Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 23, 2025 20:37

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 190 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Następna strona
 Chwała SB! ;-( 
Autor Wiadomość

Czemu teza o tym, że esbecja maczała palce w narodzinach niepodległości tak was mierzi?

Mnie teza, że esbecja maczała palce, nie mierzi. Co więcej, wydaje mi się naturalnym założenie, że skoro narodziny niepodległości miały miejsce w wyniku dłuższego, pokojowego procesu, to interesy "drugiej strony" Okrągłego Stołu musiały być brane pod uwagę. Dalsze wydarzenia zdają się to potwierdzać i jak pisałeś, trudno jednoznacznie wskazać datę narodzin niepodległości.

Mierzi mnie za to teza, którą pozwolę sobie zacytować za Klasykiem Gatunku:

Stanisław Adam napisał(a):
Agenci występujący w imieniu Solidarności przy Okrągłym Stole to nie Solidarność Alus, to komuna. Komuna sama z sobą negocjowała.

Przyznasz chyba, że różnica pomiędzy tezą "esbecja maczała palce" a tezą "komuna sama z sobą negocjowała" jest zasadnicza? Zapytam też outsiderze, czy Ciebie ta druga teza nie mierzi?

Pn cze 30, 2008 10:33

outsider napisał(a):
Czemu teza o tym, że esbecja maczała palce w narodzinach niepodległości tak was mierzi?
Zapytam też outsiderze, czy Ciebie ta druga teza nie mierzi?

No, outsider, czy weźmie w Tobie górę realne patrzenie na istotę rzeczy, czy wrażenia estetyczne?

Pn cze 30, 2008 10:38
Zobacz profil WWW
Bez gestukulacji paluchami z wpisów wynika które z nas jak postrzega ludzi...naokoło sami esbecy, komuniści, spekulanci, łapownicy, podejrzane typki.
Mierzi esbecja maczająca palce w narodzinach wolnej RP....a ani trochę nie mierżą papiery esbeckie, traktowane z szacunkiem jako źródło nieomylnej prawdy.

Pn cze 30, 2008 11:30

Gdybyś była politykiem (polityczką?) Alus, to taką argumentację nazwał bym demagogią. A tak to nie wiem. Erystyka? Retoryka? Żadne z nich nie oddaje treści.

Pn cze 30, 2008 12:39
Zobacz profil WWW
Stanisławie Adamie, gdybyś był politykiem, to to ,że nie dotrzymujesz danego publicznie słowa nuznałbym za rzecza naturalną.
Ale nie jesteś, więc za kogo mam Cię uznać :?: :razz:

.

Śr lip 02, 2008 7:21
No, Stanisławie Adamie, czy weźmie w Tobie górę realne patrzenie na istotę rzeczy, czy wrażenia estetyczne :?:

Jak patrzysz na bohatera USA, a wcześnie zaufanego człowieka KGB i GRU, amerykańskiego pułkownika Ryszarda K. :?:

Wiesz chyba, ze oficerm został z w ramach akcji wypierania z wojska oficerów przedwojennych i tych co stopnie zdobyli w czasie wojny na zachodzie :?:
To właśnie dla takich jak on rekrutowanych ze sprawdzonych lewicowych srodowisk PPR otworzyła roge kariery na zasadzie "Nie matura lecz chęć szczera..." :razz:

Śr lip 02, 2008 7:38

Stanisławie Adamie, gdybyś był politykiem, to to ,że nie dotrzymujesz danego publicznie słowa nuznałbym za rzecza naturalną.

.

Za kogo chcesz. Akurat nie twoja opinia jest dla mnie ważna. :)
Pozdrawiam.

Śr lip 02, 2008 7:46
Zobacz profil WWW
Gruby napisał(a):

.

Za kogo chcesz. Akurat nie twoja opinia jest dla mnie ważna. :)
Pozdrawiam.

Już dawno zauważyłem, że z honorem to Ty niewiele masz wspólnego :twisted:
A moja opinia o takich co rzucaja błotem, obiecają, że swoje oszczerstwa udowodnią a potem podwijaja ogon i udaja ze nic sie nie wydarzyło jest taka sama jak wszystkich przyzwoitych ludzi o oszczercach :!: :evil:
.

Śr lip 02, 2008 10:06

Jedno jest więc pewne - słowo honor rozumiemy inaczej.

Śr lip 02, 2008 10:26
Zobacz profil WWW

Pogodze Was i wyostrze Wasze celowniki:
..nastepny szczebel w planie Mistrza Joshuy : Polska Neutralna
Amen

Śr lip 02, 2008 10:27
A moja opinia o takich co rzucaja błotem

Gruby, coś Ty taki wrażliwy?
Jak g.............. rzucasz w bliźniaków to jest OK, a nie daj Bóg jak ktoś z Twoich oponętów tylko błotem rzuci a nie g.............. , to już wzywasz niebiosa na pomoc i przywołujesz Dekalog.
Czy stosujesz tą samą miarę do wszystkiego, czy tylko masz taką swoją specjalną pożyczoną od Kalego. :D

Śr lip 02, 2008 19:10

Śr lip 02, 2008 20:16
Osiris, Małostkowi niech sie sami bronią, zreszta ja o nich pisze tylko prawdę.

A jeżeli chodzi o Stanisława Adama to nie bronie sie, bo nie ma przed kim, tylko pokazuję, że na jego słowie można polegać tak jak na Zawiszy, tylko całkiem inaczej :!: :razz: :razz: :razz:

A robię to po to, aby uświadomić Wam ile warte są te jego mundrości wypisywane na tym forum ;-)

N lip 06, 2008 8:54
Osiris, Małostkowi niech sie sami bronią, zreszta ja o nich pisze tylko prawdę.......................

Zaiste, ciekawa to prawda skoro panierowana w g................. . :D

N lip 06, 2008 11:48
Przyznasz chyba, że różnica pomiędzy tezą "esbecja maczała palce" a tezą "komuna sama z sobą negocjowała" jest zasadnicza? Zapytam też outsiderze, czy Ciebie ta druga teza nie mierzi?

ależ mierzi mnie mierzi - :)

So lip 12, 2008 10:53
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 190 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Następna strona