Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 15, 2025 8:53

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 istnienie Boga- historyjka w postaci audio. 
Autor Wiadomość

Post istnienie Boga- historyjka w postaci audio.
http://zagadkowy.wrzuta.pl/audio/lRmR9L ... g_istnieje
pozdrawiam.

N mar 09, 2008 21:51

Tylu ludzi chce do niego przyjść, a on nie zostawił im swojego adresu i muszą umierać na ulicach bez jedzenia. Nawet nie mają kilku złotych aby pójść do fryzjera...

Przychodzi taki moment, kiedy naukowiec z uśmiechem na twarzy mówi: "to niemożliwe, to cud!". Po chwilach podniecenia przychodzi czas wytrwałych poszukiwań, aby w końcu ktoś mógł krzyknąć: "wiem!".

N mar 09, 2008 22:06

Nie wystarczy powiedzieć 'chcę'. Nie wystarczy mieć portfel, żeby kupić rogala, musi być również zawartość.

N mar 09, 2008 22:09

Niektórzy chcą bardzo coś zrobić, ale ktoś zapomniał dać im wzroku, słuchu, rodziny, wsparcia...

Przychodzi taki moment, kiedy naukowiec z uśmiechem na twarzy mówi: "to niemożliwe, to cud!". Po chwilach podniecenia przychodzi czas wytrwałych poszukiwań, aby w końcu ktoś mógł krzyknąć: "wiem!".

N mar 09, 2008 22:23

Czasem zazdroszczę ludziom, że nie wierzą w Boga. Czasem chciałbym się poddać i zwątpić albo strzelić focha i się obrazić na Pana Boga, ale niestety nie mogę.

N mar 09, 2008 22:32
A czemuż to zwątpienie miałoby być poddaniem się? Z takim podejściem nic dziwnego, że jeszcze jesteś wierzący. Chociaż co to za wiara, skoro czasami jej nie chcesz? Może wystaw na allegro, na pewno jakiś ateista chętnie kupi. Myślałam, że wierzący uważają swoją wiarę za coś cudownego i za nic nie chcieliby jej zamienić na ateizm. Widocznie się myliłam. Są i tacy, którzy czasem by chcieli nie wierzyć, ale bidule nie mogą. No szkoda...

N mar 09, 2008 22:46

A czemuż to zwątpienie miałoby być poddaniem się? Z takim podejściem nic dziwnego, że jeszcze jesteś wierzący. Chociaż co to za wiara, skoro czasami jej nie chcesz? Może wystaw na allegro, na pewno jakiś ateista chętnie kupi. Myślałam, że wierzący uważają swoją wiarę za coś cudownego i za nic nie chcieliby jej zamienić na ateizm. Widocznie się myliłam. Są i tacy, którzy czasem by chcieli nie wierzyć, ale bidule nie mogą. No szkoda...

Nie ważne... tak sobie powiedziałem. A jeśli Ci o interesuje to przeczytaj Jr 20,7-8. Dodam tylko, że ta, gdzie w polskiej wersji jest "uwiodłeś", w oryginale jest "zgwałciłeś".

N mar 09, 2008 23:04

Czasem zazdroszczę ludziom, że nie wierzą w Boga. Czasem chciałbym się poddać i zwątpić albo strzelić focha i się obrazić na Pana Boga, ale niestety nie mogę.

Rozumiem Twój ból, :) jest to wewnętrzna walka pomiędzy tym co proponuje Ci religia z wszystkimi jej zasadami i wyobrażeniami, a tym, jak Ty osobiście rozumiesz Boga. Ten bunt jest spowodowany tym, iż człowiek w sposób naturalny wyrasta ze starych przekonań, które wpojono mu w dzieciństwie. To tak jak z tym ubraniem, przecież musiałeś je zmieniać gdy stawały się za ciasne. :) Stare cię uwiera a nowego jeszcze nie znalazłeś, stąd ta cała rozterka.

Pn mar 10, 2008 11:10
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 8 ]