ROK 2008- CZY ATEIŚCI GO UZNAJĄ?
Autor |
Wiadomość |
worek
|
Seweryn napisał(a): Wielu świadków widziało objawienia Fatimskie rozumiem że im wierzysz. Ziemi okrągłej raczej nie doświadczysz , niby jak? a tym bardziej kulistej . Kwardatowa Ziemia również miałaby horyzont . primo, ziemia to GEOIDA a nie kula, albo elipsa, albo co tam jeszcze ziemie okrągłą doświadczę idąc cały czas prosto trafię do punktu z którego wystartowałem, pozatym w geodezji wyższej jest parę technik na zbadanie tej "kulistości" ziemi  co ma hporyzont do tego jaką bryłą jest nasza planeta?? Cytuj: Wielu świadków widziało objawienia Fatimskie rozumiem że im wierzysz
wielu świadków widziało UFO rozumiem że im wierzysz?
|
Wt lut 24, 2009 12:37 |
|
|
|
 |
Seweryn
|
worek napisał(a): primo, ziemia to GEOIDA a nie kula, albo elipsa, albo co tam jeszcze 1)ziemie okrągłą doświadczę idąc cały czas prosto trafię do punktu z którego wystartowałem, pozatym w geodezji wyższej jest parę technik na zbadanie tej "kulistości" ziemi  co ma hporyzont do tego jaką bryłą jest nasza planeta?? 2)wielu świadków widziało UFO rozumiem że im wierzysz?
1)To nie porawda, bo gdyby Ziemia była sześcianem też mógłbyś ją obejść . Każdą bryłę można obejść . Na dobrą sprawę Ziemię w kształcie płaskiego dysku też można obejść, a w tej skali nie zorientujesz się nawet jaki ma kształt.
2) Dlatego niepotrzebnie mówisz o świadkach którzy widzieli okrągłą Ziemię .
_________________ Jestem po ślubie. Fotograf i kamerzysta z Koszalina których polecam http://www.akcjafilm.pl Videofilmowanie również super. Opinia moja i żony.
|
Wt lut 24, 2009 12:47 |
|
 |
worek
|
Seweryn napisał(a): worek napisał(a): primo, ziemia to GEOIDA a nie kula, albo elipsa, albo co tam jeszcze 1)ziemie okrągłą doświadczę idąc cały czas prosto trafię do punktu z którego wystartowałem, pozatym w geodezji wyższej jest parę technik na zbadanie tej "kulistości" ziemi  co ma hporyzont do tego jaką bryłą jest nasza planeta?? 2)wielu świadków widziało UFO rozumiem że im wierzysz? 1)To nie porawda, bo gdyby Ziemia była sześcianem też mógłbyś ją obejść . Każdą bryłę można obejść . Na dobrą sprawę Ziemię w kształcie płaskiego dysku też można obejść, a w tej skali nie zorientujesz się nawet jaki ma kształt. 2) Dlatego niepotrzebnie mówisz o świadkach którzy widzieli okrągłą Ziemię .
Astronałta nie widział ziemii??
wiesz z dyskiem to bym sie kłucił
no ale cóż nie zyjemy na ziemi w kształcie dysku więc nie wiadomo jak to będzie ;p
nie uciekaj od pytan!!
i czy wierzysz w UFO??
|
Wt lut 24, 2009 12:51 |
|
|
|
 |
Maver
|
Właściwie o czym jest dyskusja - jeśli można prosić o uściślenie? Kto komu próbuje dowieść jaką rzecz?
|
Wt lut 24, 2009 13:06 |
|
 |
No hay banda.
|
Tak naprawde jest o niczym konkretnym.
Seweryn nieświadomie udowadnia nam, że w dowody trzeba wierzyc, a on wierzy tylko w te, które mu pasuje.
_________________ Jesus Christ, why don't you come save my life now?
Open my eyes and blind me with your light now!
|
Wt lut 24, 2009 13:08 |
|
|
|
 |
Seweryn
|
worek napisał(a): Astronałta nie widział ziemii?? wiesz z dyskiem to bym sie kłucił  no ale cóż nie zyjemy na ziemi w kształcie dysku więc nie wiadomo jak to będzie ;p nie uciekaj od pytan!! i czy wierzysz w UFO??
Widział tak samo jak świadkowie objawień widzieli objawienia. Ja wierzę jednym i drugim świadkom .
Co do UFO to jakaś cywilizacja być może istnieje . Naukowe obliczenia wskazują że tylko w naszej galaktyce może istnieć kilka milionów umożliwiających życie układów planetarnych.
_________________ Jestem po ślubie. Fotograf i kamerzysta z Koszalina których polecam http://www.akcjafilm.pl Videofilmowanie również super. Opinia moja i żony.
|
Wt lut 24, 2009 13:08 |
|
 |
No hay banda.
|
Świadkowie widzieli jak jakieś dzieci się modliły i mówiły do kogoś. Objawienie to ich interpretacja.
Tak samo świadkowie UFO widzieli niezidentyfikowany przez nich obiekt, który zinterpretowali jako UFO.
_________________ Jesus Christ, why don't you come save my life now?
Open my eyes and blind me with your light now!
|
Wt lut 24, 2009 13:11 |
|
 |
worek
|
hmmm naukowy fakt kształtu ziemi porównujesz z objawieniami??
a co do UFO nie miałem pojęcia że jesteś tak tolerancyjny... i tu respekt 
|
Wt lut 24, 2009 13:12 |
|
 |
Seweryn
|
worek napisał(a): hmmm naukowy fakt kształtu ziemi porównujesz z objawieniami?? a co do UFO nie miałem pojęcia że jesteś tak tolerancyjny... i tu respekt 
Nie porównuję faktów, tylko relacje świadków.
|
Wt lut 24, 2009 13:27 |
|
 |
worek
|
ale niektóre są faktami bo opierają sie już nie tylko na relacjach światków a inne już nie są  bo tylko światkowie są wstanie je przedstawić...
ale się offtop zrobił 
|
Wt lut 24, 2009 13:39 |
|
 |
teatime
|
Seweryn napisał(a): Wielu świadków widziało objawienia Fatimskie rozumiem że im wierzysz. Ziemi okrągłej raczej nie doświadczysz , niby jak? a tym bardziej kulistej . Kwardatowa Ziemia również miałaby horyzont . Wiesz jak wiele osób żyjących wtedy nie potwierdziła tego zjawiska? Liczyć w miliardach można - zatem nie jest to poznanie racjonalne, skoro nie każdy mógł to zobaczyć. worek napisał(a): primo, ziemia to GEOIDA a nie kula, albo elipsa, albo co tam jeszcze Co za różnica - jest okrągła, nie bądźmy tacy dokładni, bo to w tym temacie nieistotne - geoidą też wszak nie jest, bo ma pomarszczoną powierzchnię  Seweryn napisał(a): 1)To nie porawda, bo gdyby Ziemia była sześcianem też mógłbyś ją obejść . Każdą bryłę można obejść . Na dobrą sprawę Ziemię w kształcie płaskiego dysku też można obejść, a w tej skali nie zorientujesz się nawet jaki ma kształt. Wtedy dowodem byłby widok nieba - gdyby była sześcianem lub dyskiem po przekroczeniu pewnej linii ujrzelibyśmy od razu całkiem inny widok nieba - a tymczasem zmienia się to płynnie. Na sześcianie i dysku nie występowałby widnokrąg. Seweryn, czy Ty naprawdę jesteś taki ograniczony? Spierasz się o takie skomplikowane zjawiska, a nie przychodzą Ci do głowy fakty, których dzieci uczą się w pierwszych klasach podstawówki - WSTYD!!! Maver napisał(a): Właściwie o czym jest dyskusja - jeśli można prosić o uściślenie? Kto komu próbuje dowieść jaką rzecz? Mnie taka dyskusja bawi  Wreszcie temat w którym można popisać o wszystkim i o niczym  Seweryn napisał(a): Widział tak samo jak świadkowie objawień widzieli objawienia. Ja wierzę jednym i drugim świadkom . Od kilku stron tego wątku olewasz prosty fakt o którym Ci piszemy: Dowody na kulistość ziemii każdy może sam sprawdzić - objawień nie bardzo i to jest najbardziej kluczowe, tego się trzymaj odpowiadając dalej Cytuj: Co do UFO to jakaś cywilizacja być może istnieje . Naukowe obliczenia wskazują że tylko w naszej galaktyce może istnieć kilka milionów umożliwiających życie układów planetarnych. W naszej galaktyce nie może istnieć kilka milionów takich układów. Przykro mi. Seweryn napisał(a): Nie porównuję faktów, tylko relacje świadków.
I to jest racjonalne 
_________________ Uczę o wielkich rzeczach i stromą idę drogą, rwąc religijne więzy i kłam zadając bogom.
Lukrecjusz
|
Wt lut 24, 2009 13:42 |
|
 |
Seweryn
|
worek napisał(a): ale niektóre są faktami bo opierają sie już nie tylko na relacjach światków a inne już nie są  bo tylko światkowie są wstanie je przedstawić... ale się offtop zrobił 
Na podstawie samych zeznań świadków, wiele osób zostało skazanych na śmierć.
Ale są też dowody materialne.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Plik:Cud_Lanciano.jpg
http://www.polonica.net/Calun_Turynski.htm
|
Wt lut 24, 2009 13:48 |
|
 |
worek
|
Cytuj: Co za różnica - jest okrągła, nie bądźmy tacy dokładni, bo to w tym temacie nieistotne - geoidą też wszak nie jest, bo ma pomarszczoną powierzchnię
;p nie znamy dokładniejszego odworowania ziemi, i geoida jako figura teoretyczna przedstawiająca jej kształt jest najlepsza...  a co ma ta pomarszczona powierzchnia  ??
fakt temat o wszystkim... 
|
Wt lut 24, 2009 13:48 |
|
 |
worek
|
Seweryn a jakie masz dowody materialne na to objawienia??
|
Wt lut 24, 2009 13:50 |
|
 |
Seweryn
|
worek napisał(a): Seweryn a jakie masz dowody materialne na to objawienia??
Tu wchodzą w grę relacje świadków, ale sądzę że najlepszym dowodem jest sama Lucia dos Santos , a konkretnie jej życie. Zminiło się ono po doświadczeniu objawień do tego stopnia że postanowiła poświęcić resztę życia Bogu . To najlepszy dowód, że nie kłamała, bo nikt przy zdrowych zmysłach nie poświeca życia dla kłamstwa, które kiedyś tam było.
|
Wt lut 24, 2009 14:02 |
|
|
|