|
|
|
|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 5 ] |
|
Dlaczego śmirć bliskich tak boli?
| Autor |
Wiadomość |
|
neonka20
|
 Dlaczego śmirć bliskich tak boli?
chciałam sie z wami podzielić czyms co ostatnio przeżywam.
Ostatnio zmarła moja babci i czuje sie jakbym straciła wszystko. Bardzo boli mnie to ,ze jej juz nie zobacze. Mam w związku z tym pytanie. Dlaczego śmierć bliskich tak bardzo boli zwłaszcza gdy sie jest blisko Boga? 
|
| Wt cze 10, 2008 13:01 |
|
|
|
 |
|
0bcy_astronom
|
Jezus też płakał nad śmiercią Łazarza.
Boli to o tyle, (według mnie) że jest to rozstanie na bardzo długi czas, każde rozstanie boli nawet gdy ktoś nie umiera, ale np wyjeżdża na zawsze.
Bo o ile się orientuję cierpieniem podczas śmierci bliskiego nie jest śmierć sama w sobie ale właśnie rozłąka.
_________________ I pomyśleć, że na początku był tylko chaos... i komu to przeszkadzało?...
Tomasz Olbratowski.
|
| Wt cze 10, 2008 14:00 |
|
 |
|
hitman
|
Nie wiem. Też płakałem kiedy zmarła moja babcia, z którą byłem bardzo zżyty.
|
| Śr cze 11, 2008 17:22 |
|
|
|
 |
|
nomines
Dołączył(a): Cz gru 27, 2007 15:17 Posty: 1233 Lokalizacja: Nowy Sącz
|
Ja do tej pory nie mogę się pogodzić ze śmiercią mojej Cioci, która była lepszą kobietą niż wszystkie dewoty z kościoła razem wzięte.
Dlaczego boli? Każda pustka boli. Dziś byłem na pogrzebie obcej dla mnie osoby (nie wnikajmy w szczegóły). W każdym razie gdy patrzyłem na załamaną twarz wdowy (którą troszkę znam) było mi jej żal. Potem nagle dotarło do mnie coś, co wiem od dawna: tak się kończy życie każdego z nas więc i ja kiedyś wyląduję 1,5 metra pod ziemią.
Śmierć jest dziwna: niby zabiera jedno ale z tego powodu cierpi sto innych. Tego jednak nikt nie pojmie.
_________________ "Nauka robi 95 kroków. Pozostałe 5 trzeba przejść na klęczkach." Zenon Ziółkowski
http://blog.wiara.pl/nomines/ zapraszam :)
|
| Śr cze 11, 2008 19:54 |
|
 |
|
neonka20
|
ja z babcią sie widziałam tylko 2 razy w życiu i bardzo mnie boli że jej już nie zobaczę. mam zal o to do rodziców.
|
| Cz cze 12, 2008 12:52 |
|
|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 5 ] |
|
|