Autor |
Wiadomość |
Gita2
|
 Re: Radio Maryja, cz. 2
Alus napisał(a): Dodam jeszcze jakie hocki wychodzą z tych Judaszowych przekazów. Kiedyś moje dwie sąsiadki rozmawiały jakim to patriotą jest Putin, otwierałam oczy i nie mogłam pojąć skąd ten zachwyt. W rozmowie wyszło, że prof. Wolniewicz mówił w RM o owym patriotyźmie Putina, przeciwstawiając go lewackiemu Obamie. Szkoda, że TVTrwam nie emitowało wczorajszego dokumentu emitowanego w TVP2 jak "patriota" Putin rozprawia się z opozycją. Dla PiS i L. Kaczyńskiego Rosja i Putin jest usosobieniem zła, media przychylne PiSowi kreują Putina na wzór patrioty  A kim jest Putin kosmopolitą? Gdy do przesady dba o interesy swojego kraju to jest nawet nacjonalista czy szowinistą. Sięgnij Alus do znaczenia wyrazu "patriota" i może się okazać, że Putin to właśnie patriota. To, że nie kocha Polski i nas Polaków to nie dyskwalifikuje go do nazywania go patriotą, gdyż żeby uzyskać miano patrioty trzeba kochać swój kraj, a nie inne kraje.
|
Śr mar 03, 2010 9:47 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Gita2 napisał(a): A kim jest Putin kosmopolitą? Gdy do przesady dba o interesy swojego kraju to jest nawet nacjonalista czy szowinistą. Sięgnij Alus do znaczenia wyrazu "patriota" i może się okazać, że Putin to właśnie patriota. To, że nie kocha Polski i nas Polaków to nie dyskwalifikuje go do nazywania go patriotą, gdyż żeby uzyskać miano patrioty trzeba kochać swój kraj, a nie inne kraje. I z przesadzonej miłości do kraju mordowac rodaków, którzy nie podzielają poglądów Według moich krytriów patriota oddaje własne zycie dla kraju, nie szafuje czyimś. Szczere dzięki za takich patriotów...wedłe powiedzenia "Boże chroń mnie od przyjaciół (patriotów) z wrogami poradzę sobie sam". Powiedz mi Gita indywidualnie - jak godzisz "patriotyzm" mordercy Putina z patriotyzmem prezentowanym przez PiS?????? Najzabawniejsze, że media katolickie, które głoszą przesłanie Pawłowe - "nie ma juz Zyda, poganina, Greka, w Chrystusie jestesmy jedno" - gloryfikuje nacjonalistę upatrując wroga w kosmopolitach 
|
Śr mar 03, 2010 10:04 |
|
 |
Gita2
|
Przekonałaś mnie Alus! Putin nie jest patriotą, a więc wychodzi na to, że prof.Wolniewicz mylił się. Dawno juz nie słyszałam prof. Wolniewicza w RM, może za rzadko słucham RM, a może prof. Wolniewicz jest rzadkim gościem tego radia?
|
Śr mar 03, 2010 10:29 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Gita2 napisał(a): Przekonałaś mnie Alus! Putin nie jest patriotą, a więc wychodzi na to, że prof.Wolniewicz mylił się. Dawno juz nie słyszałam prof. Wolniewicza w RM, może za rzadko słucham RM, a może prof. Wolniewicz jest rzadkim gościem tego radia? Cieszę się, że Cię przkonałam Jak wiesz nie lubię braci Kaczyńskich, ale nigdy nie odmówię im patriotyzmu. Patriota nie musi oddawać własnego życia, ale musi przypominac, oddawac cześc ludziom, którzy oddali zycie, budowali ojczyznę - Kaczyńscy mniej, bardziej, udolnie to robią.
|
Śr mar 03, 2010 10:46 |
|
 |
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
Tak mi przyszło do głowy. Swoją drogą - gdyby RM i Rydzyk byli tacy katoliccy nie tylko z etykietki, to przecież właśnie Jurka powinni poprzeć, a nie PiS - nie sądzicie  Wiem, wiem... Z PiSem więcej można ugrać i do koryta dopchać, jakieś zezwolenia na odwierty uzyskać, czy wykopki geotermalne 
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
Śr mar 03, 2010 13:25 |
|
|
|
 |
Gita2
|
W dzisiejszych "Rozmowach niedokończonych" rezyser Grzegorz Braun. Słuchałam przed północą i słuchać będe po północy, na prawde warto. Mozna się z nim zgadzać, lub nie, ale na pewno nie mozna się nudzić. Polecam.
|
Cz mar 04, 2010 0:02 |
|
 |
ateista1993
|
A cóż to za tragedia się ostatnio stała? Radyjo padło ofiarą oszusta?
|
Pn mar 08, 2010 10:20 |
|
 |
Gita2
|
ateista1993 napisał(a): A cóż to za tragedia się ostatnio stała? Radyjo padło ofiarą oszusta? Radyjo? a co to takiego? Jeśli masz na mysli Radio Maryja, to prawdy szukaj u źródła. www.radiomaryja.pl
|
Pn mar 08, 2010 20:32 |
|
 |
Dural
zbanowany na stałe
|
Gita2, sugerujesz, ze u zrodla i poczatek i koniec sprawy? No kto by pomyslal!? Jestem zaskoczony. Coz, Ty, goraca stronniczka znasz Radio blizej, wiesz lepiej. Ma glowe Wasz dyrektor, chyle czola.
_________________ Lecz początki, potem i leki nie pomogą. Owidiusz
|
Wt mar 09, 2010 8:39 |
|
 |
Gita2
|
Dural napisał(a): Gita2, sugerujesz, ze u zrodla i poczatek i koniec sprawy? No kto by pomyslal!? Jestem zaskoczony. Coz, Ty, goraca stronniczka znasz Radio blizej, wiesz lepiej. Ma glowe Wasz dyrektor, chyle czola. Złośliwość  chociaż czasmi też potrzebna w tym wypadku wolałabym merytoryczne podejście do sprawy. O.T.Rydzyk wypowiada sie na temat oszustwa mającegoo na celu wyłudzenie pienędzy od sympatyków Radia Maryja. Ta sprawa nie była nagłasnniana w mediach z wyjatkiem RM i TVTrwam.
|
Wt mar 09, 2010 11:16 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Gita2 napisał(a): Złośliwość  chociaż czasmi też potrzebna w tym wypadku wolałabym merytoryczne podejście do sprawy. O.T.Rydzyk wypowiada sie na temat oszustwa mającegoo na celu wyłudzenie pienędzy od sympatyków Radia Maryja. Ta sprawa nie była nagłasnniana w mediach z wyjatkiem RM i TVTrwam. Była - pisała o tym w ubiegłym tygodniu GW.
|
Wt mar 09, 2010 13:51 |
|
 |
ateista1993
|
Gita2 napisał(a): Dural napisał(a): Gita2, sugerujesz, ze u zrodla i poczatek i koniec sprawy? No kto by pomyslal!? Jestem zaskoczony. Coz, Ty, goraca stronniczka znasz Radio blizej, wiesz lepiej. Ma glowe Wasz dyrektor, chyle czola. Złośliwość  chociaż czasmi też potrzebna w tym wypadku wolałabym merytoryczne podejście do sprawy. O.T.Rydzyk wypowiada sie na temat oszustwa mającegoo na celu wyłudzenie pienędzy od sympatyków Radia Maryja. Ta sprawa nie była nagłasnniana w mediach z wyjatkiem RM i TVTrwam. Bo może ojciec Tadeusz R. (choć to wcale nie mój ojciec) pomyślał: "Cholerka, jeszcze dowie się jeszcze ktoś o moich przekrętach albo coś, to ja może puszczę plotkę, że moje Radyjo padło ofiarą oszustwa." 
|
Wt mar 09, 2010 14:06 |
|
 |
Gita2
|
Alus napisał(a): Gita2 napisał(a): Złośliwość  chociaż czasmi też potrzebna w tym wypadku wolałabym merytoryczne podejście do sprawy. O.T.Rydzyk wypowiada sie na temat oszustwa mającegoo na celu wyłudzenie pienędzy od sympatyków Radia Maryja. Ta sprawa nie była nagłasnniana w mediach z wyjatkiem RM i TVTrwam. Była - pisała o tym w ubiegłym tygodniu GW. Gazety wyborczej nie biorę do ręki, podobnie jak zdecydowana większośc Polaków, a programy publicystyczne i informacyjne w telewizji oglądam prawie wszystkie i nic nie słyszałam na temat oszustwa, którego dokonali jak do tej pory nieznani sprawcy, gdyz nie sądzę, że tego oszustwa dokonała jedna osoba.
|
Śr mar 10, 2010 9:41 |
|
 |
Gita2
|
Radio Maryja atakowane jest w różnoraki sposób, w/g zasady:"Wszystkie chwyty dozwolone". Jest takie przysłowie:"Co cię nie zabije, to cie wzmocni" i dlatego RM trwa i trwać będzie. Oszuści bankowi oraz cyberprzestępcy są z góry na przegranej pozycji, gdyz RM jest przede wszystkim dziełem Bożym. Cyberprzęstępcy równiez przegrywają z tym dziełem. http://technowinki.onet.pl/wiadomosci/r ... tykul.html
|
Śr mar 10, 2010 9:50 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Gita2 napisał(a): Gazety wyborczej nie biorę do ręki, podobnie jak zdecydowana większośc Polaków, Pobożne życzenie....zdecydowana większość Polaków Kapłan, lewita też nie tykali się, a Jezusowi mieli za złe przebywanie z celnikami i nierządnicami.
|
Śr mar 10, 2010 11:08 |
|
|
|