Autor |
Wiadomość |
Bartas
Dołączył(a): N wrz 24, 2006 18:13 Posty: 2267 Lokalizacja: Poznań
|
Zencognito napisał(a): Bartas napisał(a): Jak coś fajnego znajdę to zapodam linka  Ja zapodam   Prześlicznie wygląda na tym zdjęciu 
Zgadzam się z Tobą, Zen
Zauważ, że jest kobieca, ale w ogóle nie prowokuje
Trzeba przyznać - Pan Bóg się popisał  :P:P
_________________ [i]Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś sam[/i] :)
|
Cz wrz 27, 2007 0:20 |
|
|
|
 |
Zencognito
|
|
Cz wrz 27, 2007 14:50 |
|
 |
Bartas
|
 [/img]
To jest bardzo zdjęcia - okładka z pierwszej i chyba najlepszej płyty

_________________ [i]Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś sam[/i] :)
|
Cz wrz 27, 2007 21:13 |
|
|
|
 |
zszywacz
|
Nie, to ostatnia jest najlepsza. Na dwóch pierwszych było sporo ujmującej świeżości, ale i troszkę poszukiwań i naiwności. Teraz Norah jest już świadomą, dojrzałą artystką, która znalazła swoją własną muzyczną drogę.
_________________ I recognise...
Myself in every stranger's eyes
|
Pt wrz 28, 2007 15:04 |
|
 |
Bartas
|
zszywacz napisał(a): Nie, to ostatnia jest najlepsza. Na dwóch pierwszych było sporo ujmującej świeżości, ale i troszkę poszukiwań i naiwności. Teraz Norah jest już świadomą, dojrzałą artystką, która znalazła swoją własną muzyczną drogę.
Ja powiedziałbym tak: Pierwsza płyta na 6, druga na 5+, trzecia na 6-
Norah jest przede wszystim bardzo wybitną artystką. Świadczy o tym to, że wielu klasyków muzyki zapraszało ją do nagrania utwórów. W pierszej kolejności należałoby wymienić tutaj ś.p. Ray Charles (wspaniały duet z piosenką "Here We Go Again) i Johny Cash, a także dziś Bob Dylan, Aretha Franklin i inni.
|
Pt wrz 28, 2007 20:46 |
|
|
|
 |
Bartas
|
Jeszcze dwie fajne fotki znalazłem
Przy tym samochodzie się piękne prezentuje, prawda?
A tu? Co taka przerażona???  :D

|
Pn paź 01, 2007 12:20 |
|
 |
Zencognito
|
Bartas napisał(a): Norah jest przede wszystim bardzo wybitną artystką. Świadczy o tym to, że wielu klasyków muzyki zapraszało ją do nagrania utwórów.
Bardzo chciałbym ją zobaczyć w duecie z Michaelem Buble 
|
Pn paź 01, 2007 12:23 |
|
 |
Bartas
|
Zencognito napisał(a): Bardzo chciałbym ją zobaczyć w duecie z Michaelem Buble 
 :o No, czyś Ty ... zgłupiał, facet? Wiesz jaka to byłaby komercja?
Buble to artysta popowy, a jej korzenie są w jazzie. Ale powiem Tobie, że nie pierwszy mnie z tym zaskoczyłeś. Spójrz Tutaj
|
Pn paź 01, 2007 13:58 |
|
 |
Zencognito
|
Bartas napisał(a): :o:o No, czyś Ty ... zgłupiał, facet? Wiesz jaka to byłaby komercja? Nie wiem i nic mnie to nie obchodzi. Bez różnicy jest dla mnie z jakiego powodu ktoś śpiewa, a Buble ma świetny głos który lubię Bartas napisał(a): Buble to artysta popowy, a jej korzenie są w jazzie.
I co w związku z tym? Apartheid?
|
Pn paź 01, 2007 14:36 |
|
 |
Bartas
|
Zencognito napisał(a): I co w związku z tym? Apartheid?
Ale jaki znów apartheid? Komercja! Nie jestem za łączeniem gatunków cukierkowatego popu i jazzu, który w przypadku pani Jones zawiera zalążek klasycznego, powtarzam i podkreślam: klasycznego popu.
|
Pn paź 01, 2007 15:13 |
|
 |
Zencognito
|
Ty słyszałeś w ogóle ile Buble wykonał klasycznych jazzowych utworów i jak dobry w tym był? Jego głos jest idealny do jazzu, daj już spokój z tą popfobią.
|
Pn paź 01, 2007 15:39 |
|
 |
Bartas
|
Zencognito napisał(a): daj już spokój z tą popfobią.
Hehe, masz rację  Mam jakąś urazę co do dzisiejszego popu, a to dlatego, że jest taki tandetny i nie chce, aby dobra muzyka (taka jak omawianej w tej wątku Narah Jones), dobry jazz z domieszką klasycznego popu był mieszany z cukierkową tandetą, bo tej cukierkowej tandety jest dziś - przepraszam za wyrażenie - od cholery.
|
Pn paź 01, 2007 21:27 |
|
 |
rozalka
Moderator
|
Dresów pewnie też nie lubisz, co?
Oj Bartas, Bartas. Chyba najwyższy czas z tego wyrosnąć...
_________________ Co dalej za zakrętem jest? Kamieni mnóstwo Pod kamieniami leży szkło Szło by się długo Gdyby nie to szkło, to by się szło... ♪
|
Wt paź 02, 2007 9:57 |
|
 |
Bartas
|
rozalka napisał(a): Dresów pewnie też nie lubisz, co?  Oj Bartas, Bartas. Chyba najwyższy czas z tego wyrosnąć...
O co Tobie chodzi, Rozalko? Muzyka musi mieć DUSZĘ 
|
Wt paź 02, 2007 12:46 |
|
 |
NinaX
|
Dla każdego ina muzyka ma DUSZĘ... Ja słucham Nory bo ma anielski głos i jest charyzmatyczną wokalistką, która potrafi stworzyć klimat, ale dla kogoś innego to ona może być tandetna, a jej muzyka może nie mieć dla kogoś duszy tak jak dla Ciebie pop.
_________________ "Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu"
Antoine de Saint Exupery
|
Wt paź 02, 2007 14:28 |
|
|
|