Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt lis 21, 2025 17:22

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
 Alkomat Katolika 
Autor Wiadomość
Wśród moich znajomych mam pare osób, które nie piją wcale - i do nich akurat mam największe zaufanie... bez przesady, ale czasem może nawet większe niż do siebie samej..pokusy, niestety :D
Z tą kalkulacją "2 butelki na głowę" to lekki przekręt - miałam swego czasu do czynienia z organizacją wesel - nawet za czasów PRL (spożycie alkoholu było większe niż obecnie) kalkulowało się 1/2 litra na parę (uwzględniając konieczność jakiejś rezerwy).
2 butelki na osobę...i na zapleczu pogotowie ratunkowe? :D

Cz sty 11, 2007 13:48
Wśród moich znajomych mam pare osób, które nie piją wcale - i do nich akurat mam największe zaufanie... bez przesady, ale czasem może nawet większe niż do siebie samej..pokusy, niestety :D
Z tą kalkulacją "2 butelki na głowę" to lekki przekręt - miałam swego czasu do czynienia z organizacją wesel - nawet za czasów PRL (spożycie alkoholu było większe niż obecnie) kalkulowało się 1/2 litra na parę (uwzględniając konieczność jakiejś rezerwy).
2 butelki na osobę...i na zapleczu pogotowie ratunkowe? :D

Jak pokazuje życie wypicie 2 flaszek przez 12 godzin wesela to żaden wyczyn - mogę udowodnić -tylko zaproś- :D

Cz sty 11, 2007 14:33
Post Re: Alkomat Katolika
Krzysztof_J napisał(a):
body napisał(a):

Nadal nie bardzo wiem jakie jest główne przesłanie rozpoczęcia tego wątku.

Wybacz Krzysztofie -jeśli Cię uraziłem -czasami tak wychodzi .......jestem niepoprawnym marzycielem....

Cz sty 11, 2007 15:19

Nie czuję się urażony (niby skąd ten pomysł?) jeno próbowałem z zacytowanego fragmentu Twojego posta wyłowić ideę. Nie udało mi się. A w Suwałkach nie pije się więcej niż w innych rejonach kraju.

Pt sty 12, 2007 7:48
Moderator

Szło by się długo
Gdyby nie to szkło, to by się szło... ♪

Pt sty 12, 2007 16:41

Pn sty 15, 2007 9:33
Spostrzeżenia ,to jedno a fakty są jednoznaczne -tylko w 2007 -a więc krótki okres -siedmiu nieletnich zatrzymała izba wytrzeźwień w Suwałkach.
Wedle ilości mieszkańców -to w skali kraju [zachowując założenie że wszędzie jest tak samo] -to ile „pacjentów’ małoletnich miały te izby przez te piętnaście dni?
pięćset ,tysiąc...

P.S. dane podała TV Białystok w godzinach popołudniowych ;

1-15 stycznia 2007 siedmiu nieletnich zatrzymanych w izbie wytrzeźwień w Suwałkach.
Jak mówił mi znajomym ze straży miejskiej -tylko agresywni i zalani do nieprzytomności młodzi ludzie są umieszczani w izbie -przeważnie po powiadomieniu opiekunów są odbierani do domów.

Problem jest ważny i proszę nie mówić że nie ma przesłania czy szukam sensacji-to codzienność tego miasta, tego kraju ,trzeba dostrzec tragedię tych młodych ludzi i ich rodzin .....

Pn sty 15, 2007 21:59

to prawda ze [piiip] pija za duzo. nie dawno skonczylem 18 lat i sam czasem lubie wychylic browara (lub jakas wielokrotnosc) ale to co robia gimbusy mnie rozwala.
zalane i zarzygane w wieku 15 lat. rozumiem ze mlodosc, ale to chyba przegiecie.

moim zdaniem to lasnowanie kretynskiej mody na gangsterow (hip-hop i techno - arcydebilne sub"kultury") robi z dzieciakow zapijaczone agresywne [piiip] ktore nie pozwalaja ludziom normalnie połazic po miesice w sobote wieczorem. zakapturzone malolaty uwazajace ze wszytko im sie nalezy.

to ze ktos dorosly pije to pol biedy, jesli jest nalogowcem to da sie leczyc, jesli nie to moze wystarczyc jakas rozmowa nawet z dobrym przyjacielem, ale jesli pija [piiip] lat 14 - 15 i to nie wino czy piwo tylko nromalnie wala gaz to juz jest koniec.

uprzejmie proszę o nieużywanie wulgarnych słów - rozalka

Cz sty 25, 2007 18:22
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2