| 

| Autor | Wiadomość |  
			| Gita2 
   |   Re: Radio Maryja, cz. 2Blix! a co ma piernik do wiatraka? To znaczy co wyróżnienie o.Rydzyka ma wspólnego z wygraną, czy przegraną PiS? Oczywiście nagroda jest zasłużona, wystarczy posłuchać, albo poczytac portal RM, aby stwierdzić, że nagroda wysoce zasłużona.www.radiomaryja.pl

|  
			| N lut 07, 2010 20:42 | 

|  
				|  |  |  
		|  |  
			| nurhia 
   |   Re: Radio Maryja, cz. 2Gita2 napisał(a): Oczywiście nagroda jest zasłużona, wystarczy posłuchać, albo poczytac portal RM, aby stwierdzić, że nagroda wysoce zasłużona.http://www.radiomaryja.ploj, to pranie mózgu ludziom, którzy samodzielnie dzieki radyjku nie mysla i ksztaltuja swoje poglady bardzo nieodpowiednio pod jego wplywem to zasłużony powod do nagrody?robienie z wiary parodii i telewizyjno-radiowej szopki na ktora idzie gruba kasa z portfeli emerytow, zamiast na leki wydac laduja na benzyne dla calej ekipy radyjnej. głupota powinna byc czynem karalnym._________________
 Lwy pożrą Chrześcijan... a Pogan zadepczą słonie...

|  
			| N lut 07, 2010 21:48 | 

|  
		|  |  
			| blix 
   |   Re: Radio Maryja, cz. 2Gita2 napisał(a): Blix! a co ma piernik do wiatraka? To znaczy co wyróżnienie o.Rydzyka ma wspólnego z wygraną, czy przegraną PiS? Oczywiście nagroda jest zasłużona, wystarczy posłuchać, albo poczytac portal RM, aby stwierdzić, że nagroda wysoce zasłużona.http://www.radiomaryja.plZapewne nie ma z tym nic wspólnego. Nie o tą nagrodę mi chodziło. Raczej o nagrody jakie dostawał rydzyk za rządów swoich ulubionych polityków. Największą z nich było chyba podpisanie paktu stabilizacyjnego prze kamerami TVTrwam i olanie innych stacji telewizyjnych, a co za tym idzie olanie obywateli nie wierzących w Ojca Rydzyka._________________
 "...Nie budujcie mi kościołów..."

|  
			| N lut 07, 2010 22:10 | 

|  
				|  |  |  
		|  |  
			| nurhia 
   |   Re: Radio Maryja, cz. 2"ciemna masa wszytsko kupi", dodatkowy elektorat nikomu jeszcze nie zaszkodzil XD _________________

|  
			| N lut 07, 2010 23:40 | 

|  
		|  |  
			| Gita2 
   |   Re: Radio Maryja, cz. 2Nurhia! Twoja demagogia poraża. Niech ci Bóg wybaczy. 

|  
			| Pn lut 08, 2010 10:49 | 

|  
				|  |  |  
		|  |  
			| nurhia 
   |   Re: Radio Maryja, cz. 2ale najpierw pewnym ludziom niech wybaczy glupote i myslenie tłumu. a pozniej mi demagogie;)bycie istota rozumna zoobwiazuje do posiadani zdania wlasnego a nie kierowania sie tak plytkim medium jakim jest RM w takiej formie jak teraz. _________________

|  
			| Pn lut 08, 2010 11:09 | 

|  
		|  |  
			| Gita2 
   |   Re: Radio Maryja, cz. 2nurhia napisał(a): ale najpierw pewnym ludziom niech wybaczy glupote i myslenie tłumu. a pozniej mi demagogie;)bycie istota rozumna zoobwiazuje do posiadani zdania wlasnego a nie kierowania sie tak plytkim medium jakim jest RM w takiej formie jak teraz.Nurhia! A co to znaczy płytkie medium? Czy Ty to na pewno rozumiesz? Przytocz chiociaż jedną audycję, która jest płytka. a może modlitwy i katechezy są dla Ciebie płytkie. Audycje RM mozna odsłuchać, lub odczytać.:"Czytaj, a będziesz więcej wiedział, czytaj a będziesz mądrzjszy" Do Ciebie też to jest skierowane.www.radiomaryja.pl

|  
			| Pn lut 08, 2010 11:27 | 

|  
		|  |  
			| blix 
   |   Re: Radio Maryja, cz. 2Gita2 napisał(a): Nurhia! Twoja demagogia poraża. Niech ci Bóg wybaczy.Gita2, Bóg zapewne wybaczy nam nasze złe postępy, natomiast Rydzyk o wybaczenie powinien modlić się już od dawna bo może mieć kiedyś z tym poważny kłopot..._________________
 "...Nie budujcie mi kościołów..."

|  
			| Pn lut 08, 2010 11:31 | 

|  
		|  |  
			| nurhia 
   |   Re: Radio Maryja, cz. 2uwazam ze z RM warto tylko sluchac transmisji mszy i nabozenstw bo to naprawde swietna rzecz dla ludzi chorych i takich ktorzy nei moga wyjsc z domu. to popieram, zebys nie myslalam Giro, ze jestem calkiem anty.ale reszta mnie nie przekonuje.w zaden sposob.modlitwa to co innego bo wartosciowsza jest indywidualna, i to co chce sie Bogu z serca powiedziec niz klepanie zdrowasiek przy wlaczonym radiu.nie przekonuje mnie to w zaden sposob.
 żal mi tylko tych starszych i niekiedy mlodych ludzi ktorzy przez sluchanie tego wypaczaja swoj poglad na swiat.
 opium dla mas jednym slowem.

|  
			| Pn lut 08, 2010 11:33 | 

|  
		|  |  
			| Gita2 
   |   Re: Radio Maryja, cz. 2Nurhia! Spotkałam się z opiniami nawet ludzi przychylnych Radiu Maryja, że różaniec wolą mówić sami, gdyż mówienie z radiem rozprasza ich. Ja natomiast wolę odmawiać z RM.Nie zawsze trzeba mówić całe pięć tajemnic, a wybór jest duzy, albo o godz. 6.20, dla rannych ptaszków, albo o godz. 12.30, dla niepracujących w tym czasie, czy tez o godz. 20.20.
 Dzisiaj będę odmawiała tajemnice Chwalebne o godz. 12.30 i chociaż mnie o to nie prosiłeś/aś/
 za Ciebie równiez się pomodlę. Modlitwa wstawienicza często działa cuda, a więc i ja Cię poproszę o modlitwę w intencji rozwoju PKRD, które prowadze od kilku lat, a które ostatnio nie rozwija się, a kurczy .
 Myślę, że wiesz otym, że założycielką PKRD przy Radiu Maryja jest Madzia Buczek,niepołnosprawna, teraz juz studentka WSKSiM.

|  
			| Pn lut 08, 2010 11:50 | 

|  
		|  |  
			| Anonim (konto usunięte) 

|   Re: Radio Maryja, cz. 2nurhia napisał(a): modlitwa to co innego bo wartosciowsza jest indywidualna, i to co chce sie Bogu z serca powiedziec niz klepanie zdrowasiek przy wlaczonym radiu.nie przekonuje mnie to w zaden sposob.żal mi tylko tych starszych i niekiedy mlodych ludzi ktorzy przez sluchanie tego wypaczaja swoj poglad na swiat.
Każda modlitwa jest wartościowa. A kwestią indywidualną jest jaką preferujemy - ja osobiście zawsze wybieram indywidualną.  Ale np. osoby chore, osamotnione, poprzez modlitwę w łączności z innymi doznają poczucia wspólnoty. I nie jest to już "klepanie zdrowasiek". Pomimo, że jestem indywidualistką w modlitwie, kocham pielgrzymować do Kalwarii Zebrzydowskiej na odpust Wniebowzięcia NMP i wspólnotowe modlitwne pielgrzymowanie po dróżkach   

|  
			| Pn lut 08, 2010 12:01 | 

|  
		|  |  
			| Gita2 
   |   Re: Radio Maryja, cz. 2Ciebie Alus też proszę o modlitwę w intencji rozwoju PKRD, tego wspaniałego dzieła, którego inicjatorką jest Madzia Buczek i w każdą sobotę w audycji do dzieci o godz. 19.30 wygłasza Słowo Boże skierowane do słuchaczy RM.Stwierdziłam, że mówi ona piękniej niz niejeden kapłan. A co Ty Alus wiesz na temat PKRD oraz opiekunce tych kół Madzi Buczek?

|  
			| Pn lut 08, 2010 12:10 | 

|  
		|  |  
			| Gita2 
   |   Re: Radio Maryja, cz. 2PKRD też ma swoje miejsce w sieci.http://www.pkrd.vel.pl/

|  
			| Pn lut 08, 2010 12:14 | 

|  
		|  |  
			| Anonim (konto usunięte) 

|   Re: Radio Maryja, cz. 2Gita2 napisał(a):  Stwierdziłam, że mówi ona piękniej niz niejeden kapłan. A co Ty Alus wiesz na temat PKRD oraz opiekunce tych kół Madzi Buczek?Dość sporo wiem     A ja jesli chcesz wiedzieć należę o internetowego Koła Zywego Różańca i europejskiej krucjaty "Europa dla Jezusa".....codziennej indywidualnej modlitwy - jak zauważyłaś   

|  
			| Pn lut 08, 2010 12:18 | 

|  
		|  |  
			| Gita2 
   |   Re: Radio Maryja, cz. 2A więc gratuluję i życzę dalszego wytrwania w dobrym, za co również obiecuję modlitwę.Za trzy minuty z Radiem Maryja.

|  
			| Pn lut 08, 2010 12:28 | 

|  
		|  |  

|  | Nie możesz rozpoczynać nowych wątków Nie możesz odpowiadać w wątkach