Czy palenie marihuany jest grzechem ?
| Autor |
Wiadomość |
|
chudy66685
|
 Re: Czy palenie marihuany jest grzechem ?
tak wiec kto jest ze legalizacja Marihuany uznanie i szacunek dla niego
|
| Cz lut 25, 2010 5:46 |
|
|
|
 |
|
ateista1993
|
Dla mnie palenie tego cholerstwa to nie tyle co grzech, a zwykła głupota.
|
| Cz mar 18, 2010 20:15 |
|
 |
|
mazli
|
ateista1993 napisał(a): Dla mnie palenie tego cholerstwa to nie tyle co grzech, a zwykła głupota. A to ciekawe - kolega ateista mniej więcej przyjmuje koncepcję grzechu. Co do palenia marihuany zgadzam się całkowicie.
|
| Cz mar 18, 2010 20:33 |
|
|
|
 |
|
Tess
|
chudy66685 napisał(a): tak wiec kto jest ze legalizacja Marihuany uznanie i szacunek dla niego Marihuana jest bardzo szkodliwa.Poprostu oglupia palaczy, stad smialo mozna powiedziec, ze palenie tego swinstwa jest grzechem z ktorego powinno sie spowiadac.
_________________ Duchu Swiety daj zasluge mestwa, daj wieniec zwyciestwa, daj szczescie bez miary.
Pozdrawiam
|
| Śr kwi 07, 2010 1:33 |
|
 |
|
BladzacyAniolek
|
Moim zdaniem również jest to grzechem, i mimo tego, że tylko raz w życiu zapaliłam na spróbowanie, spowiadałam się z tego. Zresztą palenie cokolwiek łamie piąte przykazanie Boże. NIE ZABIJAJ!
_________________ My Savior loves. My Savior lives. My Savior's always there for me. My God he was. My God he is. My God he's always gonna be.
|
| Śr kwi 07, 2010 11:04 |
|
|
|
 |
|
mazli
|
BladzacyAniolek napisał(a): NIE ZABIJAJ! "Czyż nie wiecie, żeście świątynią Boga i że Duch Boży mieszka w was? Jeżeli ktoś zniszczy świątynię Boga, tego zniszczy Bóg. Świątynia Boga jest świętą, a wy nią jesteście." (1Kor 3, 16) Zapewne owe słowa nie wskazują na potrzebę "kadzenia" swego ciała. 
|
| Cz kwi 08, 2010 17:45 |
|
 |
|
MeneMeneTekelUpharsin
|
 Re:
soserious napisał(a): Wszystkie używki podpadają pod 5 przykazanie. Piwko wypite przy grillu też ? A co jeśli potem będzie drugie, trzecie, potem wódka, a w końcu tanie wina i denaturat przasączany przez chleb ?
|
| Pt kwi 09, 2010 7:59 |
|
 |
|
BladzacyAniolek
|
Picie alkoholu w nieumiarkowanych ilościach, które może źle się skończyć, wg. mnie również jest grzechem, i także można zaliczyć do 5 przykazania.
_________________ My Savior loves. My Savior lives. My Savior's always there for me. My God he was. My God he is. My God he's always gonna be.
|
| Pt kwi 09, 2010 10:25 |
|
 |
|
white
|
A czy ty wogóle rozumiesz do czego się tyczy 5 przykazanie?
|
| Pt kwi 09, 2010 10:31 |
|
 |
|
CzłowiekBezOczu
|
Ja kiedyś paliłem dłuższy czas ale się wystraszyłem jak raz po "dymku" znikło mi pół godziny. Podobno tylko siedziałem ale licho wie. A jakbym tak się na przykład rozebrał i latał goły po polu ? Dlatego od tamtego czasu nie korzystam. Już wolę alko. Po paru piwach się film nie urwie a po blancie jak najbardziej może. Na grzechach się nie znam ale wydaje mi się że oszołamianie za pomocą różnych środków prawdopodobnie jest grzechem.
|
| Pt kwi 09, 2010 10:39 |
|
 |
|
MeneMeneTekelUpharsin
|
BladzacyAniolek napisał(a): Picie alkoholu w nieumiarkowanych ilościach, które może źle się skończyć, wg. mnie również jest grzechem, i także można zaliczyć do 5 przykazania. Zatem palenie marihuany w umiarkowanych ilościach grzechem nie jest. CzłowiekBezOczu napisał(a): Ja kiedyś paliłem dłuższy czas ale się wystraszyłem jak raz po "dymku" znikło mi pół godziny. Podobno tylko siedziałem ale licho wie. A jakbym tak się na przykład rozebrał i latał goły po polu ? Dlatego od tamtego czasu nie korzystam. Już wolę alko. Po paru piwach się film nie urwie a po blancie jak najbardziej może. Równie dobrze można sobie wyobrazić kogoś nieobytego z alkoholem kto po paru piwkach stanie się agresywny i będzie się koniecznie chciał z wszystkimi bić... nie wspominając o tym że apetyt rośnie w miarę picia i często "parę piwek" kończy się na wycieczce do sklepu monopolowego po "połówkę". To kwestia znajomości własnego organizmu i nie przesadzania z daną używką. Marihuana w przeciwieństwie do alkoholu bywa demonizowana tylko dlatego że w Polsce "chlanie" traktuje się z pobłażaniem, jako swojski element tradycji, a tak naprawdę jest przyczyną XXX śmierci rocznie...
|
| Pt kwi 09, 2010 10:57 |
|
 |
|
CzłowiekBezOczu
|
Wszystko fajnie, ale jak walniesz trzy piwa to do domu zajdziesz, ale jak łykniesz chmurę to nie wiadomo gdzie Cie poniesie. Pamiętam raz siedziałem z kumplem i trzymałem się za usta bo mi się ubzdurało że jak się odezwę to mi się rozerwą policzki. A drugi raz patrzyłem na kapsel od piwa i brechtałem jak potłuczony bo taki był śmieszny. W takim stanie to można wszystko zrobić. Czaisz ?
|
| Pt kwi 09, 2010 11:06 |
|
 |
|
CzłowiekBezOczu
|
No chyba że mówimy o paleniu siana w którym maryśki jest jak na lekarstwo...
|
| Pt kwi 09, 2010 11:17 |
|
 |
|
BladzacyAniolek
|
white napisał(a): A czy ty w ogóle rozumiesz do czego się tyczy 5 przykazanie? Jeśli do mnie te pytanie, to tak, rozumiem czego się tyczy 5 przykazanie. MeneMeneTekelUpharsin napisał(a): Zatem palenie marihuany w umiarkowanych ilościach grzechem nie jest. Wg. mnie palenie marihuany, nawet w niewielkich ilościach jest grzechem.  Ale to tylko moje zdanie. 
|
| Pt kwi 09, 2010 12:21 |
|
 |
|
oredaktor
|
Na liście najniebezpieczniejszych narkotyków marihuana ma 11 miejsce tytoń 9 alkohol 5... http://hyperreal.info/agquarx/alkohol_i ... narkotykowWiędz zajaranie sobie jointa jest grzechem, ale wypicie piwka już nie?
|
| Pt kwi 09, 2010 12:50 |
|
|
|