Autor |
Wiadomość |
SweetChild
|
outsider napisał(a): Czemu teza o tym, że esbecja maczała palce w narodzinach niepodległości tak was mierzi? Mnie teza, że esbecja maczała palce, nie mierzi. Co więcej, wydaje mi się naturalnym założenie, że skoro narodziny niepodległości miały miejsce w wyniku dłuższego, pokojowego procesu, to interesy "drugiej strony" Okrągłego Stołu musiały być brane pod uwagę. Dalsze wydarzenia zdają się to potwierdzać i jak pisałeś, trudno jednoznacznie wskazać datę narodzin niepodległości. Mierzi mnie za to teza, którą pozwolę sobie zacytować za Klasykiem Gatunku: Stanisław Adam napisał(a): Agenci występujący w imieniu Solidarności przy Okrągłym Stole to nie Solidarność Alus, to komuna. Komuna sama z sobą negocjowała.
Przyznasz chyba, że różnica pomiędzy tezą "esbecja maczała palce" a tezą "komuna sama z sobą negocjowała" jest zasadnicza? Zapytam też outsiderze, czy Ciebie ta druga teza nie mierzi?
|
Pn cze 30, 2008 10:33 |
|
|
|
 |
Stanisław Adam
|
SweetChild napisał(a): outsider napisał(a): Czemu teza o tym, że esbecja maczała palce w narodzinach niepodległości tak was mierzi? Zapytam też outsiderze, czy Ciebie ta druga teza nie mierzi?
No, outsider, czy weźmie w Tobie górę realne patrzenie na istotę rzeczy, czy wrażenia estetyczne?
Pn cze 30, 2008 10:38 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Bez gestukulacji paluchami z wpisów wynika które z nas jak postrzega ludzi...naokoło sami esbecy, komuniści, spekulanci, łapownicy, podejrzane typki.
Mierzi esbecja maczająca palce w narodzinach wolnej RP....a ani trochę nie mierżą papiery esbeckie, traktowane z szacunkiem jako źródło nieomylnej prawdy.
|
Pn cze 30, 2008 11:30 |
|
|
|
 |
Stanisław Adam
|
Gdybyś była politykiem (polityczką?) Alus, to taką argumentację nazwał bym demagogią. A tak to nie wiem. Erystyka? Retoryka? Żadne z nich nie oddaje treści.
Pn cze 30, 2008 12:39 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Stanisławie Adamie, gdybyś był politykiem, to to ,że nie dotrzymujesz danego publicznie słowa nuznałbym za rzecza naturalną. Ale nie jesteś, więc za kogo mam Cię uznać
.
|
Śr lip 02, 2008 7:21 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
No, Stanisławie Adamie, czy weźmie w Tobie górę realne patrzenie na istotę rzeczy, czy wrażenia estetyczne
Jak patrzysz na bohatera USA, a wcześnie zaufanego człowieka KGB i GRU, amerykańskiego pułkownika Ryszarda K.
Wiesz chyba, ze oficerm został z w ramach akcji wypierania z wojska oficerów przedwojennych i tych co stopnie zdobyli w czasie wojny na zachodzie
To właśnie dla takich jak on rekrutowanych ze sprawdzonych lewicowych srodowisk PPR otworzyła roge kariery na zasadzie "Nie matura lecz chęć szczera..." 
|
Śr lip 02, 2008 7:38 |
|
 |
Stanisław Adam
|
Gruby napisał(a): Stanisławie Adamie, gdybyś był politykiem, to to ,że nie dotrzymujesz danego publicznie słowa nuznałbym za rzecza naturalną. Ale nie jesteś, więc za kogo mam Cię uznać .
Za kogo chcesz. Akurat nie twoja opinia jest dla mnie ważna.
Pozdrawiam.
Śr lip 02, 2008 7:46 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Stanisław Adam napisał(a): Gruby napisał(a): Stanisławie Adamie, gdybyś był politykiem, to to ,że nie dotrzymujesz danego publicznie słowa nuznałbym za rzecza naturalną. Ale nie jesteś, więc za kogo mam Cię uznać . Za kogo chcesz. Akurat nie twoja opinia jest dla mnie ważna.  Pozdrawiam.
Już dawno zauważyłem, że z honorem to Ty niewiele masz wspólnego A moja opinia o takich co rzucaja błotem, obiecają, że swoje oszczerstwa udowodnią a potem podwijaja ogon i udaja ze nic sie nie wydarzyło jest taka sama jak wszystkich przyzwoitych ludzi o oszczercach .
|
Śr lip 02, 2008 10:06 |
|
 |
Stanisław Adam
|
Jedno jest więc pewne - słowo honor rozumiemy inaczej.
Śr lip 02, 2008 10:26 |
|
 |
gibsson
|
Bracia!!!
Pogodze Was i wyostrze Wasze celowniki:
..nastepny szczebel w planie Mistrza Joshuy : Polska Neutralna
Amen
|
Śr lip 02, 2008 10:27 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: A moja opinia o takich co rzucaja błotem
Gruby, coś Ty taki wrażliwy?
Jak g.............. rzucasz w bliźniaków to jest OK, a nie daj Bóg jak ktoś z Twoich oponętów tylko błotem rzuci a nie g.............. , to już wzywasz niebiosa na pomoc i przywołujesz Dekalog.
Czy stosujesz tą samą miarę do wszystkiego, czy tylko masz taką swoją specjalną pożyczoną od Kalego. 
|
Śr lip 02, 2008 19:10 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
O w mordę, miało być "oponentów" 
|
Śr lip 02, 2008 20:16 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
|
N lip 06, 2008 8:54 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Gruby napisał(a): Osiris, Małostkowi niech sie sami bronią, zreszta ja o nich pisze tylko prawdę.......................
Zaiste, ciekawa to prawda skoro panierowana w g................. . 
|
N lip 06, 2008 11:48 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
SweetChild napisał(a): Przyznasz chyba, że różnica pomiędzy tezą "esbecja maczała palce" a tezą "komuna sama z sobą negocjowała" jest zasadnicza? Zapytam też outsiderze, czy Ciebie ta druga teza nie mierzi?
ależ mierzi mnie mierzi - 
|
So lip 12, 2008 10:53 |
|
|
|