Autor |
Wiadomość |
szumi
Moderator
|
 Re: Uwagi do moderacji II
maly_kwiatek napisał(a): Z tego co widzę, to wycięte zostały tylko te posty Silvy, w których insynuowała do Oleksy57, że Pismo Święte jest księgą Szatana. Nikt z tym nie polemizował bo takie coś się ignoruje. Aż ze zdumienia zajrzałem do tych postów i jeszcze raz przeczytałem i jakoś nie znalazłem tego, by Silva pisała, o tym, że Biblia jest działem szatana. Jedynie zapytała, czy oleksa57 uważa za satanistyczną, gdy na podany fragment Pisma świętego zasugerowała, że to satanizm. Kończę, albowiem nie zwykłem bywać sędziom we własnej sprawie,a skoro nie ma szans na wyjaśnienie sprawy, to poczekamy co wyższa instancja zadecyduje.
_________________ Η αληθεια ελευθερωσει υμας...
Veritas liberabit vos...
Prawda was wyzwoli...
(J 8, 32b)
|
Wt cze 14, 2011 20:36 |
|
|
|
 |
SweetChild
|
szumi napisał(a): Aż ze zdumienia zajrzałem do tych postów i jeszcze raz przeczytałem i jakoś nie znalazłem tego, by Silva pisała, o tym, że Biblia jest działem szatana. Jedynie zapytała, czy oleksa57 uważa za satanistyczną, gdy na podany fragment Pisma świętego zasugerowała, że to satanizm. To ja z kolei zgłoszę wniosek do moderacji, aby takie kłamstwa były karane przynajmniej ostrzeżeniem. Tym bardziej, jeśli mamy do czynienia z recydywistami.
|
Wt cze 14, 2011 20:54 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nie znam się na szatanach, ale nie tylko św. Paweł nazywa go "władcą tego świata". Określa go tak Jezus: - teraz władca tego świata zostanie precz wyrzucony (J 12,31). - Już nie będę z wami wiele mówił, nadchodzi bowiem władca tego świata(J 14,30).
|
Wt cze 14, 2011 21:27 |
|
|
|
 |
maly_kwiatek
zbanowany na stałe
|
Kilkakrotnie prosiłem pilastra osobiście, następnie zgłaszałem 4 krotnie do moderacji jego różne obraźliwe wypowiedzi. Ostrzegłem wyraźnie, co uważam za grzech ciężki w pisaniu na forach o polityce, to jest insynuowanie, że jakaś partia zamierza i realizuje likwidację fizyczną przeciwników lub osób duchownych. Pilaster, nie zważając na wielokrotne ostrzeżenia dzisiaj napisał po raz kolejny właśnie to: I w zwiażku z tym PiSowi wolno zlecać likwidację przeszkadzających mu biskupów?viewtopic.php?p=605198#p605198Proszę moderację o interwencję.
_________________ Mały kwiatek pod stopami Boga - św. Teresa od Dzieciątka Jezus Zbrodnia państwowa to i państwowe morderstwo i terror demokracji. Gdy działa Duch Święty, wzrasta wiara, nadzieja, miłość Boga i bliźniego, ginie kłamstwo, nienawiść, magia.
|
Śr cze 15, 2011 10:05 |
|
 |
maly_kwiatek
zbanowany na stałe
|
viewtopic.php?p=605198#p605198W linkowanym, długim poście, Pilaster dopuścił się także takiego tekstu: Cytuj: Nawet gdyby zachlany jak bela Kaczyński sam wtargnął do kokpitu i ryczał "lądujcie s...syny, albo was załatwię", to i tak winny byłby Protasiuk. Chyba gdyby Kaczyński wyciągnął pistolet i groził że kogoś zabije. Dopiero to mogłoby Protasiuka usprawiedliwiać. W imię czego na katolickim forum, nasze dzieci, młodzież i my sami, dorośli, mamy czytać takie teksty, oczerniające dobre imię wymienionych ś.p. Zmarłych? Czy my jesteśmy w beczce gnojówki, czy na katolickim forum Gościa Niedzielnego? Proszę moderację o interwencję.
_________________ Mały kwiatek pod stopami Boga - św. Teresa od Dzieciątka Jezus Zbrodnia państwowa to i państwowe morderstwo i terror demokracji. Gdy działa Duch Święty, wzrasta wiara, nadzieja, miłość Boga i bliźniego, ginie kłamstwo, nienawiść, magia.
|
Śr cze 15, 2011 11:52 |
|
|
|
 |
przempro
zbanowany na stałe
|
kwiatku
Weź coś na nerwy i na serce bo boję sie o Twoje zdrowie. Rozumiem, ze ze względu na wiek i zwiazane z tym przezycia jestes przyzwyczajony do donosicielstwa i nie mozesz bez niego żyć. Zacznij jednak donosić w sposób rozumny, a nie taki jak to dawniej robiono (i do czego sie przyzwyczaiłes). Twój donos swiadczy bowiem o braku zrozumienia czytanego tekstu i czyni cie zwykłym posmiewiskiem.
Wyluzuj człowieku, bo takie nerwy w Twoim wieku szkodza na serce.
|
Śr cze 15, 2011 13:26 |
|
 |
maly_kwiatek
zbanowany na stałe
|
Cytuj: Ktoś wybił szybę w siedzibie Prawa i Sprawiedliwości przy ulicy Koszykowej w Warszawie. O incydencie poinformował w rozmowie z TVN Warszawa działacz warszawskiego PiS Maciej Wąsik. Sprawę bada policja. Jak mówił Wąsik, w niedzielę wieczorem, ok. godziny 22.00, wszystko było w porządku. W poniedziałek działacze partii stwierdzili, że szyba przy bocznym wejściu jest wybita, a przy oknie leży cegła. Wąsik nazwał incydent "nieprzyjemnym i niemiłym aktem nieprzyjaźni politycznej". Dodał, że działacze wezwali policję, a funkcjonariusze sporządzili notatkę. http://wiadomosci.wp.pl/kat,1347,title, ... &_ticrsn=3W związku ze zbliżającymi się wyborami parlamentarnymi w Polsce zaczyna się psychoza walki i zwierzęcy strach przed przegraną, owocujący zdarzeniami takimi jak opisane powyżej. Wcześniej zamordowano w Łodzi działacza PIS, Pana Marka Rosiaka. Na forum wiara.pl widać też bardzo duże ożywienie polityczne, co nie dziwi, jednak w ślad za nim rosnące emocje nienawiści - co martwi. Moderacja nie odpowiedziała na konkretne pytania Oleksy57, która została zaatakowana za swoje świadectwo wiary. Wszyscy widzą brak reakcji moderacji i działa to wyjątkowo demoralizująco na użytkowników. Waldek mimo bana, otwiera nowe konto waldekk, na tym drugim koncie nadal obraża innych, przempro, mimo niedawnego bana, przekracza aktualnie swoje dawne dokonania w arogancji, obrażając teraz nie tylko użytkowników, obrażając wszystkich katolików. Inne przykłady działań pozaregulaminowych widać, ze wyraźnie rosną w ciągu ostatnich dni. Bardzo proszę Administrację i Moderację, by w tych trudnych czasach przedwyborczych, zwrócili szczególną uwagę na egzekwowanie przestrzegania regulaminu. Nieobecność Saxona nie może oznaczać przyzwolenia na zachowania zaostrzające nienawiść, choćby ta miała oparcie jedynie w przemijających emocjach przedwyborczych.
|
Pn cze 20, 2011 22:32 |
|
 |
Elbrus
|
Za co Dural i JózefK zostali zbanowani?
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
Ciemny lut to skupi. (Bardzo Wielki Elektronik)
|
Pn cze 20, 2011 22:34 |
|
 |
saxon
|
zgłoszenia zostały uwzględnione
banowanie jest wynikiem kolejnych ostrzeżeń
|
Pn cze 20, 2011 22:38 |
|
 |
Elbrus
|
saxon napisał(a): banowanie jest wynikiem kolejnych ostrzeżeń To dotyczy czasowego zablokowania, a oni mają status zbanowanych na stałe. Czy to przez pomyłkę?
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
Ciemny lut to skupi. (Bardzo Wielki Elektronik)
|
Pn cze 20, 2011 22:52 |
|
 |
saxon
|
Nie tylko - jeśli jest to nagminne (Dural otrzymał w sumie 10 ostrzeżeń i trzy razy był banowany czasowo) lub wyjątkowo chamskie zachowanie, obrażanie rozmówców i gospodarzy forum (jak w przypadku JózefaK)
|
Pn cze 20, 2011 23:02 |
|
 |
maly_kwiatek
zbanowany na stałe
|
W wątku "Czy Polacy lubią ballady. Ballada o Titanicu." pojawił się bezprecedensowy, pełen nienawiści do Polski i do polskości wpis CzłowiekaBezOczu. viewtopic.php?p=608320#p608320Proszę o usunięcie tego wpisu z wspomnianego patriotycznego wątku, w którym Polacy piszą o tym co im w duszy gra. Forum jest nie tylko katolickie, forum jest polskie i wydawane w Polsce. Obrażanie Polski i Polaków nie powinno mieć miejsca na tym forum.
|
So lip 02, 2011 12:59 |
|
 |
CzłowiekBezOczu
|
Topic nie determinował że ma być patriotycznie. Co do nienawiści... czy Ty przypadkiem mnie nie obrażasz w bardzo nieładny sposób ? Hmmm... Pozostawiam decyzję moderacji.
|
So lip 02, 2011 13:13 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
mały_kwiatek nie przesadza. Rzeczy piękne i rzeczy szpetne nie są do pogodzenia. Tak jak dobro i zło, jak zaszczyt i hańba. Również proszę o usuniecie wzmiankowanego wpisu.
|
So lip 02, 2011 13:32 |
|
 |
saxon
|
usunąłem - ale raczej ze względów, że tak powiem estetycznych, a nie patriotycznych
|
So lip 02, 2011 20:06 |
|
|
|