Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt lis 21, 2025 15:03

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 
 Miłość do Boga 
Autor Wiadomość

Post Miłość do Boga
Szczęść Boże wszystkim.
Od czasu mojego nawrócenia ( rok temu ) mam dość duży problem z którym nie mogę sobie poradzić. Chodzi o to że wiara mnie przerasta :-( Kocham strasznie Boga... staram się żyć z Bożymi przykazaniami, ale czasami to jest zbyt trudne :-( Mój problem polega na tym że w momentach słabości... uciekam do grzechu... prawdą jest że robie to świadomie... Chodź nie chce... :-( Jestem człowiekiem... tak mi się wydaje... mocnej wiary......

N gru 30, 2007 19:22

Nie dołuj się tak, nawet św. Paweł miał taki problem - zobacz sobie Rz 7,14. Ważne jest, aby nauki przyjąć nie tylko wolą - czyli na zasadzie "ok, będę tak postępował" - ale żeby rozumieć dlaczego one są takie a nie inne i czemu służą. Jeszcze lepszą (najlepsza) sytuacja jest wtedy gdy nauki przyjmowane są sercem-umysłem, czyli nie tylko intelektem, ale sercem i ciałem, do tego stopnia że w sposób naturalny z nas wypływają. Wtedy nie trzeba nawet dbać o to aby trzymać się zasad, bo odpowiednie zachowanie przychodzi naturalnie.

N gru 30, 2007 19:38
Człowiek z natury jest istotą grzeszną !! i często ucieka się do grzechu ...ja bardzo czesto mówie Bogu że jestem grzeszny i nie bede sie oszukiwał ale bez Ciebie Panie nic nie moge !! Wprawdze chce żyć wg Ducha ale to co ziemskie przyciąga... prosze Go o pomoc np mówie Panie nie pozwól aby to co doczesne było dla mnie ważniejsze niż to co wieczne itd ...myśle że Pan widzi twoją miłość jaką Go darzysz i nie martw się wie że masz problem z tym czy z innym grzechem . Podczas modlitwy nie skupiaj sie na sobie nie narzekaj jaki to jestes że grzeszysz , ze uciekasz się do grzechu skup sie własnie na miłosci do Boga a on zajmie sie resztą. Chyba św Paweł pisał że są 3 ważne rzeczy w życiu człowieka miłość, wiara i nadzieja ale najważniejsza jest miłość!!!

N gru 30, 2007 19:50

Nie patrzyłem na życie... na wiare z takiej perspektywy.... teraz gdy o tym pomyśle widzę że macie racje :) Bóg zapłać wam za to :)

N gru 30, 2007 21:59

Człowiek z natury jest istotą grzeszną !! i często ucieka się do grzechu ...ja bardzo czesto mówie Bogu że jestem grzeszny i nie bede sie oszukiwał ale bez Ciebie Panie nic nie moge !! Wprawdze chce żyć wg Ducha ale to co ziemskie przyciąga... prosze Go o pomoc np mówie Panie nie pozwól aby to co doczesne było dla mnie ważniejsze niż to co wieczne itd ...myśle że Pan widzi twoją miłość jaką Go darzysz i nie martw się wie że masz problem z tym czy z innym grzechem . Podczas modlitwy nie skupiaj sie na sobie nie narzekaj jaki to jestes że grzeszysz , ze uciekasz się do grzechu skup sie własnie na miłosci do Boga a on zajmie sie resztą. Chyba św Paweł pisał że są 3 ważne rzeczy w życiu człowieka miłość, wiara i nadzieja ale najważniejsza jest miłość!!!

wiec poprostu nalezy powiedziec: dzis zrobilem zle, jutro tez zrobie to samo wazne jest, ze wieczorkiem powiem: "no jestem grzeszny"
przeciez sie przyznalem, przeciez powiedzialem, ze sie poprawie no i oczywiscie powiedzialem, ze zaluje............

no skoro tak uwazasz ja cie nie zmienie dla mnie jest to dwulicowosc!

Dla ciebie najwazniejsza jest milosc?
mhhhhhhhhhhhh, znow ciekawe!
ja juz myslalem, ze aby sie zbawic to trzeba wierzyc tym samym myslalem, ze to wlasnie wiara niczym nie ustepuje milosci.
czasem ludzie nie maja tego szczescia zaznac milosci albo nie wiedza, ze ja zazanaja. gdyby tacy ludzie nie mieli tej to "mniej waznej" nadzieji, ze sie cos zmieni to nie wiele mieliby z wiary i milosci. czyz "nadzieja" ustepuje w czyms wierze i milosci?
mym zdaniem nie ustepuje niczym.

Wt sty 08, 2008 17:33
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 5 ]