Dlaczego Bóg nie daje równych szans na zbawienie?
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: 1. Forum portalu WIARA.PL jest miejscem spotkania ludzi pragnących pogłębić swoją wiarę, poszukujących Boga, zainteresowanych problemami religii, a chrześcijaństwa w szczególności. Forum stanowi zatem miejsce rozmowy katolików i niekatolików, chrześcijan i niechrześcijan, wierzących i niewierzących.
Z regulaminu wynika, że nie jest to forum katolickie. Poza tym chcesz kółeczka wzajemnego siępjeszczenia czy dochodzenia do czegoś więcej? Ja tylko proponuję brak stagnacji.[/quote]
|
Cz maja 08, 2008 11:54 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Wytnijcie mi to kłołt na końcu, mod któryś.
|
Cz maja 08, 2008 11:54 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A cel forum - znasz?
|
Cz maja 08, 2008 12:09 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Bo ja widze, ze ty chcesz mieszac - a nie szukasz prawdy....
Sprostuj jesli sie myle.... 
|
Cz maja 08, 2008 12:11 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cel forum to rozwój, dochodzenie do Najwyższego. Każdy ma na to własny pogląd i sposób. Jeśli się w tym realizuje to spoko.
A nie można mieszać i szukać? =P
Stagnacja nie sprzyja kroczeniu jakąś ścieżką. Trzeba porównywać, badać i zmuszać się do patrzenia na możliwie szerokie spektrum tego co leży przed nami. Stwierdzając z góry "tak a tak" nie dajemy sobie szans na "jest tak a tak ale sprawdziłem przynajmniej to drugie. Jest błędne ale wyciągnąłem z tego coś dla siebie" co jest mimo wszystko lepszą opcją. Tańcz
Pokój.
|
Cz maja 08, 2008 12:31 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Znalazles (-as) juz cos dla swego wnetrza na tym forum? czy nadal szukasz i ciagle 'wychodzisz ze stagnacji'?
Moze chodzi juz o PRAKTYKE wiary, a nie szukanie dowodow?
|
Cz maja 08, 2008 12:40 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dowody? Na co?
Praktykę wiary mam na co dzień i w każdej chwili, na tym to polega imho.
Ze stagnacji to ja chcem innych wyciągać, ja się śmieję  W końcu jestem tylko debilem, więc co ja mogę 
|
Cz maja 08, 2008 12:42 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A wiec nie jestes wolny od etykietek
Oj, Budda by sie usmial 
|
Cz maja 08, 2008 12:44 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Etykietka, żem debil? Z jednej strony uznanie się za małego głupka to całkiem dobry sposób na rozwój, odpowiednio ugryziony rzecz jasna. Z drugiej strony: pewnie, że mam etykietki. Jestem pacyfistą, jestem miłośnikiem książek itd. Kto powiedział, że ja już wolny od tego jestem? Dopiero zaczynam i sporo przede mną, przygodo witaj! 
|
Cz maja 08, 2008 12:56 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Brak wolnosci rodzi cierpienie - wg Buddy 
|
Cz maja 08, 2008 12:57 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
No wiem. Ja się dopiero uwalniam, byłbym pyszny jakbym twierdził, że jestem wyzwolony. Mam się w garści i nie puszczam.
|
Cz maja 08, 2008 13:01 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
hanahpu..."Ahahaha"...uważaj, abyś nie skosumował nowego "wcielenia" swojego dziadka...hahaha
|
Cz maja 08, 2008 13:02 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A po co ten koktail z Buddyzmem?
W Jezusie masz: calosc objawienia, Boskosc, wolnosc.....
Filozofia Buddy - to ciagle poszukiwanie....
Jak myslisz?
|
Cz maja 08, 2008 13:03 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nie ma poszukiwania. Jest dopuszczenie do siebie prostego faktu. I to wszystko. Nie ma nic więcej ^^
Raczej koktajl z chrześcijaństwem, bliżej mi do zen. W Jezusie całości swojej drogi nie znajduję. Pewnie jak bym tam na miejscu był i słyszał jak to naprawdę brzmiało to bym widział (przyjmuję raczej, że z tego wszystkiego co mówił Jezus zachowało się tycityćku). Dopełnienie praktyki zen uwielbieniem Boga jak w chrześcijaństwie i sufiźmie po prostu jest dla Hunahpu lepszą ścieżką. Plus dyskordiański ubaw po pachy. Ale Hunahpu cieszy się jak ktoś z chrześcijaństwa wyciąga wszystko i mu to wychodzi.
Jak myślę? Z uśmiechem i krzywo 
|
Cz maja 08, 2008 13:10 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Lubisz Mertona?
|
Cz maja 08, 2008 13:11 |
|
|