Agitacja polityczna z ambony
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Agitacja polityczna z ambony
Cytuj: Biskup Życiński ukarał księdza za kazanie polityczne. Jeszcze paru takich Życińskich i wypisuje się z tego Kościoła. Wiem że to nikogo nie wzruszy, bo jeśli ów kościół jest dotowany finansowo przez państwo (coś około 5 mld rocznie), to po co Kościołowi wierni? Biskupi są pragmatykami i wiedzą komu mają się przypodobać i z kim nie zadzierać.
|
Pn gru 20, 2010 11:43 |
|
|
|
 |
kenfollett
zbanowany na stałe
|
Cytuj: Jeszcze paru takich Życińskich i wypisuje się z tego Kościoła. Wiem że to nikogo nie wzruszy, bo jeśli ów kościół jest dotowany finansowo przez państwo (coś około 5 mld rocznie), to po co Kościołowi wierni? Biskupi są pragmatykami i wiedzą komu mają się przypodobać i z kim nie zadzierać.
No i tutaj bardzo się różnimy. Czyli ty "Prawdziwy Polak-Katolik" ode mnie "szarego-zwykłego katolika". Czym? Tym mianowicie, ze mnie takie osobniki jak Rydzyk, Michalik, Frankowski czy inne oderwane od rzeczywistości dziadki w purpurze nie sa wstanie zohydzic Kościoła.
|
Pn gru 20, 2010 12:05 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
osiris napisał(a): Cytuj: Biskup Życiński ukarał księdza za kazanie polityczne. Jeszcze paru takich Życińskich i wypisuje się z tego Kościoła. Wiem że to nikogo nie wzruszy, bo jeśli ów kościół jest dotowany finansowo przez państwo (coś około 5 mld rocznie), to po co Kościołowi wierni? Biskupi są pragmatykami i wiedzą komu mają się przypodobać i z kim nie zadzierać. Kosciół jest dotowany....czyli biskupi biorą kasę do kieszeni??? Moze zapomniałeś - Kosciół to garstka duchownych i miliony wiernych. Pragmatycy - napewno wiedzą, że mają jedyny obowiazek - nigdy im nie wolno zadzierać z Bogiem, który nakazał -" starajcie się naprzód o królestwo Boże i Jego sprawiedliwośc(Mt 6,33). Jeśli co poniektórym zadarza się o tym zapomnieć, to obowiązkiem innych jest braterskie napomnienie...a jeśli nie posłuchają, to zakaz głoszenie kazań, które zawierają wiele, ale nie niosą Chrystusa.
|
Pn gru 20, 2010 12:14 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus w jakim ty departamencie pracujesz? Cytuj: Kosciół jest dotowany....czyli biskupi biorą kasę do kieszeni??? Moze zapomniałeś - Kosciół to garstka duchownych i miliony wiernych. A jak myślisz? Przecież beneficjentami tych dotacji są przede wszystkim duchowni i Kościół jako instytucja a nie wierni. Ciekawe że ta garstka rozporządza aż taką kasą. Teraz nie dziwota że bronią swego chlebodawcę i zawzięcie tępią tych duchownych którzy chcą gryźć - niewdzięcznicy. Kiedy nie wiadomo o co chodzi to zawsze chodzi o pieniądze.
|
Pn gru 20, 2010 12:24 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
osiris napisał(a): Alus w jakim ty departamencie pracujesz? Jeszcze nie rozgryzłeś??....rozgryzłeś Komorowskiego, Tuska, PO, biskupów.....i tylko jedna userka nastręcza Ci taką zagwozdkę 
|
Pn gru 20, 2010 12:51 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Oni przynajmniej działają z odsłonięta przyłbicą a forum rządzi się swoimi prawami, więc nie wiem czego ta radość?
|
Pn gru 20, 2010 13:04 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
osiris - ci dwaj z pewnoscią wypełnią Twoje oczekiwania.... http://wiadomosci.onet.pl/kiosk/ten-dru ... omosc.html
|
Pn gru 20, 2010 15:45 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nie interesują mnie artykuły z ONETU bo to przecież ITI. Jeżeli dla Ciebie nie jest wiarygodny Nasz Dziennik oraz Gazeta Polska to dla mnie - dla odmiany - jest tym samym GW oraz Onet który znajduje się w tej samej grupie co np. TVN24.
|
Pn gru 20, 2010 18:56 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Nie interesują mnie artykuły z ONETU bo to przecież ITI. Najwidoczniej nie podzielasz zdania szefa sympatyzującej partii - J.Kaczyński nie miał problemów z udzileniem wywiadu dla Newsweeka.
|
Pn gru 20, 2010 19:06 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jeżeli wywiad był autoryzowany to można go udzielić nawet samemu diabłu więc to niczego nie dowodzi.
|
Pn gru 20, 2010 19:09 |
|
 |
SweetChild
|
osiris napisał(a): Nie interesują mnie artykuły z ONETU bo to przecież ITI. Jeżeli dla Ciebie nie jest wiarygodny Nasz Dziennik oraz Gazeta Polska to dla mnie - dla odmiany - jest tym samym GW oraz Onet który znajduje się w tej samej grupie co np. TVN24. GW nie jest w grupie ITI.
|
Wt gru 21, 2010 10:32 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: GW nie jest w grupie ITI. A kto pisze że jest? Czytaj ze zrozumieniem. Musiało by być napisane: Cytuj: jest tym samym GW oraz Onet które to media znajdują się w tej samej grupie co np. TVN24. .................a przecież napisałem co napisałem. Naucz się czytać po polsku bo ja uważam iż napisałem zgodnie z prawidłami języka polskiego. Jest to świadectwo tego że jak kimś kieruje złość to nawet polskiego nie rozumie i widzi w tekście tego czego tam nie ma. Czy Wam już zabrakło rzeczowych argumentów do dyskusji, że przyczepiacie się do bzdur i to do rzeczy które nie zostały napisane. Teraz rozumiem dlaczego Komorowski zbeształ księdza. Bo sobie sam dopowiedział to czego nie stwierdził duchowny. I tak samo z Wami jest. Ten sam problem.
|
Wt gru 21, 2010 14:00 |
|
 |
SweetChild
|
osiris napisał(a): Naucz się czytać po polsku bo ja uważam iż napisałem zgodnie z prawidłami języka polskiego. Jest to świadectwo tego że jak kimś kieruje złość to nawet polskiego nie rozumie i widzi w tekście tego czego tam nie ma. Czy Wam już zabrakło rzeczowych argumentów do dyskusji, że przyczepiacie się do bzdur i to do rzeczy które nie zostały napisane. Jak znowu złość, po prostu braki w czytaniu ze zrozumieniem z mojej strony  Faktycznie masz rację, źle zrozumiałem. osiris napisał(a): Teraz rozumiem dlaczego Komorowski zbeształ księdza. Bo sobie sam dopowiedział to czego nie stwierdził duchowny. I tak samo z Wami jest. Ten sam problem. Jak Komorowski zbeształ księdza tak jak ja Ciebie w tym wątku, to ja chciałbym, aby mój przełożony tak mnie beształ 
|
Wt gru 21, 2010 15:43 |
|
 |
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
osiris napisał(a): Cytuj: Biskup Życiński ukarał księdza za kazanie polityczne. Jeszcze paru takich Życińskich i wypisuje się z tego Kościoła. Droga wolna. A na Życińskim Kościół się nie kończy. Co nie zmienia faktu, że ma on odwagę wypowiadać się w momentach, gdy Michalikom i większości innym brakuje odwagi. kenfollet napisał(a): Tym mianowicie, ze mnie takie osobniki jak Rydzyk, Michalik, Frankowski czy inne oderwane od rzeczywistości dziadki w purpurze nie sa wstanie zohydzic Kościoła. Piękne świadectwo. Kościół nie na ludziach się kończy i nie dla ludzi w nim jesteśmy. A jeśli ktoś jest w Nim tylko z tego powodu - to się grubo pomylił.
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
Wt gru 21, 2010 16:19 |
|
 |
Awa
|
Cytuj: A na Życińskim Kościół się nie kończy. Co nie zmienia faktu, że ma on odwagę wypowiadać się w momentach, gd Wolałabym nie dociekac czy jest to tylko odwaga,czy......................
|
Wt gru 21, 2010 18:34 |
|
|
|