Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So lis 22, 2025 0:25

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 69 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
 NPR i mężczyźni 
Autor Wiadomość

oczywiście zdaję sobie sprawę z tego, że nie bedzie łatwo
pewnie bedzie jeszcze trudniej niż to sobie wyobrażam
dlatego napisałem: "mam nadzieję, że wraz z żoną własnie ten STYL ŻYCIA wybierzemy"

a jesli chodzi o post Desdemony, to oczywiście wybieram ( :D ) NPR bez wspomagania innych środków

Pt sty 05, 2007 10:44

No to pogadamy po waszej pierwszej ciąży, potem możemy wrócić do rozmowy po n-tej ciąży, gdzie n- maksymalna liczba dzieci jakie będziecie chcieli mieć. Ale rozmowa stanie się dopiero ciekawa jak Twoja żona zbliży się do menopauzy. Tak czy inaczej życzę wytrwałości :)

Dzięki :)

Póki co mozesz porozmawiać z Krzysztofem_J, któremu NPR dobrze służy po kilkunastu latach (gdzieś w innym temacie chyba tak napisał)

Pt sty 05, 2007 10:49

Pt sty 05, 2007 11:33

Prosiłabym jednak, żeby tutaj skupić się na pytaniu z pierwszego postu. Wątków dotyczących samego NPR czy NPR i antykoncepcji jest wystarczająco wiele.

Posty nie na temat będę usuwała, bo inaczej zrobi się nam n-ty wątek o tym samym.

Pozdrawiam Panów :)

które zostałoby człowiekowi dane do wypełnienia,
niż kontemplacja.

P. M. Delfieux

Pt sty 05, 2007 12:04

No więc odpowiadając na pytanie z tematu: Są.
Zaliczam się do nich.
Chociaż przyznaję że trzeba znosić reżim cugli. Jak w wielu innych rzeczach.

Pt sty 05, 2007 12:38

Na temat: są oczywiście, że są. Ja jestem neutralny, ale raczej nie ufam takim metodom, gdyby skuteczność była conajmniej 90% to może bym się zdecydował (a raczej byśmy). Póki co jednak nie mam tego problemu więc się tym nie przejmuję, nie tylko seks daje niesamowitą przyjemnosć. ;>

Pt sty 05, 2007 13:44
Post Re: Wracam do tematu
Krzysztof_J napisał(a):
Samotnik napisał(a):

1. W większości przypadków "do celibatu doprowadza" również tzw. okresowa niedyspozycja kobiety. Jak z tym sobie radzisz?
2. A tabletki hormonalne nie obniżają przypadkiem tej chęci i to wcale nie okresowo?
3. Stuprocentowej pewności nie daje żadna metoda. To po pierwsze. A po drugie: tabletki są "ilekroć bardziej skuteczne" chyba od stosunku przerywanego albo kalendarzyka lecz nie od metod obecnie znanych.
4. Dlaczego NPR wydaje Ci się śmieszny, a na przykład "ubieranie" i zdejmowanie prezerwatywy - już nie? Co jest prymitywnego w NPR? Otóż uważam, że wręcz przeciwnie. NPR wymaga pewnej wiedzy, czego niekoniecznie wymagają środki mechaniczne czy doustne.
5. A ile wpadek wynikło ze stosowania prezerwatyw? (BTW przeczytałem gdzieś ostatnio, że mężczyźni najczęściej to tłumaczą pęknięciem, a kobiety - zsunięciem się). Bliscy, znajomi, starsi - dowiadywałeś się jaką metodę stosowali?

Co do Twoich punktow, odpowiadam:
1. Jak kobieta nie ma checi to nie ma. Nie wywoluje presji i z tam niedyspozycyjnoscia sobie radze.
2. Tabletki ktore zona uzywa nie obnizaja jej checi na fizyczne kontakty.
3. Tabletki sa w stuprocentach bardziej skuteczne od NPRu. Poczytaj sobie statystyki na ten temat.
4. Jak ubieralem prezerwatywe nigdy sie z tego powodu nie smilem (z reszta parterka tez nie). Teraz juz nie uzywam a wiec nie mam sie z czego smiac
5. Pewnie ze byly wpadki jak sie uzywa prezerwatywe ale to sa przypadki gdzie prezerwatywa jest jedynym srodkiem. Jak sie ja uzywa rzetelnie wraz z tabletkami, wpadki raczej nie bedzie (z reszta tak samo jak sie uzywa same tabletki).

Pt sty 05, 2007 14:21

Samotnik napisał(a):
1. Jak kobieta nie ma checi to nie ma. Nie wywoluje presji i z tam niedyspozycyjnoscia sobie radze.
2. Tabletki ktore zona uzywa nie obnizaja jej checi na fizyczne kontakty.
3. Tabletki sa w stuprocentach bardziej skuteczne od NPRu. Poczytaj sobie statystyki na ten temat.
4. Jak ubieralem prezerwatywe nigdy sie z tego powodu nie smilem (z reszta parterka tez nie). Teraz juz nie uzywam a wiec nie mam sie z czego smiac
5. Pewnie ze byly wpadki jak sie uzywa prezerwatywe ale to sa przypadki gdzie prezerwatywa jest jedynym srodkiem. Jak sie ja uzywa rzetelnie wraz z tabletkami, wpadki raczej nie bedzie (z reszta tak samo jak sie uzywa same tabletki).

Ad.1 - więc również tymczasowy celibat, nieprawdaż?
Ad.2 - otóż nie wszystkie kobiety również mają największą chęć w czasie owulacji; uogólnianie więc w jedną jak i w drugą stronę jest nieuprawnione.
Ad.3 - no to "o ilekroć" czy "stuprocentowo"; BTW - poczytaj sobie również statystyki - ale nie o skuteczności metody kalendarzykowej podawanej przez "Wyborczą" w ub. miesiącu.
Ad.4 - A śmiałeś się stosując NPR? Nie? to dlaczego metoda "wydaje Ci się dość śmieszna"?
Ad.5 Nie ma wpadek przy tabletkach? To dlaczego żadna ze statystyk nie podaje, że ma skuteczność 100% ?
Rzetelnie stosowany NPR (metoda wieloobjawowa) daje również pewność że "raczej" nieplanowanego poczęcia nie będzie.

Pt sty 05, 2007 14:58
Ad.1 - więc również tymczasowy celibat, nieprawdaż?
Ad.2 - otóż nie wszystkie kobiety również mają największą chęć w czasie owulacji; uogólnianie więc w jedną jak i w drugą stronę jest nieuprawnione.
Ad.3 - no to "o ilekroć" czy "stuprocentowo"; BTW - poczytaj sobie również statystyki - ale nie o skuteczności metody kalendarzykowej podawanej przez "Wyborczą" w ub. miesiącu.
Ad.4 - A śmiałeś się stosując NPR? Nie? to dlaczego metoda "wydaje Ci się dość śmieszna"?
Ad.5 Nie ma wpadek przy tabletkach? To dlaczego żadna ze statystyk nie podaje, że ma skuteczność 100% ?
Rzetelnie stosowany NPR (metoda wieloobjawowa) daje również pewność że "raczej" nieplanowanego poczęcia nie będzie.[/quote]

Odpowiadam
1. Moze tymczasowy celibat ale on trwa dzien moze dwa a nie 2 czy 3 tygodnie co jest konieczne zeby NPR stosowac
2. Akurat moja zona ma wielka chec w czasie owulacji. Inne kobiety mnie nie dotycza.
3. Rzecz jest taka ze tabletki sa dla nas skuteczne i nie wywoluja tego dlugiego celibatu juz przezemnie wspominanego
4. Moze nie smieszna co zalosna. Uwazam tak przez fakt ze NPR zaklada dlugie okresy celibatu w malzenstwie (a jak malzenstwo ma sie do celibatu nadal nikt mi nie odpowiedzial) - np. po ciazy, no i 2 tygodnie w miesiacu w czasie i przed owulacja, w czasie choroby lub goraczki, przemeczenia, itd
5. Wsrod znajomych ktorzy stosuja tabletki o wpadkach jeszcze nie slyszalem.

Pt sty 05, 2007 16:35

[quote Moze tymczasowy celibat ale on trwa dzien moze dwa a nie 2 czy 3 tygodnie co jest konieczne zeby NPR stosowac
2. Akurat moja zona ma wielka chec w czasie owulacji. Inne kobiety mnie nie dotycza./quote]

prawda...kobieta ma największą ochotę w okresie płodnym(mi np. w okresie bezpłodnym się nie chce...)acha i jeszcze jedno...pisał ktoś tutaj o zawodności orezerwatyw...to zależy jakiej jakosci się używa...prezerwatywa prezerwatywie nierówna :D

So sty 06, 2007 15:56

Co się będę powtarzać - poczytajcie poprzednią uwagę ;)

które zostałoby człowiekowi dane do wypełnienia,
niż kontemplacja.

P. M. Delfieux

So sty 06, 2007 16:01

Widzę, że to jest silniejsze od Was :P
Co się będę powtarzać - poczytajcie poprzednią uwagę ;)

biję się w piersi :x

So sty 06, 2007 16:17
Kto uzywa lub uzywal NPR niech podniesie reke do gory?
Cos tego typu moze lepiej by nam sluzylo.

Srednia krajowa wskazuje ze grubo ponizej 10% osob stosuje NPR (a moze to bylo ponizej 5%).
Jesli to prawda to wyniki powinny byc podobne tutaj tez.

Pn sty 08, 2007 20:50

Post Re: NPR i mężczyźni
minera napisał(a):
Zastanawiam się jaki jest procent mężczyzn którzy są zwolennikami NPR ... hej, czy są tacy ??

Pytanie jest źle zadane. Pomija dwie sprawy, mające wpływ na interpretację odpowiedzi. Pierwsza to potrzeby seksualne. Nietrudno wyobrazić sobie faceta, który "potrzebuje" powiedzmy - 2 razy na miesiąc. Taki gość może przez wiele lat stosować NPR i nie odczuć jej negatywnych skutków. Z drugiej strony kija są faceci, "potrzebujący" seksu np. codziennie. Dla nich NPR to comiesięczny koszmar.
Druga sprawa to umiejętność panowania nad popędem. Jedni to mają, inni nie. Niestety umiejętność kontrolowania różnych potrzeb jest dość rzadka, wystarczy popatrzeć ile osób nałogowo pali papierosy, pije alkohol, ma nadwagę, itp.
Dopiero połączenie tych dwóch cech osobniczych, rzuca właściwe światło na deklaracje typu: jestem zwolennikiem (przeciwnikiem) NPR.

Wt sty 09, 2007 11:11
Post Re: NPR i mężczyźni
Emil napisał(a):
minera napisał(a):
Pytanie jest źle zadane. Pomija dwie sprawy, mające wpływ na interpretację odpowiedzi. Pierwsza to potrzeby seksualne. Druga sprawa to umiejętność panowania nad popędem. Jedni to mają, inni nie. Niestety umiejętność kontrolowania różnych potrzeb jest dość rzadka, wystarczy popatrzeć ile osób nałogowo pali papierosy, pije alkohol, ma nadwagę, itp.
Dopiero połączenie tych dwóch cech osobniczych, rzuca właściwe światło na deklaracje typu: jestem zwolennikiem (przeciwnikiem) NPR.

Mimo ze Twoj post jest najmadrzej sformulowanych ze wszystkich w tej polemice, nalezy spojrzec na sprawy z innego punktu widzenia.
Natomiast, czemu mezczyzny libido jest potepiane tak czesto? Jesli facet ma potrzeby zeby sie kochac codziennie lub raz co drugi dzien, to z NPR mu raczej nic nie wyjdzie. Bedzie sie meczyl do konca zycia z kobieta ktora go do tego NPR zmuszac bedzie. On sam bedzie pod presja kosciola ktory go bedzie nazywac egoista w momecie kiedy siegnie po gumki zeby sprawic zeby stosunki byly czeszcze. Tak samo mozna powiedziec ze kobieta ktora ma ogromne ochoty na seks (czy w czasie owulacji czy w innym okresie) tez bedzie cierpiec bo nie bedzie mogla sie kochac co do regul NPRu.

Nastepne pytanie brzmi, czy kontrola (wyrzeczenie sie na rzecz czego?) na swoim popedem jest swieta rzecza? Czy to jest wywyzszane przez kosciol jako cos swietego i godnego?
Nigdy tego nie praktykowalem (kocham sie bardzo czesto jak i masturbuje sie rowniez) i nie bardzo te sprawy rozumiem.
:?

Wt sty 09, 2007 21:54
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 69 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona