Jaki jest Prezydent Komorowski?
Autor |
Wiadomość |
maly_kwiatek
zbanowany na stałe
|
 Re: Jaki jest Prezydent Komorowski?
Stado to jest to samo co wataha? Nie rozumiem z czego się śmiejecie?
_________________ Mały kwiatek pod stopami Boga - św. Teresa od Dzieciątka Jezus Zbrodnia państwowa to i państwowe morderstwo i terror demokracji. Gdy działa Duch Święty, wzrasta wiara, nadzieja, miłość Boga i bliźniego, ginie kłamstwo, nienawiść, magia.
|
Śr gru 15, 2010 9:01 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nie. Stado to RÓJ. NIe jest przxecież tak że tą bezprzykładną kampanią oszczerstw wobec PiS (czy choćby zacierania śladów Smoleńska) kieruje jakiś "spisek" w której uczestniczą media, sztucznie wykreowane "autorytety" czy tzw. leninowscy "pożyteczni idioci" pozujący na inteligencję (z siedzibą główną na "Śniadaniu Mistrzów" czy "Szkle Kontaktowym" w TVN). To się dzieje na zasadzie "roju" (technika wypracowana w USA). Tworzy się takie środowisko "intelektualne" że człowiek mówiący prawdę jest automatycznie zaszeregowywany do "oszołomów" (lub innego epitetu jaki akurat jest wygodny - może to być "niewykształcony , z małych miast i wsi" albo "antysemita" albo "ksenofob" itd itp). Jesli ktoś chce pracować jako dziennikarz ma do wyboru - pisać tak jak "rój" albo skazać się wyłącznie na wąską półkę mediów opozycyjnych. Przy czym eliminacja następuje nie przy pomocy argumentów, tylko "odrzucenia". Próba argumentacji nie spotyka się z rzeczową polemiką, tylko z rechotem a la Palikot (czy Dural - patrz wczorajsza rozmowa na wątku o Smoleńsku o sztucznej polaryzacji społeczeństwa). A jak się o tym wprost powie, to "rechotacze" są "oburzoni" - a ludzie poczciwi (w rodzaju moderacji tego forum) najczęściej dają się na to nabrać, nie widząc co się naprawdę dzieje.
|
Śr gru 15, 2010 9:09 |
|
 |
maly_kwiatek
zbanowany na stałe
|
Marku, to co piszesz ma ręce i nogi. Nie zdawałem sobie sprawy z tego, że takie metody się kreuje i że zostały wypracowane w USA. Dawniej nie spotykało się w Polsce takiego traktowania ludzi jak dziś. A spotkałem się z tym traktowaniem "wykluczającym" na innych forach i czatach. Ciekawe, czy Liam jest tak sfrustrowany, bo go na niektórych innych forach wykluczają?
Pan Prezydent Komorowski jest człowiekiem godnym szacunku i takim eleganckim jak... hmm ... no na przykład jak Lucjan Kydryński. Ciekawe, czy on wie, że jego osoba jest wykorzystywana do takiego załatwiania jednostek w społeczeństwie? Może gdyby wiedział, to protestowałby?
_________________ Mały kwiatek pod stopami Boga - św. Teresa od Dzieciątka Jezus Zbrodnia państwowa to i państwowe morderstwo i terror demokracji. Gdy działa Duch Święty, wzrasta wiara, nadzieja, miłość Boga i bliźniego, ginie kłamstwo, nienawiść, magia.
|
Śr gru 15, 2010 9:19 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
maly_kwiatku, poniewaz widze, ze nikt nie chce ci wyjasnic powodu naszego rozbawienia, a jedyna osoba, ktora sie odzywa tlumaczy to "teoria spiskowa", jakobysmy mieli na celu wypchniecie ciebie z forum, wiec sie odzywam.
Zaczne od wyjasnienia ogolnego: ani ja, ani - jak przypuszczam liam i Dural (mysle, ze sami napisza, jezeli jest inaczej), nie chcemy ciebie w zadnym wypadku "wygryzc" z forum. Szkody bylaby niepowetowana. To juz raczej ja sobie pojde. Naprawde.
Problem jest w tym, ze ty doslownie wziales przenosnie naszego prezydenta, ktory mowil o polowaniu i zabezpieczeniu kobiet i dzieci. Na ile ja rozumiem kontekst, to prezydent Komorowski sie na zadne polowania w USA nie wybiera. A ciebie ta wizja strasznie oburzyla. To wszystko.
Niestety (dla niektorych) zadnego spisku w tym nie ma, tylko pewna wpadka z twojej strony. Ale to sie kazdemu moze zdarzyc.
Jesli poczules sie urazony, to przepraszam.
|
Śr gru 15, 2010 9:26 |
|
 |
maly_kwiatek
zbanowany na stałe
|
Kamala, jesteś bardzo kochana, dziękuję za dodanie Ducha  Pan Prezydent Komorowski mówił wszystko tak poważnie... Prawdę mówiąc, ujęło mnie, ze troskał się nie tylko o swoją małżonkę, że wyraźnie podkreślał, że w trakcie polowania trzeba zabezpieczyć też małżonkę Pana Prezydenta Obamy. Zupełnie zapomniałem, że mówił też o zabezpieczeniu dzieci. Tyle, ze Państwo Komorowscy mają już chyba duże dzieci ? A może planują następne ... Hmm O tych polowaniach, to się mówiło, bo powszechnie wiadomo, że Pan Prezydent Komorowski lubi polować. A ten temat jest przecież o Panu Prezydencie. Pozdrawiam serdecznie  PS. Pamiętam czasy, kiedy Premierem był Pan Mieczysław Rakowski. Wybitna, kolorowa postać, niestety, już nieżyjąca. I kiedyś na spotkaniu ze stoczniowcami chyba, w czasie stanu wojennego, w dyskusji o tym, że nie ma mieszkań, powiedział, że w przyrodzie, z której trzeba brać przykład, jest tak, ze ptaki najpierw zakładają gniazda, a dopiero jak mają gniazdo, to składają jajka. No i mi się tak wbiło jakoś w pamięć. Bo to mądre słowa były. Tyle, że ani jedno nowe mieszkanie nie powstało przez te słowa. No, ale to szczegół bez znaczenia dla naszej historii. Pan Prezydent Komorowski po prostu swoją troską o Bliskich, przypomniał mi tamtą wypowiedź Pana Premiera Rakowskiego.
|
Śr gru 15, 2010 9:34 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
maly_kwiatek napisał(a): No przecież Pan Prezydent Komorowski w luźnej rozmowie z Panem Prezydentem Obamą mówił, że przyjechał na polowanie i załatwić tak relacje z USA, żeby mógł spokojnie polować następne lata, nie martwiąc się o małżonki, bo małżonki będą zabezpieczone jakimś układem polsko amerykańskim.
I jeszcze dodał, że nie umiałby spokojnie polować, gdyby jednocześnie martwił się o małżonkę. A może jeszcze wiesz ile bizonów upolowali  ....a może jakiegoś grizli Marek MRB napisał(a): Owszem - w stadzie zamiast myśleć się rechocze. Pogarda aż wali po oczach - nawet bezrozumnego stada..... Swoista taktyka ewangelizacji/laicyzacji/sekularyzacji stada?......a efekty z roku na rok przekładają się na coraz bardziej pustoszejące koscioły......wszak nawet pies na pogardę, złośliwość człowieka reaguje..... Biedna moderacja  ....nawet nie wyczywa jak jest robiona w bambuko przez rechoczące, durne stado.
|
Śr gru 15, 2010 9:48 |
|
 |
maly_kwiatek
zbanowany na stałe
|
Alus, ludzi szanować trzeba, a nie stadnie naigrawać się z pojedynczych biedaków, bo są głupsi/mądrzejsi, bo mają ładniejsze/brzydsze ciuchy, bo są katolikami/heretykami itd.
Kiedyś doprowadziłem do wściekłości pewne stado, aż piana im się lała z ust, bo nie rozumiejąc ich świadomych prowokacji, rozmawiałem z nimi jak brat z braćmi i siostrami.
Myślę, że Pan Prezydent Komorowski nieraz tak samo działa na pewne kręgi.
|
Śr gru 15, 2010 9:59 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Taka obserwacja - zderzenie tego co ja mówię i "co mówi o tym co ja mówię" Kamala (wyróżnienia moje): Cytuj: NIe jest przecież tak że tą bezprzykładną kampanią oszczerstw wobec PiS (czy choćby zacierania śladów Smoleńska) kieruje jakiś "spisek" Kamala napisał(a): tlumaczy to "teorią spiskową" I tłumacz się człowieku że nie jesteś wielbłądem  No, ale tak własnie działa "rój" - wystarczy nadac etykietę "teoria spiskowa" i już można rechotać zamiast dyskutować... Jeszcze tylko "Aluś" rzuci dyzurny tekst o "nienawiści" i będzie dobrze, nie ? Z innej beczki - Kwiatku, mimo wszystko nie porównuj Prezydenta Komorowskiego (może i skłonnego do gaf, uległego wobec Rosji, obłudnego w sprawie wiary i - ku mojemu zdumieniu - rehabilitującego zbrodniarzy okresu PRL ale przecież nigdy nie będącego namiestnikiem obcego mocarstwa, nie mającego krwi na rękach i - przynajmniej kiedyś - szczerego patriotę) z Rakowskim, współwinnym zbrodniom stanu wojennego , partyjnym karierowiczem i wysokim dygnitarzem aparatu PRL-owskiej władzy, która to władza była w istocie elementem władzy ZSRR nad Polską - człowiekowi któremu (gdyby nie różne umowy i koterie) powinien zostać postawiony - wraz z wszystkimi uczestnikami rządów wysokiego szczebla w PRL - zarzut zdrady (oprócz zarzutów indywidualnych dla części z nich dotyczących zbrodni przeciw patriotom). Jestem też przeciwny skupianiu się na gafach P.Komorowskiego, bo - choć są nośne - to nie w nich a w serwiliźmie moskiewskim tkwi problem tej prezydentury, która niestety przypadła na okres, kiedy Rosja odbudowuje swoje "strefy wpływów". Niestety, przy tej prezydenturze nie mamy chyba szans na oparcie się tym planom.
|
Śr gru 15, 2010 10:05 |
|
 |
maly_kwiatek
zbanowany na stałe
|
Marku, z całym szacunkiem, jednak ja się cieszę, ze w Polsce Premierem mógł być Pan Rakowski a nie na przykład jakiś generał Susłow, czy inny młody Putin.
Każda władza ma słabości, niektóre władze mają krew na rękach, jednak należy bez emocji oceniać to, bo sami możemy niechcący z ofiar przekształcić się w oprawców.
Pan profesor ś. p. Lech Falandysz pisał wspaniałe rozprawy w dziedzinie wiktimologii, którymi się zachwycałem, stąd wiem o syndromie kata i ofiary.
Sam napisałeś o serwilizmie moskiewskim naszej aktualnej władzy. Pytanie, skąd się to bierze i dlaczego musiała zginąć elita polska, by nagle się taki serwilizm objawił. Gdyby on był chociaż tylko moskiewski. Popatrz przez 20 lat USA pluje Polakom w twarze w konsulatach odmawiając im wiz i traktując nas jak szmaty a my traktujemy ich jak Panów Całej Ziemi z pozycji kundli.
Teraz władze polskie, z równym, służalczym nastawieniem podchodzą i do Rosji i do USA.
Dla mnie to jest szczególnie okropne, bo jako Polak mogę być biedny i uwięziony, jednak zawsze zachowuję honor. Gdybym go stracił, miałbym odwagę to uznać i opuścić towarzystwo.
Ostatnio edytowano Śr gru 15, 2010 10:23 przez maly_kwiatek, łącznie edytowano 1 raz
|
Śr gru 15, 2010 10:16 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
maly_kwiatek napisał(a): Marku, z całym szacunkiem, jednak ja się cieszę, ze w Polsce Premierem mógł być Pan Rakowski a nie na przykład jakiś generał Susłow, czy inny młody Putin. No cóż, nie sposób się z tym nie zgodzić. Tak samo jak lepiej chorować na grypę niż na kiłę... Cytuj: Każda władza ma słabości, niektóre władze mają krew na rękach, jednak należy bez emocji oceniać to, bo sami możemy niechcący z ofiar przekształcić się w oprawców. Jesli wybijanie własnych obywateli i zdrada główna to "słabości" a wymiar sprawiedliwości to "krew na rekach" to miałbyś rację. Ale nie masz. Na razie to tym panom włos z głowy nie spadł przez 20 lat, daje się im ordery, powołuje na salony a oni wydają książki inkasując wysokie honoraria. Cytuj: Pan profesor ś. p. Lech Falandysz pisał wspaniałe rozprawy w dziedzinie wiktimologii, którymi się zachwycałem, stąd wiem o syndromie kata i ofiary. Dopuszczanie do bezkarności PRLowskich zdrajców i zbrodniarzy podpada raczej pod syndrom sztokcholmski 
|
Śr gru 15, 2010 10:21 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Alus, ludzi szanować trzeba, a nie stadnie naigrawać się z pojedynczych biedaków, bo są głupsi/mądrzejsi, bo mają ładniejsze/brzydsze ciuchy, bo są katolikami/heretykami itd. Stadnie.....ponoć naigrywano się ze sp. L. Kaczyńskiego. A aktualnie kpienie z urzędujacego prezydenta przez środowiska mu niechętne, to już nie stadne bezrozumne działanie, ale "walka o Polskę, Kosciół, patriotyzm". Podobnie gdy "pokrzywdzony" Drzewiecki ubolewał, że Polska to dziki kraj....to był atak na kraj i wszystkich Polaków. Gdy Brudziński mówi - "państwo polskie jest dziadowskim państwem" - to prezentuje szczery, gorący patriotyzm..... Tak wygląda w Polsce poczucie patriotyzmu, uczciwości w niektórych kręgach....zwłaszcza tych najbardziej "patriotycznych i katolickich".....
|
Śr gru 15, 2010 10:49 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Marek MRB napisał(a): liam napisał(a): Zgadzam się. Ręce i nogi opadają. Ot, "potęga" argumentacji. Stado. Ostatnio zawiodłem się na Liamie, który zaraził się sposobem argumentacji od Alus co jest stadnym nawykiem. Cytuj: Podobnie gdy "pokrzywdzony" Drzewiecki ubolewał, że Polska to dziki kraj....to był atak na kraj i wszystkich Polaków. Gdy Brudziński mówi - "państwo polskie jest dziadowskim państwem" - to prezentuje szczery, gorący patriotyzm..... Jeżeli rząd i opozycja mówią w jednej sprawie jednym głosem to coś jest na rzeczy.
|
Śr gru 15, 2010 10:53 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
osiris napisał(a): Marek MRB napisał(a): liam napisał(a): Zgadzam się. Ręce i nogi opadają. Ot, "potęga" argumentacji. Stado. Ostatnio zawiodłem się na Liamie, który zaraził się sposobem argumentacji od Alus co jest stadnym nawykiem. Stadnym nawykiem? Ciekawe. A moda narzekania na Liama sama się zrodziła? To nie Twoje stado?  Może ktoś napisałby coś na temat wątku dla odmiany. Jak ostatnio sprawdzałem to jeszcze nie jestem prezydentem.
|
Śr gru 15, 2010 10:57 |
|
 |
maly_kwiatek
zbanowany na stałe
|
Liam, ja myślę, że byłbyś dobrym Prezydentem. Masz dobry image i jesteś mądry. Może się zdecydujesz? Jeśli tak, to Ci pomogę w kampanii 
|
Śr gru 15, 2010 11:01 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: To nie Twoje stado? Całe clou problemu I gdybyś prezentował tamto "stado", nie wpasowano by Cię do miana "bezrozumne stado", ale wkompowano w "szacowne gremium patriotów, katolików, prawdziwych Polaków" 
|
Śr gru 15, 2010 11:12 |
|
|
|