Autor |
Wiadomość |
Dijonizy
|
 Miałem objawienie
Witam wszystkich. Jestem nowy i chcialbym przywitac sie ze wszystkimi.
Nie wiem czy jestem prawdziwym katolikiem czy może tylko takim chciałbym być. Trudno jest dogodzić Najwyższemu... Ale jakby nie bylo, staram się i mam nadzieję, że to moje staranie zostanie zauważone.
Ostanio byłem na spacerze w miejskim parku i przytrafiło mi się coś dziwnego. Otóż ukazała mi się jakaś kobieta, na moment, na chwilę. Nie wypowiedziawszy słowa zniknęła z pięknym uśmiechem na twarzy.
Ludzie, pomóżcie mi to wytlumaczyć bo sam już nie wiem co myśleć i gdzie się z tym udać.
NIe jestem pijakiem ani narkomanem, jestem czysty i zdrowy psychicznie.
Boze, co to bylo? Co chcialo mi przekazac?
|
Pn maja 18, 2009 11:35 |
|
|
|
 |
Epikuros
|
Cytuj: gdzie się z tym udać. Do psychologa Cytuj: jestem (...) zdrowy psychicznie Sam u siebie choroby nie rozpoznasz. A tak poważnie to zwykła omama, obraz, złuda, wydawanie się. Zdarza się  Nie panikuj. Cytuj: Boze, co to bylo? Co chcialo mi przekazac?
Jedno wielkie nic i nic nie chciało przekazać. może.... nie... nieożliwe.... chyba, że.... powinieneś się wyspać 
_________________ MÓJ BLOG
|
Pn maja 18, 2009 11:40 |
|
 |
Lot Orła
|
Wydaje mi się że w tym wypadku, bardziej odpowiedni okazałby się psychiatra, bo to jakaś halucynacja chyba była.
_________________ leć wysoko! prosto pod sztandar WOLNOśCI!
Nigdy nie ufaj maszynom... i kobietom.
|
Pn maja 18, 2009 11:51 |
|
|
|
 |
AHAWA
|
do ksiedza idz jakiegos pogadac a nie do ludzi na forum internetowym...
_________________ .--- . --.. ..- ... // --..-. -.-- .--- . // .- -- . -. __1 Kor 13__
www.teologia.pl www.pro-life.pl
Pro dolorosa Eius passione, miserere nobis et totius mundi. Sanctus Deus,miserere nobis et totius mundi.
|
Pn maja 18, 2009 12:17 |
|
 |
Johnny99
|
Mi się wydaje, że autor wątku po prostu tęskni za pięknymi kobietami..
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Pn maja 18, 2009 13:03 |
|
|
|
 |
r4dz10
|
jak się tym martwisz, udaj się do psychiatry. tu nie ma takich wykwalifikowanych, którzy by Ci pomogli.
_________________ "Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują." - Albert Einstein
|
Pn maja 18, 2009 13:26 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Zignoruj to po prostu- żyj dalej... 
|
Pn maja 18, 2009 20:45 |
|
 |
ten.taki.tam
|
Hm... próbowałem kilku "dziwnych" rzeczy w swoim życiu i też trafił mi się człowiek, którego ja widziałem, ale przyjaciele to już nie.
Ale nie mówił. Wyszedł ze ściany z rękami w kieszeni i poszedł dalej (zniknął w następnej).
Ale po tym, co wziąłem, miałem prawo to widzieć.
Gorzej, jeżeli masz to "na trzeźwo".
Po prosu miałeś mocnego haluna. Byłeś w tym czasie niewyspany, zmęczony, nietrzeźwy? A może zakochany i bujałeś w obłokach? Wszystko da się wytłumaczyć chemią i fizyką.
_________________ "Neopoganin", Rodzimowierca, człowiek.
|
Pn maja 18, 2009 22:04 |
|
 |
*Julka*
zbanowana na stałe
|
nie biore tego na serio ale jestem ciekawa jak to bylo z Faustyna i innymi swietymi czy tez uwazali ich za czubkow ob uwazali ,ze Bog czy Maryja im sie objawili 
|
Pn maja 18, 2009 22:13 |
|
 |
WIST
|
Naprawde uważasz że my tutaj jesteśmy jakoś specjalnie przeszkoleni do wyjaśniania takich rzeczy? Co mogę powiedzieć? Rozumiem że coś mogłeś zobaczyć, ale ani nie znasz tej osoby, ani nic nie mówiła, ani jak rozumiem z niczym tego nie możesz powiązać, to czego od nas tutaj oczekujesz? Napisałeś prawie nic, sam wiesz nie wiecej niż napisałeś, a oczekujesz że obce osoby jakoś to posładają do kupy, choć to nawet objawienie nie było, bo niby kogo? Anioł, demon... Ty znasz swoje życie, a my go nie znamy, więc pomysl czy to mogło mieć jakiś sens, a tak wogóle to przemyśl propozycje - ksiądz, lub psychiatra, bo ludziom za często się wydaje że jeden i drugi to jest już od beznadziejnych wypadków, podczas gdy tak nie jest.
_________________ Pozdrawiam
WIST
|
Wt maja 19, 2009 15:30 |
|
 |
frater
zbanowana na stałe
Dołączył(a): N kwi 15, 2007 21:52 Posty: 2219 Lokalizacja: GG 304230
|
nie zdziwił bym się, gdyby w Niebie okazało się, że każdy Wierzący miał podczas swej Pielgrzymki na ziemi Łaski Nadprzyrodzone. Znam ogrom osób Je posiadające.
Moim zdaniem nie widzących, czy nie słyszących oddziela od Nich;
brak Wiary w Nie
brak chęci Ich posiadania
fałszywa pokora - zawierająca się w twierdzeniu, `że ja Ich nie potrzebuję`
brak walki z nałogami
zbyt szybki pęd życia, który uniemożliwia wsłuchanie się w głos BOGA
@Dijonizy
Wiele wskazuje na to Przyjacielu, że PAN BÓG chce byś wydał znacznie większy `Owoc`.
Staraj oczyszczać się z nałogów, staraj się żyć w daleko posuniętej Czystości Serca.
Pamiętaj, że najważniejszy jest rozwój w Miłości i Miłosierdziu.
Jeżeli `lustro` jest zaparowane nie mogę się w nim przeglądać
Od jutra zaczyna się Nowenna do DUCHA ŚWIĘTEGO. Odmów Ją, jak chcesz - jak nie zdążysz to odmów w późniejszym terminie.
Pokój z Tobą Bracie
|
Cz maja 21, 2009 21:53 |
|
 |
frater
zbanowana na stałe
Dołączył(a): N kwi 15, 2007 21:52 Posty: 2219 Lokalizacja: GG 304230
|
fałszywa pokora - zawierająca się w twierdzeniu, `że ja Ich nie potrzebuję` - bo jestem Ich nie godny.
|
Cz maja 21, 2009 22:12 |
|
 |
Seweryn
|
Epikuros napisał(a): Cytuj: gdzie się z tym udać. Do psychologa Sam u siebie choroby nie rozpoznasz. A tak poważnie to zwykła omama, obraz, złuda, wydawanie się. Zdarza się  Nie panikuj. Jedno wielkie nic i nic nie chciało przekazać. może.... nie... nieożliwe.... chyba, że.... powinieneś się wyspać 
Zastanawiający jest fakt , że niektórzy nawet nie dopuszczają do siebie możliwości, że faktycznie kobieta ta, mogła się ukazać.
Aby być choć trochę obiektywnym trzeba rozważyć za i przeciw . Tu widzimy tylko przeciw. Zupełnie bezpodstawnie, bo przecież oponent w zdarzeniu nie uczestniczył , podważając wszystko co mówi świadek.
_________________ Jestem po ślubie. Fotograf i kamerzysta z Koszalina których polecam http://www.akcjafilm.pl Videofilmowanie również super. Opinia moja i żony.
|
So maja 23, 2009 12:12 |
|
 |
r4dz10
|
a mi się wydaje, że Epikuros podszedł do sprawy racjonalnie.
_________________ "Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują." - Albert Einstein
|
So maja 23, 2009 18:24 |
|
 |
Seweryn
|
r4dz10 napisał(a): a mi się wydaje, że Epikuros podszedł do sprawy racjonalnie.
Zaprzeczanie relacjom naocznych świadków, podczas gdy samemu nie było się świadkiem , jest raczej pochopne.
_________________ Jestem po ślubie. Fotograf i kamerzysta z Koszalina których polecam http://www.akcjafilm.pl Videofilmowanie również super. Opinia moja i żony.
|
So maja 23, 2009 20:12 |
|
|
|