Człowiek niegodny na posiedzeniu BBN
Autor |
Wiadomość |
maly_kwiatek
zbanowany na stałe
|
 Re: Człowiek niegodny na posiedzeniu BBN
znaczy Polska ginie przeze mnie... to nie mam więcej pytań ...
_________________ Mały kwiatek pod stopami Boga - św. Teresa od Dzieciątka Jezus Zbrodnia państwowa to i państwowe morderstwo i terror demokracji. Gdy działa Duch Święty, wzrasta wiara, nadzieja, miłość Boga i bliźniego, ginie kłamstwo, nienawiść, magia.
|
Cz lis 25, 2010 14:55 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: I znowu ta sama manipulacjha co z "niewiarygodnymi" papierami SB. Oni wówczas wiedzieli, Carter czy JPII mogli się co najwyżej domyślać. A Kuklińskie był tylko pajacem.... Cytuj: Zważ tylko że sam Redaktor odwrócił się od partii bo była zbyt mało socjalistyczna.. Lepszy jesteś od USA, JPII - siedzisz w duszy innych ludzi i wiesz co dla nich za mało/dużo. Cytuj: Do tego "niewiarygodnego ? Nie miał innej opcji, "niewiarygodni" capnęłi wszystko. Cytuj: Po prostu historyk który się mylił, bo Boni się w końcu przyznał - więc po co miałbym posponować Froszke'go, skoro strzelił gafę ? A Ty kryształowy, zapewne zaprowadziłbyś osobiscie dzieciaka, byle nie padła skaza http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ ... 30414.htmlA trzykrotne zaparcie to już przyczynek do gilotyny....
|
Cz lis 25, 2010 15:11 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Polska ginie z powodu 1/ zaniechania lustracji, 2/ z powodu zaniechania dekomunizacji 3/ z powodu nie mówienia prawdy o zbrodniarzach komunistycznych Czyli wszystkiego tego, co propagujesz. Panie Wołodyjowski!! Ojczyzna gore....Marku...czemu nie wstajesz, nic nie robisz, ojczyzny nie ratujesz???...jedyna rozgłośnia broniąca Kościoła i Polski zatrudnia nie zdekomunizowanego budowniczego PRL...
|
Cz lis 25, 2010 15:27 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
maly_kwiatek napisał(a): znaczy Polska ginie przeze mnie... to nie mam więcej pytań ... A koniecznie chciałeś żeby przeze mnie  Aluś, nie chcesz dyskutować tylko się przekomarzać - to powiedz od razu.
|
Cz lis 25, 2010 16:03 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Aluś, nie chcesz dyskutować tylko się przekomarzać - to powiedz od razu. Nie przekomarzam - przypominam, radę św. Matki Teresy z Kalkuty, która na pytanie co czynić aby zmieniać swiat na lepsze, odpowiedziała - zacząć od siebie. Więc nim zlustrujesz, zdekomunizujesz, dalekie Ci ideologicznie molochy GW, TVN, zlustruj, zdekomunizuj bliskie Ci media.
|
Cz lis 25, 2010 16:12 |
|
|
|
 |
Awa
|
Alus mowi: Cytuj: ylko pod warunkiem, ze w jednym szeregu postawimy węgierskie powstanie 1956r, gdzie Armia Czerwona wymordowała setki powstańców a przywódców rozstrzelano, Praską Wiosnę 1968r - podobnie ACz i sojusznicza Polska Armia wymordowała setki Czechów i stan wojenny w Polsce. Jesli ktoś nie dostrzega żadnej różnicy... Dostrzegam Alus i nie pojmuje, każesz mi być wdzięczną za to ŻE NIE WESZLI????????????????????
|
Cz lis 25, 2010 16:19 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Dostrzegam Alus i nie pojmuje, każesz mi być wdzięczną za to ŻE NIE WESZLI????????????????????Nic Ci nie każę  ....a realizm jest pożądany. Ja znam tamtą rzeczywistośc z autopsji, zapewniam Cię, że jakieś siłowe rozwiązanie napewno by nastąpiło. "S" już nie opanowywała wrzenia, strajków. Każdy zdawał sobie sprawę, że balansujemy na linie.....a na niej nikt długo się nie utrzyma. Nic Ci nie mówi, że plany wprowadzenia stanu wojennego znali amerykanie, papież.....nie zapobiegli, bo najwidocznej nie było to możliwe. Po 20-30 latach można snuć przypuszczenia, że "rosjanie napewno by nie weszli, a my zbudowalibyśmy pod bokiem Kremla demokratyczne państwo.....tylko co z pozostałymi krajami układy socjalistycznego? Sądzisz, że gdyby nie było zagrożenie papież pisałby: - "Mając więc na uwadze różne motywy zaniepokojenia wywołanego napięciem wokół aktualnej sytuacji w Polsce, proszę aby zrobił Pan, co tylko w Panskiej mocy, by wszystko, co składa się na przyczyny owego zaniepokojenia, zgodnie z powszechną opinią, zostało wyeliminowane. Jest to niezbędne dla odprężenia w Europie i w świecie...... "Ufam, że zrobi Pan wszystko, co w Pana mocy, żeby rozładowac obecne napięcie, aby polityczna opinia publiczna została uspokojona w kwestii tego delikatnego i pilnego problemu" 16,12,1980r. Papież prosi - bo zna rzeczywistą sytuację i zagrożenie. Chyba, że uznasz wzorem Marka, że jedynie wiarygodne sa dokumenty rosyjskie, których nota bene nikt nie czytał, a zne jedynie z przekazów.
|
Cz lis 25, 2010 16:46 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): Cytuj: Dostrzegam Alus i nie pojmuje, każesz mi być wdzięczną za to ŻE NIE WESZLI????????????????????Nic Ci nie każę  ....a realizm jest pożądany. Ja znam tamtą rzeczywistośc z autopsji, zapewniam Cię, że jakieś siłowe rozwiązanie napewno by nastąpiło. Tratatata . Ja też "znam z autopsji" i uważam że to nieprawda. A dokumenty to potwierdzają. JEDYNĄ racją mówienia inaczej jest chęć wybielenia przez różnych Michników (co to "odpieprz się od generała") Jaruzelskiego. A wierni fani podtrzymują. Cytuj: "S" już nie opanowywała wrzenia, strajków. Każdy zdawał sobie sprawę, że balansujemy na linie.....a na niej nikt długo się nie utrzyma. Figa z makiem. Kolportujesz propagandę stanu wojennego - właśnie tak ten moskiewski sługus go uzasadniał. Cytuj: Nic Ci nie mówi, że plany wprowadzenia stanu wojennego znali amerykanie, papież.....nie zapobiegli, bo najwidocznej nie było to możliwe. Stanu wojennego, a nie wejścia Rosjan !A "zapobiec" nie mogli nie dlatego ze stan wojenny był jakąś leninowską "koniecznoscią dziejową" tylko dlatego że zwyczajnie nie od nich, tylko od zgrai pzpr-owców to zależało. Cytuj: Po 20-30 latach można snuć przypuszczenia, że "rosjanie napewno by nie weszli, a my zbudowalibyśmy pod bokiem Kremla demokratyczne państwo.....tylko co z pozostałymi krajami układy socjalistycznego? To co dziś, tylko 10 lat wcześniej i bez "miękkiego lądowania" dla partyjnej nomenklatury. Cytuj: Sądzisz, że gdyby nie było zagrożenie papież pisałby: - "Mając więc na uwadze różne motywy zaniepokojenia wywołanego napięciem wokół aktualnej sytuacji w Polsce, proszę aby zrobił Pan, co tylko w Panskiej mocy, by wszystko, co składa się na przyczyny owego zaniepokojenia, zgodnie z powszechną opinią, zostało wyeliminowane. Jest to niezbędne dla odprężenia w Europie i w świecie...... "Ufam, że zrobi Pan wszystko, co w Pana mocy, żeby rozładowac obecne napięcie, aby polityczna opinia publiczna została uspokojona w kwestii tego delikatnego i pilnego problemu" 16,12,1980r. Papież prosi - bo zna rzeczywistą sytuację i zagrożenie. No nie, to już farsa ! Według Ciebie tu papież prosi o stan wojenny ?!!!! Czy może raczej żeby Jaruzelski nie robił tego co zrobił ?! Cytuj: Chyba, że uznasz wzorem Marka, że jedynie wiarygodne sa dokumenty rosyjskie, których nota bene nikt nie czytał, a zne jedynie z przekazów. Mieszasz dokumenty (i świadectwa) mówiące o przygotowywaniu stanu wojennego z dokumentami mówiącymi o wejściu Rosjan (tyle że tych drugich nie było).
|
Cz lis 25, 2010 18:07 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): Więc nim zlustrujesz, zdekomunizujesz, dalekie Ci ideologicznie molochy GW, TVN, zlustruj, zdekomunizuj bliskie Ci media. To znaczy niby jakie ? Ty ALu widzę że nie umiesz żyć bez argumentacji typowo komunistycznej. Gdy mówiono Breżniewowi że u nich morduje się ludzi to odpowiadał "Tak, a u was to biją Murzynów". Popierasz media jawnie przeciwne Kościołowi a na najlżejszą ich krytykę mówisz coś albo o Kaczyńskim albo o Radiu Maryja. Dokładnie na zasadzie "A u was to Murzynów biją".
|
Cz lis 25, 2010 18:09 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Tratatata . Ja też "znam z autopsji" i uważam że to nieprawda. A dokumenty to potwierdzają. JEDYNĄ racją mówienia inaczej jest chęć wybielenia przez różnych Michników (co to "odpieprz się od generała") Jaruzelskiego. A wierni fani podtrzymują. Warygodne, niemal w równym stopniu jak Ewangelia, dokumenty sowieckie, esbecke.....już to wielokroć powtarzałes...nic nowego Cytuj: Figa z makiem. Kolportujesz propagandę stanu wojennego - właśnie tak ten moskiewski sługus go uzasadniał. To odśwież pamięć http://www.tvp.pl/historia/rocznice-i-w ... 981/591353Strajk generalny na Podbeskidziu 26.01.1981-6.02.1981r; Zyradów 21.10.1981 - 4.11.1981; strajki na uczelniach np. Politechnika Radomska 26.10.1981r - 13.12.1981r....i tak można zapisac całą stronę. Cytuj: Stanu wojennego, a nie wejścia Rosjan ![/b] A "zapobiec" nie mogli nie dlatego ze stan wojenny był jakąś leninowską "koniecznoscią dziejową" tylko dlatego że zwyczajnie [b] nie od nich, tylko od zgrai pzpr-owców to zależało. Tak?  .... mieli możliwośc wpływu na Moskwę, a żadnego na polskich komunistów??? Cytuj: To co dziś, tylko 10 lat wcześniej i bez "miękkiego lądowania" dla partyjnej nomenklatury. ? Cytuj: No nie, to już farsa ! Według Ciebie tu papież prosi o stan wojenny ?!!!! Czy może raczej żeby Jaruzelski nie robił tego co zrobił ?! Z czego niby wnosisz o jakiejkowiek prośbie JPII w odniesieniu do W. Jaruzelskiego???....znasz treśc listu napisanego do WJ. Cytuj: Mieszasz dokumenty (i świadectwa) mówiące o przygotowywaniu stanu wojennego z dokumentami mówiącymi o wejściu Rosjan (tyle że tych drugich nie było). ktu tu miesza?....Kukliński w okresie 1974-1981 przekazał ok 40 tomów informacji. Uciekł z rodziną przed 13.12.1981r wywożąc ze sobą plany stanu wojennego - więc amerykanie niewątpliwie powiadomili JPII. Cytuj: To znaczy niby jakie ? Ty ALu widzę że nie umiesz żyć bez argumentacji typowo komunistycznej. Gdy mówiono Breżniewowi że u nich morduje się ludzi to odpowiadał "Tak, a u was to biją Murzynów". Popierasz media jawnie przeciwne Kościołowi a na najlżejszą ich krytykę mówisz coś albo o Kaczyńskim albo o Radiu Maryja. Dokładnie na zasadzie "A u was to Murzynów biją". On też stosuje komunistyczne metody? http://tomaszsakiewicz.salon24.pl/9069,chamy-i-zydy
|
Cz lis 25, 2010 20:12 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): Cytuj: Tratatata . Ja też "znam z autopsji" i uważam że to nieprawda. A dokumenty to potwierdzają. JEDYNĄ racją mówienia inaczej jest chęć wybielenia przez różnych Michników (co to "odpieprz się od generała") Jaruzelskiego. A wierni fani podtrzymują. Warygodne, niemal w równym stopniu jak Ewangelia, dokumenty sowieckie, esbecke.....już to wielokroć powtarzałes...nic nowego I będę powtarzał. Cytuj: Cytuj: Figa z makiem. Kolportujesz propagandę stanu wojennego - właśnie tak ten moskiewski sługus go uzasadniał. To odśwież pamięć http://www.tvp.pl/historia/rocznice-i-w ... 981/591353Strajk generalny na Podbeskidziu 26.01.1981-6.02.1981r; Zyradów 21.10.1981 - 4.11.1981; strajki na uczelniach np. Politechnika Radomska 26.10.1981r - 13.12.1981r....i tak można zapisac całą stronę. To Ty odśwież pamięć. Przecież to były strajki prowokowane WŁAŚNIE DLATEGO by potem uzasadniać wprowadzenie stanu wojennego (podobnie jak sprawa bydgoska) i jak sztuczne pogłębianie braków w sklepach. Cytuj: Cytuj: Stanu wojennego, a nie wejścia Rosjan ![/b] A "zapobiec" nie mogli nie dlatego ze stan wojenny był jakąś leninowską "koniecznoscią dziejową" tylko dlatego że zwyczajnie [b] nie od nich, tylko od zgrai pzpr-owców to zależało. Tak?  .... mieli możliwośc wpływu na Moskwę, a żadnego na polskich komunistów??? A kto napisał że mieli wpływ na Moskwę ? Co Ty pleciesz ? Cytuj: Cytuj: To co dziś, tylko 10 lat wcześniej i bez "miękkiego lądowania" dla partyjnej nomenklatury. ? Nie wiesz o co chodzi ? To się rozejrzyj. Cytuj: Cytuj: No nie, to już farsa ! Według Ciebie tu papież prosi o stan wojenny ?!!!! Czy może raczej żeby Jaruzelski nie robił tego co zrobił ?! Z czego niby wnosisz o jakiejkowiek prośbie JPII w odniesieniu do W. Jaruzelskiego???....znasz treśc listu napisanego do WJ. Nie je wnoszę, tylko Ty zasugerowałaś. Ja piszę że ta Twoja sugestia to bzdura na resorach. Cytuj: Cytuj: Mieszasz dokumenty (i świadectwa) mówiące o przygotowywaniu stanu wojennego z dokumentami mówiącymi o wejściu Rosjan (tyle że tych drugich nie było). ktu tu miesza?....Kukliński w okresie 1974-1981 przekazał ok 40 tomów informacji. Uciekł z rodziną przed 13.12.1981r wywożąc ze sobą plany stanu wojennego - więc amerykanie niewątpliwie powiadomili JPII. Przed chwilą przypisywałaś Kuklińskiemu twierdzenie że Rosjami by weszli. Więc mieszasz Ty. Cytuj: Cytuj: To znaczy niby jakie ? Ty ALu widzę że nie umiesz żyć bez argumentacji typowo komunistycznej. Gdy mówiono Breżniewowi że u nich morduje się ludzi to odpowiadał "Tak, a u was to biją Murzynów". Popierasz media jawnie przeciwne Kościołowi a na najlżejszą ich krytykę mówisz coś albo o Kaczyńskim albo o Radiu Maryja. Dokładnie na zasadzie "A u was to Murzynów biją". On też stosuje komunistyczne metody? http://tomaszsakiewicz.salon24.pl/9069,chamy-i-zydy[/quote]I znów "a Sakiewicz coś tam". Jeśli koniecznie chciałaś zilustrować to co mówiłem że nie umiesz dyskutować bez "a u was Murzynów biją" to Ci się doskonale udało 
|
Cz lis 25, 2010 20:28 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus już tak ma w każdym wątku. Albo plecie o Murzynach, albo o JP II lub dla odmiany o Ewangelii i tak w kółko. To jej stały repertuar. A to że Komorowski beszta duchownego jest niczym nadzwyczajnym bo widać jak na dłoni że PO chce sobie całkowicie podporządkować Kościół aby w przyszłości nie był ostoją oszołomów na których władza nie miała by żadnego wpływu. Wtedy mogą rządzić do końca świata a może i kilka dni dłużej, bo do kogo zwróci się opozycja kiedy z każdej strony wróg. Sprawa krzyża była w tej kwestii symptomatyczna.
|
Cz lis 25, 2010 20:38 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Twój wolny wybór. Ja nigdy nie zrozumię wiary esbecko/ubeckim, sowieckim papierzyskim.... Nie znamy dotąd wszystkich rzeczywistych okoliczności zbójstwa bł. ks. J. Popiełuszki; kilku księzy zamordowanych przez tzw "nieznanych sprawców"; okoliczności śmierci S. Pyjasa; mordu kieleckiego; ilości deportowanych Polaków w głąb Rosji; ilości, miejsca wymordowanych polskich oficerów w sowieckiej Rosji...... Ale ich papiery są wiarygodne Cytuj: To Ty odśwież pamięć. Przecież to były strajki prowokowane WŁAŚNIE DLATEGO by potem uzasadniać wprowadzenie stanu wojennego (podobnie jak sprawa bydgoska) i jak sztuczne pogłębianie braków w sklepach. Fajna bajeczka.... Cytuj: A kto napisał że mieli wpływ na Moskwę ? Co Ty pleciesz ? nawet nie raczyłeś przeczytać cytatu z biografii JPII - najwidoczniej jest mniej wiarygodny niż esbeckie papiery.... Cytuj: Nie wiesz o co chodzi ? To się rozejrzyj. Nie posiadam Twojej percepcji postrzegania... Cytuj: [Nie je wnoszę, tylko Ty zasugerowałaś. Ja piszę że ta Twoja sugestia to bzdura na resorach. Nic nie sugerowałam - cytowałam opis wydarzeń z biografii JPII i urywki jego osobistego lisu do Breżniewa.....ale najwidoczniej skoro nie ma go w esbeckich szpargałach, to może to komunistyczna robota. Cytuj: Przed chwilą przypisywałaś Kuklińskiemu twierdzenie że Rosjami by weszli. Więc mieszasz Ty. Nie. Podawałam jakie dokumenty przekazał Kukliński do USA - o koncentracji wojsk w grudniu 1980r i planach wprowadzenia stanu wojennego. Ukazuję Ci jedynie, że świetnie walisz w cudze wrogie Ci piersi, ale nie daj Boże w piersi formacji, którą popierasz. osiris napisał(a): Alus już tak ma w każdym wątku. Albo plecie o Murzynach, albo o JP II lub dla odmiany o Ewangelii i tak w kółko. To jej stały repertuar. A to że Komorowski beszta duchownego jest niczym nadzwyczajnym bo widać jak na dłoni że PO chce sobie całkowicie podporządkować Kościół aby w przyszłości nie był ostoją oszołomów na których władza nie miała by żadnego wpływu. Wtedy mogą rządzić do końca świata a może i kilka dni dłużej, bo do kogo zwróci się opozycja kiedy z każdej strony wróg. Sprawa krzyża była w tej kwestii symptomatyczna.
|
Cz lis 25, 2010 21:49 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): Twój wolny wybór. Ja nigdy nie zrozumię wiary esbecko/ubeckim, sowieckim papierzyskim.... Nie znamy dotąd wszystkich rzeczywistych okoliczności zbójstwa bł. ks. J. Popiełuszki; kilku księzy zamordowanych przez tzw "nieznanych sprawców"; okoliczności śmierci S. Pyjasa; mordu kieleckiego; ilości deportowanych Polaków w głąb Rosji; ilości, miejsca wymordowanych polskich oficerów w sowieckiej Rosji...... Ale ich papiery są wiarygodne Bez takich manipulacji. Na ten temat nie ma papierów ewidencyjnych. A papiery SB-cji są wiarygodne - tak samo jak papiery Kancelarii Rzeszy, papiery Krzyżaków czy inne. Mamy metody ich badania przez konfrontację różnych archiwów. Tylko że Ci którzy mają w tych papierach fatalną przeszłość wmówili takim naiwniaczkom jak Ty że "nie należy wierzyć SB-ckim papierom". Cytuj: Cytuj: To Ty odśwież pamięć. Przecież to były strajki prowokowane WŁAŚNIE DLATEGO by potem uzasadniać wprowadzenie stanu wojennego (podobnie jak sprawa bydgoska) i jak sztuczne pogłębianie braków w sklepach. Fajna bajeczka.... Jaaaaasne. Wewnętrzne dokumenty SB są "niewiarygodne" ale ichnia propaganda antysolidarnościowa tak... Cytuj: Cytuj: A kto napisał że mieli wpływ na Moskwę ? Co Ty pleciesz ? nawet nie raczyłeś przeczytać cytatu z biografii JPII - najwidoczniej jest mniej wiarygodny niż esbeckie papiery.... Raczyłem - tylko nic takiego z niego nie wynikało. To Twoja swobodna interpretacja tego tekstu. Nader swobodna. Cytuj: Cytuj: Nie wiesz o co chodzi ? To się rozejrzyj. Nie posiadam Twojej percepcji postrzegania... Tak, to widać. To się robi od czytania GW i oglądania TVN-u... Cytuj: Cytuj: [Nie je wnoszę, tylko Ty zasugerowałaś. Ja piszę że ta Twoja sugestia to bzdura na resorach. Nic nie sugerowałam - cytowałam opis wydarzeń z biografii JPII i urywki jego osobistego lisu do Breżniewa.....ale najwidoczniej skoro nie ma go w esbeckich szpargałach, to może to komunistyczna robota. Przytoczyłaś urywek biografii który nie udowadnia tego co sugerujesz, a teraz używasz JPII jako straszaka przeciw mnie. To UB-cka metoda... Cytuj: Cytuj: Przed chwilą przypisywałaś Kuklińskiemu twierdzenie że Rosjami by weszli. Więc mieszasz Ty. Nie. Podawałam jakie dokumenty przekazał Kukliński do USA - o koncentracji wojsk w grudniu 1980r i planach wprowadzenia stanu wojennego. Nie. Podawałaś je na rzekomy "dowód" że "Rosjanie by nie weszli". Cytuj: Ukazuję Ci jedynie, że świetnie walisz w cudze wrogie Ci piersi, ale nie daj Boże w piersi formacji, którą popierasz. W tym sęk, ze ja nie krytykuję kogoś w zależności od "formacji" tylko za to co robi. Na co Ty odpowiadasz zbitką nie na temat zaczynającą sie od słów "a PiS to..." lub "a RM to..." albo "a Kaczyński to.." względnie "a GP to..." To jest właśnie "metoda a u was biją Murzynów"
|
Cz lis 25, 2010 22:40 |
|
 |
Dural
zbanowany na stałe
|
Jedna ze slabosci demokracji jest kulawe prawo. Moze nie kulawe, ale dajace sie naginac. W tym prawie przyjelismy za zasade, choc zdajemy sobie sprawe z wynikajacych niedociagniec, ze wine trzeba udowodnic. Za dowody nie uwazamy "slyszalem ze...", "on podobno..." i innych tego typu wypowiedzi. Malo tego! Postanowilismy "dowod niepewny" wykorzystac wylacznie w obronie oskarzonego. O tych zasadach powinien kazdy Maciarewicz pamietac. Jakies "porownywania archiwow" pozostalych po komunistach, to olbrzymie sumy, setki ludzi, dziesieciolecia pracy i male PRAWDOPODOBIENSTWO uznania wynikow za wystarczajace dla sadow. Oczywiscie nic nie stoi na przeszkodzie zaczecia tej tytanowej pracy, trzeba tylko logike zamienic na zadze odwetu. No i jeszcze jedno. Porownywac archiwa STASI z polskim rozp...dziajem jest smiechu warte. A propos! Widzialem dzisiaj zblizenie twarzy Maciarewicza. Wiecie co mi przyszlo na mysl? Jesli istnieje diabel to wlasnie tak musi wygladac! Rzadka brodka, zdemolowany nosek i te polspiace slepka! 
_________________ Lecz początki, potem i leki nie pomogą. Owidiusz
|
Pt lis 26, 2010 8:22 |
|
|
|