Wielcy i znani odchodzą, ale pozostaną w pamięci!
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
Pogrzeb miał charakter katolicki i państwowy.
Msza w bazykice i odprowadzenie zwłok do kaplicy pogrzebowej, a później ceremonia państwowa.
Chcecie przywalić "niewierzącemu Geremkowi", a automatycznie robicie oszustów z duchownych sprawujących liturgię pogrzebową
Czy pozostał wierzący to wie Bóg - i wystarczy.
|
Pn lip 21, 2008 20:52 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Podczas Mszy pogrzebowej na schodach Bazyliki stali "katolicy" z transparentem o treści "Dzięki Ci Boże, że go od nas zabrałeś".
"Bóg zabrał" - logicznie rozumując - zabrał go do siebie....a dziękczyńców kto zabierze? 
|
Pn lip 21, 2008 21:31 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Dzięki Ci Boże, że go od nas zabrałeś".
Gdyby Bóg miał takie plany na jakie oczekują Ci z transparentem, to czwórkami by musieli iść w zaświaty a nie pojedyńczo.
Niestety, jesteśmy skazani na to co mamy, bo Bóg właśnie nas doświadcza.
Ale co tam. Po burzy zawsze jest słońce, więc wystarczy tylko trochę poczekać. 
|
Pn lip 21, 2008 21:53 |
|
|
|
 |
Awa
|
cytat dla ozirisa
Cytuj: Bronisław Geremek swoje krzywdy łatwo wybaczał. Z pewnością wybaczyłby i to, że autorzy z IPN także wobec niego dopuścili się niegodnych insynuacji.(...) Ja zapamiętałem Twój gest, gdy odmówiłeś podporządkowania się antykonstytucyjnej ustawie o lustracji; ustawie, która okryła wstydem ówczesną większość parlamentarną
a calość tu
http://kataryna.blox.pl/2008/07/Hiena-cmentarna.html
|
Pn lip 21, 2008 22:09 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Ocaliłeś honor nas wszystkich, honor całej polskiej demokracji.
Niech Michnik mówi sam za siebie a nie za wszystkich.
Tyle mi się nasuwa po przeczytaniu tej przemowy, która w ogóle nie powinna mieć miejsce na tej uroczystości.
Gdyby takie teksty, tylko w odwrotną stronę zapuścił Kaczyński, to by dopiero wybuchł skandal, a tak cisza, bo przecież swojak prawił to co owi myślą.
Do głowy mi nie przyszło, że z takimi tekstami-manifestacjami można wyjeżdżać na pogrzebie.
|
Pn lip 21, 2008 22:19 |
|
|
|
 |
Stanisław Adam
|
osiris napisał(a): Cytuj: Ocaliłeś honor nas wszystkich, honor całej polskiej demokracji. Niech Michnik mówi sam za siebie a nie za wszystkich. Osiris, przecież nie mówił "za wszystkich". Mówił za swoich. Za tych co do demokracji dorośli, to oni są "całą polską demokracją". Zagadkowy jest początek - z tym "honorem". Czym tak ocalił ten honor - czyżby to jakaś sugestia? Może samym odejściem? Jeśli zginął nie w wyniku zamachu, jeśli nie inna np. zdrowotna albo związana z awarią samochodu była przyczyna wypadku, to co nią było? Samobójstwo? Dla ratowania honoru? Honoru Michnika & consortio?osiris napisał(a): Do głowy mi nie przyszło, że z takimi tekstami-manifestacjami można wyjeżdżać na pogrzebie.
Rewolucja nie zna świętości. No, może z wyjątkiem swoich dzieci, które pożera, a potem czyni świętymi.
Wt lip 22, 2008 1:55 |
|
 |
meritus
|
Niech Michnik o honorze zbyt dużo nie gada... Zresztą... Kiszczak został już za życia santo subito w wymiarze honoru, bo przecież ów pan dawno został przez Adama Szechtera nazwany "człowiekiem honoru".
Cytuj: Podczas Mszy pogrzebowej na schodach Bazyliki stali "katolicy" z transparentem o treści "Dzięki Ci Boże, że go od nas zabrałeś".
Coś ci się pomyliło. Sprawdź dobrze a potem pisz. Nie podczas Mszy, ale kilka dni temu, nie na schodach bazyliki, ale przed jakimś kościołem, nie "katolicy" ale kloszardzi. To tak jak z dowcipem o Radiu Erewań było, że w Moskwie na Placu Czerwonym rozdają Moskwicze...
Co do pogrzebu katolickiego.... Pogrzebu nie odmawia się nawet samobójcom, a co dopiero aktywnym zwolennikom aborcji takim jak Geremek.
|
Wt lip 22, 2008 2:38 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
meritus...wybacz, ale wiem co piszę
Kilka dni temu stało 2-3 starszych ludzi.
Wczoraj stała grupa 20-40 młodych, gustownie,elegancko ubranych ludzi
Nie wiedziałam, że w Warszawie tak się noszą kloszardzi
Do moich drzwi z prośbą o datek, żywność, stukają ludzie naogół brudni, zniedbani, "zmęczenie życiem".
Nic nie wiadomo jakiej opcji, z pod jakiego znaku, bo nie mieli żadnych emblematów - zatem stali icognito - ale "zamanifestowali" miłość i miłosierdzie.
"Honor całej polskiej demokracji"....więc nie mówił w imieniu wszystkich - przecież jest multum Polaków, którzy kontestują, lub wręcz odrzucają aktualnie funkcjonujący system demokracji w Polsce.
W ich imieniu nie mówił
Napewno nie w imieniu Stanisława, który sięgnie po wszelkie "argumenty" aby tylko ubabrać pamięc o prof. Geremku 
|
Wt lip 22, 2008 8:04 |
|
 |
SweetChild
|
meritus napisał(a): Co do pogrzebu katolickiego.... Pogrzebu nie odmawia się nawet samobójcom, a co dopiero aktywnym zwolennikom aborcji takim jak Geremek.
Co to znaczy "aktywny zwolennik aborcji"? W dosłownym rozumieniu to osoba, która przekonuje innych do dokonania aborcji (tak jak "aktywny zwolennik picia alkoholu" będzie przekonywał innych do picia). Czy Geremek faktycznie namawiał kogokolwiek do aborcji? A jeśli nie, to czy nie mówisz fałszywego świadectwa przeciwko niemu?
|
Wt lip 22, 2008 9:55 |
|
 |
SweetChild
|
Ta całość to mocno okrojona i odpowiednio skomentowana, tak aby osiris nie dał się zmanipulować
Gdyby jednak ktoś chciał poznać całość zmanipulowaną, to jest tutaj..
|
Wt lip 22, 2008 10:02 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dobre  ...nawet nie zauważyłam, że dla niektórych blog niejakiej "kataryny" z salonu24 jest całoscią mowy pożegnalnej A. Michnika  j
Jak też fajnie i przekonywująco brzmi gdy zwolennicy życia tak oburzają się na zwolenników aborcji, a zupełnie im nie wadzi obecność we własnych szeregach zwolennika eutanazji 
|
Wt lip 22, 2008 11:48 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Gdyby jednak ktoś chciał poznać całość zmanipulowaną, to jest tutaj.. No i co to zmienia? Piszą tam np: Cytuj: Gwałcą prawdę i naruszają fundamentalne zasady etyczne. Szkodzą Polsce". To konluzja Geremka, nie moja i innych wielu Polaków, którzy mają odmienne zdanie. Cytuj: To jedna z ostatnich deklaracji publicznych Bronisława Geremka.
Mam nadzieję, że jego "dzieła" nikt nie będzie, lub nie zdoła kontynuować, czyli próby zablokowania rozliczeń winnych tamtych czasów.
|
Wt lip 22, 2008 12:48 |
|
 |
Robur
|
Mowa Michnika nie powinna dziwić, ten człowiek zmieni częściej zdanie niż gacie. Trochę o Michniku, niegorsze od Ziemkiewicza.
Osiris napisł
Cytuj: Gdyby Bóg miał takie plany na jakie oczekują Ci z transparentem, to czwórkami by musieli iść w zaświaty a nie pojedyńczo.
Nic dodać, nic ująć. Różnice różnicami, ale jest zawłaszaczanie sobie Boskiej władzy, dla mnie wpływ Szatana.
Ciekawe zresztą kto to był, jest to tak sprzeczne w wiarą, że .... ?????
|
Wt lip 22, 2008 12:48 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
"nie moja i wielu Polaków, którzy mają odmienne zdanie" - ale nic was nie uprawnia do deprecjonowania innych, nie podzielających waszego zdania.
|
Wt lip 22, 2008 13:14 |
|
 |
Stanisław Adam
|
Alus napisał(a): "nie moja i wielu Polaków, którzy mają odmienne zdanie" - ale nic was nie uprawnia do deprecjonowania innych, nie podzielających waszego zdania. Przyganiał kocioł garnkowi. Jakby ktoś nie wiedział - Alus nigdy nie deprecjonuje. Alus napisał(a): nic was nie uprawnia do deprecjonowania innych, nie podzielających waszego zdania.
Uprawnia słuszność. Inaczej należałoby przyjąć, że wszystkie "zdania" są równoprawne, dajmy na to że "jest Bóg" i "Boga nie ma". My, dzięki Bogu, nie zachorowaliśmy na otwartość i jeszcze takie niuanse jak na przykład ten rozróżniamy. Czego i wam życzymy, choć bez nadziei na spełnienie.
Wt lip 22, 2008 13:49 |
|
|
|