Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 17, 2025 23:33

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2517 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98 ... 168  Następna strona
 Radio Maryja, cz. 2 
Autor Wiadomość

Post Re: Radio Maryja, cz. 2
Alus napisał(a):
Dodam jeszcze jakie hocki wychodzą z tych Judaszowych przekazów.
Kiedyś moje dwie sąsiadki rozmawiały jakim to patriotą jest Putin, otwierałam oczy i nie mogłam pojąć skąd ten zachwyt.
W rozmowie wyszło, że prof. Wolniewicz mówił w RM o owym patriotyźmie Putina, przeciwstawiając go lewackiemu Obamie.
Szkoda, że TVTrwam nie emitowało wczorajszego dokumentu emitowanego w TVP2 jak "patriota" Putin rozprawia się z opozycją.
Dla PiS i L. Kaczyńskiego Rosja i Putin jest usosobieniem zła, media przychylne PiSowi kreują Putina na wzór patrioty :o :o

A kim jest Putin kosmopolitą? Gdy do przesady dba o interesy swojego kraju to jest nawet nacjonalista czy szowinistą. Sięgnij Alus do znaczenia wyrazu "patriota" i może się okazać, że Putin to właśnie patriota. To, że nie kocha Polski i nas Polaków to nie dyskwalifikuje go do nazywania go patriotą, gdyż żeby uzyskać miano patrioty trzeba kochać swój kraj, a nie inne kraje.

Śr mar 03, 2010 9:47
Gita2 napisał(a):
A kim jest Putin kosmopolitą? Gdy do przesady dba o interesy swojego kraju to jest nawet nacjonalista czy szowinistą. Sięgnij Alus do znaczenia wyrazu "patriota" i może się okazać, że Putin to właśnie patriota. To, że nie kocha Polski i nas Polaków to nie dyskwalifikuje go do nazywania go patriotą, gdyż żeby uzyskać miano patrioty trzeba kochać swój kraj, a nie inne kraje.

I z przesadzonej miłości do kraju mordowac rodaków, którzy nie podzielają poglądów :o
Według moich krytriów patriota oddaje własne zycie dla kraju, nie szafuje czyimś.
Szczere dzięki za takich patriotów...wedłe powiedzenia "Boże chroń mnie od przyjaciół (patriotów) z wrogami poradzę sobie sam".
Powiedz mi Gita indywidualnie - jak godzisz "patriotyzm" mordercy Putina z patriotyzmem prezentowanym przez PiS??????
Najzabawniejsze, że media katolickie, które głoszą przesłanie Pawłowe - "nie ma juz Zyda, poganina, Greka, w Chrystusie jestesmy jedno" - gloryfikuje nacjonalistę upatrując wroga w kosmopolitach :o

Śr mar 03, 2010 10:04

Przekonałaś mnie Alus! Putin nie jest patriotą, a więc wychodzi na to, że prof.Wolniewicz mylił się.
Dawno juz nie słyszałam prof. Wolniewicza w RM, może za rzadko słucham RM, a może prof. Wolniewicz jest rzadkim gościem tego radia?

Śr mar 03, 2010 10:29
Gita2 napisał(a):
Przekonałaś mnie Alus! Putin nie jest patriotą, a więc wychodzi na to, że prof.Wolniewicz mylił się.
Dawno juz nie słyszałam prof. Wolniewicza w RM, może za rzadko słucham RM, a może prof. Wolniewicz jest rzadkim gościem tego radia?

Cieszę się, że Cię przkonałam :)
Jak wiesz nie lubię braci Kaczyńskich, ale nigdy nie odmówię im patriotyzmu.
Patriota nie musi oddawać własnego życia, ale musi przypominac, oddawac cześc ludziom, którzy oddali zycie, budowali ojczyznę - Kaczyńscy mniej, bardziej, udolnie to robią.

Śr mar 03, 2010 10:46

Tak mi przyszło do głowy.

Swoją drogą - gdyby RM i Rydzyk byli tacy katoliccy nie tylko z etykietki, to przecież właśnie Jurka powinni poprzeć, a nie PiS - nie sądzicie :?: Wiem, wiem... Z PiSem więcej można ugrać i do koryta dopchać, jakieś zezwolenia na odwierty uzyskać, czy wykopki geotermalne :)

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

Śr mar 03, 2010 13:25
Zobacz profil WWW

W dzisiejszych "Rozmowach niedokończonych" rezyser Grzegorz Braun. Słuchałam przed północą i
słuchać będe po północy, na prawde warto. Mozna się z nim zgadzać, lub nie, ale na pewno nie mozna się nudzić. Polecam.

Cz mar 04, 2010 0:02

A cóż to za tragedia się ostatnio stała? Radyjo padło ofiarą oszusta?

Pn mar 08, 2010 10:20

ateista1993 napisał(a):
A cóż to za tragedia się ostatnio stała? Radyjo padło ofiarą oszusta?

Radyjo? a co to takiego?
Jeśli masz na mysli Radio Maryja, to prawdy szukaj u źródła.
www.radiomaryja.pl

Pn mar 08, 2010 20:32
zbanowany na stałe

Gita2, sugerujesz, ze u zrodla i poczatek i koniec sprawy? No kto by pomyslal!? Jestem zaskoczony. Coz, Ty, goraca stronniczka znasz Radio blizej, wiesz lepiej. Ma glowe Wasz dyrektor, chyle czola.

Wt mar 09, 2010 8:39

Dural napisał(a):
Gita2, sugerujesz, ze u zrodla i poczatek i koniec sprawy? No kto by pomyslal!? Jestem zaskoczony. Coz, Ty, goraca stronniczka znasz Radio blizej, wiesz lepiej. Ma glowe Wasz dyrektor, chyle czola.

Złośliwość ;) chociaż czasmi też potrzebna w tym wypadku wolałabym merytoryczne podejście do sprawy. O.T.Rydzyk wypowiada sie na temat oszustwa mającegoo na celu wyłudzenie pienędzy od sympatyków Radia Maryja. Ta sprawa nie była nagłasnniana w mediach z wyjatkiem
RM i TVTrwam.

Wt mar 09, 2010 11:16
Gita2 napisał(a):
Złośliwość ;) chociaż czasmi też potrzebna w tym wypadku wolałabym merytoryczne podejście do sprawy. O.T.Rydzyk wypowiada sie na temat oszustwa mającegoo na celu wyłudzenie pienędzy od sympatyków Radia Maryja. Ta sprawa nie była nagłasnniana w mediach z wyjatkiem
RM i TVTrwam.

Była - pisała o tym w ubiegłym tygodniu GW.

Wt mar 09, 2010 13:51

Gita2 napisał(a):
Dural napisał(a):

RM i TVTrwam.

Bo może ojciec Tadeusz R. (choć to wcale nie mój ojciec) pomyślał: "Cholerka, jeszcze dowie się jeszcze ktoś o moich przekrętach albo coś, to ja może puszczę plotkę, że moje Radyjo padło ofiarą oszustwa." :D :D :D :D :D

Wt mar 09, 2010 14:06

Alus napisał(a):
Gita2 napisał(a):
RM i TVTrwam.

Była - pisała o tym w ubiegłym tygodniu GW.

Gazety wyborczej nie biorę do ręki, podobnie jak zdecydowana większośc Polaków, a programy publicystyczne i informacyjne w telewizji oglądam prawie wszystkie i nic nie słyszałam na temat oszustwa, którego dokonali jak do tej pory nieznani sprawcy, gdyz nie sądzę, że tego oszustwa dokonała jedna osoba.

Śr mar 10, 2010 9:41

Radio Maryja atakowane jest w różnoraki sposób, w/g zasady:"Wszystkie chwyty dozwolone".
Jest takie przysłowie:"Co cię nie zabije, to cie wzmocni" i dlatego RM trwa i trwać będzie.
Oszuści bankowi oraz cyberprzestępcy są z góry na przegranej pozycji, gdyz RM jest przede wszystkim dziełem Bożym. Cyberprzęstępcy równiez przegrywają z tym dziełem.

http://technowinki.onet.pl/wiadomosci/r ... tykul.html

Śr mar 10, 2010 9:50
Gita2 napisał(a):
Gazety wyborczej nie biorę do ręki, podobnie jak zdecydowana większośc Polaków,

Pobożne życzenie....zdecydowana większość Polaków :D
Kapłan, lewita też nie tykali się, a Jezusowi mieli za złe przebywanie z celnikami i nierządnicami.

Śr mar 10, 2010 11:08
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2517 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98 ... 168  Następna strona