Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 09, 2025 16:56

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 266 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18  Następna strona
 Zgnilizna w Kościele Katolickim a kwestia wiary. 

Czy kościół katolicki powinien istnieć ?
Ankieta wygasła Pt cze 27, 2008 9:03
TAK 64%  64%  [ 25 ]
NIE 36%  36%  [ 14 ]
Liczba głosów : 39

Zgnilizna w Kościele Katolickim a kwestia wiary. 
Autor Wiadomość

I kolejna obłudna sentencja OPATA_90...

Powiedz to Jezusowi. To są Jego słowa.

Zbyt łatwo oceniasz ludzi. Jesteś w tym momencie tak samo obłudna jak Mariolcia. Nie pozwolę sobie w kaszę pluć byle komu.

http://blog.wiara.pl/nomines/ zapraszam :)

Pn sie 04, 2008 11:22

Zgodzę się z biedroonką i dodam od siebie, że niektórzy księża są jacy są głównie ze względu na to, że wiedzą iż mają dużą szanse się wymigać. Wszystko dzięki tej miłości bliźniego, z którą w przypadku duchownych się przesadza. Posadzić paru do więzienia, zasądzić odszkodowania i będzie spokój, nawet z pożytkiem dla kościoła.

Pn sie 04, 2008 11:25

Biedronko możesz mnie od teraz wyzywać od obłudników i ludzi bez argumentów, ale stwierdziłem, że nie mam potrzeby psucia sobie humoru prowadzeniem z Tobą dyskusji na szczeniackim poziomie.

Więc śmiało: rwij włosy z nosa, skacz ze złości po podłodze i krzycz do woli - ja mam Cię gdzieś. Skoro Ty nie masz szacunku do innych rozmówców (przynajmniej w stosunku do siebie odniosłem takie wrażenie) to ja nie będę miał szacunku do Ciebie.

Pn sie 04, 2008 11:28

OPAT_90 to Wy się boicie prawdy stąd błyskawicznie zamknięto kilka tematów w dziale KOŚCIÓŁ a SPOŁECZEŃSTWO dotyczących np. sensu budowy pomnika-kolosa Pana Jezusa Króla Wszechświata...

A co do Judasza- był pozytywny. powinieneś to wiedziec jako wierzący OPAT_90 , bo bez Judasza nie dopełniłoby sie dzieło zbawienia.Ale od wierzących chyba nie można oczekiwac wiedzy...

Pn sie 04, 2008 11:29

OPAT_90 to Wy się boicie prawdy stąd błyskawicznie zamknięto kilka tematów w dziale KOŚCIÓŁ a SPOŁECZEŃSTWO dotyczących np. sensu budowy pomnika-kolosa Pana Jezusa Króla Wszechświata...

A co do Judasza- był pozytywny. powinieneś to wiedziec jako wierzący OPAT_90 , bo bez Judasza nie dopełniłoby sie dzieło zbawienia.Ale od wierzących chyba nie można oczekiwac wiedzy...

Pn sie 04, 2008 11:31

Niewierny ja też nie mam na celu fanatycznego bronienia winnych. Uważam jednak, że oczyszczanie Kościoła na obecnych warunkach (tzn na wrzucaniu wszystkich kapłanów i wiernych do jednego worka) nie ma sensu.

Po pierwsze: rozwaga.

Pn sie 04, 2008 11:32

Po pierwsze: rozwaga.

Myslałam że macie 10 przykazań... :-D

A tak serio zapomniałeś OPACIE o:

Po drugie: ODPOWIEDZIALNOŚĆ
Po trzecie: SPRAWIEDLIWOŚĆ

Pn sie 04, 2008 11:35

Chyba jednak to ty grzeszysz niewiedzą:
proponuję doczytać:

Mk 14, 21

Chyba jasno Jezus powiedział: biada ...

Pn sie 04, 2008 11:38

A co teraz powiedział by Pan Jezus gdyby ponownie przyszedł na ziemie i ujrzał swój Kościół pełen niegodziwców w sutannach ?

Pn sie 04, 2008 11:39
Nie boimy sie prawdy :D ...występek kapłana należy wskazywać, karać...ale wyciaganie z tego konkluzji o zgniliźmie katolicyzmu jest głupie i nieuparwnione.
Lekarz bioracy łapówkę potwierdza zgnilizne srodowiska medyczneo? podobnie nauczyciel molestujący uczennicę to członek zgniłego grona pedagogicznego :D
"po drugie odpowiedzialność"...przede wszystkim za słowa...bo głupie słowa, pomówienia, nie dyskwalifikują Kościoła, ale "naprawiaczy" w rodzaju Mariolci, bieedronki

Pn sie 04, 2008 11:40

ALUS, wywrócenie kota do góry ogonem Ci się nie udało !

Kapłani jak i wierni tworzą kościół- nie ma kapłanów poza kościołem TO PO PIERWSZE.

PO DRUGIE - Kościół jest oczywiście instytucją dużo bardziej schorowaną niż nasza Służba Zdrowia i tu masz ALUS rację.

PO TRZECIE- podaj mi dowody na to że to nie np. w seminariach część przyszłych księży ujawnia swoje późniejsze zboczenia.

Trzeba być obłudnym by twierdzić że nie można patrzeć na Kościół przez pryzmat zachowania jego kapłanów- przecież jedna łyżka dziegciu potrafi zepsuć całą beczkę miodu.

Pn sie 04, 2008 11:45

A co teraz powiedział by Pan Jezus gdyby ponownie przyszedł na ziemie i ujrzał swój Kościół pełen niegodziwców w sutannach ?

Pewnie to samo co 2000 lat temu. Potępiłby niegodziwców jak uczonych w piśmie którzy występowali jak obłudnicy. Nie zamykał przecież synagog tylkow nich występował i nauczał
Cały czas droga biedroonko usiłujesz zdyskredytować cały Kościół do tego, o zgrozo, powołująć się na kogoś, kto jak stwierdziłaś wczesniej - nie istenieje
Gdzie tu sens i logika?

Pn sie 04, 2008 11:50

No tak.... bo teraz to Pan Jezus zyje w jakims innym świecie i nie widzi niczego co się dzieje na ziemii.

Pn sie 04, 2008 12:03

Kapłani jak i wierni tworzą kościół- nie ma kapłanów poza kościołem TO PO PIERWSZE.

To by się zgadzało

biedroonka napisał(a):
PO DRUGIE - Kościół jest oczywiście instytucją dużo bardziej schorowaną niż nasza Służba Zdrowia i tu masz ALUS rację.

A te stwierdzenie jest poparte jakimś badaniem czy raczej wynikiem częstotliwości pojawiania się w mediach informacji o grzechach duchownych. Jeśli tak to wiem o wielu przypadkach, czy to z własnego doświadczenia, czy z doświadczeń rodziny i bliskich znajomych, niegodziwości i oszustwach ludzi pracujących w służbie zdrowia (głównie lekarzy). Mam też znajomych księży (koledzy z lat młodzieńczych) o których nie powiem złego słowa a tym bardziej nie zarzucę im zgnilizny. Czy na tej podstawie mogę obalić twoje twierdzenie? Podejmując twój tok logiki- jak najbardziej

biedroonka napisał(a):
PO TRZECIE- podaj mi dowody na to że to nie np. w seminariach część przyszłych księży ujawnia swoje późniejsze zboczenia.

A to też ciekawe. Atakujesz Kościół nie wykazując dowodó każesz nam szukać dowodów. Myślałem że to działa w drugą stronę i to najpierw ty powinnaś podać dowody na to że część przyszłych księży ujawnia swoje późniejsze zboczenia.

biedroonka napisał(a):
Trzeba być obłudnym by twierdzić że nie można patrzeć na Kościół przez pryzmat zachowania jego kapłanów- przecież jedna łyżka dziegciu potrafi zepsuć całą beczkę miodu.

A gdy niemcy patrzą na polaków jak na złodziei samochodó to się nie oburzasz? Przecież złodzieje są częścią narodu.

Pn sie 04, 2008 12:12

Sęk w tym że dowody dla Was nie istnieją- istnieje tylko dogmat że Kościół jest dobry- bo musi taki być. KPINA.

A polscy ksieża...są rózni nie przeczę ale są wśród nich i tacy:

Polski ksiądz katolicki może zostać oskarżony w amerykańskim sądzie o molestowanie seksualne 16- letniej dziewczyny - podaje w piątek agencja Associated Press. Według tego źródła, do incydentu doszło na pokładzie polskiego samolotu, lecącego z Warszawy do Newarku w stanie New Jersey.

http://wiadomosci.o2.pl/?s=258&t=519199

...zaprawdę polski towar eksportowy :-D

Pn sie 04, 2008 12:16
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 266 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18  Następna strona