Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 18, 2025 23:31

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2517 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93 ... 168  Następna strona
 Radio Maryja, cz. 2 
Autor Wiadomość

Post Re: Radio Maryja, cz. 2
Blix! a co ma piernik do wiatraka? To znaczy co wyróżnienie o.Rydzyka ma wspólnego z wygraną, czy przegraną PiS?
Oczywiście nagroda jest zasłużona, wystarczy posłuchać, albo poczytac portal RM, aby stwierdzić, że nagroda wysoce zasłużona.
www.radiomaryja.pl

N lut 07, 2010 20:42

Gita2 napisał(a):
Oczywiście nagroda jest zasłużona, wystarczy posłuchać, albo poczytac portal RM, aby stwierdzić, że nagroda wysoce zasłużona.
http://www.radiomaryja.pl

oj, to pranie mózgu ludziom, którzy samodzielnie dzieki radyjku nie mysla i ksztaltuja swoje poglady bardzo nieodpowiednio pod jego wplywem to zasłużony powod do nagrody?robienie z wiary parodii i telewizyjno-radiowej szopki na ktora idzie gruba kasa z portfeli emerytow, zamiast na leki wydac laduja na benzyne dla calej ekipy radyjnej.
głupota powinna byc czynem karalnym.

N lut 07, 2010 21:48

Gita2 napisał(a):
Blix! a co ma piernik do wiatraka? To znaczy co wyróżnienie o.Rydzyka ma wspólnego z wygraną, czy przegraną PiS?
http://www.radiomaryja.pl

Zapewne nie ma z tym nic wspólnego. Nie o tą nagrodę mi chodziło. Raczej o nagrody jakie dostawał rydzyk za rządów swoich ulubionych polityków. Największą z nich było chyba podpisanie paktu stabilizacyjnego prze kamerami TVTrwam i olanie innych stacji telewizyjnych, a co za tym idzie olanie obywateli nie wierzących w Ojca Rydzyka.

N lut 07, 2010 22:10

"ciemna masa wszytsko kupi", dodatkowy elektorat nikomu jeszcze nie zaszkodzil XD

N lut 07, 2010 23:40

Nurhia! Twoja demagogia poraża. Niech ci Bóg wybaczy.

Pn lut 08, 2010 10:49

ale najpierw pewnym ludziom niech wybaczy glupote i myslenie tłumu. a pozniej mi demagogie;)bycie istota rozumna zoobwiazuje do posiadani zdania wlasnego a nie kierowania sie tak plytkim medium jakim jest RM w takiej formie jak teraz.

Pn lut 08, 2010 11:09

nurhia napisał(a):
ale najpierw pewnym ludziom niech wybaczy glupote i myslenie tłumu. a pozniej mi demagogie;)bycie istota rozumna zoobwiazuje do posiadani zdania wlasnego a nie kierowania sie tak plytkim medium jakim jest RM w takiej formie jak teraz.

Nurhia! A co to znaczy płytkie medium? Czy Ty to na pewno rozumiesz?
Przytocz chiociaż jedną audycję, która jest płytka. a może modlitwy i katechezy są dla Ciebie płytkie. Audycje RM mozna odsłuchać, lub odczytać.:"Czytaj, a będziesz więcej wiedział, czytaj
a będziesz mądrzjszy" Do Ciebie też to jest skierowane.
www.radiomaryja.pl

Pn lut 08, 2010 11:27

Gita2 napisał(a):
Nurhia! Twoja demagogia poraża. Niech ci Bóg wybaczy.

Gita2, Bóg zapewne wybaczy nam nasze złe postępy, natomiast Rydzyk o wybaczenie powinien modlić się już od dawna bo może mieć kiedyś z tym poważny kłopot...

Pn lut 08, 2010 11:31

uwazam ze z RM warto tylko sluchac transmisji mszy i nabozenstw bo to naprawde swietna rzecz dla ludzi chorych i takich ktorzy nei moga wyjsc z domu. to popieram, zebys nie myslalam Giro, ze jestem calkiem anty.ale reszta mnie nie przekonuje.w zaden sposob.
modlitwa to co innego bo wartosciowsza jest indywidualna, i to co chce sie Bogu z serca powiedziec niz klepanie zdrowasiek przy wlaczonym radiu.nie przekonuje mnie to w zaden sposob.
żal mi tylko tych starszych i niekiedy mlodych ludzi ktorzy przez sluchanie tego wypaczaja swoj poglad na swiat.
opium dla mas jednym slowem.

Pn lut 08, 2010 11:33

Nurhia! Spotkałam się z opiniami nawet ludzi przychylnych Radiu Maryja, że różaniec wolą mówić sami, gdyż mówienie z radiem rozprasza ich. Ja natomiast wolę odmawiać z RM.
Nie zawsze trzeba mówić całe pięć tajemnic, a wybór jest duzy, albo o godz. 6.20, dla rannych ptaszków, albo o godz. 12.30, dla niepracujących w tym czasie, czy tez o godz. 20.20.
Dzisiaj będę odmawiała tajemnice Chwalebne o godz. 12.30 i chociaż mnie o to nie prosiłeś/aś/
za Ciebie równiez się pomodlę. Modlitwa wstawienicza często działa cuda, a więc i ja Cię poproszę o modlitwę w intencji rozwoju PKRD, które prowadze od kilku lat, a które ostatnio nie rozwija się, a kurczy .
Myślę, że wiesz otym, że założycielką PKRD przy Radiu Maryja jest Madzia Buczek,niepołnosprawna, teraz juz studentka WSKSiM.

Pn lut 08, 2010 11:50
nurhia napisał(a):
modlitwa to co innego bo wartosciowsza jest indywidualna, i to co chce sie Bogu z serca powiedziec niz klepanie zdrowasiek przy wlaczonym radiu.nie przekonuje mnie to w zaden sposob.
żal mi tylko tych starszych i niekiedy mlodych ludzi ktorzy przez sluchanie tego wypaczaja swoj poglad na swiat.

Każda modlitwa jest wartościowa.
A kwestią indywidualną jest jaką preferujemy - ja osobiście zawsze wybieram indywidualną.
Ale np. osoby chore, osamotnione, poprzez modlitwę w łączności z innymi doznają poczucia wspólnoty.
I nie jest to już "klepanie zdrowasiek".
Pomimo, że jestem indywidualistką w modlitwie, kocham pielgrzymować do Kalwarii Zebrzydowskiej na odpust Wniebowzięcia NMP i wspólnotowe modlitwne pielgrzymowanie po dróżkach :)

Pn lut 08, 2010 12:01

Ciebie Alus też proszę o modlitwę w intencji rozwoju PKRD, tego wspaniałego dzieła, którego inicjatorką jest Madzia Buczek i w każdą sobotę w audycji do dzieci o godz. 19.30 wygłasza Słowo Boże skierowane do słuchaczy RM.
Stwierdziłam, że mówi ona piękniej niz niejeden kapłan. A co Ty Alus wiesz na temat PKRD oraz opiekunce tych kół Madzi Buczek?

Pn lut 08, 2010 12:10

PKRD też ma swoje miejsce w sieci.

http://www.pkrd.vel.pl/

Pn lut 08, 2010 12:14
Gita2 napisał(a):
Stwierdziłam, że mówi ona piękniej niz niejeden kapłan. A co Ty Alus wiesz na temat PKRD oraz opiekunce tych kół Madzi Buczek?

Dość sporo wiem :)
A ja jesli chcesz wiedzieć należę o internetowego Koła Zywego Różańca i europejskiej krucjaty "Europa dla Jezusa".....codziennej indywidualnej modlitwy - jak zauważyłaś :)

Pn lut 08, 2010 12:18

A więc gratuluję i życzę dalszego wytrwania w dobrym, za co również obiecuję modlitwę.
Za trzy minuty z Radiem Maryja.

Pn lut 08, 2010 12:28
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2517 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93 ... 168  Następna strona