Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 17, 2025 23:33

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 217 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 15  Następna strona
 Agitacja polityczna z ambony 
Autor Wiadomość
Post Re: Agitacja polityczna z ambony
Cytuj:
Biskup Życiński ukarał księdza za kazanie polityczne.

Jeszcze paru takich Życińskich i wypisuje się z tego Kościoła.
Wiem że to nikogo nie wzruszy, bo jeśli ów kościół jest dotowany finansowo przez państwo (coś około 5 mld rocznie), to po co Kościołowi wierni?
Biskupi są pragmatykami i wiedzą komu mają się przypodobać i z kim nie zadzierać.

Pn gru 20, 2010 11:43
zbanowany na stałe

Cytuj:
Wiem że to nikogo nie wzruszy, bo jeśli ów kościół jest dotowany finansowo przez państwo (coś około 5 mld rocznie), to po co Kościołowi wierni?
Biskupi są pragmatykami i wiedzą komu mają się przypodobać i z kim nie zadzierać.

No i tutaj bardzo się różnimy. Czyli ty "Prawdziwy Polak-Katolik" ode mnie "szarego-zwykłego katolika". Czym?
Tym mianowicie, ze mnie takie osobniki jak Rydzyk, Michalik, Frankowski czy inne oderwane od rzeczywistości dziadki w purpurze nie sa wstanie zohydzic Kościoła.

Pn gru 20, 2010 12:05
osiris napisał(a):
Cytuj:

Kosciół jest dotowany....czyli biskupi biorą kasę do kieszeni???
Moze zapomniałeś - Kosciół to garstka duchownych i miliony wiernych.
Pragmatycy - napewno wiedzą, że mają jedyny obowiazek - nigdy im nie wolno zadzierać z Bogiem, który nakazał -"starajcie się naprzód o królestwo Boże i Jego sprawiedliwośc(Mt 6,33).
Jeśli co poniektórym zadarza się o tym zapomnieć, to obowiązkiem innych jest braterskie napomnienie...a jeśli nie posłuchają, to zakaz głoszenie kazań, które zawierają wiele, ale nie niosą Chrystusa.

Pn gru 20, 2010 12:14
Alus w jakim ty departamencie pracujesz?

Cytuj:
Kosciół jest dotowany....czyli biskupi biorą kasę do kieszeni???
Moze zapomniałeś - Kosciół to garstka duchownych i miliony wiernych.

A jak myślisz?
Przecież beneficjentami tych dotacji są przede wszystkim duchowni i Kościół jako instytucja a nie wierni.
Ciekawe że ta garstka rozporządza aż taką kasą.
Teraz nie dziwota że bronią swego chlebodawcę i zawzięcie tępią tych duchownych którzy chcą gryźć - niewdzięcznicy.
Kiedy nie wiadomo o co chodzi to zawsze chodzi o pieniądze.

Pn gru 20, 2010 12:24
osiris napisał(a):
Alus w jakim ty departamencie pracujesz?

Jeszcze nie rozgryzłeś??....rozgryzłeś Komorowskiego, Tuska, PO, biskupów.....i tylko jedna userka nastręcza Ci taką zagwozdkę :D :lol:

Pn gru 20, 2010 12:51
Oni przynajmniej działają z odsłonięta przyłbicą a forum rządzi się swoimi prawami, więc nie wiem czego ta radość?

Pn gru 20, 2010 13:04
osiris - ci dwaj z pewnoscią wypełnią Twoje oczekiwania....
http://wiadomosci.onet.pl/kiosk/ten-dru ... omosc.html

Pn gru 20, 2010 15:45
Alus napisał(a):
osiris - ci dwaj z pewnoscią wypełnią Twoje oczekiwania....
http://wiadomosci.onet.pl/kiosk/ten-dru ... omosc.html

Nie interesują mnie artykuły z ONETU bo to przecież ITI.
Jeżeli dla Ciebie nie jest wiarygodny Nasz Dziennik oraz Gazeta Polska to dla mnie - dla odmiany - jest tym samym GW oraz Onet który znajduje się w tej samej grupie co np. TVN24.

Pn gru 20, 2010 18:56
Cytuj:

Najwidoczniej nie podzielasz zdania szefa sympatyzującej partii - J.Kaczyński nie miał problemów z udzileniem wywiadu dla Newsweeka.

Pn gru 20, 2010 19:06
Jeżeli wywiad był autoryzowany to można go udzielić nawet samemu diabłu więc to niczego nie dowodzi.

Pn gru 20, 2010 19:09

osiris napisał(a):
Jeżeli dla Ciebie nie jest wiarygodny Nasz Dziennik oraz Gazeta Polska to dla mnie - dla odmiany - jest tym samym GW oraz Onet który znajduje się w tej samej grupie co np. TVN24.

GW nie jest w grupie ITI.

Wt gru 21, 2010 10:32
Cytuj:
GW nie jest w grupie ITI.

A kto pisze że jest?
Czytaj ze zrozumieniem.

Musiało by być napisane:
Cytuj:
jest tym samym GW oraz Onet które to media znajdują się w tej samej grupie co np. TVN24.

.................a przecież napisałem co napisałem.
Naucz się czytać po polsku bo ja uważam iż napisałem zgodnie z prawidłami języka polskiego.
Jest to świadectwo tego że jak kimś kieruje złość to nawet polskiego nie rozumie i widzi w tekście tego czego tam nie ma.
Czy Wam już zabrakło rzeczowych argumentów do dyskusji, że przyczepiacie się do bzdur i to do rzeczy które nie zostały napisane.

Teraz rozumiem dlaczego Komorowski zbeształ księdza.
Bo sobie sam dopowiedział to czego nie stwierdził duchowny.
I tak samo z Wami jest.
Ten sam problem.

Wt gru 21, 2010 14:00

osiris napisał(a):
Naucz się czytać po polsku bo ja uważam iż napisałem zgodnie z prawidłami języka polskiego.
Jest to świadectwo tego że jak kimś kieruje złość to nawet polskiego nie rozumie i widzi w tekście tego czego tam nie ma.
Czy Wam już zabrakło rzeczowych argumentów do dyskusji, że przyczepiacie się do bzdur i to do rzeczy które nie zostały napisane.

Jak znowu złość, po prostu braki w czytaniu ze zrozumieniem z mojej strony :oops: Faktycznie masz rację, źle zrozumiałem.

osiris napisał(a):
Teraz rozumiem dlaczego Komorowski zbeształ księdza.
Bo sobie sam dopowiedział to czego nie stwierdził duchowny.
I tak samo z Wami jest.
Ten sam problem.

Jak Komorowski zbeształ księdza tak jak ja Ciebie w tym wątku, to ja chciałbym, aby mój przełożony tak mnie beształ ;)

Wt gru 21, 2010 15:43

Cytuj:

Droga wolna. A na Życińskim Kościół się nie kończy. Co nie zmienia faktu, że ma on odwagę wypowiadać się w momentach, gdy Michalikom i większości innym brakuje odwagi.

kenfollet napisał(a):
Tym mianowicie, ze mnie takie osobniki jak Rydzyk, Michalik, Frankowski czy inne oderwane od rzeczywistości dziadki w purpurze nie sa wstanie zohydzic Kościoła.

Piękne świadectwo. Kościół nie na ludziach się kończy i nie dla ludzi w nim jesteśmy. A jeśli ktoś jest w Nim tylko z tego powodu - to się grubo pomylił.

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

Wt gru 21, 2010 16:19
Zobacz profil WWW

Cytuj:
A na Życińskim Kościół się nie kończy. Co nie zmienia faktu, że ma on odwagę wypowiadać się w momentach, gd

Wolałabym nie dociekac czy jest to tylko odwaga,czy......................

Wt gru 21, 2010 18:34
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 217 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 15  Następna strona