Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 08, 2025 13:44

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1089 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67 ... 73  Następna strona
 ROK 2008- CZY ATEIŚCI GO UZNAJĄ? 
Autor Wiadomość

Wielu świadków widziało objawienia Fatimskie rozumiem że im wierzysz. Ziemi okrągłej raczej nie doświadczysz , niby jak? a tym bardziej kulistej . Kwardatowa Ziemia również miałaby horyzont .

primo, ziemia to GEOIDA a nie kula, albo elipsa, albo co tam jeszcze

ziemie okrągłą doświadczę idąc cały czas prosto trafię do punktu z którego wystartowałem, pozatym w geodezji wyższej jest parę technik na zbadanie tej "kulistości" ziemi :)
co ma hporyzont do tego jaką bryłą jest nasza planeta??

Cytuj:
Wielu świadków widziało objawienia Fatimskie rozumiem że im wierzysz

wielu świadków widziało UFO rozumiem że im wierzysz?

Wt lut 24, 2009 12:37

1)ziemie okrągłą doświadczę idąc cały czas prosto trafię do punktu z którego wystartowałem, pozatym w geodezji wyższej jest parę technik na zbadanie tej "kulistości" ziemi :)

2)wielu świadków widziało UFO rozumiem że im wierzysz?

1)To nie porawda, bo gdyby Ziemia była sześcianem też mógłbyś ją obejść . Każdą bryłę można obejść . Na dobrą sprawę Ziemię w kształcie płaskiego dysku też można obejść, a w tej skali nie zorientujesz się nawet jaki ma kształt.

2) Dlatego niepotrzebnie mówisz o świadkach którzy widzieli okrągłą Ziemię .

Wt lut 24, 2009 12:47

worek napisał(a):

1)ziemie okrągłą doświadczę idąc cały czas prosto trafię do punktu z którego wystartowałem, pozatym w geodezji wyższej jest parę technik na zbadanie tej "kulistości" ziemi :)

2)wielu świadków widziało UFO rozumiem że im wierzysz?

1)To nie porawda, bo gdyby Ziemia była sześcianem też mógłbyś ją obejść . Każdą bryłę można obejść . Na dobrą sprawę Ziemię w kształcie płaskiego dysku też można obejść, a w tej skali nie zorientujesz się nawet jaki ma kształt.

2) Dlatego niepotrzebnie mówisz o świadkach którzy widzieli okrągłą Ziemię .

Astronałta nie widział ziemii??

wiesz z dyskiem to bym sie kłucił :)
no ale cóż nie zyjemy na ziemi w kształcie dysku więc nie wiadomo jak to będzie ;p

nie uciekaj od pytan!!
i czy wierzysz w UFO??

Wt lut 24, 2009 12:51

Właściwie o czym jest dyskusja - jeśli można prosić o uściślenie? Kto komu próbuje dowieść jaką rzecz?

Wt lut 24, 2009 13:06

Seweryn nieświadomie udowadnia nam, że w dowody trzeba wierzyc, a on wierzy tylko w te, które mu pasuje.

Wt lut 24, 2009 13:08

Astronałta nie widział ziemii??

wiesz z dyskiem to bym sie kłucił :)
no ale cóż nie zyjemy na ziemi w kształcie dysku więc nie wiadomo jak to będzie ;p

nie uciekaj od pytan!!
i czy wierzysz w UFO??

Widział tak samo jak świadkowie objawień widzieli objawienia. Ja wierzę jednym i drugim świadkom .

Co do UFO to jakaś cywilizacja być może istnieje . Naukowe obliczenia wskazują że tylko w naszej galaktyce może istnieć kilka milionów umożliwiających życie układów planetarnych.

Wt lut 24, 2009 13:08

Świadkowie widzieli jak jakieś dzieci się modliły i mówiły do kogoś. Objawienie to ich interpretacja.
Tak samo świadkowie UFO widzieli niezidentyfikowany przez nich obiekt, który zinterpretowali jako UFO.

Wt lut 24, 2009 13:11

hmmm naukowy fakt kształtu ziemi porównujesz z objawieniami??

a co do UFO nie miałem pojęcia że jesteś tak tolerancyjny... i tu respekt :)

Wt lut 24, 2009 13:12

hmmm naukowy fakt kształtu ziemi porównujesz z objawieniami??

a co do UFO nie miałem pojęcia że jesteś tak tolerancyjny... i tu respekt :)

Nie porównuję faktów, tylko relacje świadków.

Wt lut 24, 2009 13:27

ale niektóre są faktami bo opierają sie już nie tylko na relacjach światków a inne już nie są :) bo tylko światkowie są wstanie je przedstawić...

ale się offtop zrobił :)

Wt lut 24, 2009 13:39

Wielu świadków widziało objawienia Fatimskie rozumiem że im wierzysz. Ziemi okrągłej raczej nie doświadczysz , niby jak? a tym bardziej kulistej . Kwardatowa Ziemia również miałaby horyzont .

Wiesz jak wiele osób żyjących wtedy nie potwierdziła tego zjawiska? Liczyć w miliardach można - zatem nie jest to poznanie racjonalne, skoro nie każdy mógł to zobaczyć.

worek napisał(a):

Co za różnica - jest okrągła, nie bądźmy tacy dokładni, bo to w tym temacie nieistotne - geoidą też wszak nie jest, bo ma pomarszczoną powierzchnię ;)

Seweryn napisał(a):

Wtedy dowodem byłby widok nieba - gdyby była sześcianem lub dyskiem po przekroczeniu pewnej linii ujrzelibyśmy od razu całkiem inny widok nieba - a tymczasem zmienia się to płynnie.

Na sześcianie i dysku nie występowałby widnokrąg.

Seweryn, czy Ty naprawdę jesteś taki ograniczony? Spierasz się o takie skomplikowane zjawiska, a nie przychodzą Ci do głowy fakty, których dzieci uczą się w pierwszych klasach podstawówki - WSTYD!!!

Maver napisał(a):
Właściwie o czym jest dyskusja - jeśli można prosić o uściślenie? Kto komu próbuje dowieść jaką rzecz?

Mnie taka dyskusja bawi :)
Wreszcie temat w którym można popisać o wszystkim i o niczym ;)

Seweryn napisał(a):
Widział tak samo jak świadkowie objawień widzieli objawienia. Ja wierzę jednym i drugim świadkom .

Od kilku stron tego wątku olewasz prosty fakt o którym Ci piszemy:
Dowody na kulistość ziemii każdy może sam sprawdzić - objawień nie bardzo i to jest najbardziej kluczowe, tego się trzymaj odpowiadając dalej

Cytuj:
Co do UFO to jakaś cywilizacja być może istnieje . Naukowe obliczenia wskazują że tylko w naszej galaktyce może istnieć kilka milionów umożliwiających życie układów planetarnych.

W naszej galaktyce nie może istnieć kilka milionów takich układów. Przykro mi.

Seweryn napisał(a):
Nie porównuję faktów, tylko relacje świadków.

I to jest racjonalne :-D ??

Wt lut 24, 2009 13:42

ale niektóre są faktami bo opierają sie już nie tylko na relacjach światków a inne już nie są :) bo tylko światkowie są wstanie je przedstawić...

ale się offtop zrobił :)

Na podstawie samych zeznań świadków, wiele osób zostało skazanych na śmierć.
Ale są też dowody materialne.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Plik:Cud_Lanciano.jpg
http://www.polonica.net/Calun_Turynski.htm

Wt lut 24, 2009 13:48

Co za różnica - jest okrągła, nie bądźmy tacy dokładni, bo to w tym temacie nieistotne - geoidą też wszak nie jest, bo ma pomarszczoną powierzchnię

;p nie znamy dokładniejszego odworowania ziemi, i geoida jako figura teoretyczna przedstawiająca jej kształt jest najlepsza... :) a co ma ta pomarszczona powierzchnia :p??

fakt temat o wszystkim... :)

Wt lut 24, 2009 13:48

Seweryn a jakie masz dowody materialne na to objawienia??

Wt lut 24, 2009 13:50

Seweryn a jakie masz dowody materialne na to objawienia??

Tu wchodzą w grę relacje świadków, ale sądzę że najlepszym dowodem jest sama Lucia dos Santos , a konkretnie jej życie. Zminiło się ono po doświadczeniu objawień do tego stopnia że postanowiła poświęcić resztę życia Bogu . To najlepszy dowód, że nie kłamała, bo nikt przy zdrowych zmysłach nie poświeca życia dla kłamstwa, które kiedyś tam było.

Wt lut 24, 2009 14:02
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1089 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67 ... 73  Następna strona