Autor |
Wiadomość |
nomines
Dołączył(a): Cz gru 27, 2007 15:17 Posty: 1233 Lokalizacja: Nowy Sącz
|
 Cała prawda o "Mariolci"
Znaczna część użytkowników zapewne znało ową "owieczkę".
Przypadkiem znalazłem to w sieci. Poczytajcie sobie jak nas kantowała.
http://forum.nie.com.pl/showthread.php?t=1966
Do Moderacji: ten temat ma charakter informacyjny, toteż nie pogniewam się za jego zamknięcie. Obawiam się jednak, że i Wam napsuła ona dość krwi.
Swoją drogą fajnie się było znaleźć na antyklerykalnym forum jako jeden z "bohaterów" wpisu 
_________________ "Nauka robi 95 kroków. Pozostałe 5 trzeba przejść na klęczkach." Zenon Ziółkowski
http://blog.wiara.pl/nomines/ zapraszam :)
|
Śr lip 30, 2008 21:37 |
|
|
|
 |
WIST
|
Ci ludzie tak się szczycą tym że ktoś podobno wygrał pojedynek na arguemnty. Szkoda tylko że nie zwracają uwagę na jakoś niektórych wypowiedzi ich kolegów, nie mówiąc już o tym czego nie mogą ozbaczyć, a mianowicie swojej niewiedzy. Tym samym tylko im się wydaje że coś osiągneli.
|
Śr lip 30, 2008 22:11 |
|
 |
Seweryn
|
No cóż biedna kobieta nie może się odnaleźć, ale za co ją ganić? za słabość czy donosicielstwo? Byłbym daleki od tego, to są jej problemy, można tylko mieć nadzieje, że zagubiona owca odnajdzie drogę bo na razie pewnie sama nie wie kim jest i dokąd zmierza.
_________________ Jestem po ślubie. Fotograf i kamerzysta z Koszalina których polecam http://www.akcjafilm.pl Videofilmowanie również super. Opinia moja i żony.
|
Śr lip 30, 2008 22:24 |
|
|
|
 |
WIST
|
Ja widze jeszcze jeden problem. Nie w tym że faktycznie czasem można złapać nas na niewiedzy na jakiś temat dotyczący naszej wiary, bo to nie tajemnica że nie wiemy wszystkiego, choć myśle że to forum wzbogaca i to mocno w porównaniu z tym co reprezentuje wielu ludzi którzych codziennie mijamy na ulicy. Chodzi raczej o tą wrogość która przejawiają ci ludzie, wrogość wręcz profilaktyczna, która zawsze znajdzie powód do przywalenia Katolikowi. Ci ludzie żyją stereotypami, żyją w świecie niezrozumienia tych których tak krytykują, myślą że dla nas wiedza jest największa wartością, gdy przecież jest nią wiara którą wiedza jedynie wspiera. Choć to pomocne, to nie watpie że u Boga decydujące będzie co innego niż umiejętność alfabetycznego uporządkowania wszystkich dogmatów czy inne rzeczy tego typu. Zresztą wszystko to ku uciesze tego motłochu, nie ku obiektywnemu i uczciwemu przedstawienia jak pewne sprawy się widzi. Razi tutaj zatem raczej głupota tych ludzi, nie to co oni o nas piszą.
|
Śr lip 30, 2008 22:34 |
|
 |
Pawel25
|
Cytuj: No cóż biedna kobieta nie może się odnaleźć, ale za co ją ganić? za słabość czy donosicielstwo? Byłbym daleki od tego, to są jej problemy, można tylko mieć nadzieje, że zagubiona owca odnajdzie drogę bo na razie pewnie sama nie wie kim jest i dokąd zmierza
To może być spróbował jej pomóc ,dokąd twoim zdaniem ona zmierza
|
Śr lip 30, 2008 22:46 |
|
|
|
 |
cau_kownik
|
 Re: Cała prawda o "Mariolci"
opat_90 napisał(a): Znaczna część użytkowników zapewne znało ową "owieczkę". Przypadkiem znalazłem to w sieci. Poczytajcie sobie jak nas kantowała. http://forum.nie.com.pl/showthread.php?t=1966Do Moderacji: ten temat ma charakter informacyjny, toteż nie pogniewam się za jego zamknięcie. Obawiam się jednak, że i Wam napsuła ona dość krwi. Swoją drogą fajnie się było znaleźć na antyklerykalnym forum jako jeden z "bohaterów" wpisu  Jeszcze nigdy nie udalo mi sie przypadkiem przegladac forow gazet pokroju 'Nie'.
Osobiscie, nie zalezy mi w jakim celu ktos tutaj pisze. Jesli pisze glupoty, to spotyka go taki sam plonk bez wzgledu na intencje.
Nie wiem, co ten watek mialby komukolwiek przyniesc.
_________________ ---
teh podpiss
|
Śr lip 30, 2008 23:09 |
|
 |
R6
|
Ja też pierwszy raz byłem na forum "nie". Samo pisemko jest szmatławe wiec czego sie spodziewać po czytelnikach.
_________________ Wadą wiary jest to, że jest wiarą.
http://wiadomosci.onet.pl/2084260,12,zl ... ,item.html
|
Śr lip 30, 2008 23:29 |
|
 |
nomines
|
cau_kownik napisał(a): Jeszcze nigdy nie udalo mi sie przypadkiem przegladac forow gazet pokroju 'Nie'. Ja na takich forach nie bywam. Już Ci odpowiadam jak się tam dostałem  Czekałem wczoraj na maila od znajomego i z nudów wpisałem w googlach "opat_90". Reszta się sama potoczyła Tak to jest jak się czasem ludziom nudzi  Wist ma rację i z tym się zgodzi chyba nawet ateista WIST napisał(a): u Boga decydujące będzie co innego niż umiejętność alfabetycznego uporządkowania wszystkich dogmatów czy inne rzeczy tego typu
Wielu rzeczy nie wiem ale nie jest to dla mnie powód do wstydu i moralna kula u nogi. Szkoda, że pomiędzy normalnymi (tj. nie szkalującymi wiary i przekonań innych ludzi) ateistami znalazła się taka osoba jak Mariolcia. Swoją drogą o ile się nie mylę to od początku wydała się nam (użytkownikom) podejrzana.
No cóż... Są ludzie i taborety
Chciałbym jednak przypomnieć, że "wolno nam potępiać złe czyny - nie człowieka"
_________________ "Nauka robi 95 kroków. Pozostałe 5 trzeba przejść na klęczkach." Zenon Ziółkowski
|
Cz lip 31, 2008 6:14 |
|
 |
nomines
|
 Re: Cała prawda o "Mariolci"
cau_kownik napisał(a): Nie wiem, co ten watek mialby komukolwiek przyniesc. A mamusia powtarzała: synek, czytaj dokładnie opat_90 napisał(a): ten temat ma charakter informacyjny, toteż nie pogniewam się za jego zamknięcie
|
Cz lip 31, 2008 6:19 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
"pisemko jest szmatławe"...towarzysz Urban nie tworzy szmatławego pisemka.
Myśl przewodnia tej gazety jest inteligentnie namierzona na dezawuowanie, deprecjonowanie katolicyzmu, wiary, wartości partiotycznych w Polsce.
A państwo z PiS, LPR, SO wybrali w głosowaniu w maju br. do Rady d/s programów mediów publicznych p. Gadzinowskiego - z-cę p. Urbana w gazecie "Nie".
Będzie ów pan merytorycznie współdecydował o linii programowej mediów publicznych i ich misyjności:diabel:
|
Cz lip 31, 2008 7:46 |
|
 |
BLyy
|
Panienka trochę agresywna jest, ja tylko czytałem pierwszą stronę, dalej mi się nie chciało, ale odnośne jej wypowiedzi:
- odnośne świątyni Opatrzności w Warszawie to ma rację, prawdziwy Chrześcijanin nie chce jej budowy za pieniądze wszystkich podatników. Bo płacą wszyscy i ci co nie wierzą, i biedni i bogaci, a te pieniądze można by przeznaczyć na lepszy cel. I zgadzam się, Jezus by świątyni tej nie wybudował. Co za problem wprowadzić podatek kościelny i nie byłoby problemu i byłby spokój po obu stronach. A chyba o to chodzi by był pokój? Tylko zaślepiony fanatyk chce tej świątyni za pieniądze wszystkich.
- odnośne Hitlera, ludożerców, picia wódki w niebie to ta rozmowa jest według mnie bezsensu. To tak jakby każdy wierzący znał Boga, podobnie jak swego brata czy rodzica. A Boga nie można poznać ludzkim umysłem, by poznać Jego decyzje.
- Jeśli chodzi o księża pedofilu, czy tych bijących dzieci, to myślę że pani troche przesadza, bo są też źli księża z charakteru, a i tacy co błądzą. Ale też katolicy nie mają racji, przypadki takich księży to nie oszukujmy sie jest więcej niż 1%, bo jak coś zacznie wychodzić na wierzch, zaraz dziwnym trafem przenoszą księdza do innej parafii. A ten kto pomaga pedofilowi, sam jest złym człowiekiem. I sprawy nie ma, ucicha.
A odszkodowania powinien płacić kościół, w końcu to w tej instytucji sie działo źle, to niech ta instytucja płaci.
Więc w połowie jej rację przyznaje, w połowie nie. Choć też uważam, że dziewczyna powinna troche przystopować bo przesadza.
|
Cz lip 31, 2008 9:16 |
|
 |
JerzyC
|
 ...
Skąd wrogość? Jak to gdzieś słyszałem, ...nikt nie okazuje wrogości ludziom wierzącym w krasnale.
|
Cz lip 31, 2008 9:18 |
|
 |
niewierny
|
Uważam, że "NIE' Urbana ma takie samo prawo głosić swoje poglądy jak kościół i nikt nie powinien być z tego powodu obśmiewany czy wytykany palcami. Z tego co zauważyłem w tym temacie wypowiedziała się ta bardziej katolicka część forumowiczów (oprócz R6), więc chciałbym zwrócić waszą uwagę na jedną rzecz: zachowujecie się dokładnie tak jak oni. W zasadzie to tylko tą Mariolcie atakujecie, psioczycie że ten Gadzinowski się gdzieś tam dostał itd. Oni na pewno robią dokładnie to samo: obie strony przekrzykują się, że mają racje. Jest demokracja i Urban, Gadzinowski i Mariolcia nie mają mniejszych praw od innych. Nie jesteście od nich lepsi, bo sami ich atakujecie za to, że mają inne od waszych poglądy.
_________________ Szansa, że wierzący ma racje 1/nieskończoność
Więcej w viewtopic.php?t=16963
|
Cz lip 31, 2008 10:04 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Z mała różnicą...nie wchodzimy na forum "Nie" i nie usiłujemy robić z nich głupoli....smutne, że tego nie dostrzegasz.
Duskusja a świadoma prowokacja dla wykpienie, obśmiania różni się zasadniczo.
|
Cz lip 31, 2008 13:04 |
|
 |
SweetChild
|
Alus napisał(a): Z mała różnicą...nie wchodzimy na forum "Nie" i nie usiłujemy robić z nich głupoli....smutne, że tego nie dostrzegasz. Duskusja a świadoma prowokacja dla wykpienie, obśmiania różni się zasadniczo.
Powiedzmy, niezbyt to eleganckie, ale mogę jeszcze zrozumieć. Natomiast fakt, że taka prowokacja doprowadza pozostałych użytkowników forum do zbiorowego mentalnego orgazmu, świadczy o ich poziomie umysłowym.
Ale zgadzam się z R6, że NIEspodzianki nie było. Może tylko dla tych, którzy w życiu nie mieli w ręku tego... tygodnika 
|
Cz lip 31, 2008 13:18 |
|
|
|