Pobieranie nasienia do badań / masturbacja. Czy to grzech?
Autor |
Wiadomość |
Tuomas
|
 Pobieranie nasienia do badań / masturbacja. Czy to grzech?
Cześć. Mam dość wstydliwy problem. Kilka dni temu szkolna pielęgniarka wysłała nas do lekarza na bilans licealisty. Oczywiście zgłosiłem się na badania. W gabinecie jednak musiałem rozebrać się do "Adama". Po badaniu (przepukliny itp.) pani doktor zapytała mnie czy sie masturbuje. Odpowiedzialem że nie (kilka lat tamu byłem jednak uzależniony od onanizmu i stron dla dorosłych, jednak rok temu udało mi się wyjść z paskudnego nałogu) Na to pani doktor powiedziała że nie ma w tym nic złego i żebym za parawanem napełnił pojemniczek który mi dała w celu badania płodności. Nie chciałem tego ale nie miałem wyjścia ;( Mam teraz straszne wyrzuty sumienia a najgorsze jest to że znowu pojawiły się pokusy przez które moge powrócić do nałogu (od czasu badania nie masturbowałem sie ale wciąż dręczą mnie nieczyste myśli i fantazje) Czy ktoś mógłby mi powiedzieć czy popełniłem grzech? Bardzo prosze o pomoc!
|
Wt paź 19, 2010 14:49 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Pobieranie nasienia do badań / masturbacja. Czy to grzec
Na forum jest wyszukiwarka, ktora ci pomoze odnalezc nasze dyskusje na ten temat search.php?keywords=badanie+nasienia&terms=all&author=&sc=1&sf=all&sk=t&sd=d&sr=posts&st=0&ch=300&t=0. W twoim wypadku, uwazam jednak, ze najprosciej jest po prostu zapytac ksiedza przy spowiedzi, bo my ci tego nie rozstrzygniemy.
|
Wt paź 19, 2010 15:02 |
|
 |
WIST
|
Zgadzam się z Kamalą. W tej chwili najważniejsze abyś się temu nie poddał, bo ten jeden raz może sprawić że znów do tego wrócisz. A nie warto, szczególnie że z powodzeniem żyłeś bez tego od długiego czasu.
_________________ Pozdrawiam
WIST
|
Wt paź 19, 2010 15:11 |
|
|
|
 |
maly_kwiatek
zbanowany na stałe
|
I po co takie głupoty pisać? Od kiedy to w zakresie dobrowolnego badania zdrowia dzieci i młodzieży znajduje się badanie nasienia chłopców i w jakim celu? W jakim celu napisałeś tego posta na forum?
Zdajesz sobie sprawę, że wymuszenie przez lekarza jakiegokolwiek badania jest nadużyciem, karanym prawem? A pomawianie lekarza o taki czyn jest przestępstwem?
_________________ Mały kwiatek pod stopami Boga - św. Teresa od Dzieciątka Jezus Zbrodnia państwowa to i państwowe morderstwo i terror demokracji. Gdy działa Duch Święty, wzrasta wiara, nadzieja, miłość Boga i bliźniego, ginie kłamstwo, nienawiść, magia.
|
Wt paź 19, 2010 15:17 |
|
 |
Elbrus
|
maly_kwiatek napisał(a): A pomawianie lekarza o taki czyn jest przestępstwem? Dobrze że zacząłeś od konkretu. Niech sobie taki nie myśli, że się wywinie.
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
Ciemny lut to skupi. (Bardzo Wielki Elektronik)
|
Wt paź 19, 2010 15:26 |
|
|
|
 |
maly_kwiatek
zbanowany na stałe
|
Wystarczy, że stowarzyszenie lekarzy, złoży zawiadomienie o uzasadnionym podejrzeniu o popełnieniu przestępstwa przez lekarkę, o której fantazjuje Tuomas. Praktycznie na drugi dzień Tuomas może być zidentyfikowany i wezwany do złożenia wyjaśnień na Policji. Jeśli okaże się, że to fantazje, wspomniane stowarzyszenie lekarzy może złożyć wniosek o ściganie Tuomasa i jego ukaranie odpowiednią karą za pomówienie lekarki przeprowadzającej badania w szkole Tuomasa. Lekarka może do procesu dołączyć z wnioskiem o odszkodowanie za doznaną krzywdę i szkodę w związku z pomówieniem.
_________________ Mały kwiatek pod stopami Boga - św. Teresa od Dzieciątka Jezus Zbrodnia państwowa to i państwowe morderstwo i terror demokracji. Gdy działa Duch Święty, wzrasta wiara, nadzieja, miłość Boga i bliźniego, ginie kłamstwo, nienawiść, magia.
|
Wt paź 19, 2010 15:53 |
|
 |
Elbrus
|
maly_kwiatek napisał(a): Wystarczy, że stowarzyszenie lekarzy, złoży zawiadomienie o uzasadnionym podejrzeniu o popełnieniu przestępstwa przez lekarkę, o której fantazjuje Tuomas. Zabrzmiało to trochę tak, jakby Tuomas fantazjował o niej podczas masturbacji... Wracając do twoich wniosków: skąd stowarzyszenie lekarzy będzie wiedziało o jaką lekarkę chodzi? Czy oni są aż tak gorliwi, że będą namierzać go przez internet, by dotrzeć po nitce do kłębka? Jakoś cenzurą wypowiedzi w internecie mi tu pachnie... //tym bardziej, że Tuomas nie podał żadnych danych personalnych tej lekarki
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
|
Wt paź 19, 2010 17:26 |
|
 |
zagubiona_21
|
Głupia prowokacja, a wy się emocjonujecie. Tak, w szkole, w gabinecie pielęgniarki oddaje się nasienie do badań, do pojemniczka na waciki.
_________________ Szukaj mnie Bo sama nie wiem już Bo nie wiem kiedy sama się odnajdę.
|
Wt paź 19, 2010 17:56 |
|
 |
CzłowiekBezOczu
|
zagubiona_21 napisał(a): Głupia prowokacja, a wy się emocjonujecie. Tak, w szkole, w gabinecie pielęgniarki oddaje się nasienie do badań, do pojemniczka na waciki. Chciałem to samo napisać ale pomyślałem że ciekawiej zobaczyć jak się to rozwinie 
|
Wt paź 19, 2010 18:12 |
|
 |
WIST
|
Ja mam propozycje aby teraz dać autorowi moźliwość obrony.
WIST
|
Wt paź 19, 2010 19:09 |
|
 |
Aiveena
Dołączył(a): So cze 05, 2010 9:27 Posty: 234 Lokalizacja: Opole, Opolskie
|
Myślę, że w najbliższym czasie się tutaj nie pojawi. 
_________________ когда кто - то показывает палъцем на небо, толъко дурак смотрит на палец.
|
Wt paź 19, 2010 19:31 |
|
 |
WIST
|
Jeśli tak to wielka szkoda, wypada przynajmniej w swoim własnym temacie reagować.
WIST
|
Wt paź 19, 2010 21:56 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A od kiedy to na bilansie licealisty robi się badania nasienia???? A Ty chyba chcesz oddać nasienie do banku spermy może? Moim zdaniem masturbacja w przypadkach/celach medycznych nie jest grzechem.
|
Cz paź 21, 2010 14:19 |
|
 |
Elbrus
|
ikm napisał(a): A Ty chyba chcesz oddać nasienie do banku spermy może? Gdyby chodziło o oddanie nasienia do banku, to chyba byłoby oczywistym, że jest to grzech. ikm napisał(a): Moim zdaniem masturbacja w przypadkach/celach medycznych nie jest grzechem. " Bezpośrednie powodowanie masturbacji w celu uzyskania nasienia nie jest godziwe, jakikolwiek byłby cel tego badania". Pius XII, "Przemówienie do uczestników XXVI Kongresu Włoskiego Towarzystwa Urologicznego", 8.10.1953 r., w: AAS 45 (1953), s. 678. ( rodzinakatolicka.pl)
|
Cz paź 21, 2010 14:27 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A dlaczego oddawanie spermy do banku nasienia jest grzechem?
|
Cz paź 21, 2010 14:46 |
|
|
|