Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 14, 2025 2:54

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
 Czy jest sens w rozmowie z bogiem ? 
Autor Wiadomość

Post Re: Czy jest sens w rozmowie z bogiem ?
Jeśli apriori uważa, że może żyć bez modlitwy czy rozmowy z Bogiem to nie jest to sprawą innych ani w kompetencjach innych nie leży stwierdzanie, że taki stan rzeczy wynika z pychy. Uprzedzenia, uprzedzenia, uprzedzenia...

Pn gru 27, 2010 11:37

Wypowiedzi i ton w ktorym wypowiada sie Apriori swiadcza w moim odczuciu ze to przemawia pycha i arogancja w stosunku do jego adwersarza ......

Pn gru 27, 2010 11:51
amadeus35 napisał(a):
Wypowiedzi i ton w ktorym wypowiada sie Apriori swiadcza w moim odczuciu ze to przemawia pycha i arogancja w stosunku do jego adwersarza ......

nie Apriori, a apriori-gdzie tu pycha ,jak ktoś nawet swoje imię pisze z małej litery :jezor:

Pn gru 27, 2010 12:23

apriori napisał(a):
amadeus35 napisał(a):

nie Apriori, a apriori-gdzie tu pycha ,jak ktoś nawet swoje imię pisze z małej litery :jezor:

...................................

Nie tylko pycha ale i arogancja ......rozumiem ze tego nie pojmujesz :)
brak argumentow powoduje szkanie pseudo bledow ortograficznych :)
pisanie z malej czy duzej litery...powod tez trzeba umiec zrozumiec ....... jak sie potrafi lub chce ..

Pn gru 27, 2010 12:40
amadeus35 napisał(a):

Nie tylko pycha ale i arogancja ......rozumiem ze tego nie pojmujesz :)
brak argumentow powoduje szkanie pseudo bledow ortograficznych :)

Argumentów w tej dyskusji nie brakuje, również ode mnie.Musisz tylko doczytać.

amadeus35 napisał(a):
pisanie z malej czy duzej litery...powod tez trzeba umiec zrozumiec ....... jak sie potrafi lub chce ..

No właśnie zrozumieć, a nie od razu zakładać wersje ,która mi lepiej pasuje.

Pn gru 27, 2010 13:02

Cytuj:
Zaczynam szukać jakiegoś rozwiązania , bije się z własnymi myslami , mam duże zapotrzebowanie na rozmowe z kimś kto mógłby odmienić moje zycie ... Tym kims moze być bóg .. lecz nie każdy umie nim rozmawiac w moim przypadku tak chyba jest chodz czasem usiłuje porozmawiać ... Bardzo szybko sie zniechęcam do rozmowy z nim , gdy człowiek o cos sie modli i prosi a nie odczówa żadnych zmian i podczas modlitwy nie czuje tej energii.... Dlatego czuje sie strasznie opustoszały , jak bym był na pustyni i nie miał z kim porozmawiać szczerze... nasówają sie myśli czy to wszystko jest prawdą (Wiara) Czy nie robie z siebie głupka myslać ze bóg istnieje ? (chodz zawsze jestem nastawiony ze istnieje) Chciałbym w pełni wierzyc ze on jest słyszy mnie i chce mi pomuc , tak bym tego chciał ze on potrafi zdziałać cuda... Brakuje mi tego ...

jeśli masz pragnienie odnalezienia Boga i dajesz Mu choćby małą szansę to możesz być w 100% pewny, że On tego nie zmarnuje.
:)

Cytuj:
Jak będziesz traktował siebie tak będzie traktował ciebie Bóg, czyli zgodnie z zasadą; otrzymuje się wyłącznie to w co się wierzy a skoro się nie wierzy w to o co się prosi, to trudno oczekiwać, że się to otrzyma :). W zasadzie to my jesteśmy kreatorami naszego życia, czyli to co sie nam przydarza jest wyłącznie skutkiem naszego wewnętrznego nastawienia, czyli od twojej wiary w skuteczność modlitwy będzie zależeć czy to o co prosisz zmatrializuje się.
Modlitwa ma głęboki sens ale tylko wtedy jeśli wierzy się w jej skuteczność

ja się z Tobą nie zgadzam, bo schylamy się tu ku poglądowi (zawartemu m.in. w książkach Murphyego), że nasza psychika i nasze pozytywne myślenie jest źródłem sukcesów, zdrowia i innych dóbr. a tymczasem Jezus podnosi nas ze wszystkich upadków, kiedy my sami nie potrafimy znaleźć w sobie tej siły. ja kiedy modliłam się o uwolnienie z nałogu byłam po raz drugi na modlitwie do Ducha Świętego i patrzyłam na tych ludzi z przymrużeniem oka, a do samej modlitwy podeszłam z myślą "pewnie nic mi to nie da, ale jesli ci ludzie w to wierzą, to mi nie zaszkodzi spróbować". i właśnie wtedy doświadczyłam Boga w sposób, jakiego nigdy bym nie podejrzewała, i otrzymałam pełne wyzwolenie, za co chwała Panu. :) dlatego uważam, że działanie Boga w naszym życiu nie zależy tak zupełnie od naszej wiary, przecież nasza wiara jest słaba w obliczu tego, jak wielkich rzeczy może dokonać Bóg.

Cytuj:
To co mówisz , kojaży mi się z książka , która jako jedyna mnie chyba zainteresowała w mojim zyciu ;P Chodzi o "Potega Podświadomośći"

o właśnie, o tą książkę mi chodzi, tam jest wiele rzeczy, które niekoniecznie są prawdziwe, zaprzecza im chociażby to, czego sama doświadczyłam. jeśli nie jesteś pewny swojej wiary, nie czytaj takich książek -szkoda się marnować,dopóki nie doświadczysz w swoim życiu obecności Boga, a bardzo łatwo jest się zagubić nie mając punktu oparcia.

Cytuj:
Wielokroć zauważyłem, że jeśli próbowałem coś kontrolować, czym się zamartwiać to wbrew wszystkiemu okazywało się wkrótce, że wcale nie jest lepiej, wręcz przeciwnie wszystko wymykało się z rąk, spotykały mnie różne przykrości albo dziwne zbiegi okoliczności na które rzekomo nie miałem żadnego wpływu

a z Bogiem jest właśnie odwrotnie. bardzo często nawet jeśli w coś wątpimy i naprawdę brakuje nam wiary, On nam właśnie pokazuje, że ma kontrolę nad naszym życiem i czuwa nad tym, żeby nam niczego nie brakowało. nie wierzcie takim książkom.

na skałę zbyt dla mnie wysoką
wprowadź mnie

Śr gru 29, 2010 14:30
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3