Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 23, 2025 22:39

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
 mieszkanie pary przed ślubem 
Autor Wiadomość

Nie odpowiadamy za to co nam przyjdzie do głowy tylko za to że podtrzymujemy te myśli.
Jak zobaczę dziewczynę fajną i mi się ona pokaże w głowie w nieco innym "stroju" to nie jest to nic złego, złe jest wtedy kiedy to podtrzymuje w myśli, i sobie wyobrażam więcej.

A przypominając Tobie droga założycielko tematu.
Mówisz, że pokusa jest zbyt wielka i że współżyjecie, a co to będzie jak zamieszkacie razem... Dlatego nie możesz tego zrobić.

So lut 23, 2008 23:50

dziekuje wam za pomoc i zainteresowanie moim problemem

mam jednak wrazenie ze chyba umknął wam fakt, iż rozważamy zamieszkanie w osobnych pokojach. byc moze nie napisałam tego zbyt jasno- ale to wlasnie mialam na mysli.

obecnie za mieszkanie nie place- utrzymuje je jedynie, tzn. rachunki i czynsz, ale nie płace za wynajem, bo to mieszkanie nalezy do mojej rodziny i moge sie nim opiekowac przez jakis czas.

no i wlasnie dlatego wzgledy finansowe sa tak wazne dla nas- nie stac nas po prostu na utrzymanie sie w 2 osobnych lokalach, bo jak by nie bylo, rachunki są podwójne a nie musiałyby byc gdyby moj chlopak zamieszkal ze mną.

ehh- skomplikowana sytuacja. i tak jak juz ktos na forum wspomnial- chodzi o skrajną sytuacje- bo teraz na życie i tak ledwie mi starcza, a nie jest latwo studiowac dziennie i pracowac jednoczesnie, nawet przy okazjonalnym wsparciu ze strony rodziców.

nie chce sie tu rozpisywac na temat syt. finansowej mojej i mojego narzeczonego. dziwi mnie fakt, iz gdybym wynajela pokoj obcemu kolesiowi, studentowi, a sama mieszkala w osobnym pokoju- to byloby ok. ale jesli w tym wynajmowanym pokoju ma zamieszkac ktos mi bliski, z którym i tak teraz łączą nas bliskie relacje, to juz jest zle. tak jakby fakt mieszkania osobno mialby zmienic cokolwiek w czestotliwosci naszego wspolzycia.

przepraszam jesli ta wypowiedz przybrala zły ton- ale jestem zdenerwowana i bezradna i troszke pewnie wpłytnelo to na forme napisanej teraz wiadomosci. nie chce nikogo obrazac ani sie kłócic- chce wreszcie przestac martwic sie o to, że do konca miesiaca zostalo mi 500 zł na zycie, z czego polowe pochloną moje leki, a drugą polowe jedzenie z Biedronki. I pomyslec ze byloby duzo latwiej gdyby nie pewne zapisy w kkk, które nie uwzgledniają, że kazdy czlowiek i jego sytuacja wygląda specyficznie i nie da sie mierzyc wszystkich jedną miarą, nakładając na wszystkich takie same zasady.

juz koncze bo zaczynam sie uzalac nad sobą

Śr mar 05, 2008 23:43

Powiem tak, na takie mieszkanie może zezwolić ktoś tam. My Cię nie znamy dobrze, idź i się poradź księdza. ;) i opowiedz mu wszystko.
Bo jedni nie widzą w tym nic złego a inni widzą, jedni mają swoje argumenty inni kontrargumenty.
Mieszkanie jako istota mieszkania nie jest złem.
Mieszkanie jako totalna okazja do grzechu jest złem.
Sytuacja majątkowa ma na to wpływ.
Więc najlepiej poradź się księdza a jak Ci głupio to idź gdzieś za 3 kościoły i zapytaj się obcego księdza a nie tego co Ci komunie daje. ;)

Śr mar 05, 2008 23:59
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2