Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 15, 2025 13:45

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 449 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 30  Następna strona
 Wielcy i znani odchodzą, ale pozostaną w pamięci! 
Autor Wiadomość
Pogrzeb miał charakter katolicki i państwowy.
Msza w bazykice i odprowadzenie zwłok do kaplicy pogrzebowej, a później ceremonia państwowa.
Chcecie przywalić "niewierzącemu Geremkowi", a automatycznie robicie oszustów z duchownych sprawujących liturgię pogrzebową :o
Czy pozostał wierzący to wie Bóg - i wystarczy.

Pn lip 21, 2008 20:52
Podczas Mszy pogrzebowej na schodach Bazyliki stali "katolicy" z transparentem o treści "Dzięki Ci Boże, że go od nas zabrałeś".
"Bóg zabrał" - logicznie rozumując - zabrał go do siebie....a dziękczyńców kto zabierze? :p

Pn lip 21, 2008 21:31
Dzięki Ci Boże, że go od nas zabrałeś".

Gdyby Bóg miał takie plany na jakie oczekują Ci z transparentem, to czwórkami by musieli iść w zaświaty a nie pojedyńczo.
Niestety, jesteśmy skazani na to co mamy, bo Bóg właśnie nas doświadcza.
Ale co tam. Po burzy zawsze jest słońce, więc wystarczy tylko trochę poczekać. :)

Pn lip 21, 2008 21:53

Cytuj:
Bronisław Geremek swoje krzywdy łatwo wybaczał. Z pewnością wybaczyłby i to, że autorzy z IPN także wobec niego dopuścili się niegodnych insynuacji.(...) Ja zapamiętałem Twój gest, gdy odmówiłeś podporządkowania się antykonstytucyjnej ustawie o lustracji; ustawie, która okryła wstydem ówczesną większość parlamentarną

a calość tu
http://kataryna.blox.pl/2008/07/Hiena-cmentarna.html

Pn lip 21, 2008 22:09
Ocaliłeś honor nas wszystkich, honor całej polskiej demokracji.

Niech Michnik mówi sam za siebie a nie za wszystkich.
Tyle mi się nasuwa po przeczytaniu tej przemowy, która w ogóle nie powinna mieć miejsce na tej uroczystości.
Gdyby takie teksty, tylko w odwrotną stronę zapuścił Kaczyński, to by dopiero wybuchł skandal, a tak cisza, bo przecież swojak prawił to co owi myślą.
Do głowy mi nie przyszło, że z takimi tekstami-manifestacjami można wyjeżdżać na pogrzebie.

Pn lip 21, 2008 22:19

Cytuj:
Ocaliłeś honor nas wszystkich, honor całej polskiej demokracji.
Niech Michnik mówi sam za siebie a nie za wszystkich.

Osiris, przecież nie mówił "za wszystkich". Mówił za swoich. Za tych co do demokracji dorośli, to oni są "całą polską demokracją".

Zagadkowy jest początek - z tym "honorem". Czym tak ocalił ten honor - czyżby to jakaś sugestia? Może samym odejściem? Jeśli zginął nie w wyniku zamachu, jeśli nie inna np. zdrowotna albo związana z awarią samochodu była przyczyna wypadku, to co nią było? Samobójstwo? Dla ratowania honoru? Honoru Michnika & consortio?

osiris napisał(a):
Do głowy mi nie przyszło, że z takimi tekstami-manifestacjami można wyjeżdżać na pogrzebie.

Rewolucja nie zna świętości. No, może z wyjątkiem swoich dzieci, które pożera, a potem czyni świętymi.

Wt lip 22, 2008 1:55
Zobacz profil WWW

Niech Michnik o honorze zbyt dużo nie gada... Zresztą... Kiszczak został już za życia santo subito w wymiarze honoru, bo przecież ów pan dawno został przez Adama Szechtera nazwany "człowiekiem honoru".

Cytuj:
Podczas Mszy pogrzebowej na schodach Bazyliki stali "katolicy" z transparentem o treści "Dzięki Ci Boże, że go od nas zabrałeś".

Coś ci się pomyliło. Sprawdź dobrze a potem pisz. Nie podczas Mszy, ale kilka dni temu, nie na schodach bazyliki, ale przed jakimś kościołem, nie "katolicy" ale kloszardzi. To tak jak z dowcipem o Radiu Erewań było, że w Moskwie na Placu Czerwonym rozdają Moskwicze...

Co do pogrzebu katolickiego.... Pogrzebu nie odmawia się nawet samobójcom, a co dopiero aktywnym zwolennikom aborcji takim jak Geremek.

Wt lip 22, 2008 2:38
Kilka dni temu stało 2-3 starszych ludzi.
Wczoraj stała grupa 20-40 młodych, gustownie,elegancko ubranych ludzi
Nie wiedziałam, że w Warszawie tak się noszą kloszardzi :D
Do moich drzwi z prośbą o datek, żywność, stukają ludzie naogół brudni, zniedbani, "zmęczenie życiem".
Nic nie wiadomo jakiej opcji, z pod jakiego znaku, bo nie mieli żadnych emblematów - zatem stali icognito - ale "zamanifestowali" miłość i miłosierdzie.
"Honor całej polskiej demokracji"....więc nie mówił w imieniu wszystkich - przecież jest multum Polaków, którzy kontestują, lub wręcz odrzucają aktualnie funkcjonujący system demokracji w Polsce.
W ich imieniu nie mówił :)
Napewno nie w imieniu Stanisława, który sięgnie po wszelkie "argumenty" aby tylko ubabrać pamięc o prof. Geremku :p

Wt lip 22, 2008 8:04

Co do pogrzebu katolickiego.... Pogrzebu nie odmawia się nawet samobójcom, a co dopiero aktywnym zwolennikom aborcji takim jak Geremek.

Co to znaczy "aktywny zwolennik aborcji"? W dosłownym rozumieniu to osoba, która przekonuje innych do dokonania aborcji (tak jak "aktywny zwolennik picia alkoholu" będzie przekonywał innych do picia). Czy Geremek faktycznie namawiał kogokolwiek do aborcji? A jeśli nie, to czy nie mówisz fałszywego świadectwa przeciwko niemu?

Wt lip 22, 2008 9:55

Ta całość to mocno okrojona i odpowiednio skomentowana, tak aby osiris nie dał się zmanipulować ;)

Gdyby jednak ktoś chciał poznać całość zmanipulowaną, to jest tutaj..

Wt lip 22, 2008 10:02
Dobre :brawo: ...nawet nie zauważyłam, że dla niektórych blog niejakiej "kataryny" z salonu24 jest całoscią mowy pożegnalnej A. Michnika :D j
Jak też fajnie i przekonywująco brzmi gdy zwolennicy życia tak oburzają się na zwolenników aborcji, a zupełnie im nie wadzi obecność we własnych szeregach zwolennika eutanazji :D

Wt lip 22, 2008 11:48
Gdyby jednak ktoś chciał poznać całość zmanipulowaną, to jest tutaj..

No i co to zmienia?
Piszą tam np:
Cytuj:
Gwałcą prawdę i naruszają fundamentalne zasady etyczne. Szkodzą Polsce".

To konluzja Geremka, nie moja i innych wielu Polaków, którzy mają odmienne zdanie.
Cytuj:
To jedna z ostatnich deklaracji publicznych Bronisława Geremka.

Mam nadzieję, że jego "dzieła" nikt nie będzie, lub nie zdoła kontynuować, czyli próby zablokowania rozliczeń winnych tamtych czasów.

Wt lip 22, 2008 12:48

Mowa Michnika nie powinna dziwić, ten człowiek zmieni częściej zdanie niż gacie. Trochę o Michniku, niegorsze od Ziemkiewicza.

Osiris napisł
Cytuj:
Gdyby Bóg miał takie plany na jakie oczekują Ci z transparentem, to czwórkami by musieli iść w zaświaty a nie pojedyńczo.

Nic dodać, nic ująć. Różnice różnicami, ale jest zawłaszaczanie sobie Boskiej władzy, dla mnie wpływ Szatana.

Ciekawe zresztą kto to był, jest to tak sprzeczne w wiarą, że .... ?????

Wt lip 22, 2008 12:48
"nie moja i wielu Polaków, którzy mają odmienne zdanie" - ale nic was nie uprawnia do deprecjonowania innych, nie podzielających waszego zdania.

Wt lip 22, 2008 13:14

"nie moja i wielu Polaków, którzy mają odmienne zdanie" - ale nic was nie uprawnia do deprecjonowania innych, nie podzielających waszego zdania.

Przyganiał kocioł garnkowi. Jakby ktoś nie wiedział - Alus nigdy nie deprecjonuje.

Alus napisał(a):
nic was nie uprawnia do deprecjonowania innych, nie podzielających waszego zdania.

Uprawnia słuszność. Inaczej należałoby przyjąć, że wszystkie "zdania" są równoprawne, dajmy na to że "jest Bóg" i "Boga nie ma". My, dzięki Bogu, nie zachorowaliśmy na otwartość i jeszcze takie niuanse jak na przykład ten rozróżniamy. Czego i wam życzymy, choć bez nadziei na spełnienie.

Wt lip 22, 2008 13:49
Zobacz profil WWW
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 449 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 30  Następna strona