Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr sie 13, 2025 22:30

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 
 Plakat Led Zeppelin 
Autor Wiadomość

Post Plakat Led Zeppelin
Witam, jest to mój pierwszy post na tym forum, więc chciałbym powiedzieć wszystkim grzeczne: Dzień Dobry :)

A teraz do rzeczy: chciałem kupić sobie plakat grupy Led Zeppelin
Obrazek

Czy postać oraz znaki przedstawione na tym plakacie mają jakiś związek z satanizmem? Próbowałem się czegoś dowiedzieć w sieci, ale tam piszą tylko o tym, że te 4 znaki oznaczają czterech muzyków (Robert Plant, Jimmy Page, John Paul Jones, John Bonham).

Z góry dziękuję za odpowiedzi :)

PS: Jeśli to zły dział to przepraszam i proszę o przeniesienie.

Cz sie 11, 2011 11:54
zbanowana na stałe

Post Re: Plakat Led Zeppelin
http://www.inthelight.co.nz/ledzep/zososymbol.htm
http://grono.net/led-zeppelin/topic/123586/sl/zoso/

Cz sie 11, 2011 12:34

Postać na plakacie to "Pustelnik" z wielkich arkanów tarota :)
http://www.acumind.com/Joe/tarot/hermit.html

Cz sie 11, 2011 17:30

myślę, że jeszcze warto z tym się zapoznać:

http://www.joemonster.org/filmy/4262/Uk ... _to_heaven

Pt sie 12, 2011 8:52
zbanowana na stałe

Jimmy Page ponadto jest fascynatem Aleistera Crowley'a zwanego Bestia666. Page nabył m.in.jego posiadłość znajdujaca sie nad jeziorem Loch Ness, pokaźną kolekcje jego książek i gadzetów związanych z Crowleyem. Jesli czytałes powyzszy link to wiesz, ze wiele symboli odnosi sie do jego systemu magiczno-filozoficznego badż stworzonego przez niego Tarota Thota np:
Załącznik:
the hierophant11-horz.jpg
the hierophant11-horz.jpg [ 46.82 KiB | Przeglądane 5998 razy ]

Wg Lon Milo DuQuette
Hierophant "w prawej dłoni trzyma różdżkę zwieńczoną trzema pierścieniami symbolizującymi wyłanianie się Eonu Horusa z poprzedzajacych go Eonów Izydy i Ozyrysa..."

Innymi słowy Jimmy wie co dobre

Pt sie 12, 2011 12:40

Cytuj:
Jeden z najsłynniejszych rockowych zespołów, Led Zeppelin. Główna postać, Jimmy Page posunął się tak daleko, że po śmierci Crowley'a zakupił jego posiadłość, w której odbywały się czarne msze. Jest on wiernym naśladowcą Crowleya.

Robert Plant opowiadał, że najsłynniejszy utwór, "Stairway To Heaven" - (Schody do nieba) został im przekazany przez siły nadprzyrodzone a oni (Plant i Page) byli jedynie medium otrzymującym muzykę z liryką wprost od istot duchowych.

"Trzymałem ołówek w ręku i on sam pisał tekst, ja w sumie ograniczałem się do jego trzymania, tekst liryki pisał się praktycznie sam. Dopiero po napisaniu zabrałem się do jego przeczytania" - Jimi Page

http://www.youtube.com/watch?v=kilTu1B6 ... r_embedded - warto zobaczyć

Pt sie 12, 2011 15:10

Hierophant "w prawej dłoni trzyma różdżkę zwieńczoną trzema pierścieniami symbolizującymi wyłanianie się Eonu Horusa z poprzedzajacych go Eonów Izydy i Ozyrysa..."

Ja tym dywan dzisiaj trzepałem!

Pt sie 12, 2011 17:03
Cytuj:
Robert Plant opowiadał, że najsłynniejszy utwór, "Stairway To Heaven" - (Schody do nieba) został im przekazany przez siły nadprzyrodzone

No to by się zgadzało, bo utwór jest rzeczywiście nieziemsko dobry :) .

Pt sie 12, 2011 19:58
zbanowana na stałe

rybeczka napisał(a):

Ja tym dywan dzisiaj trzepałem!

:D

Login2 napisał(a):
zakupił jego posiadłość, w której odbywały się czarne msze. Jest on wiernym naśladowcą Crowleya.

Tak , tak i sam Diabeł sie pojawiał :D

Pt sie 12, 2011 20:19
Cytuj:
I oczywiście @Debeściak nie słuchaj schodów od tyłu bo zejdziesz do piekła, jak to przestrzegają specjaliści od sekt i inne uczone Natanki.
A w ogóle to "wiedz, że coś się dzieje!" i unikaj tych hardrockowych "szatanistów". Na ten przykład trzymając takiego "plakata" nad łóżkiem, złe sprawić może, iż delikwent będzie się moczył lub co gorsze zmazywał po nocach. A to straszniejsze aniżeli Sodoma, Gomora i Nagasaki razem wzięte .

...a jak w przerwie pomiędzy słuchaniem kolejnych płyt Zeppelów będziesz czytał Harry Pottera....to tak cię zacznie rzucać o glebę, że strach będzie patrzeć. na dodatek....nie NIE! wiecej nie powiem, bo "widzę, że cos się dzieje!".

Pn sie 15, 2011 8:06

Stairway to heaven to super kawałek to po pierwsze. Po drugie wychowały się na tym całe rzesze ludzi mam na myśli dzieci kwiaty, całą masę gitarzystów i raczej nie satanistów. Ludzie którzy chodzili na koncerty Led Zeppelin zachowali się niekiedy jakby wpadli w trans, ale to dlatego, że uczucia jakie nosiły ze sobą hiciory typu Stairway to heaven czy Whole lotta love były bardzo silne. W odróżnieniu od ziewających ludzi w kościołach - stąd wśród kleru pojawiła się ta zazdrość do hardrockowych kapel typu Led Zeppelin, Deep Purple, Black Sabbath. A metoda - na czarownicę - którą kościół używa z taką lubością od czasów średniowiecza jest po prostu najłatwiejsza. Satanizm, okultyzm, puszczanie od tyłu, dopatrywanie się symboli to jest oręż metody "na czarownice".
Zabawne jest np. to, że kilkanaście lat temu zebrało się kilku oszołomów i zaczęli palić single Master of Puppets Metallici.

Pn sie 15, 2011 21:26
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 11 ]