Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 10, 2025 0:48

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 219 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 15  Następna strona
 EWOLUCJA TO NIE WSZYSTKO 
Autor Wiadomość

Jeżeli podałem zły przykład, pokaż gdzie jest zły. A jeżeli dobry, to o oco ci chodzi? Nie użyłem przykładu z lotkiem bo można twierdzić, że wynik nie jest przypadkowy, ale zdeterminowany przez takie mnóstwo parametrów jak początkowe ułożenie kul przed spuszczeniem ich do pojemnika, czy nawet chwilowe położenia atomów w kulach i powietrzu w pojemniku. Niemożliwe jest udowodnić doświadczalnie przypadkowość tego procesu. Mechanika kwantowa posługuje się natomiast pojedynczymi cząstkami, parametry początkowe często można policzyć na palcach ręki, można też pokazać, że identyczne warunki startowe nie określają przyszłości. Sytuacja dużo prostsza, mimo iż wymaga większej wiedzy fizycznej i matematycznej.

Tą dyskusję również przenosimy do przyczynowość i czas.

Pt paź 05, 2007 9:34

Wobec tego pozostaje ci albo zaakceptować naukowe teorie na temat powstania życia i ewolucji, albo wystąpić przeciwko nim. Tertium non datur. (Trzeciej możliwości nie ma.)

Pt paź 05, 2007 17:06

Ubierając swoje proste tezy ,w naukowe stwierdzenia i zwiększając ich zawiłość ,wcale nie zwiększasz ich wagi Big Macu. :)

:D

Twoje teorie spiskowe sa conajmniej zabawne. _Big_Mac_ tutaj nie postuje od dluzszego czasu i nie widze powodu dla ktorego mialby sie ukrywac pod innym nickiem.

Pt paź 05, 2007 19:06

Post Re: EWOLUCJA TO NIE WSZYSTKO
Seweryn napisał(a):
Człowiek powstał z łączenia się pojedynczych atomów w wieksze struktury zwane pierwiastkami , te z kolei zapoczątkowały organizmy jednokomórkowe ,następnie wielokomórkowe itd. aż do powstania człowieka ,Czyli EWOLUCJA.

Jednak same atomy nie byłyby w stanie stworzyć człowieka bez dodatkowej poMocy . Można to udowodnić w prosty sposób . Otóż w wodzie gdzie żekomo miało powstać życie jest mnóstwo atomów i pierwiasków , które wcale nie zpoczątkowują obecnie żadnego życia ,bylibyśmy przecież tego świadkami . Proces ten przecież powinien być obserwowalny również teraz ,jednak nic takiego się nie dzieje.

Więc jeśli życie powstało w wodzie to dlaczego nie powstaje nadal . Czyżby prawa ewolucji , która zapoczątkowała życie przestały działać ?

Jest to dowód na to ,że ewolucja nie zapoczątkowała życia ,a jedynie je przystosowuje do zmieniających się warunków środowiskowych. :)

Zgadzam się, bo dzisiaj ta ewolucja miałaby dużo łatwiejszą drogę z myślą że organiczne cząsteczki już wszędzie istnieją, a pierwsze życie wg. teorii ewolucji takich luksusów nie miało. A i zresztą sama nauka przyznaje że wszelkie życie pochodzi od jednego pnia/“źródła”, a jakby teoria ewolucji miała rację to by kilka takich osobnych “źródeł” istniało, a nie tylko jedno jak się dzisiaj uważa. A i kroków pomiędzy gatunkami brakuje sami biolodzy przyznają, bo co się inaczej stało z nimi, wyparowały w atmosferę ??

A i dużo więcej o ewolucji pisze w tym: viewtopic.php?t=13254 , i tym temacie: viewtopic.php?p=290240#290240 .

Przykazanie nowe Daję wam, abyście się wzajemnie miłowali tak, jak JA was Umiłowałem; żebyście i wy tak się miłowali wzajemnie. (Dobra Nowina Świętego Jana 13, 34). = Ale tego JEZUSOWEGO Przykazania nie ma w Katechizmie (dla dzieci)!

Pt paź 05, 2007 21:04

Twoje teorie spiskowe sa conajmniej zabawne. _Big_Mac_ tutaj nie postuje od dluzszego czasu i nie widze powodu dla ktorego mialby sie ukrywac pod innym nickiem.

Od kąd Big Mac zaprzeczył własnej matce zapadł sie pod ziemię ,jednak powstał i ochrzcił się nowym nickiem .Jednak sam nick nie zmieni charakteru człowieka .

Pt paź 05, 2007 22:31
Post Re: EWOLUCJA TO NIE WSZYSTKO
myślący napisał(a):

A i zresztą sama nauka przyznaje że wszelkie życie pochodzi od jednego pnia/“źródła”, a jakby teoria ewolucji miała rację to by kilka takich osobnych “źródeł” istniało, a nie tylko jedno jak się dzisiaj uważa.

To jest oczywiste jak słońce że wszystko pochodzi z jednego źródła. A tym źródłem jest Bóg! Nie wmówicie mi tego że jestem przypadkowym zlepkiem jakichś zwykłych atomów. Ja po prostu jestem teraz Bogiem pod postacią człowieka. :-D Jestem kreatorem świata i dzięki mnie jesteście tu teraz wszyscy. 8)

Pt paź 05, 2007 23:07

Pt paź 05, 2007 23:27

tommy napisał(a):

Od kąd Big Mac zaprzeczył własnej matce zapadł sie pod ziemię ,jednak powstał i ochrzcił się nowym nickiem .Jednak sam nick nie zmieni charakteru człowieka .

Niby jakim? Ja nie jestem Big_Mac, wierz lub nie.

Pt paź 05, 2007 23:41

Racz przeczytać trochę temat, zanim się wypowiesz. Wiedziałbyś, że wyjaśniałem, dlaczego obecnie nie powstaje nowe życie w oceanach (chodzi oczywiście o życie nie powstałe z życia, czyli tego 'mnóstwa cząsteczek organicznych' o których mówisz. Poza organizmami żywymi jest ich naprawdę niedużo) oraz dlaczego nieznane są etapy pośrednie między gatunkami. Nie zmuszam cię do uznania moich argumentów, ale jeżeli się z nimi nie zgadzasz, wypadałoby się do nich ustosunkować.

Pt paź 05, 2007 23:49
Sewerynowi się wszystko co on che to łączy!
już z nim nie rozmawiam.

Pt paź 05, 2007 23:53

Masz racje Big Mac jest masonem 13 stopnia niedawno wrócił z konferencji rządu światowego w Tel Awiwie poświęconej walce z chrześcijaństwem na której polecono mu zakonspirować swoją działalność dywersyjną i kontrreligijną jak widać nie docenili jednak twojej nadludzkiej przenikliwości Sewerynie...

So paź 06, 2007 10:38

Bzdury pleciesz. Znam _Big_Maca_ z zycia ~5 lat, wiedzialbym jakby postowal pod innym nickiem.

Rozumiem Sewerynie, ze strasznie piesci Twoje ego wizja tego, ze ktos ukrywalby sie przed Toba pod innym nickiem ale tak po prostu nie jest.

Nie bede przebieral w slowa: Twoje argumenty i umiejetnosci dyskusji po prostu nie sa na poziomie ktory zmusilby czlowieka do ukrywania sie ze wstydu. Co najwyzej moglbys tutaj przegonic czlowieka ktory bylby wyczerpany dyskusja przypominajaca rozmowe z blokiem betonu.

So paź 06, 2007 11:31
Ewentualnie możemy zaliczyć tego przodka do małp (gdyby żył obecnie, z pewnością tak byśmy go określili).

O nie, nie zgodzę się. Pod względem wyglądu i inteligencji może, ale nie pod względem genetycznym. Pod względem genetycznym przodek człowieka i małpy byłby dokładnie tym, czym by był. czyli przodkiem człowieka i małpy. Geny są o wiele bardziej dokładnym zapisem ewolucji niż jakiekolwiek makroskopowe obserwacje form pośrednich itp. W zasadzie badając współcześnie żyjące gatunki pod względem genetycznym wszystko widać jak na dłoni. Jeżeli chodzi o ewolucje, to mi osobiście nie są potrzebne żadne skamieniałości, bo genetyka dostarcza wystarczająco dużo dowodów. A to, że dysponujemy skamieniałościami (nawet sprzed 3,5mld lat!!!), cóż, są to kolejne dowody, które są atrakcyjne, dla ludzi, którzy o genach dużo nie wiedzą.

P.S. Chłopcy, może skończycie te jałowe polemiki na temat teorii spiskowych, co? Skoro Seweryn mówi, że joten to BicMac, to ma rację, bo Seweryn zawsze ma rację, a nawet jeżeli nie ma racji, to i tak się mu tego nie wytłumaczy. Poza tym, co to za różnica w końcu!!!

So paź 06, 2007 13:29

Pod względem genetycznym człowiek jest bliżej spokrewniony z szympansem niż szympans z gorylem. Jeżeli więc zarówno szympansa i goryla zaliczamy do małp, to należy powiedzieć, że genetycznie człowiek także jest małpą. Ogólnie za małpy należałoby uznać wszystkie gatunki od ostatniego wspólnego przodka wszystkich małp, w szczególności samego przodka, gdyż są one bliżej spokrewnione ze współczesnymi gatunkami małp niż te gatunki ze sobą.

So paź 06, 2007 13:41
należy powiedzieć, że genetycznie człowiek także jest małpą

Człowiek należy do rodziny człowiekowatych, podobnie zresztą jak szympans i goryl. I tak, jesteśmy zaliczani do małp właściwych :)
Fakt, przodka należałoby też zaliczyć do małp :)

So paź 06, 2007 14:01
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 219 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 15  Następna strona