Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr sie 13, 2025 22:32

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2481 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75 ... 166  Następna strona
 Polska Zjednoczona Platforma Obywatelska 
Autor Wiadomość
Post Re: Polska Zjednoczona Platforma Obywatelska
Dodaj - kibolami patriotycznym ruchem oddolnym - którzy "broniac" demokracji i wolności kopią kobiety w twarz i walą w głowy płytami chodnikowymi......j
Gita2 napisał(a):
Johnny99 napisał(a):
Alus, chyba jesteś coś zdenerwowana, bo mówisz niezrozumiale..

Ostatni tydzień przed wyborami się rozpoczyna, czas zatem rozpocząć straszenie złymi babciami i kibolami: http://wybory.gazeta.pl/wyboryparlament ... Wybory2011

O czym świadczy ten spot Platformy? O bezsilności, czy o sięganiu poniżej dna?
Ja myślę, że o jednym i drugim.

Świadczy niezbicie - jacy patrioci, takie metody walki - kopa w twarz, płytą chodnikową w głowę.....ujawniają miłość spod krzyża -Nienawidzę was!!!....

Pn paź 03, 2011 11:54

Johnny99 za dwa powyższe posty masz złoty medal im. Josepha Goebbelsa :)

Pn paź 03, 2011 11:55

Skoro juz tak Alus powtarza to "nienawidzę was", to sobie obejrzyj, Alus, patriotów spod znaku PO:

http://www.youtube.com/watch?v=TATUBn_h ... r_embedded

http://www.youtube.com/watch?v=JMqrwDck ... r_embedded

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pn paź 03, 2011 11:58

Johnny99 napisał(a):
Ależ ja nigdy PiS nie usprawiedliwiałem. Ja jedynie konfrontowałem to, co wy mówicie o PiS, z tym, co PiS faktycznie głosi. A jedno z drugim nie ma wiele wspólnego.

Owszem, usprawiedliwiałeś, próbowałeś wyłgać PiS od niewygodnych treści zawartych w jego programie. Które tam po prostu SĄ, niezależnie od Johnnego życzeniowych (nad)interpretacji.

Cytuj:
Kaczyński powiedział, że Komorowski został wybrany przez nieporozumienie. To jest literalna treść tej wypowiedzi. To znaczy, że nie jest nią np. "wybór Komorowskiego jest nielegalny, wybory są nieważne". I tyle.

Ale tego to nikt nie twierdził. To sobie Johnny dopisał. Bo Johnny jak zwykle robi dokładnie wszystko to, co innym zarzuca...

Cytuj:
No to poproszę o przykłady - np. kiedy jakiś wyborca PiS powiedział, że "wybory demokratyczne to takie, w których wygrywa PiS" albo "sondaże wiarygodne to takie, w których wygrywa PiS". Słucham. Kiedy wreszcie się zorientujesz, że bredzisz jak w malignie? I powtarzasz tezy propagandowe?

Nie bądź śmieszny. Wystarczy sobie poczytać Niezależną.pl, posłuchać wypowiedzi Jarosława Kaczyńskiego i jego wyznawców na temat wyborów, sondaży i sądów. Za każdym razem kiedy PiS lub jakaś postać wspierająca PiS/wspierana przez PiS przegra sprawę sądzie, zaczyna się wrzask, że to dowód na upolitycznienie sądów. Kiedy Kaczyński przegrywa w sondażach, to "sondaże są sfałszowane". Kiedy Kaczynski przegrywa w wyborach, to "przez nieporozumienie".

Jesli nie umiesz obserwować rzeczywistości dookoła ciebie i wyciągać z niej wniosków, to ja cię już tego nie nauczę. Kiedy się wreszcie zorientujesz, że jesteś po prostu zaślepiony uwielbieniem do PiSu i zwyczajnie wolisz nie widzieć, tego co ta partia i jej wyznawcy wyrabiają, zwalając wszystkie jej wady na antypisowską kampanię nienawiści?

Cytuj:
No to proszę mi, w zastępstwie Pilastra, odpowiedzieć na pytanie, co miał na myśli Pilaster, pisząc, że Kaczyński liczył na to, iż biskupi polscy się go wystraszą "w związku z tym, co stało się z abp Życińskim" (Pilaster dotąd nie odpowiedział).

A czy ja jestem adwokatem pilastra? Zresztą nie wiem, wygląda mi to na typowe pilastrowe podkoloryzowanie. Ale zakładając że teorię zabójstwa Życińskiego traktujemy poważnie, to mógłby być jakiś motyw.

Cytuj:
Teoria "katastrofa smoleńska była zamachem, bo śledztwo tego nie wykluczyło" nie istnieje i nigdy nie istniała.

"...Wasza Imperatorska Wysokość". Nie zapominaj o tym!

Cytuj:
Innymi słowy - tak, jak ludziom zdarza się umrzeć na zawał serca, tak i prezydentom zdarza się zginąć w wypadku samolotowym wraz z całą załogą, na terenie nieprzyjaznego państwa, któremu na dodatek wcześniej dawało się odpór w dość niezawoalowany sposób (Gruzja). Tak? Tak myślą normalni i racjonalni ludzie? Słucham. Jestem ciekaw.

Dokładnie tak. Tak jak zdarzają się zawały serca, tak też zdarzają się katastrofy lotnicze.

Cytuj:
Kto wystąpił z pomysłem, że PO zamordowało Leppera. Słucham. Mit na micie mitem pogania.

Oczywiście zwolennicy PiSu i wspierające PiS media. Najwyraźniej jednak Johnny Niezależnej nie czyta. To że ma klapki na oczach i myśli że jak będzie powrarzał "nie ma, nie ma, nie ma, to wymysł jakichśś pełowców" to nie znaczy, że problem zniknie. Fakt że nie jest to teoria aż tak popularna jak zamach smoleński, ale jednak traktowana bardzo poważnie przez niektórych (np. przez Gitę.

Cytuj:
PiS i Ruch Palikota dotąd też nie zawiązały współpracy w żaden sposób, ani nawet tego nie zasugerowały. Więc?

Więc nie ma również żadnych przyczyn, by twierdzić, że nie mogą takiej współpracy zawrzeć w najbliższej przyszłości. Zawarcie koalicji PiSu z Palikotem jest w tej chwili tak samo prawdopodobne, jak w 2005 roku było zawarcie koalicji PiSu z Lepperem. Czyli co najmniej niewykluczone, biorąc pod uwagę rozwój wypadków poprzednim razem.

Cytuj:
Oczywiście, z tego powodu są bez znaczenia, że gdyby miały znaczenie, trudniej byłoby zaatakować Kaczyńskiego za koalicję z Palikotem, prawda?

Nie, po prostu, są bez znaczenia. Johnny dla własnej wygody usiłuje sprowadzić grę polityczną do zabawy w piaskownicy, w której jak ktoś się przezywa, to z miejsca przestają się z nim bawić. Bzdura. W polityce wzajemne obrażanie, oskarżanie, zniesławianie i pomówienia się po prostu zdarzają. PiS już raz zawarł koalicję z Samoobroną, która według Kaczyńskiego była organizacją byłych eSBeków. Mogli z eSBekami, a nie mogą z jakimś pospolitym chamem? Rydzykowi jakoś Kaczyński wybaczył nazywanie jego bratowej czarownicą a brata oszustem, to i Palikotowi wybaczy to co mówił Palikot, jeśli zajdzie taka potrzeba.

Pn paź 03, 2011 11:58
zbanowany na stałe

Kaczyński: jak wygramy wybory to będę współpracował z prezydentem.

Tusk: a co on, łaskę robi?

Ludzie czy wy naprawdę nie widzicie co to jest za człowieczek?

Pn paź 03, 2011 12:04
Johnny99 napisał(a):
Skoro juz tak Alus powtarza to "nienawidzę was", to sobie obejrzyj, Alus, patriotów spod znaku PO:

Jaka akcja, taka reakcja......z tym, że ci drudzy - wedle Ciebie zwolennicy PO, co jest równie prawdziwe jak aresztowanie Frycza :lol: - nigdy nie mianowali się chrześcijanami.
Jeśli nie widzisz różnicy to smutne, bo wynika, że słowo chrześcijanin jest pustym frazesem......Komu więcej dano, od tego wiecej wymagać będą nie znajduje żadnego zrozumienia.

Pn paź 03, 2011 12:18

gargamel napisał(a):
Kaczyński: jak wygramy wybory to będę współpracował z prezydentem.

Tusk: a co on, łaskę robi?

Tak, Tusk łaskę robił gdy urzędował podczas kadencji Lecha Kaczyńskiego.
Twierdził między innymi, że mu prezydent nie potrzebny, że prezydentura to tylko żyrandole, czy
odmawiał Prezydentowi RP udziału w międzynarodowych spotkaniach.

Pn paź 03, 2011 12:23

Alus napisał(a):
Johnny99 napisał(a):

Jaka akcja, taka reakcja......z tym, że ci drudzy - wedle Ciebie zwolennicy PO, co jest równie prawdziwe jak aresztowanie Frycza :lol: - nigdy nie mianowali się chrześcijanami.
Jeśli nie widzisz różnicy to smutne, bo wynika, że słowo chrześcijanin jest pustym frazesem......Komu więcej dano, od tego wiecej wymagać będą nie znajduje żadnego zrozumienia.

Cytaty z Ewangelii to ty Alus znasz, ale tej belki w swoim oku, to nadal nie widzisz.
Marne są szanse na to, że się nareszcie opamiętasz i dostrzeżesz tę belkę we własnym oku.

Pn paź 03, 2011 12:25
Gita2 napisał(a):
Alus napisał(a):
Johnny99 napisał(a):

Cytaty z Ewangelii to ty Alus znasz, ale tej belki w swoim oku, to nadal nie widzisz.
Marne są szanse na to, że się nareszcie opamiętasz i dostrzeżesz tę belkę we własnym oku.

Może i ma belkę, ale nikogo nie chce lac w mordę, ani doszukiwac się ich przeszłości jako TW.

Pn paź 03, 2011 12:30
zbanowany na stałe

Gita2 napisał(a):
...czy

Tu się akurat nie dziwię, za duże było ryzyko kompromitacji, takiej jak np. w Gruzji. Poza tym Tusk święty nie jest, ale trzeba być ślepym żeby nie widzieć zacietrzewienia prezesa PiS.

Pn paź 03, 2011 12:31

Witold napisał(a):
Owszem, usprawiedliwiałeś, próbowałeś wyłgać PiS od niewygodnych treści zawartych w jego programie. Które tam po prostu SĄ, niezależnie od Johnnego życzeniowych (nad)interpretacji.

No, niestety, żadnego "jednostka zerem, jednostka niczym", faszyzmu, nazizmu itp. w tym programie nie ma - niezależnie od waszych życzeniowych nadinterpretacji.

Cytuj:
Ale tego to nikt nie twierdził.

Ahaaa, tak, jasne, my nic takiego nie mówiliśmy, jakoby Kaczyński delegitymizował prezydenta, absolutnie :D

Cytuj:
Za każdym razem kiedy PiS lub jakaś postać wspierająca PiS/wspierana przez PiS przegra sprawę sądzie, zaczyna się wrzask, że to dowód na upolitycznienie sądów.

To proszę o przykład takiego wrzasku, przeanalizujemy, czy ma sens, czy nie ma.

Cytuj:
Kiedy Kaczyński przegrywa w sondażach, to "sondaże są sfałszowane".

Powtarzam: nie przypominam sobie, by ktoś oskarżał kogoś o fałszowanie sondaży tylko z tego powodu, że Kaczyński w nich przegrywa.

Cytuj:
Kiedy Kaczynski przegrywa w wyborach, to "przez nieporozumienie".

Mam jeszcze raz wyjaśnić, o co chodziło z tym "nieporozumieniem", czy zamierzasz pozostać przy swojej nadinterpretacji?

Cytuj:
Kiedy się wreszcie zorientujesz, że jesteś po prostu zaślepiony uwielbieniem do PiSu i zwyczajnie wolisz nie widzieć, tego co ta partia i jej wyznawcy wyrabiają, zwalając wszystkie jej wady na antypisowską kampanię nienawiści?

Gdybym był zaślepiony uwielbieniem do PiS, to, przede wszystkim, głosowałbym na PiS. A nie zamierzam. Już samo to dowodzi, że bredzisz. I to ty swojego zaślepienia nie zauważasz - nawet, gdy ci się wprost napisze, dlaczego nie masz racji.

Cytuj:
Ale zakładając że teorię zabójstwa Życińskiego traktujemy poważnie, to mógłby być jakiś motyw.

Dam sobie głowę odciąć, że, znając ciebie, gdybym ten wątek jeszcze trochę pociągnął, po kilku stronach rozmowy głosiłbyś już z całym przekonaniem, że zabójstwo abp Życińskiego jest właściwie zupełnie prawdopodobne.

Cytuj:
Dokładnie tak. Tak jak zdarzają się zawały serca, tak też zdarzają się katastrofy lotnicze.

Aha. Czyli jeśli prezydent ginie w ten sposób, to jest coś tak samo normalnego, jak zwykły zawał serca, prawda? I taka opinia świadczy o normalności i racjonalności, tak? Natomiast zamachy za to w żadnym wypadku nigdy się nie zdarzają - i taka opinia również świadczy o normalności i racjonalności, tak? No, Witold, naucz wariata racjonalnego myślenia.

Cytuj:
Fakt że nie jest to teoria aż tak popularna jak zamach smoleński, ale jednak traktowana bardzo poważnie przez niektórych (np. przez Gitę.

Gita tam napisała, że tą śmiercią.. mafia mogła chcieć rzucić podejrzenie na Tuska, by wyeliminować go z rządu. Czyli, w ocenie wariata, Gita broni Tuska. W ocenie natomiast człowieka normalnego, Gita twierdzi, że Tusk zabił Leppera. Ucz mnie normalności, Witold, wciąż mi do niej tak daleko..

Cytuj:
Zawarcie koalicji PiSu z Palikotem jest w tej chwili tak samo prawdopodobne, jak w 2005 roku było zawarcie koalicji PiSu z Lepperem. Czyli co najmniej niewykluczone, biorąc pod uwagę rozwój wypadków poprzednim razem.

Ale mniej prawdopodobne, niż zawarcie koalicji z PO - w związku z faktem, że przed koalicją z Samoobroną nie było żadnej współpracy między nią i PiS (a mimo to do niej doszło), natomiast PO i PiS już próbowały współpracować.

Cytuj:
Johnny dla własnej wygody usiłuje sprowadzić grę polityczną do zabawy w piaskownicy, w której jak ktoś się przezywa, to z miejsca przestają się z nim bawić. Bzdura. W polityce wzajemne obrażanie, oskarżanie, zniesławianie i pomówienia się po prostu zdarzają.

Czyli bez względu na wzajemne oskarżanie się i zniesławianie, PO i PiS spokojnie mogą zawrzeć koalicję po wyborach, prawda?

Cytuj:
Rydzykowi jakoś Kaczyński wybaczył nazywanie jego bratowej czarownicą a brata oszustem, to i Palikotowi wybaczy to co mówił Palikot, jeśli zajdzie taka potrzeba.

Znowu muszę się powtórzyć: Rydzykowi Kaczyński wybaczył, bo Rydzyk stanął za nim murem po katastrofie smoleńskiej. Jak się natomiast zachowywał wtedy Palikot, chyba nie trzeba przypominać.

A jaka potrzeba może zajść? Jedynie taka, że dzięki koalicji z Palikotem PiS mógłby paroma mandatami przewyższyć Platformę. To natomiast nie jest Kaczyńskiemu do niczego potrzebne. Już raz miał okazję się przekonać, jak wygląda rządzenie w sytuacji, gdy ma się niewiele więcej, niż Platforma. Kaczyński gra o całą stawkę i nie ma innego wyjścia.

gargamel napisał(a):

Tusk? Widzimy. Hipokryta. Na własnym przykładzie przecież pokazał, jak należy współpracować z prezydentem, którego się nie lubi.

Alus napisał(a):
Jaka akcja, taka reakcja.....

Dokładnie. Przy czym, zaczęła PO, a konkretnie Pan Prezydent.

Czyli Alus się podobają takie zachowania - bo przecież "jaka akcja, taka reakcja", tak?

Cytuj:
z tym, że ci drudzy - wedle Ciebie zwolennicy PO, co jest równie prawdziwe jak aresztowanie Frycza

No jasne, to przecież zwolennicy PiS.

Natomiast koleś od "nienawidzę was!" to, rzecz jasna, zwolennik PiS - Alus nie ma co do tego najmniejszych wątpliwości.

Cytuj:
nigdy nie mianowali się chrześcijanami. Jeśli nie widzisz różnicy to smutne, bo wynika, że słowo chrześcijanin jest pustym frazesem......Komu więcej dano, od tego wiecej wymagać będą nie znajduje żadnego zrozumienia.

Chrześcijanie to ludzie grzeszni, Alus. Też popełniają błędy. Błędem tych ludzi było np. wyzywanie księży. Twoim błędem (o wiele poważniejszym i o wiele bardziej niebezpiecznym) będzie głosowanie na Platformę.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pn paź 03, 2011 12:33

gargamel napisał(a):
Gita2 napisał(a):
...czy

Tu się akurat nie dziwię, za duże było ryzyko kompromitacji, takiej jak np. w Gruzji. Poza tym Tusk święty nie jest, ale trzeba być ślepym żeby nie widzieć zacietrzewienia prezesa PiS.

Tak tak, najlepiej to byc poklepywanym po plecach i godzić się na kolejne ustępstwa.

Pn paź 03, 2011 12:37
Johnny - stereotypy powielasz...po jednej stronie tylko ludzie słabi i grzeszni - a więc usprawiedliwieni, po drugiej ucieleśnienie zła....polityczny manicheizm.

Pn paź 03, 2011 12:39

Jakie niby ucieleśnienie zła? Ja nie wierzę w żadne ucieleśnienia zła. Nie projektuj na mnie swojego obrazu świata.

Nowy spot (http://www.youtube.com/watch?v=qa3hhBK5 ... r_embedded), w którym Władysław Bartoszewski przestrzega przed bydłem.. a nie, to było wcześniej, teraz tylko zapowiada, że zagłosuje na PO, bo "kto nie głosuje, niech nie mówi o swoim patriotyźmie!". I racja, w końcu wszyscy wiemy, elektorat której partii zawsze gremialnie głosuje, a elektorat której ciągle kaprysi i trzeba go strachem lub obietnicami miliardów z Unii przymuszać.. no, ten pierwszy to Platforma, rzecz jasna i widać właśnie, gdzie są patrioci wg Bartoszewskiego!

Pn paź 03, 2011 12:41

No, no Bartoszewski się odchamił i dyplomatołki, dewianci oraz bydło wylaciały już z "profesorskiej" głowy.

Pn paź 03, 2011 12:50
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2481 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75 ... 166  Następna strona