Polski prezydent Vaclav Klaus
Autor |
Wiadomość |
biedronka25
|
 Re: Polski prezydent Vaclav Klaus
Elbrus napisał(a): biedronka25 napisał(a): a co zlego w tym ze ludzie krzyza bronia? walcza o swoja tozsamosc, dla nich ten krzyz wiele znaczy zawsze ktos musi wykonac "brudna "robote, aby inni mogli spokojnie do kosciola chodzic To tam kościół wybudują? Czego to się można z internetu dowiedzieć... zle mnie zrozumiales sa ludzie ktorzy dbaja o swoja wiare i jej bronia nawet jesli to bez sensu a sa tacy co w niedziele do kosciola pokazac sie sasiada a reszta ich nie interesuje
|
Wt lip 27, 2010 22:02 |
|
|
|
 |
A.
Dołączył(a): Śr cze 08, 2005 7:39 Posty: 2702 Lokalizacja: Paragwaj
|
@Zoll- nie prezydenta, tylko pomnik upamiętniający sam fakt katastrofy. Nie trzeba się obawiać wizerunku Kaczyńskiego na koniu ze spiżu. Cytuj: sa ludzie ktorzy dbaja o swoja wiare i jej bronia nawet jesli to bez sensu Tyle, że ten krzyż i cała afera z nim związana już dawno nie ma nic wspólnego z wiarą. Każdy kto nadal głosi, że nie pozwoli wziąć krzyża na pielgrzymkę do Częstochowy, a potem postawić go w pobliskiej świątyni, w jej części poświęconej także zbrodni Katyńskiej z 1940 jest skończonym kretynem i intelektualnie stoi na poziomie pomidora z porażeniem mózgowym. Ale sprawa jest oczywista- ta chuda, stara kobita w okularach, którą możemy pod krzyżem podziwiać jako jedną z najgłośniej krzyczących. Możemy ją także podziwiać jak płomiennie gratuluje Kaczyńskiemu w czasie jego wieczoru wyborczego. Przypadek? Oczywiście, że nie. Polityka. A ponieważ polityka to g**** to sami możecie sobie dopowiedzieć w czym walacie, niby tak dla was święty, krzyż.
_________________ Shame on the night for places I've been and what I've seen for giving me the strangest dreams But you never let me know just what they mean so oh oh so shame on the night alright And shame on you
|
Wt lip 27, 2010 22:35 |
|
 |
Monteclarus
Dołączył(a): Cz lip 01, 2010 13:11 Posty: 317 Lokalizacja: Biała-Kolonia koło Suchowoli
|
nuuuudy 
|
Wt lip 27, 2010 23:07 |
|
|
|
 |
Zoll
Dołączył(a): Pn cze 28, 2010 23:24 Posty: 624 Lokalizacja: Pustynia
|
@ A. - a jaki zwiazek - poza śmiercią prezydenta i jego otoczenia - mieli zmarli z Pałacem Prezydenckim? Może postawić pomnik blisko Okęcia?
Wt lip 27, 2010 23:21 |
|
 |
A.
|
Dla mnie ten pomnik może stać na Giewoncie. W ogóle mnie to nie obchodzi, może nawet go nie być, co za różnica gdzie ptaki będą na nie go sra... Wydaje mi się, że chodzi o to, żeby tym [niecenzuralne sformułowanie] ludziom, którzy [długie niecenzuralne sformułowanie] sterczą pod krzyżem przed pałacem prezydenckim zrobić dobrze i kulturalnie dać do zrozumienia, żeby nie robili sobie wstydu, a innym śmiechu i poszli już sobie. Ogółem ja bym ich po prostu wywalił stamtąd na kopach, krzyż podrzucił kurii ze słowami "róbta co chceta", a pomnik postawił pewnie pod sejmem. Bo chyba większość ofiar jednak tam pracowała w momencie swojej tragicznej śmierci.
_________________ Shame on the night for places I've been and what I've seen for giving me the strangest dreams But you never let me know just what they mean so oh oh so shame on the night alright And shame on you
|
Śr lip 28, 2010 0:04 |
|
|
|
 |
paul1205
|
A. napisał(a): Ogółem ja bym ich po prostu wywalił stamtąd na kopach, krzyż podrzucił kurii ze słowami "róbta co chceta", a pomnik postawił pewnie pod sejmem. Ogółem nie popadajmy ze skrajności w skrajność, ale co do jednego się z Tobą zgadzam - nie chodzi już tutaj o obronę wiary, ale czystą politykę i mieszanie do niej kościoła i krzyża.
|
Śr lip 28, 2010 8:59 |
|
 |
Monteclarus
Dołączył(a): Cz lip 01, 2010 13:11 Posty: 317 Lokalizacja: Biała-Kolonia koło Suchowoli
|
Poczucie wstydu jest względne, zalezy od punktu widzenia. jest to poczucie przynależne ludziom "małym", nie pewnym siebie i swej pozycji (różnie interpretowanej). Demonstranci wiec sami względem siebie i swego środowiska nie robią wstydu, możesz @A ich tak odbierać ale im nie zależy na słowie, opinii Kosmopolity-ateisty. Gdybyś powiedział stojąc blisko nich to co tu napisałeś, skończyłbyś poturbowany. Możesz brać to z uśmiechem ale ty jak też inni w takiej sytuacji przeciwko 10 oddanym swej idei staruszkom nie mieliby szans. A przecież demonstranci to tez modzi i zdrowi ludzie....
|
Śr lip 28, 2010 9:04 |
|
 |
biedronka25
|
fanatyzm religijny jak sie patrzy, wymieszany z polityka 
|
Śr lip 28, 2010 9:14 |
|
 |
A.
|
Cytuj: czystą politykę i mieszanie do niej kościoła i krzyża. Niestety, kościół często sam z siebie miesza się do polityki. I w tym wypadku niestety też. To, że się wzbraniał przed działaniem, czy wyrażeniem jakiejkolwiek opinii doskonale pokazuje, że bał się wyrazić własne zdanie o jednym z najważniejszych, jeśli nie najważniejszym, symbolu ich religii... Na szczęście na razie dobrą decyzję podjęto, zobaczymy jak będą chcieli wcielić plan w życie, co się będzie działo. Cytuj: Gdybyś powiedział stojąc blisko nich to co tu napisałeś, skończyłbyś poturbowany. I to nie świadczy o nich dobrze. Ale się nie martwię, bo wbrew temu co piszesz to głównie starzy, zniedołężniali ludzie, także na umyśle, którzy nie są fizycznie w stanie mnie poturbować, nawet w 10. BTW- http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ ... lacem.html
|
Śr lip 28, 2010 11:19 |
|
 |
Zoll
|
Cytuj: Ogółem ja bym ich po prostu wywalił stamtąd na kopach, krzyż podrzucił kurii ze słowami "róbta co chceta", a pomnik postawił pewnie pod sejmem. Bo chyba większość ofiar jednak tam pracowała w momencie swojej tragicznej śmierci. to posłowie i senatorzy pracują ?  nie generalizujmy. Ta tragedia ma raczej wymiar prywatny, dla rodzin ofiar. RP się nie zawaliła, nie straciła "kwiatu polityki" czy też całej "elity", straciła jednak wielu wartościowych ludzi. Wychodzenie z punktu "niech stawiają pomnik, mi nie zależy" raczej nie pokazuje dobrej woli, tymbardziej "wywalenie na kopach" Cytuj: Gdybyś powiedział stojąc blisko nich to co tu napisałeś, skończyłbyś poturbowany. możliwe. Jedni by kopali, drudzy próbowali poturbować. Jak to się mówi - bijta się! Cytuj: czystą politykę i mieszanie do niej kościoła i krzyża. Niestety, kościół często sam z siebie miesza się do polityki. Polityka to część naszego życia, wszyscy wypowiadając się w sprawie polityki się do niej mieszamy. Jeśli chcemy, by nasze zapatrywania urzeczywistniły się, musimy się "mieszać".
Śr lip 28, 2010 11:40 |
|
 |
biedronka25
|
a czy jest na swiecie jakies panstwo gdzie religia nie miesza sie z polityka? religia to nasza tozsamosc musi miec wplyw na nasze zycie a co za tym idzie na polityke rowniez, mniej lub wiecej ale zawsze
|
Śr lip 28, 2010 13:02 |
|
 |
Zoll
|
Jest - KRLD, chyba że uznać kult jednostki za religię.
Śr lip 28, 2010 14:23 |
|
 |
biedronka25
|
|
Śr lip 28, 2010 15:26 |
|
 |
Zoll
|
Koreańska Republika Ludowo Demokratyczna. Na Półwyspie Koreańskim, w jego północnej częsci.
Śr lip 28, 2010 15:37 |
|
 |
biedronka25
|
tak, sprawdzilam kraj ateistyczny moze dobrzeby bylo tam wyslac tych wszystkich ateistow?:)
|
Śr lip 28, 2010 16:01 |
|
|
|