Autor |
Wiadomość |
Selgrado
|
 Re: święcenie wody
Ta dysputa będzie zaraz o bioenergoterapii.
_________________ [KMI ...] ------------.
|
Pt paź 15, 2010 19:49 |
|
|
|
 |
Bzyk
|
nathaniel napisał(a): Mnie natomiast nurtuje inna sprawa: co by się stało gdyby wszyscy księża w jednym momencie zaczęli uświęcać wszystkie zbiorniki wodne na całej ziemi, łącznie z morzami, rzekami, jeziorami. Bylibyśmy świadkami wielu dziwnych zdarzeń? Ozdrowień czy też uleczania, wybawienia od opętania? Mnie znowu bardziej nurtuje kwestia mieszania wody święconej z niepoświęconą. Mianowicie, jakby mi ksiądz poświęcił wiadro wody i wpadła mi tam kropla zwykłej wody z kranu, to czy ta w wiadrze dalej będzie poświęcona ? I odwrotnie mam wiadro zwykłej wody i kapnąłem do niego kilka kropel wody poświęconej przez księdza. Czy całe wiadro z wodą jest wtedy wodą święconą ? Teoretycznie, to księża powinni poświęcić wszystkie rzeki i zbiorniki wodne - problem byłby rozwiązany raz na zawsze - a o ile bezpieczniejsza i zdrowsza byłaby kąpiel w takiej wodzie 
|
Pt paź 15, 2010 19:52 |
|
 |
Elbrus
|
Bzyk napisał(a): Mnie znowu bardziej nurtuje kwestia mieszania wody święconej z niepoświęconą. Mianowicie, jakby mi ksiądz poświęcił wiadro wody i wpadła mi tam kropla zwykłej wody z kranu, to czy ta w wiadrze dalej będzie poświęcona ? Tak. Bzyk napisał(a): Teoretycznie, to księża powinni poświęcić wszystkie rzeki i zbiorniki wodne - problem byłby rozwiązany raz na zawsze - a o ile bezpieczniejsza i zdrowsza byłaby kąpiel w takiej wodzie  Myślisz, że byłoby mniej utonięć niż jest obecnie? A co z powodziami?
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
Ciemny lut to skupi. (Bardzo Wielki Elektronik)
|
Pt paź 15, 2010 19:56 |
|
|
|
 |
Acro
|
TQu napisał(a): W necie piszą, że w laboratorium p. Wilczewskego z Kielc były prowadzone badania nad wodą energetyzowaną. Okazało się, że woda jest bardziej miękka, a jej pH wzrosło. Taka woda ma właściwości lecznicze i zostalo to udowodnione. Możesz podać link do tych badań? Coś jakoś jestem głęboko sceptyczny... Cytuj: Teoretycznie, to księża powinni poświęcić wszystkie rzeki i zbiorniki wodne - problem byłby rozwiązany raz na zawsze - a o ile bezpieczniejsza i zdrowsza byłaby kąpiel w takiej wodzie  Nie wiem, jaki się termin przydatności do święcenia wody święconej, ale poświecenie morza generalnie załatwiłoby sprawę definitywnie - po paru latach mielibyśmy poświęcone molekuły w każdym wiaderku wody, czyli cała woda byłaby poświęcona! I ludzie zaraz zaczęliby zdrowieć (jeśli wyżej podane badania sa prawdziwe), topienie sie w takiej wodzie to byłoby sama przyjemność, ludziska powodzi by wyglądali, a Złe, Opętane itp chodziłyby cały czas poparzone, i nastałaby wieczna szczęśliwość!  Czemu nikt tego nie zrobi?!
_________________ Religia to para kul potrzebnych jedynie tym, którzy mają słabe nogi (Denis Diderot)
|
So paź 16, 2010 10:45 |
|
 |
buscador
|
Czemu nikt tego nie zrobi? Bo potem o zgrozo, nie byłoby już niczego do poświęcenia, a pomyślałeś jak będzie się czuł muzułmanin kąpiąc się w takiej wodzie 
_________________ Nie wierzę w Boga którego istnienia można by dowieść
|
So paź 16, 2010 21:47 |
|
|
|
 |
Witold
|
buscador napisał(a): Czemu nikt tego nie zrobi? Bo potem o zgrozo, nie byłoby już niczego do poświęcenia, a pomyślałeś jak będzie się czuł muzułmanin kąpiąc się w takiej wodzie  Przypuszczalnie by się w niej w cierpieniach rozpuścili i problem z Islamem mielibyśmy z głowy...
|
So paź 16, 2010 22:55 |
|
 |
CzłowiekBezOczu
|
Stuknięcie w pałę wiadrem wody święconej skutecznie ostudzi wasze godzenie żądłem ironii.
|
So paź 16, 2010 23:07 |
|
 |
Bzyk
|
Elbrus napisał(a): Bzyk napisał(a): Mnie znowu bardziej nurtuje kwestia mieszania wody święconej z niepoświęconą. Mianowicie, jakby mi ksiądz poświęcił wiadro wody i wpadła mi tam kropla zwykłej wody z kranu, to czy ta w wiadrze dalej będzie poświęcona ? Tak. Elbrusie, napisałeś, że Tak. Jeżeli więc ksiądz poświęcił by mi maleńką flaszeczkę wody. Ja wlałbym ją do wiadra i dolał do pełna zwykłej wody, to czy wtedy również byłaby to woda święcona ?
|
Pn paź 18, 2010 21:50 |
|
 |
Elbrus
|
Bzyk napisał(a): Jeżeli więc ksiądz poświęcił by mi maleńką flaszeczkę wody. Ja wlałbym ją do wiadra i dolał do pełna zwykłej wody, to czy wtedy również byłaby to woda święcona ? Oczywiście - to byłaby woda święcona. Niestety nie wiem w jakim stężeniu %. Jeśli teoria małego_kwiatka o naenergetyzowaniu zwykłej wody przez tą święconą Cytuj: Rozlaną wodę święconą, zebrałbym delikatnie łyżeczką i przeniósł choć kilka kropel do bezpiecznego naczynia. W tym naczyniu rozcieńczyłbym te krople wodą zwykłą dodając do tego odpowiednią intencję uświęcenia całości przez te krople.
Taką wodą już można kropić demona całkiem skutecznie. jest prawdziwa, to mamy 100%-ową wodę święconą, a jeśli nie, to mamy wodę proporcjonalnie bardziej rozcieńczoną. Może rzeczywiście trzeba by było zrobić jednak dokładne badania i doświadczalnie to sprawdzić: TQu napisał(a): W necie piszą, że w laboratorium p. Wilczewskego z Kielc były prowadzone badania nad wodą energetyzowaną. Okazało się, że woda jest bardziej miękka, a jej pH wzrosło. Taka woda ma właściwości lecznicze i zostalo to udowodnione.
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
|
Pn paź 18, 2010 22:02 |
|
 |
Ewelinka
|
Ponad sto osób zatruło się wodą święconą Tuż po mszy trafili do szpitala. http://www.sfora.pl/Ponad-sto-osob-zatr ... ona-a16407
|
Wt paź 19, 2010 7:38 |
|
 |
Selgrado
|
Jak taką wodę pili, to nie ma co dziwić. To nie jest nektar i wody święconej się nie pije.
|
Wt paź 19, 2010 9:56 |
|
 |
Elbrus
|
Selgrado napisał(a): wody święconej się nie pije A co ksiądz pije podczas mszy (po tzw. dolewce)?
|
Wt paź 19, 2010 10:16 |
|
 |
CzłowiekBezOczu
|
Elbrus napisał(a): Selgrado napisał(a): wody święconej się nie pije A co ksiądz pije podczas mszy (po tzw. dolewce)? Zależy od księdza 
|
Wt paź 19, 2010 10:26 |
|
 |
Elbrus
|
CzłowiekBezOczu napisał(a): Elbrus napisał(a): Selgrado napisał(a): wody święconej się nie pije A co ksiądz pije podczas mszy (po tzw. dolewce)? Zależy od księdza  Może i tak, ale ja wiem tylko o wodzie święconej (chociaż... chyba jednak księża dolewają mineralnej).
|
Wt paź 19, 2010 10:29 |
|
 |
Selgrado
|
Cytuj: Woda, którą pili pochodziła wprost z jeziora i dzień po obchodach Epifanii miała zostać zabutelkowana - dodaje gazeta. To cytat z tego linkowania. I to bardziej miałem na uwadze. Do mszy używa się wody z pewniejszych źródeł, bez względu na to, czy ta woda jest wcześniej święcona, czy nie. No, chyba jeśli jest czysta, to wtedy się zgadzam. Jeżeli wodę święconą się pije/można ją pić, to dlaczego nie jest to rozpowszechnione na szerszą skalę? A może jest rozpowszechnione, tylko ja jestem z tym do tyłu. (?)
|
Wt paź 19, 2010 11:53 |
|
|
|