Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr sie 13, 2025 11:42

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 244 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17  Następna strona
 Czy bóg istnieje? Jeśli tak, dlaczego jest złośliwy. 
Autor Wiadomość

reczula - nie będę z tobą polemizował i prowadził psudonaukowych i qwasi-teologicznych dywagacji.
Po prostu nie czytasz tego co piszę, albo nie chcesz tego przyjąć.
Wolisz "mądre" książki i filozofie od tego co Bóg objawił o sobie w Biblii - twoja strata.
Ignorujesz moje osobiste doświadczenie Ducha Świętego - trwaj dalej w kłamstwie.
Pamietaj że wiara to wiara, a wiedza to wiedza.
Kto uwierzy i przyjmie chrzest będzie zbawiony, a kto nie uwierzy idzie na sąd. Chcesz być sądzony - twój wybór.
Pozdr
Dabar

[color=#8000FF][b]Zawsze gdy wygrywałem dyskusję, traciłem jedną duszę[/b][/color]

Wt kwi 29, 2008 18:26

Jeśli to prawda to będę w pierwszym kręgu piekła, czyli nie tak źle :D :D

Wt kwi 29, 2008 18:29

a skąd wiesz że zamiast sądu nie będzie rozdawania lodów truskawkowych?

ah zapomniałem... Ty WIERZYSZ w sąd więc on się NA PEWNO odbędzie... cóż za naiwny szowinistyczny egoizm...

So maja 03, 2008 0:07

Sąd jest dla ciebie nie dla mnie. Ja w niego nie musze wierzyć, ale w twoim przypadku jest to wskazane.

[color=#8000FF][b]Zawsze gdy wygrywałem dyskusję, traciłem jedną duszę[/b][/color]

So maja 03, 2008 17:18

Jak każdy katolik wiesz lepiej co jest ważne i potrzebne innym ludziom. Wstydź się siebie!!

N maja 04, 2008 11:41

Wstydź się siebie!!

Ja nie wstydzę się Ewangelii (por. Rz 1,16)

Śr maja 07, 2008 22:09

mógłby się wstydzić ten co ją popełnił.

ty się raczej wstydź pychy...

Pascal twierdził że ci co się za zbawionych mają są najbliżej potępienia.

ale fakt - tego nie buło w Ewangelii... w żadnym (seler. zżź 152,5524)

to pewno to odrzucisz.

Cz maja 08, 2008 0:32

Gdybym nie spotkał Jezusa w swoim życiu, napawno nie miałbym ufności w sercu, że Chrystus Miłosierny już dokonał mojego odkupienia i kiedy wezwę jego Imienia on się nade mną zlituje - również w godzinie śmierci.

Znam swoją kondycję, ograniczenia, grzechy, czy wady. Dlatego właśnie potrzebuję zbawienia. Tylko ci którzy uważają się za dobrych i sprawiedliwych nie potrzebują Jezusa i nie chcą Jemu zawierzyć swojego życia.

Pozdr
Dabar

Cz maja 08, 2008 9:22

Kto uwierzy i przyjmie chrzest będzie zbawiony, a kto nie uwierzy idzie na sąd. Chcesz być sądzony - twój wybór.
Pozdr
Dabar

Do dziś myślałem, że wierzący też pójdąna sąd, ale widać są uprzywilejowani. Wystarczy wierzyć i żadne grzechy się nie liczą? Czy chrześcijański Bóg nie patrzy na uczynki swoich wyznawców?
Zresztą- sąd nie oznacza kary. Można bronić swoich racji.

Pn lip 14, 2008 12:48

Prawda to nie pycha.
Gdybym nie spotkał Jezusa w swoim życiu, napawno nie miałbym ufności w sercu, że Chrystus Miłosierny już dokonał mojego odkupienia i kiedy wezwę jego Imienia on się nade mną zlituje - również w godzinie śmierci.

Znam swoją kondycję, ograniczenia, grzechy, czy wady. Dlatego właśnie potrzebuję zbawienia. Tylko ci którzy uważają się za dobrych i sprawiedliwych nie potrzebują Jezusa i nie chcą Jemu zawierzyć swojego życia.

Pozdr
Dabar
bardzo dobże powiedziane! Dużo jest osób, które nie potrzebują Jezusa. To znaczy, że wszyscy są dobrzy i sprawiedliwi?

...i nadejdzie dzień, kiedy powróci Jedyny. I znów rozlegnie się dźwięk Sarenetha...

Pn lip 14, 2008 13:25

Dla czego my chcemy czegoś od Jezusa, nie wystarczy ze pokazał nam drogę? Wszystko sami możemy osiągnąć, katolicyzm robi z nas trochę ułomnych dając nam gotowe rozwiązania i rady (czy nie poszło to za daleko?). Zamiast samemu szukania prawdy w sobie i otoczeniu, rozwijać swoje metody, które dla nas samych działają i w które wierzymy.

So lip 19, 2008 13:15

Post Re: Czy bóg istnieje? Jeśli tak, dlaczego jest złośliwy.
reczula napisał(a):
Czy bóg istnieje? . A już na pewno, ŻADNE bóstwo nie jest idealne.

Wychodzi na to, że byt najwyższy NIE chce zbawić każdego z nas.
Czym jest bóg? Jak można go poznać? Czy można go poznać?

.

Bóg Istnieje, bóstwo zazwyczja kjarzyło się z idealnością .Bóg nas Kocha- Jego Miłość Jest Miłością Przebazającą - chce kazdego z nas zbawić .

Bóg Jest Absolutem , bytem transcendetnym , można Boga Poznac - ale jedynie w pewnym stopniu z racji małych naszych rozumów

So lip 19, 2008 14:05

To znaczy, że wszyscy są dobrzy i sprawiedliwi?

To znaczy, że się za takich uważają. Że uważają się za "mocnych", "samowystarczalnych". Zbawienie (wybawienie) takim osobom jest niepotrzebne, bo od czego mieliby zostać wybawieni (zbawieni), skoro wszystko jest według nich O.K.?

Pn lip 21, 2008 11:29
ja tam się nie mam ani za samowystarczalnego, ani za mocnego, ani za dobrego, niemniej nie czuję potrzeby Jezusa.

ale ze mnie frik ;-)

Pn lip 21, 2008 18:32

ja tam się nie mam ani za samowystarczalnego, ani za mocnego, ani za dobrego, niemniej nie czuję potrzeby Jezusa.

ale ze mnie frik ;-)

Ciekawe do kogo byś się zwrócił o pomoc w chwili zagrożenia życia???

Nie oczekuję szczerej odpowiedzi :D

Pozdr
Dabar

Pn lip 21, 2008 20:54
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 244 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17  Następna strona