Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 14, 2025 12:27

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 459 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 31  Następna strona
 Po wyborach 
Autor Wiadomość
Post Re: Po wyborach
Gita2 napisał(a):
Alus napisał(a):
noOne napisał(a):
skoro już piszesz o tym... stosujesz się do przykazania miłości ?
zanim odpowiesz, poczytaj swoje posty.. są pełne miłości czy czegoś wręcz przeciwnego ?

Nikogo nigdy nie nazywam "pachołkami", nigdy nie napisałabym, że "Kościół posoborowy służy Palikotowi", ani, że jakiś biskup "ujada"....
Jezus częst nazywał zło po imieniu, a złych i przewrotnych ludzi też nazywał tak jak na to zasłuzyli, np. w dzisiejszej Ewangelii do faryzeuszy
mówi:"Czemu mnie kusicie obłudnicy"?
Jak Twoim zdaniem powinien powiedziec Jezus?, może "prawdomówni inaczej", a może masz inną propozycję?
Zło trzeba nazywać tak jak na to zasługuje, a ludzi które je głoszą tez trzeba nazywać po imieniu.

Jasne....zapominasz jedynie, że to ci faryzeusze chcieli pomieszać sprawy Boże ze sprawami politycznymi, sondowali właśnie Jezusa usiłując wymusić od Niego słów obelżywych pod adresem okupantów ich kraju.
Adekwatnie - Intronizacja Chrystusa Króla i równolegle odrzucenie, pomówienia, obrażanie ludzi, których się postrzega jako nieprzyjaciól - polityków i duchownych Chrystusowego Kościoła.

N paź 16, 2011 12:06

Alus! O niczym nie zapominam, a wyjaśnienie tych słów Jezusa słyszałam również w dzisiejszej homilii,
ale nie będe przedłużała dyskusji w wątku "Po wyborach", gdyz nie jest to tematem tego wątku.

N paź 16, 2011 12:15

i tu też pare "niemedialnych" informacji :
http://poznajprawde.xtreemhost.com/aktu ... owano.html

N paź 16, 2011 20:47
noOne napisał(a):
i tu też pare "niemedialnych" informacji :
http://poznajprawde.xtreemhost.com/aktu ... owano.html

Ale prawdziwe...przez duże "P" :lol:....i to jeszcze manipulator TVN24 ujawniał :D

N paź 16, 2011 20:54

Alus czy ja wydaje jakis swąd za którym bezbłędnie podążasz ?

N paź 16, 2011 21:05
noOne napisał(a):

Zgadnij

N paź 16, 2011 21:10

noOne napisał(a):

Ja wydaję PiSowski zapach, dlatego mam tu "aniołów stróżów", nie tylko Alus, ale dodatkowo paru innych.

Jeśli czujesz tylko oddech Alus na karku, to i tak jestes w lepszej sytuacji.

N paź 16, 2011 22:02

Cytuj:
Porównujesz rząd PO do okupacji niemieckiej? Gratuluję trafności obserwacji. Pomijając jednak takie skrajne absurdy i przechodząc do mniejszych absurdów, czemu nie porównasz do ponad 40 lat władzy komunistycznej lub ponad 100 lat pod zaborami?

Po prostu - porównania rządu PO z nazistami są czystym absurdem. Natomiast porównania PiS z nazistami już takim absurdem nie były, wręcz przeciwnie: wystarczyło, że przeszli się z pochodniami, i już każdy racjonalnie myślący obywatel widział, że "przecież wtedy też się od tego zaczynało". Powód? PO to ludzie normalni, a PiS to wariaci. Cokolwiek więc - podkreślam: cokolwiek - ci pierwsi nie zrobią, porównanie będzie absurdalne. Tym drugim zaś, odwrotnie: wystarczy zrobić cokolwiek, co można byłoby skojarzyć z nazizmem, nawet zupełnie niegroźnego (jak choćby te pochodnie), by od razu autorytety rozwinęły cały ciąg skojarzeń. No bo przecież Tusk jest taki elokwentny, dobrze przygotowany, doskonale posługuje się polszczyzną, nie "obraża" zachodnich przywódców (tylko własnych obywateli) - to przecież NIEMOŻLIWE, by mógł odpowiadać za coś złego. Niemożliwe. Nie do pojęcia. Absurd. Nonsens. Kaczyński - tak, jest mały, brzydki, słabo się wypowiada, w ogóle kartofel. Ale Tusk? Nie. Nie ma mowy.

Właśnie dlatego należało zdezawuować książkę Palikota - mogłaby zniszczyć wizerunek Tuska jako "dobrego baćki", krystalicznie czystego moralnie, który po prostu brzydzi(łby) się wszelkimi niedemokratycznymi praktykami. A który jest kompletną bzdurą.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pn paź 17, 2011 8:24
Cytuj:
tylko własnych obywateli

Tylko tych, którzy z definicji, założenia, sama obecność Tuska obraża.

Pn paź 17, 2011 8:29

Desdemona napisał(a):
1. do rozliczenia wystarczyłaby grupa rzetelnych fachowców- eksperów którzy nie baliby się mówić prawdy, nagłośnienie sprawy i odpowiednia reakcja obywateli, ktorzy mogą wymusić zmiany w działaniu rządzących

Takich rozliczeń jest na pęczki, mówiliśmy o rozliczeniu w wyborach.

Desdemona napisał(a):
poczytaj sobie trochę książki ekonomiczne. Wiedza nie boli.

Poleć najlepszą z tych licznych, które Ty przeczytałaś :lol:

Pn paź 17, 2011 9:30

Johnny99 napisał(a):
No bo przecież Tusk jest taki elokwentny, dobrze przygotowany, doskonale posługuje się polszczyzną, nie "obraża" zachodnich przywódców (tylko własnych obywateli) - to przecież NIEMOŻLIWE, by mógł odpowiadać za coś złego. Niemożliwe. Nie do pojęcia. Absurd. Nonsens. Kaczyński - tak, jest mały, brzydki, słabo się wypowiada, w ogóle kartofel. Ale Tusk? Nie. Nie ma mowy.

Po prostu, w takich oto prymitywnych kategoriach politykę zgłębia Johnny i wydaje mu się, że wszyscy myślą tak samo. Projekcja.

Pn paź 17, 2011 19:47

Więc Witold nie zgadza się z tezą, że Tusk sprawia lepsze wrażenie niż Kaczyński?

Ewa Siedlecka kontynuuje swoją równie niestrudzoną, co wciąż pozostającą bez jakiegokolwiek odzewu, krucjatę przeciwko przekrętom przy uchwalaniu prawa. Proszę sobie poczytać, jak uchwalają ustawy w platformianej Polsce normalni politycy na europejskim poziomie, brzydzący się pisowskimi metodami: http://wyborcza.pl/1,75515,10483947,Wrz ... uczki.html

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Wt paź 18, 2011 9:53

Po wyborach mamy 157 osobowy Klub PiS. Wyborcy PiS, świadomi obywatele wybrali najlepszych. Co do ilości posłów klub Platformy jest liczniejszy, ale co do jakości, posłowie PiS biją Platformersów pod wieloma względami.
Wyborcy zweryfikowali swoich kandydatów i do parlamentu dostali się najlepsi z najlepszych. Aby temu zaszkodzić Schetyna otrzymała zadanie:wyrzucić z sejmu demokratycznie wybranych posłów:Święczkowskiego i Barskiego i zaczęło się działanie wbrew prawu.
Na temat tego bezprawnego działania wypowiadała się dzisiaj w "Aktualnościach dnia" w RM prof. Krystyna Pawłowicz, posłanka wybrana w okręgu siedleckim.
Czy uda się ta falandyzacja prawa? Zobaczymy, przy takiej świadomości Polaków jaka mamy obecnie, jest to bardzo możliwe.

Śr paź 19, 2011 13:21

Gita2 napisał(a):
co do jakości, posłowie PiS biją Platformersów pod wieloma względami.

Czy mógłbyś wyjaśnić czym przejawia się ta "jakość" posłów PiS ?

Śr paź 19, 2011 15:17
Zobacz profil WWW

Po wyborach posłowie elekci Święczkowski i Barski maja zrzec się mandatów poselskich, gdyż nie podobają się Grzegorzowi Schetynie.
W/g mnie przed swoja czasową banicja dostał od Tuska zadanie:wyrzucić z sejmu dwóch posłów PiS demokratycznie wybranych:Święczkowskiego i Barskiego.
KRP 22 września wydała opinię,że mogą łączc mandat poselski z funkcją prokuratora w stanie spoczynku, a 17 października, że nie mogą tego robić. Oczywiście KRP zrobiła to na wnisek marszałka sejmu-Schetyny.
Wypowiedź

Śr paź 19, 2011 21:41
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 459 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 31  Następna strona