Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr paź 08, 2025 13:54

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 167 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 12  Następna strona
 Problemy Bartasa 
Autor Wiadomość

Zapytam jeszcze raz wprost: czy można miłować Boga, iść za Jezusem i mieć hobby np słuchać muzyki, interesować się historią, zjawiskami muzycznymi.

Można.
Bartas napisał(a):
To mnie najwięcej martwi.

No to otwieraj szampana, właśnie uporałeś się z największym zmartwieniem swojego życia ;-)
Bartas napisał(a):
Jakoś nie potrafię żyć bez tego, a przecież kocham Boga.

Dlaczego uważasz, że nie potrafisz bez tego żyć?

So wrz 22, 2007 23:08

Bartas napisał(a):
Zapytam jeszcze raz wprost: czy można miłować Boga, iść za Jezusem i mieć hobby np słuchać muzyki, interesować się historią, zjawiskami muzycznymi.

To mnie najwięcej martwi. Jakoś nie potrafię żyć bez tego, a przecież kocham Boga.

No, Bartas teraz to ściemniasz.
Może nie wszystkie gatunki muzyki są odpowiednie, ale wystarczająco dużo ich pozostaje.
To, że Curt Cobain umarł taką śimercią, nie oznacza, że nie wolno o nim czytać itd
To nie hobby jest ważne, ale nasz stosunek do niego, czy pasja nie przeszkadza normalnie funkcjonować w Kościele i społeczeństwie.

Bartas w wątku MUZYKA, JAKĄ LUBIĘ napisał(a):
Muzyka, jaką ja lubię? To przede wszystkim classic rock, a także metal i punk. Wszystko klasyka, choć nie pogardzę nowościami z tego gatunku, tylko że bardzo rzadko coś mi się podoba. Najczęściej wtedy gdy to są nowe płyty starych wykonawców (Gilmour, Clapton, Knopfler itd).

Ukochane zespoły oraz ulubieni solowi wykonawcy to:

- Queen
- Pink Floyd
- Dżem
- Iron Maiden
- Black Sabbath
- Led Zeppelin
- The Doors
- The Beatles
- The Ramones
- King Crimson
- Yes
- Gensis
- Dire Straits
- Mark Knopfler
- Metallica (pierwsze płyty)
- Guns N' Roses
- U2 (pierwsze płyty)
- Eric Clapton
and many others :-)

So wrz 22, 2007 23:14
Zobacz profil WWW

Dlaczego uważasz, że nie potrafisz bez tego żyć?

Bo to moje hobby, balsam dla mojej duszy! :-)

So wrz 22, 2007 23:15
Zobacz profil WWW

[...] ja rozumiem jakbys sluchal norweskiego death gore pagan metalu - no rzeczywiscie. raz ze nie bylbys normalny dwa moglbys miec problemy z akceptacja wsrod braci studenckiej teologii..

ale to co tam wymieniles to nic nadzwyczaj nieprawomyslnego.
[...] bardzo prosze o zachowanie kultury - pedziwiatr

rock in peace!

N wrz 23, 2007 19:02

Precz z dołem !!!!!!!!

No i po co Ci były te dwa Żywce? Zauważyłem, że jak pijesz to masz doła - po co Ci więc to?

N wrz 23, 2007 20:24

Bartas napisał(a):
Precz z dołem !!!!!!!!

No i po co Ci były te dwa Żywce? Zauważyłem, że jak pijesz to masz doła - po co Ci więc to?

NIC NIE PIŁEM!!!!! Zmieniłem zdanie!!!!

N wrz 23, 2007 22:25
Zobacz profil WWW

Pytanie to zamieszczam w wątku o moich problemach psychicznych.

Czy Waszym zdaniem taki strój jak ten, którego poniżej przedstawiam jest odpowiedni na uczelnie? Może faktycznie coś w tym względzie powinienem zmienić?

koszulka:

Obrazek

bluza:

Obrazek

spodnie

Obrazek

Tak mniej więcej chodzę ubrany :-) Taki mam styl! Czy to jest w porządku?

So paź 06, 2007 3:44
Zobacz profil WWW

Czy Waszym zdaniem taki strój jak ten, którego poniżej przedstawiam jest odpowiedni na uczelnie?

Może być.

So paź 06, 2007 8:09

Pytanie to zamieszczam w wątku o moich problemach psychicznych.

Czy Waszym zdaniem taki strój jak ten, którego poniżej przedstawiam jest odpowiedni na uczelnie? Może faktycznie coś w tym względzie powinienem zmienić?

[bTak mniej więcej chodzę ubrany :-) Taki mam styl! Czy to jest w porządku?

Bartas, zdecyduj się, jaki zespół lansujesz. Nie dwa jednocześnie.
Spodnie są w porządku, ale T-shirt nie nadaje się na uczelnię. I nie Queen z Pink Floyd, litości :olaboga:
Ja z Tobą w tym T-shircie bym się z nie umówiła. Ale reszta, OK, chociaż nie przepadam za tego typu bluzami z kapturem. ;-)

So paź 06, 2007 14:59

@olinka.. to ze twoje pojecie muzyki jest zbyt waskie nie znaczy ze ktos nie moze chodzic w roznych shirtach.. poza tym on juz raczej ich nie lansuje bo chopaki nastuakli sobie i tak juz wystarczajaca ilosc pktow lansu zeby im do konca swiata wystarczylo...

nie wiem. jak dla mnie ok. freedy byl ped.al, ale swietnie spiewal, niestety sie przekrecil... a DSOTM to moj fav jesli chodzi o picie przy adapterze... cud miod i orzeszki.

So paź 06, 2007 17:56

Ech, czyli faktycznie jest ze mną coś nie tak :-(

Ale ja się nie czuję dobrze w garniturze czy chociaż w koszuli wizytowej z krawatem nawet, gdyby do tego nie miały być spodnie na kant, tylko jeansy, które oczywiście też uwielbiam.

Ech ... może rzeczywiście czas już spoważnieć. Może oni (ludzie z mojego roku) mają rację zachowując dystans w kontaktach towarzyskich itd itp.
Nie wiem sam. Ale przecież to nie są żadne moje urojenia.
Sam widzę - będąc np na zakupach czy chociażby w drodze na uczelnie czy z powrotem - wielu młodych ludzi, którzy się są w jakieś grupie i dobrze się razem bawią: chłopak z dziewczyną, kolega z koleżanką itp. I to przeważnie studenci. Skąd u mnie na wydziale to stronienie od tego wszystkiego, co jest dobre i miłe Panu Bogu, a więc te chwile odpoczynku, odprężenia, wyluzowania. Nie wiem.

So paź 06, 2007 18:28
Zobacz profil WWW

Ech, czyli faktycznie jest ze mną coś nie tak :-(

Ale ja się nie czuję dobrze w garniturze czy chociaż w koszuli wizytowej z krawatem nawet, gdyby do tego nie miały być spodnie na kant, tylko jeansy, które oczywiście też uwielbiam.

A co to, są tylko dwa wybory w ubiorze? Ciuchy z nadrukami zespołów i garnitury? Nie może być np. tak?
Obrazek
Obrazek
Obrazek

So paź 06, 2007 18:45
Moderator

Bartas, a masz jakieś ubrania bez nazw czy zdjęć zespołów?
Mnie osobiście czarny kolor odstrasza, a ludzie, którzy gustują w czerni sprawiają dla mnie wrażenie mrocznych i zdołowanych. Brąz czy granat, mimo że są to ciemne kolory, nie są już takie straszne.
Jednak myślę sobie, że ubiór nie jest tak bardzo istotny w kontaktach z ludźmi jak np. uśmiech. Uśmiechasz się? :)

Szło by się długo
Gdyby nie to szkło, to by się szło... ♪

So paź 06, 2007 18:50

bartas lej na to. ostatnio na inaugarcje poszedlem w jeansach, szarej koszuli i marynarce bialej w czarny psi zab z wpieta w klape przypinka kapeli HC (biala z rozowym nadrukiem) z mojej kochanej wsi.. oczywiscie cala reszta siedziala w garniakach a ja [...] - bez takich, ok? - rozalka

ty tez ich olej. co to za nowy dyktat trendow.. wystarczy ze wierzysz w to co oni, a cala reszta jest twoja. jak oni nie umieja tego zaakceptowac to znaczy ze sa ograniczeni.

rock in peace!

So paź 06, 2007 18:53

bartas lej na to. ostatnio na inaugarcje poszedlem w jeansach, szarej koszuli i marynarce bialej w czarny psi zab z wpieta w klape przypinka kapeli HC (biala z rozowym nadrukiem) z mojej kochanej wsi..

Tak, każdy zna chyba takie osobistości którym się wydaje, że są kul, super indywidualni i oryginalni, a dla całej reszty są po prostu wieśniakami, którzy nie potrafią dobrać stroju do sytuacji.

So paź 06, 2007 19:17
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 167 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 12  Następna strona