Wielki Powrót Bartka i jego kolejny problem ...
| Autor |
Wiadomość |
|
Bartas
Dołączył(a): N wrz 24, 2006 18:13 Posty: 2267 Lokalizacja: Poznań
|
 Wielki Powrót Bartka i jego kolejny problem ...
Witajcie po tak długim okresie nieobecności. Jak już pisałem w wątku powitalnym skończyłem studia, obronę mam we wrześniu (ze względu na 8 egzaminów w sesji letniej oraz pobyty w szpitalach neurologicznych - problemy z pisaniem ręcznym) i ... nieco odżyłem  bowiem poznałem BAAAAAARDZO FAJNYCH LUDZI i to - SŁUCHAJCIE!!! - z mojego Wydziału Teologicznego. Ludzie, którzy teraz skończyli pierwszy rok studiów. Konkretnie to dwie dziewczyny, bo z nimi najbardziej trzymam  Bardzo często gdzieś razem wychodzimy do pubu albo na koncert. Ostatnio byliśmy na Song of Songs w Toruniu. Było super. Ale .... no właśnie. Bardzo często, gdy mijają te miłe chwile ogarnia mnie jakiś taki ... nie wiem jak to określić ... STRACH i ŻAL  Strach przed tym, ze już nigdy nigdzie razem nie zabawimy i żal, że tak pięknie nie mogło być wcześniej, tylko akurat teraz, gdy mam 24 lata i powinienem już przestac się bawić ... Nie wiem, co o tym myśleć  MAM NADAL WILCZY I NIEZASPOKOJONY JESZCZE głód życia towarzyskiego, bo nie miałem go na studiach. Dopiero teraz 
_________________ [i]Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś sam[/i] :)
|
| Cz lip 01, 2010 14:32 |
|
|
|
 |
|
filippiarz
|
 Re: Wielki Powrót Bartka i jego kolejny problem ...
Phi, ja dobijam do połowy życia i nie przestałem się bawić  Wszystko się da zrobić z odpowiednim nastawieniem i odpowiednimi ludzmi.
_________________ "Diabolus enim et alii daemones a Deo quidem natura creati sunt boni, sed ipsi per se facti sunt mali"
 "Inter faeces et urinam nascimur".
|
| Cz lip 01, 2010 16:15 |
|
 |
|
Silva
|
A to tylko studenci mogą się bawić? 
_________________ "Niech przeto ten, komu się zdaje, że stoi, baczy, aby nie upadł." (1 Kor 10, 12)
|
| Cz lip 01, 2010 19:22 |
|
|
|
 |
|
Bartas
|
Silva napisał(a): A to tylko studenci mogą się bawić?  Nie, nie tylko, ale ... chodzi mi o to czy to jest normalne, że np dostaje od nich sms-a: Bartek, idziemy na piwo. Idziesz?. Nie zastanawiam się chwili i odpisuję: Tak, kiedy, gdzie o której?, No, powiedzmy jutro tutaj, o tej godzinie. I już jestem tym podniecony, wręcz nie mogę się doczekać. ZE ZWYKŁEGO WYPADU NA PIWKO. Żadnej wielkiej fety. Czy to jest normalne?  Teraz żyję tak, jakbym jutro miał umrzeć i dlatego wykorzystuje każdą chwilę na wyjście ze znajomymi, czego nie miałem w ogóle na studiach, bo były tylko pielgrzymki, rekolekcje, dni skupienia. Dla tych co nie wiedzą to jestem po teologii 
_________________ [i]Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś sam[/i] :)
|
| Pt lip 02, 2010 8:47 |
|
 |
|
Bartas
|
Wiem, powinienem się tym wszystkim cieszyć i cieszę się, ale .... hmm, ... nie wiem ... może to jest nieprzyzwyczajenie 
|
| Pt lip 02, 2010 8:51 |
|
|
|
 |
|
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
Ciesz się, używaj. Tylko z rozsądkiem. Bawić się można całe życie - nie tylko na studiach ps. W podpisie byka chyba masz: " nic powstał bardzo spontanicznie, kiedy zacząłem I rok studiów" - chodzi o nicKa?
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
| Pt lip 02, 2010 9:55 |
|
 |
|
Silva
|
Chłopie, ciesz się z takich rzeczy  Nie wiem, czy to jest normalne, ale na pewno jest bardzo pożądane. Świat byłby znacznie piękniejszy, gdyby każdy tak jak ty umiał cieszyć się ze zwykłego wyjścia na piwo  PS. Też jestem na wydziale teologicznym... Na szczęście na kierunku "Turystyka krajów biblijnych", więc nie ma "przymulania". Na teologii ogólnej zresztą też nie ma... 
_________________ "Niech przeto ten, komu się zdaje, że stoi, baczy, aby nie upadł." (1 Kor 10, 12)
|
| Pt lip 02, 2010 18:41 |
|
 |
|
frater
zbanowana na stałe
Dołączył(a): N kwi 15, 2007 21:52 Posty: 2219 Lokalizacja: GG 304230
|
@Bartas Pamiętraj jednak, że demon nie śpi i najchętniej atakuje tych, którzy mogą mu zaszkodzić. Tych bardziej gorliwych także fizycznie. Tych na początku Drogi przez ludzi, na których ma wpływ. Przemyśl to na spokojnie, najlepiej podczas Modlitwy. A co do piwka to nas Polaków nauczyli je `ważyć ` Zakonnicy cystersi. 
|
| Pt lip 02, 2010 22:36 |
|
 |
|
Bartas
|
Silva napisał(a): Świat byłby znacznie piękniejszy, gdyby każdy tak jak ty umiał cieszyć się ze zwykłego wyjścia na piwo  Tak, Silva, tylko, że z tego to się może cieszyć licealista albo student I roku, a nie 24 letni, stary byk. Gdyby wszystko potoczyło się w moim cholernym życiu normalnie to bym na pewno tak tego nie przeżywał. Zawsze lubiłem dobrą zabawę, nigdy nie lubiłem chamstwa, wręcz się nim brzydziłem. W gimnazjum praktycznie same chamstwo, nikt normalny do towarzystwa. Liceum- zupełnie co innego, świetna klasa, ale tu z kolei każdy z nas był z różnych rejonów i nie było spotkań po lekcjach dlatego codziennie prosiłem Pana Boga, żeby być jak najdłużej w szkole, nie tylko ze względu na naukę, której także chciałem, ale ze względu na ludzi, bo byli fajni, ale raczej nie pamiętali o mnie zbytnio, tzn ... nie chodziłem do nikogo. STUDIA - NUDA POTWORNA, do tego ciągle mi o coś uwagę zwracali: że mam (miałem) długie baty, że nie chodziłem w garniaku na zajęcia, że koncerty (sam na nie chodziłem) i piwsko (po każdym zdanym egzaminie przed tv lub przed kompem przy muzyce) mi tylko we łbie ... NIE WYTRZYMYWAŁEM!!!  Silva napisał(a): PS. Też jestem na wydziale teologicznym... Na szczęście na kierunku "Turystyka krajów biblijnych", więc nie ma "przymulania". Na teologii ogólnej zresztą też nie ma...  No, u nas niestety przymulanie było ...  Teraz pół roku temu poznałem naprawdę fajnych ludzi. Mam z nimi zaliczonych kilka nocnych imprez w rockowym pubie zwanym KULTOWA  Modlę się tylko, zeby ta znajomość przetrwała. ZALEŻY MI NA NIEJ! Mamy jechać w sierpniu nad morze do Łeby ... zobaczymy  BOŻE, DLACZEGO TAK PÓŹNO? 
|
| So lip 03, 2010 1:04 |
|
 |
|
eskimeaux
|
Cytuj: BOŻE, DLACZEGO TAK PÓŹNO? Ty i tak masz lepiej. Ja mam już 28 lat i dopiero teraz powoli staję się towarzyski.
_________________ Come and see the truth through lies you've been fed. Weigh the worlds at hand, now which direction will you take?
|
| So lip 03, 2010 9:36 |
|
 |
|
Silva
|
E tam, ludzie... Na to żeby się cieszyć zawsze jest czas  Widzę że ciekawa licytacja się zaczęła. Może przestańcie, bo to trochę głupie. Nie prościej się cieszyć tym co jest? Przeszłości się nie zmieni i tak, nie sądzicie?
|
| So lip 03, 2010 20:27 |
|
 |
|
Rojza Genendel
|
frater napisał(a): A co do piwka to nas Polaków nauczyli je `ważyć ` Zakonnicy cystersi.  Litości... piwo się WARZY, ważyć można kartofle w sklepie...
_________________ Jestem panteistką. "Nasze ciała są zbudowane z pyłu pochodzącego z gwiazd (...) Jesteśmy dziećmi gwiazd, a gwiazdy są naszym domem. Może właśnie dlatego zachwycamy się gwiazdami i Drogą Mleczną." (Carl Sagan)
|
| Wt lip 06, 2010 10:28 |
|
 |
|
biedronka25
|
Cytuj: Cytuj: BOŻE, DLACZEGO TAK PÓŹNO?
Ty i tak masz lepiej. Ja mam już 28 lat i dopiero teraz powoli staję się towarzyski.
 ...tak, naprawde naszym celem istnienia jest dobra zabawa no nie wymiekam.... Cytuj: Silva napisał(a): PS. Też jestem na wydziale teologicznym... Na szczęście na kierunku "Turystyka krajów biblijnych", więc nie ma "przymulania". Na teologii ogólnej zresztą też nie ma...  bardzo ciekawe te twoje studia a mozesz mi powiedziec bo mnie to zawsze interesowalo, dlaczego w tych krajach biblijnych dzisiaj mieszkaja muzulmanie a nie chrzescijanie...do dzisiaj nie potrafie tego zrozumiec 
|
| Wt lip 06, 2010 14:30 |
|
 |
|
MARKO2010
|
Masz rację. Teraz to chlopie tylko pług i orać. Takie zycie, co zrobic. To twoje ostatnie m-ce luzu, potem tylko kierat i kierat, az do smierci/emerytury.
|
| Wt lip 06, 2010 15:33 |
|
 |
|
eskimeaux
|
biedronka25 napisał(a):  ...tak, naprawde naszym celem istnienia jest dobra zabawa no nie wymiekam.... Nie jest celem istnienia, ale jest niezbędna do życia. Jak woda i tlen.
_________________ Come and see the truth through lies you've been fed. Weigh the worlds at hand, now which direction will you take?
|
| Wt lip 06, 2010 15:48 |
|
|
|