Autor |
Wiadomość |
Sareneth
|
Bo było uogulnienie. Ale np. modlitwy, którte mają na celu odołanie konertu? Albo wymuszenie jakiejś decyzji?
_________________ ...lecz kiedy Jedyny opuścił swych czcicieli, jego Słowo pozostało...
...i nadejdzie dzień, kiedy powróci Jedyny. I znów rozlegnie się dźwięk Sarenetha...
|
So lip 18, 2009 12:53 |
|
|
|
 |
Mroczny Pasażer
|
Alus napisał(a): blix napisał(a): Zastanówcie się co niektórzy, czy naprawdę jakikolwiek organizator zwraca uwagę czy w dniu jakiegoś koncertu czasem w danym kraju nie ma jakiegoś święta kościelnego, państwowego czy innego. Co świadczy o braku szacunku owych ludzi do swojego narodu, jego wiary, przekonań i historii....smutne.
Powiedz mi co stoi w sprzeczności w połączeniu obchodów Dnia Niepodległości i koncertu Marylin Mansona? Gdzie tu brak szacunku do narodu? Jedni pójdą na koncert, inni na obchody, proste. A to, że komuś nie podoba się taki, a nie inny image gwiazdy? Mi się nie podoba Radio Maryja, a zobacz jak bardzo by się te środowiska oburzały gdyby nagle powstał ruch, który dążyłby do jego zamknięcia.
No i co z tym linkiem, o który prosiłem Alus? Bo widzę, że elegancko mnie ignorujesz.
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, że każdy od razu automatycznie wierzy w ich prawdziwość" - Abraham Lincoln
|
So lip 18, 2009 13:25 |
|
 |
Metalik
|
Sareneth napisał(a): Bo było uogulnienie. Ale np. modlitwy, którte mają na celu odołanie konertu? Albo wymuszenie jakiejś decyzji?
Ja myślę, że to nic złego, bo chyba nikt nie modlił się o to, by Madonna np. złamała nogę  ?
|
So lip 18, 2009 14:38 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Mroczny Pasażer napisał(a): Powiedz mi co stoi w sprzeczności w połączeniu obchodów Dnia Niepodległości i koncertu Marylin Mansona? Nic - pod warunkiem, że Manson nie pozwoli sobie na drwiny, parodię, kpiny z oddających życie za wolność Polskich żołnierzy. Cytuj: No i co z tym linkiem, o który prosiłem Alus? Bo widzę, że elegancko mnie ignorujesz.
Nie ignoruję  ...ale nie będe podawac linków obrzydliwych scen z konceru madonny.
|
So lip 18, 2009 15:16 |
|
 |
Mroczny Pasażer
|
Cytuj: Nic - pod warunkiem, że Manson nie pozwoli sobie na drwiny, parodię, kpiny z oddających życie za wolność Polskich żołnierzy. A skąd wiemy, że Madonna będzie coś robić? To, że robiła nie znaczy, że tak będzie. Cytuj: Nie ignoruję ...ale nie będe podawac linków obrzydliwych scen z konceru madonny.
No to nie rozumiem, podajesz argument, a potem nie chcesz podać do niego dowodów. To wyślij mi na PW jak nie chcesz by inni się gorszyli or sth.
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, że każdy od razu automatycznie wierzy w ich prawdziwość" - Abraham Lincoln
|
So lip 18, 2009 15:25 |
|
|
|
 |
Sareneth
|
Metalik napisał(a): Ja myślę, że to nic złego, bo chyba nikt nie modlił się o to, by Madonna np. złamała nogę  ? No nie wiem, nie wiem... Czy modlitwa ma do tego służyć?
_________________ ...lecz kiedy Jedyny opuścił swych czcicieli, jego Słowo pozostało...
...i nadejdzie dzień, kiedy powróci Jedyny. I znów rozlegnie się dźwięk Sarenetha...
|
So lip 18, 2009 20:16 |
|
 |
Metalik
|
Jeżeli koncert jest zgorszeniem to można się pomodlić by do niego nie doszło, oczywiście nie życząc nikomu nic złego. Pan Jezus powiedział przecież : ,,Lecz kto by się stał powodem grzechu dla jednego z tych małych, którzy wierzą we Mnie, temu byłoby lepiej kamień młyński zawiesić u szyi i utopić go w głębi morza. Biada światu z powodu zgorszeń! Muszą wprawdzie przyjść zgorszenia, lecz biada człowiekowi, przez którego dokonuje się zgorszenie" (Mt 18,6-7)
|
N lip 19, 2009 8:42 |
|
 |
Sareneth
|
I to jest właś nie ta "pokojowa" i pełna "miłosierdzaia" religia...
|
N lip 19, 2009 9:04 |
|
 |
Metalik
|
Czy modlitwa jest twoim zdaniem czymś agresywnym? Słowa Chrystusa wskazują jak wielkim złem jest zgorszenie dlatego trzeba się modlić by do tego nie doszło.
Gdyby Madonna się nawróciła to zapomniałbym o wszystkich jej złych uczynkach i cieszyłbym się z tego powodu. Dlatego masz rację, pisząc że ,,jest to religia pełna miłosierdzia". 
|
N lip 19, 2009 9:17 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Sareneth napisał(a): I to jest właś nie ta "pokojowa" i pełna "miłosierdzaia" religia...
Pokój i miłosierdzie nie przekłada się na "róbta co chceta".
Mroczny - pożyjemy zobaczymy. A linku poszukaj sobie, sam jest ich fuul.
|
N lip 19, 2009 9:27 |
|
 |
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
Jeśli ktoś uważa to za potrzebne - jak najbardziej może modlić się o nawrócenie Madonny.
Ale co z miłosierdziem czy modlitwą mają wspólnego jakieś nawoływania do bojkotu, pikietowanie itp  Bez sensu. Jak ktoś sobie chce pójść na koncert - to niech idzie.
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
N lip 19, 2009 10:25 |
|
 |
Metalik
|
Skoro dla ciebie obrona świętości jest bez sensem to trudno. Każdy widać ma inne pojęcie sensu.
|
N lip 19, 2009 10:37 |
|
 |
Sareneth
|
Obrona czyjej świetości? Matki boskiej, z którą, co się stanie, jak Madonna zaśpiewa? Przestanie być święta? brednie...
|
N lip 19, 2009 11:13 |
|
 |
Metalik
|
Chodzi o zachowanie tej piosenkarki na scenie i o datę koncertu. Jest to wyraźna prowokacja wymierzona w sacrum.
|
N lip 19, 2009 11:34 |
|
 |
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
Jakby miała śpiewać przed kościołem albo w trakcie mszy - sam bym zaprotestował.
Ale ma śpiewać po prostu w dzień święta maryjnego.
Więc
Wolność polega na tym, że można pójść jej słuchać, a można nie pójść. Nikt Ci nie każe jej słuchać.
Cytuj: Jest to wyraźna prowokacja wymierzona w sacrum.
A ja myślę, że doszukujesz się czegoś, czego nie ma.
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
N lip 19, 2009 21:39 |
|
|
|