Po co Wy (ateiści) jesteście na tym forum....?
Autor |
Wiadomość |
akacja
|
Przeglądając dział "wierzyć, nie wierzyć" rzeczywiscie dominuje tu przewaga ateistów i odnoszę nie raz wrażenie, że to forum nie jest forum chrześcijańskim ani nawet religijnym tylko jest to forum ateistyczne.
Ateiści piszą i są na tym forum ponieważ programowe założenie tego forum zakłada również polemiki niewierzących.
Bo została stworzona płaszczyzna dyskusji na tematy który ich interesuje związanych z wiarą/niewiarą, istnienieniem/nieistnieniem Boga.
A skoro chcą sobie o czymś porozmawiać to dobrze, niech sobie piszą.
Czasem wydaje się nawet że są poszukującymi, może i Boga szukają tylko nie są tego świadomi. I lepiej jak tu sobie piszą niż na forum ateista bo może pisząc na tym forum przełamią jakieś uprzedzenia, niechęć do wiary i zobaczą ją w innym świetle.
Niech ateiści sobie piszą na tym forum, byle nie obrażali wierzących i nie pogardzali kimś kto żyje wiarą, oraz by nie przeszkadzało to wierzącym w kształtowaniu swojego życia według wybranych wartości.
|
Śr sie 22, 2007 20:09 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
popieram w całej rozciągłości!
no może poza tym przełamaniem uprzedzeń... raczej się ich nabawią.
i bardzo bym chciał aby postulat wieńczący wypowiedź działał w obie strony.
|
Śr sie 22, 2007 20:27 |
|
 |
Seweryn
|
No napisał(a): Cytuj: Ludzie głeboko wierzący są w zdecydowanej mniejszości i oni mają rację. Nie mogą mieć racji jeśli głęboko wierzą w sprzeczne rzeczy.
W sprzeczne rzeczy wierzą Ateiści ,natomiast katiolicy wierzą w Boga .
_________________ Jestem po ślubie. Fotograf i kamerzysta z Koszalina których polecam http://www.akcjafilm.pl Videofilmowanie również super. Opinia moja i żony.
|
Śr sie 22, 2007 21:12 |
|
|
|
 |
danbog
|
Seweryn !
Cytuj: W sprzeczne rzeczy wierzą Ateiści ....
Ponieważ uważam się za ateiste , wielce mnie zaciekawiło w jakież to sprzeczności ja wierzę ? Oświeć mnie z łaski swojej .
|
Śr sie 22, 2007 22:39 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
odnośnie wiary w sprzeczności:
1- skoro Bóg może wszystko to zapewne może stworzyć kamień tak ciężki że sam go nie udźwignie 
|
Śr sie 22, 2007 23:45 |
|
|
|
 |
<<<<>>&
|
Idiota napisał(a): ile sążni ma mieć moja wiara, bym miał rację?
Można prosić o bardziej popularną w Polsce jednostkę miary ?
_________________ <<<<>>>>
- Trzymajcie się Boga mocno, jak pijany plotu !
- Dziękuję, nie piję.
|
Cz sie 23, 2007 0:13 |
|
 |
<<<<>>&
|
akacja napisał(a): Przeglądając dział "wierzyć, nie wierzyć" rzeczywiscie dominuje tu przewaga ateistów i odnoszę nie raz wrażenie, że to forum nie jest forum chrześcijańskim ani nawet religijnym tylko jest to forum ateistyczne.
Ateiści piszą i są na tym forum ponieważ programowe założenie tego forum zakłada również polemiki niewierzących. Bo została stworzona płaszczyzna dyskusji na tematy który ich interesuje związanych z wiarą/niewiarą, istnienieniem/nieistnieniem Boga. A skoro chcą sobie o czymś porozmawiać to dobrze, niech sobie piszą. Czasem wydaje się nawet że są poszukującymi, może i Boga szukają tylko nie są tego świadomi. I lepiej jak tu sobie piszą niż na forum ateista bo może pisząc na tym forum przełamią jakieś uprzedzenia, niechęć do wiary i zobaczą ją w innym świetle. Niech ateiści sobie piszą na tym forum, byle nie obrażali wierzących i nie pogardzali kimś kto żyje wiarą, oraz by nie przeszkadzało to wierzącym w kształtowaniu swojego życia według wybranych wartości.
Dziękuję za wyśmienitą wyrozumiałość, której dr Freud by się nie powstydził.
A teraz ja napiszę co uwązam na ten temat. Uważam, że dominują Ateiści, bo trudno, że Katolik, który z zasady nie myśli tylko wierzy apriorycznie miał cokolwiek do napisania.
Pozdrawiam.
- Dziękuję, nie piję.
|
Cz sie 23, 2007 0:15 |
|
 |
<<<<>>&
|
danbog napisał(a): Seweryn ! Cytuj: W sprzeczne rzeczy wierzą Ateiści ....
Ponieważ uważam się za ateiste , wielce mnie zaciekawiło w jakież to sprzeczności ja wierzę ? Oświeć mnie z łaski swojej .
A mnie raczej zaciekawiło, od kiedy Bóg nie jest sprzeczny
Jest osobowością bez układu nerwowego, jest wszechmogący ale nie może przebrnąć przez paradoksy, które ludzie mu założyli na szyję, jest bytem, który nie jest poznawalny empirycznie...
BUAHAHAHAHAHAHAAHAHAHAHHAA  !!! 
- Dziękuję, nie piję.
|
Cz sie 23, 2007 0:17 |
|
 |
Asienkka
|
Daruj sobie to myślenie
Różne sa przypadki - na tym forum - dlatego może bez uogólnień?
Może więcej obiektywizmu, a mniej ironii w swoich postach?
_________________ Mądremu tłumaczyć nie trzeba, głupi i tak nie zrozumie.
|
Cz sie 23, 2007 0:20 |
|
 |
<<<<>>&
|
Asienkka napisał(a): Daruj sobie to myślenie  Różne sa przypadki - na tym forum - dlatego może bez uogólnień?  Może więcej obiektywizmu, a mniej ironii w swoich postach?
Ironia nie jest zabroniona, już to komuś chyba wyjaśniałem, gdyż jest jedną z form argumentacji logicznej tyle, że na wesoło
Ja nie jestem obiektywny ? I kto tutaj używa humoru ? 
- Dziękuję, nie piję.
|
Cz sie 23, 2007 0:23 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
mnie bardziej niż to od kiedy bóg nie jest sprzeczny ciekawi od kiedy w ogóle jest a w dodatku skąd się wziął i gdzie się tych mądrości nabawił.....
|
Cz sie 23, 2007 0:23 |
|
 |
<<<<>>&
|
wanda8 napisał(a): mnie bardziej niż to od kiedy bóg nie jest sprzeczny ciekawi od kiedy w ogóle jest a w dodatku skąd się wziął i gdzie się tych mądrości nabawił.....
Ale o którego boga pytasz ? Abrahama, Mojżesza, Jezusa czy św. Pawła ? 
- Dziękuję, nie piję.
|
Cz sie 23, 2007 0:24 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
a ja myślałam że jest jeden.... 
|
Cz sie 23, 2007 0:28 |
|
 |
stern
|
danbog napisał(a): S Ponieważ uważam się za ateiste , wielce mnie zaciekawiło w jakież to sprzeczności ja wierzę ? Oświeć mnie z łaski swojej .
och wierzysz, że istniejesz i umiesz poznawać świat nie potrafiąc tego udowodnić, choć rzekomo swój światopogląd opierasz na dowodach. 
|
Cz sie 23, 2007 5:32 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
ja wiem że istnieję...
ty masz jakieś z tym problemy?
nie wiesz że masz dwie ręce?
czym do nas piszesz?
i czy wiesz że to masz?
bo może to nie twoje...