Krzyż pod pałacem prezydenckim.
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Krzyż pod pałacem prezydenckim.
Cytuj: Trzeba mieć nadzieję, że rządzący uszanują również drugą część oswiadczenia KEP z 26 sierpnia tzn apel biskupów o budowę pomnika upamiętniającego ofiary katastrofy smoleńskiej. Na początek wypadałoby zaprosić wszystkie rodziny ofiar do konsultacji w tej kwestii. Na początek trzeba aby rodziny pogodziły sie miedzy sobą...bo marnie to wygląda. Potrzeby upamiętnienia ofiar katasrofy nikt nie kwestionuje, ale nie koniecznie na warunkach JK.
|
So wrz 18, 2010 11:25 |
|
|
|
 |
Johnny99
|
Można tysiąc razy powtarzać, jakie są warunki JK, ale zwolennikom PO to wisi - oni wiedzą, że Kaczyńskiego nie zadowoli nic poza zastąpieniem pomnika Poniatowskiego pomnikiem Kaczyńskiego i zrobieniem z pałacu prezydenckiego mauzoleum. Nie ma żadnego znaczenia, co na ten temat mówił sam Kaczyński, nic nie ma żadnego znaczenia - liczy się tylko bluzganie i wielbienie Najdroższych Przywódców.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
So wrz 18, 2010 11:28 |
|
 |
Elbrus
|
Johnny99 napisał(a): liczy się tylko bluzganie i wielbienie Najdroższych Przywódców. O jakim wielbieniu mówisz? Czy chodziło ci o "króluj nam Donek"? micked napisał(a): O rzekomym "pomniku Lecha Kaczyńskiego" mówią tylko przeciwnicy tego upamiętnienia. A ja to stwierdzenie słyszę z ust obu "stron". //przynajmniej strona obrońców krzyża nie protestuje, gdy ktoś mówi o pomniku prezydenta
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
Ciemny lut to skupi. (Bardzo Wielki Elektronik)
|
So wrz 18, 2010 11:39 |
|
|
|
 |
Johnny99
|
O tych, którzy kiedyś mieli być może własne zdanie na temat Czeczenii, krzyży w miejscach publicznych, miejsca Kościoła w państwie itp.itd. do momentu wyborów, po których zaczęli mieć tylko takie zdanie, które umożliwia bronienie PO, Tuska i Komorowskiego. Wszystko inne przestaje się liczyć.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
So wrz 18, 2010 11:43 |
|
 |
micked
|
Cytuj: Alus napisał(a): Na początek wypadałoby zaprosić wszystkie rodziny ofiar do konsultacji w tej kwestii. Na początek trzeba aby rodziny pogodziły sie miedzy sobą...bo marnie to wygląda. Tylko, że Prezydent zamiast próbować łączyć w jakiś sposób te rodziny, np zapraszając je do konsultacji, podejmuje własnie inicjatywy dzielące je (np przewiezienie krzyża do Smoleńska, czego większość rodzin nie poparła). Rodziny o kolejnych działaniach naszych władz dowiadują sie dopiero z mediów.
|
So wrz 18, 2010 12:50 |
|
|
|
 |
Johnny99
|
Bo pojednanie w rozumieniu POwiaków wygląda mniej więcej tak: dołączacie do nas i nie dyskutujecie, to będziemy pojednani, a jak nie, to wynocha.
|
So wrz 18, 2010 12:52 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Tylko, że Prezydent zamiast próbować łączyć w jakiś sposób te rodziny, np zapraszając je do konsultacji, podejmuje własnie inicjatywy dzielące je (np przewiezienie krzyża do Smoleńska, czego większość rodzin nie poparła). Rodziny o kolejnych działaniach naszych władz dowiadują sie dopiero z mediów. Inicjatorką wyjazdu do Smoleńska z krzyżem jest wdowa Ewa Komorowska i przedstwaiciele 27 innych osób, które zginęły w Smoleńsku. Prezydent nie piastuje stanowiska mediatora, aby jednacćporóżnione rodziny. Cytuj: Bo pojednanie w rozumieniu POwiaków wygląda mniej więcej tak: dołączacie do nas i nie dyskutujecie, to będziemy pojednani, a jak nie, to wynocha. A myślałam, że tylko 3 ofiary katastrofy były członkami PO......28 rodzin inicjatorów pielgrzymki do Smoleńska zgłosiły akces do PO????
|
So wrz 18, 2010 13:02 |
|
 |
Johnny99
|
Nie trzeba dziś być w PO - wystarczy tylko niechęć do Kaczyńskiego.
|
So wrz 18, 2010 13:12 |
|
 |
Elbrus
|
Alus napisał(a): Inicjatorką wyjazdu do Smoleńska z krzyżem jest wdowa Ewa Komorowska i przedstwaiciele 27 innych osób, które zginęły w Smoleńsku. A prawda wygląda tak: Antykrzyżowa wyprawa Komorowskiego.
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
Ciemny lut to skupi. (Bardzo Wielki Elektronik)
|
So wrz 18, 2010 13:17 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
[quote} A prawda wygląda tak: Antykrzyżowa wyprawa Komorowskiego.[/quote] Prawda przez duże "P" Cytuj: Nie trzeba dziś być w PO - wystarczy tylko niechęć do Kaczyńskiego. Nie ma obowiązku kochania JK......dzięki Bogu już nie musimy wielbić "jedynie słusznych"
|
So wrz 18, 2010 13:37 |
|
 |
Johnny99
|
Cytuj: dzięki Bogu już nie musimy wielbić "jedynie słusznych" Patrząc na przeciwników Kaczyńskiego mam co do tego bardzo poważne wątpliwości. Przypominam przy okazji, kto jest obecnie przy władzy, a więc czyi zwolennicy biorą stronę władzy w tym sporze.
|
So wrz 18, 2010 13:47 |
|
 |
maly_kwiatek
zbanowany na stałe
|
Alus napisał(a): Inicjatorką wyjazdu do Smoleńska z krzyżem jest wdowa Ewa Komorowska i przedstwaiciele 27 innych osób, które zginęły w Smoleńsku. Przez chwilę pomyślałem, że .... 
_________________ Mały kwiatek pod stopami Boga - św. Teresa od Dzieciątka Jezus Zbrodnia państwowa to i państwowe morderstwo i terror demokracji. Gdy działa Duch Święty, wzrasta wiara, nadzieja, miłość Boga i bliźniego, ginie kłamstwo, nienawiść, magia.
|
So wrz 18, 2010 13:47 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kwiatuszku miły, nie dziw się tak bardzo, poznaj fakty: - Stanisław Jerzy Komorowski były v-ce minitsr MSZ, później V-ce minister MON, zginął w katastrofie TU154 pod Smoleńskiem. Osierocił 3 synów. Żona Ewa.
|
So wrz 18, 2010 13:52 |
|
 |
Johnny99
|
27 innych osób - a dlaczego nie wszystkich ? Czy nie należałoby z jakąkolwiek inicjatywą dotyczącą wszystkich ofiar poczekać, aż uda się je skonsultować ze wszystkimi rodzinami ?
|
So wrz 18, 2010 14:00 |
|
 |
Ukyo
|
A obelisk do nieba pod pałacem prezydenckim i kilkumiesieczna zadyma z tym związana były skonsultowane ze wszystkimi rodzinami, czy tylko wystarczy akceptacja tych najwazniejszych?
Johnny, zastanów się co Ty wypisujesz?
|
So wrz 18, 2010 14:42 |
|
|
|