Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr sie 13, 2025 20:41

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
 Fałszywe uczucie powolania 
Autor Wiadomość

Post Re: Fałszywe uczucie powolania
Co ja mam zrobic?od tej pory co te uczucia powłania mialem czuje caly czas zamieszanie!!!! ,bo nie chce isc do zakonu!!!!!szatan znalazł sobie haczyk teraz .CO mam robic,zeby miec ufność w Boga,zebym Mu zaufał ,zeby dał mi zaufanie w zone i dzieci ktore chce miec

Wt mar 23, 2010 19:07
Skończyć szkołę- bo na razie jesteś uczniem, prawda ?

Wt mar 23, 2010 19:15

No co Ty!! ja mam ponad 30 lat

Wt mar 23, 2010 19:29
To już wtedy libido opada... :-)

Czemu do tej pory się nie ożeniłeś ?

Wt mar 23, 2010 19:33
Jedź na rekolekcje powołaniowe do jakiegoś zakonu.

Wt mar 23, 2010 19:34

Jeny jak Wy mnie wkurzacie za przeproszeniem z tym powołaniem,ze mam jechac i rozpoznac je!!! ja mówie jawnie i otwarcie od początku nie chce iść do zakonu!więc po co mi jakies rekolekcje jeszcze w zakonie! Ludzie!czy Wy czytacie co ja pisze czy potrafi ktos mi to racjonalnie wytlumaczyc ,Czy wszyscy na slepo czytają co pisze i rozumieją,ze chce byc zakonnikiem jak mówie,ze nie chce!

Wt mar 23, 2010 19:37
Jeśli Bóg Ciebie powołuje--czego wykluczyć nie można--to to wołanie trzeba rozeznać.Jeśli zaś nie,to niczego nie stracisz.Pomodlisz się przez kilka dni,będziesz uczestniczył we mszy św. w konferencjach i poznasz fajnych ludzi.
Taka myśl,nie bierze się od tak.Bóg zna nas lepiej i jeśli On Ciebie wybrał to wie,że ta i tylko ta droga jest dla Ciebie najwłaściwsza.

Wt mar 23, 2010 19:39

Teresse napisał(a):
To już wtedy libido opada... :-)

:!: Czemu do tej pory się nie ożeniłeś ?

bo jak pisałem za duze libido i tylko panienki interesowały mnie mojego pokroju ,ale sie zmieniłem

Wt mar 23, 2010 19:40

Tymoteusz napisał(a):
Jeśli Bóg Ciebie powołuje--czego wykluczyć nie można--to to wołanie trzeba rozeznać.Jeśli zaś nie,to niczego nie stracisz.Pomodlisz się przez kilka dni,będziesz uczestniczył we mszy św. w konferencjach i poznasz fajnych ludzi.
Taka myśl,nie bierze się od tak.Bóg zna nas lepiej i jeśli On Ciebie wybrał to wie,że ta i tylko ta droga jest dla Ciebie najwłaściwsza.

Ty nie wiesz przez co ja przechodze i co mnie spotyka, co wiem ,co od Boga pochodzi ,a co nie

Wt mar 23, 2010 19:43
Jeśli Bóg daje powołanie to i da łaskę wytrwania. Należy tylko z tą łaską współpracować.

Jeśli chcesz porozmawiać na poważnie to napisz na PW.

Wt mar 23, 2010 19:44
Amorel- Twój sposób wysławiania się sugeruje, że jesteś nastolatkiem i masz z kolegami bekę z tego wątku.

Czy amorel pochodzi od amoral ?

Wt mar 23, 2010 19:46

Pisze prawde i nie jestem nastolatkiem przykro mi nie kazdy sie wysławia tak jak Ty :)
Tu nie chodzi o wysławianie sie ,układanie zdan bo pisze ,krótko zwiężle i na temat
Pisze o swoim problemie

Wt mar 23, 2010 19:50

Nie wiem jak to jest z diakonatem, ale za powołanie człowiek powinien iść bo to wola Boga a to co od Boga jest, jest dla nas szczęściem

Wt mar 23, 2010 19:59

amorel napisał(a):
wczoraj gdy bylem w klubie jednym rozgladalem sie za dziwczynami i odrazu uczulem w secu spokoj i uczucie powolania do zakonu:/bylem zły ,bo wiem ze ja sie nie nadaje ,ani tez nie chce isc a Bóg wie przeciez co chce i na wolną wole czlowieka nie ingeruje jak szatan.Wiec mowilem caly czas w duchu Boze i Matko Boza nie chce isc do zadnego zakonu ,chce miec żone.Czułem caly czas jakby jakąs moc na sercu zarazem spokojną i bez pożdliwosci patrzenia na dziewczynyi tylko te uczucie o zakonie;/
Czy szatan moze dac takie uczucie ? bo np moglym pojsc potem tam grzeszyc i byc gorszy niz tu .moze miec taki plan?
Ogolnie powiem,ze duo sie modle ,ale chce miec rodzine

Jeśli uczułeś w sercu spokój oglądając się za dziewczynami to jesteś normalnym facetem :) nie da się oderwać seksualności od istoty człowieka, nie mniej jednak klub to dziwne miejsce na odczucie powołania :)

Pan Bóg nie ingeruje - On poprzez powołanie zaprasza a szanując Twoją wolną wolę nie obrazi się, gdy na zaproszenie odpowiesz "nie" i pójdziesz inną drogą.

Bo Pan Bóg ma dla nas plan A i B. Jak oba zawiodą, zwołuje w Niebie naradę i mówi: słuchajcie- oba plany zawiodły- czas wymyślić plan C i jakoś mu tam na ziemi pomóc. :) to tak obrazowo :)

http://blog.wiara.pl/nomines/ zapraszam :)

Cz mar 25, 2010 14:02

Cytuj:
Bo Pan Bóg ma dla nas plan A i B. Jak oba zawiodą, zwołuje w Niebie naradę i mówi: słuchajcie- oba plany zawiodły- czas wymyślić plan C i jakoś mu tam na ziemi pomóc. :) to tak obrazowo :)

Albo wychodzi coś takiego:
cz. 1 - http://www.youtube.com/watch?v=T7LR5Yr5coo
cz. 2 - http://www.youtube.com/watch?v=zj9_Yqs5A_I :D:D:D

Ale tak na serio - o ile wiem, w tym roku, albo jakoś niebawem ma ruszyć w zakonach polskich coś takiego jak pre-nowicjat. Czyli potencjalni kandydaci na zakonników, czujący powołanie, mogą żyć na jakieś tam zasadzie ze wspólnotą zakonną, bez zobowiązań, ślubów jakichkolwiek - żeby właśnie sprawdzić, czy to dla nich droga, czy zakon to miejsce dla nich. Może to jest pomysł :?:

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

Cz mar 25, 2010 14:35
Zobacz profil WWW
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona