Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 15, 2025 15:44

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 655 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 44  Następna strona
 Niepodważalne dowody na istnienie boga 
Autor Wiadomość

Post Niepodważalne dowody na istnienie Boga
Nie doszukuję się zadnej misji.
Trafiając na to forum przez przypadek,liczyłem,ze spotkam tu samych wierzących ,dzielacych się swoimi przeżyciami,wątpliwościami,pytaniami.ect.
A,spotkałem garstkę odpierającą ,ze tak napiszę ataki(Nie brac tego słowa dosłownie)ateistów,a także samych satanistów. :o
Jeśli ktoś podchodzi do tego forum z misją,to tylko Oni,bo wierzący(jak juz o tym pisałem)oprócz powierzenia(modliwtą Duchowi Świętemu)niewierzacych,nie sa w stanie ich przekonać.

Pt cze 05, 2009 7:02

Jeśli ktoś podchodzi do tego forum z misją,to tylko Oni,

Nie przypisuj od razu wszystkim złych zamiarów, bo nie są wierzącymi, to nieprawda, że niewierzący=zły=nikczemnik itp.

Choćby wykrzyczanych - mało kto dziś słucha.
/Jacek Kaczmarski/

Pt cze 05, 2009 14:56

Załozyłem,nie oznajmiłem!
Tak w ogóle,to w najbliższym moim otoczeniu są niemal sami ateiści.
Ci wierzący są niepraktykującymi.
O!

Pt cze 05, 2009 15:12

Tak w ogóle,to w najbliższym moim otoczeniu są niemal sami ateiści.
Ci wierzący są niepraktykującymi.
O!

A z tym mogę się zgodzić. Powiem więcej, Ci którzy praktykują niekoniecznie wiedzą co i dlaczego /przynajmniej spora część/.

Choćby wykrzyczanych - mało kto dziś słucha.
/Jacek Kaczmarski/

Pt cze 05, 2009 22:30

Yhy,nie wiedzą,ale mogą sie dowiedzieć bezpośrednio u Pana Boga.
Ja też nie wiedziałem(wiele nadal nie wiem).Wiem jednak,ze jak się zwrócą beżpośrednio i trochę wyrwają w wierze i modliwach,to się dowiedzą.

So cze 06, 2009 8:50

Artiq w tym rzecz, że my lubimy dyskutować. Przynajmniej duża część z nas. Uważam, że to jedna z rzeczy które nas łączy :)
Dyskutować, czyli z wymieniać zdaniami z ludźmi o odmiennych poglądach. Gratulowanie sobie i klepanie w plecy na dłuższą metę staje się irytujące :)

So cze 06, 2009 15:48
Zobacz profil WWW

To bardzo dobrze,że ludzie o odmiennych poglądach chcą ze sobą rozmawiać .Oby z tych rozmów wynikło coś pozytywnego-życzenie;)
Pozdrawiam

So cze 06, 2009 16:39

Ależ proszę. To coś, co mi podsunąłeś, jest po prostu tak głupie, że szerszego komentarza w ogóle nie warte. Autor od samego początku wychodzi z założenia, że Bóg istnieje, a zatem dowodzenie jest w ogóle absurdalne.

Dalej mamy to samo co u Tomasza z Akwinu. Dany "dowód" wymaga najpierw uwierzenia w istnienie Boga, żeby można było to potraktować poważnie.

Pierwsze: Bóg istnieje, bo istnieje świat.
Drugie: dokładnie to samo, tylko w innym opakowaniu.
Trzecie: ewolucja to kolejny dowód na istnienie Boga.
Czwarte: cierpienie nie przemawia za nieistnieniem Boga
Piąte: ludzkie pragnienie szczęścia dowodzi istnienia Boga
Szóste: powszechność religii, dowodzi istnienia Boga

Śiódme: ludzkie sumienie dowodzi istnienia Boga
Ósme: "mistycyzm" dowodzi istnienia Boga (jaki mistycyzm?)
Dziewiąte: istnieją osobiste dowody na istnienie Boga

Wyśmianie, to jedyna rzecz, którą można z tym zrobić.
:)

:)
Witam serdecznie
Potrzeba poznania wiary leży u podstaw naszego życia. Nie targuj się bo dla innych to balans liczb przez które nie wiele przekarzesz. Należę do osób które przeżyły własną śmierć i powiadam, tylko pragnienie miłości możemy utożsamiać z samym Bogiem Ojcem. Jeżeli jest tego brak w każdym człowieku to niech powie, że Boga nie ma. Najcudowniejszą mocą jest miłość największym szczęściem jest miłość najcenniejszym życiem jest miłość. Więc niech zaprze się siebie i powie to co w myśli i w duszy, że boga nie ma. Zaprze przeciw sobie, więc nie trzeba mieć oczu aby czuć i rozumieć czym jest Bóg.

Twórcza jedność z Bogiem to miłość, miłosiedzie, szczęście, harmonia. Niewierzący przez miłość znajdzie drogę do "Pana" on go poprowadzi. Miłość rodzi miłość, kto żyje tylko tym światem, nie zrozumie tych słów.

Cz cze 11, 2009 19:27

Należę do osób które przeżyły własną śmierć

Ratunku :(
Skąd oni się biorą?

Cz cze 11, 2009 19:38

-Skąd oni się biorą?

Z Nieba :D !

Pt cze 12, 2009 7:53

Post Re: Niepodważalne dowody na istnienie Boga
Artiq_ napisał(a):
Yhy,nie wiedzą,ale mogą sie dowiedzieć bezpośrednio u Pana Boga.

Niby jak? Jakoś nie słyszałem żeby bezpośrednio odpowiadał na pytania co najwyżej interpretuje się to co miał rzekomo powiedzieć 2000 lat temu ale to raczej przeciwieństwo bezpośredniej komunikacji.

Pt cze 12, 2009 13:05

Bóg odpowiada w Sobie wybrany sposób .Jedni słyszą,drugich kieruje do odpowiednich pism,trzecim przez telewizję..itd.Towarzyszy przy tym dygnięcie(tchnienie powodujące wewnętrzne usniesienie) przypominające pytanie.

Pt cze 12, 2009 13:37

Wyjaśnij może jeszcze w jaki sposób kieruje i o co chodzi z tym "dygnięciem" bo to bardzo enigmatycznie zabrzmiało.

Pt cze 12, 2009 14:49

Np.Loguje się pytający do netu by poczytać .Czyta sobie jakiś czas aż (jakby) przez przypadek trafia na link tematu,który Go absorbuje..Klika w niego a w nim czyta o tym, czego nie wie(szuka). Kiedy doczyta, zaczyna odczuwać jakby uniesienie ciała (a konkretenie ducha)Trudno to opisać,bo wie ,że siedzi a czuje jakby się na kilka cm wzniósł.Odczuwa się przy tym nieziemskie odczucie spokoju,lekkości.ciepła......W końcu kończy się wsio impulsem z mózgu(w mózgu)że to była odpowiedz od Boga.

Pt cze 12, 2009 15:32
Post Re: Niepodważalne dowody na istnienie Boga
Artiq_ napisał(a):
Kiedy doczyta, zaczyna odczuwać jakby uniesienie ciała (a konkretenie ducha)Trudno to opisać,bo wie ,że siedzi a czuje jakby się na kilka cm wzniósł.Odczuwa się przy tym nieziemskie odczucie spokoju,lekkości.ciepła......W końcu kończy się wsio impulsem z mózgu(w mózgu)że to była odpowiedz od Boga.

A, coś takiego. Wreszcie zrozumiałem. Faktycznie, to jest czasami odczuwalne, po dobrym jedzonku, przy dobrej muzyce, przy ładnej pogodzie - tylko u mnie nie kończy się tym impulsem w mózgu, oznajmiającym "wiadomość od Boga". Ciekawe, dlaczego?

Pt cze 12, 2009 18:01
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 655 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 44  Następna strona