoc odnośnie pierwszego pytania. Przeczytałam, rozważyłam, napisałam, wysłałam
ps. Gośliniak, miło było zobaczyć Twój wpis na stronce. Pozdrawiam.
|
| Śr sie 23, 2006 10:24 |
|
 |
|
sachmett
|
Kasia zazdroszczę.....
to co chcę napisać powoli nabiera kształtu, ale w mojej głowie...
wiąż brakuje czasu by usiaść i ubrać to w słowa i przelać na papier...
_________________ Synuś już jest z nami:)
|
| Śr sie 23, 2006 10:42 |
|
 |
|
portilla
|
Ciekawe, co teraz porabia Saxon?
|
| Śr sie 23, 2006 16:02 |
|
 |
|
katalina
|
Chciałam Was pozdrowić ze szlaku moich wakacyjnych wędrówek po różnych polskich zakątkach i zaściankach, ale hasło mi się zapomniało i musiałam z tym poczekać do powrotu do domu
Ech, teraz przyjdzie się sprężyć nad Księgą Przysłów... 
|
| Cz sie 24, 2006 9:19 |
|
 |
|
MaSt
|
No właśnie j też będę się musiała zabrać wreszcie za pisanie tego wypracowanka. Ale mam nadzieję żę po 9-u dniach rekolekcji w drodzie (pielgrzymki) przyjdzie mi to łatwiej.
Na pielgrzymce bylo super.  Niesamowita atmosfera i ludzie. Szkoda że to to już koniec. Następna za 354 dni. 
|
| So sie 26, 2006 10:42 |
|
 |
|
laura@poczta.wiara.pl
|
 KONKURS BIBLIJNY
 NAJPIERW PIERWSZE POWINNY BYĆ JAKIEŚ PYTANIA BIBLIJNE,NP. Z ROZDZIAŁU I WIERSZA,KTÓRE POWINNO SIĘ ODGADNĄĆ  DRUGIE; Z TYM PRZYMRUŻENIEM OKA TO NA PISMO ŚWIĘTE CZY KOBIETĘ  .
|
| So sie 26, 2006 11:59 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Witaj, Laura ( i wyłącz caps, bo to oznacza krzyk  )
Jeśli chodzi o pytanie 1 :
Cytuj: Pytanie 1 [172] - (28 pkt.)
Każdy z nas ma jakieś większe lub mniejsze problemy: ze sobą, w relacjach z Panem Bogiem, z innymi; w pracy, rodzinie czy szkole. Proszę wybrać jeden konkretny taki problem i po przeczytaniu Księgi Przysłów opisać, jakie podaje ona rady by go rozwiązać.
Informacja „techniczna”: minimum wymagane do uzyskania 28 punktów to - strona A4 w Wordzie standardowym tekstem i czcionką (czyli Times New Roman 12, marginesy 2,5, interlinia pojedyncza)
To należy opisać , jakie rady podaje Księga Przysłów na rozwiązanie jednego, konkretnego, dowolnie wybranego problemu - przykładowo: dobre małżeństwo, posłuszeństwo, prawdomówność....
Przy pytaniach 2 i 3, trzeba wskazać, kto ( pyt. 2) lub do kogo ( pyt.3) powiedział przytaczane słowa w Biblii oraz wskazać gdzie- czyli podać miejsce w Biblii, gdzie te słowa są.
Pozostaje tylko pytanie : czy starczy jedno miejsce, czy trzeba wypisać wszystkie miejsca w Biblii, gdzie jest dane zdanie
Z tym " gdzie" miałam pomysł, żeby określić miejsce rzeczywiste, np. na krzyżu ... ale to chyba już moja komplikacja , nie wymóg .
I nie wiem, gdzie w 2 pytaniu widzisz przymrużenie oka ... ?
|
| So sie 26, 2006 12:23 |
|
 |
|
laura@poczta.wiara.pl
|
 konkurs
 czy można odpowiedzieć na pierwsze pytanie tylko na forum bez worda 
|
| So sie 26, 2006 13:27 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Laura .... odpowiedzi na pytania należy przesyłać na podany e-mail. W szczególnych przypadkach możesz się skontaktować z saxonem przez PW chociażby i uzgodnić inną formę .... ale na pewno nie naley odpowiedzi pisać na ogólnodostępnym Forum - bo co to wówczas za konkurs ?
I dlaczego nie Word ? - nie chcesz, nie masz tego programu, czy nie umiesz w nim pisać ?
Na pyt. 2 i 3 w odpowiedzi trzeba wskazać konkretny wers- a nie cały rozdział. Poszukaj jeszcze.
Twoje odpowiedzi (?) przekazałam saxonowi na PW.
|
| So sie 26, 2006 14:57 |
|
 |
|
Halszka
|
 Re: KONKURS BIBLIJNY
laura@poczta.wiara.pl napisał(a): 8) NAJPIERW PIERWSZE POWINNY BYĆ JAKIEŚ PYTANIA BIBLIJNE,NP. Z ROZDZIAŁU I WIERSZA,KTÓRE POWINNO SIĘ ODGADNĄĆ  DRUGIE; Z TYM PRZYMRUŻENIEM OKA TO NA PISMO ŚWIĘTE CZY KOBIETĘ  .
Lauro, myślę, że Ty weszłaś na pierwszą stronę Forum, przeczytałaś pierwszą, żartobliwą wypowiedź Belizariusza i myślisz, że w niej są zawarte pytania, na które my teraz mamy odpowiadać. To nieporozumienie.
Trzeba wejść na portal Wiara, odnaleźć Konkurs biblijny, kliknąć w hasełko Pytania i tam odsłonią się te, na które teraz, czyli w sierpniu, mamy odpowiadać. Po znalezieniu odpowiedzi musisz je mailem lub na PW przesłać do saxona.
Pozdrówka!
_________________ Oto wyryłem cię na obu dłoniach.
|
| So sie 26, 2006 15:32 |
|
|
|