Upadek imperium włoskiego Rydzyka
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Upadek imperium włoskiego Rydzyka
iks_iks napisał(a): Tak jak pisałem - nie znam dokładnie sprawy o. Rydzyka i chętnie posłuchałbym czegoś na ten temat, ale skoro ty nie potrafisz nic konkretnego podać, to nie ma sensu ciągnąć tego tematu. Cytatów, wypowiedzi o. Rydzyka, zachowań zakonnika i jego wyznawców, listów i wypowiedzi innych duchownych, jest setki stron w necie - trudno jest nie znać.
|
So gru 03, 2011 19:44 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ja mam za złe o. Rydzykowi choćby promowanie dr. Jerzego Roberta Nowaka. Ale cóż, jeżeli taka jest jego wizja KK ...
|
So gru 03, 2011 19:49 |
|
 |
iks_iks
|
Alus napisał(a): iks_iks napisał(a): Tak jak pisałem - nie znam dokładnie sprawy o. Rydzyka i chętnie posłuchałbym czegoś na ten temat, ale skoro ty nie potrafisz nic konkretnego podać, to nie ma sensu ciągnąć tego tematu. Cytatów, wypowiedzi o. Rydzyka, zachowań zakonnika i jego wyznawców, listów i wypowiedzi innych duchownych, jest setki stron w necie - trudno jest nie znać. A ja proszę tylko o jedną i okazuje się to problemem.
|
So gru 03, 2011 20:03 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A może byś tak poczytał chłopcze temat o Radiu Maryja? Nie każdem u się chce powtarzac to samo dla nowicjusza na forum. Cytuj: Elbrus, a może jakieś bardziej rzeczowe argumenty? (; Elbrus dał ci rzeczowy argument na Twoje wydumane twierdzenie o "wybitnych kapłanach i ich wrogach" (nie dotyczący bezpośrednio Rydzyka). Niestety Elbrus to zbyt wysoki poziom bys pojął jego posty, dlatego też zbłaźniłes się tak niskiego lotu odpowiedzią. Tak a propos tematu. Dzisiaj w Toruniu odbyła się uroczysta Msza Św. z okazji 20-lecie RM. Homilię wygłosił abp Sławoj-Głódź. Tak z czystej ludzkiej ciekawości zastanawiam się ile na to "dzieło" mwpłacił tak bogaty biskup? No bo chyba nie zrzekł się wysokiej generalskiej emerytury...plus zwykłe biskupie dochody i lizanie tyłka Rydzykowi. Ja wiem, że ten gościu lubi wypić...ale bez przesady.
Ostatnio edytowano So gru 03, 2011 21:18 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz
|
So gru 03, 2011 20:58 |
|
 |
iks_iks
|
W tego typu dyskusji chodzi zawsze o wymianę argumentów. Szukać to ja potrafię, ale pojawiłem się w tym temacie, aby podyskutować z ludźmi, a nie z wyszukiwarką google. Elbrus powiedział coś mało konkretnego od siebie, co zrozumiałem, ale zarówno w tamtym poście, jak i następnych nie było żadnego przykładu zachowania, wypowiedzi itp. Wybacz humanologu, ale twoje docinki to strata czasu 
|
So gru 03, 2011 21:17 |
|
|
|
 |
Elbrus
|
iks_iks napisał(a): Alus napisał(a): iks_iks napisał(a): Tak jak pisałem - nie znam dokładnie sprawy o. Rydzyka i chętnie posłuchałbym czegoś na ten temat, ale skoro ty nie potrafisz nic konkretnego podać, to nie ma sensu ciągnąć tego tematu. Cytatów, wypowiedzi o. Rydzyka, zachowań zakonnika i jego wyznawców, listów i wypowiedzi innych duchownych, jest setki stron w necie - trudno jest nie znać. A ja proszę tylko o jedną i okazuje się to problemem. Tego jest tyle, że wybór najpiękniejszej z pereł jest szczególnie trudny. http://glosrydzyka.blox.pl/html/1310721,262146,21.html?479749http://glosrydzyka.blox.pl/html/1310721,262146,21.html?694620http://rm.radiomaryja.pl.eu.org/wypow.htmhttp://www.radiomaryja.pl.eu.org/
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
Ciemny lut to skupi. (Bardzo Wielki Elektronik)
|
So gru 03, 2011 21:20 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
humalog napisał(a): A może byś tak poczytał chłopcze temat o Radiu Maryja? Nie każdem u się chce powtarzac to samo dla nowicjusza na forum. Cytuj: Elbrus, a może jakieś bardziej rzeczowe argumenty? (; Elbrus dał ci rzeczowy argument na Twoje wydumane twierdzenie o "wybitnych kapłanach i ich wrogach" (nie dotyczący bezpośrednio Rydzyka). Niestety Elbrus to zbyt wysoki poziom bys pojął jego posty, dlatego też zbłaźniłes się tak niskiego lotu odpowiedzią. Tak a propos tematu. Dzisiaj w Toruniu odbyła się uroczysta Msza Św. z okazji 20-lecie RM. Homilię wygłosił abp Sławoj-Głódź. Tak z czystej ludzkiej ciekawości zastanawiam się ile na to "dzieło" mwpłacił tak bogaty biskup? No bo chyba nie zrzekł się wysokiej generalskiej emerytury...plus zwykłe biskupie dochody i lizanie tyłka Rydzykowi. Ja wiem, że ten gościu lubi wypić...ale bez przesady. Niespodzianka - abp Głódź tradycyjne wychwalił o. Rydzyka, ale i pozwolił sobie na uwagi bo czasem odnosi się wrażenie, że RM pcha się w stan depresyjny. 20 lat potrzeba aby zauważył, że o. Rydzyk buduje swoje imperium na strachu. Abp wierzący, czyli "człowiek drugiej kategorii", dla zrekompensowania sobie nie zrzekł się wojskowej emerytury "tylko 9 tys zł".
|
N gru 04, 2011 8:44 |
|
 |
anmara
|
Alus napisał(a): humalog napisał(a): A może byś tak poczytał chłopcze temat o Radiu Maryja? Nie każdem u się chce powtarzac to samo dla nowicjusza na forum. Cytuj: Elbrus, a może jakieś bardziej rzeczowe argumenty? (; Elbrus dał ci rzeczowy argument na Twoje wydumane twierdzenie o "wybitnych kapłanach i ich wrogach" (nie dotyczący bezpośrednio Rydzyka). Niestety Elbrus to zbyt wysoki poziom bys pojął jego posty, dlatego też zbłaźniłes się tak niskiego lotu odpowiedzią. Tak a propos tematu. Dzisiaj w Toruniu odbyła się uroczysta Msza Św. z okazji 20-lecie RM. Homilię wygłosił abp Sławoj-Głódź. Tak z czystej ludzkiej ciekawości zastanawiam się ile na to "dzieło" mwpłacił tak bogaty biskup? No bo chyba nie zrzekł się wysokiej generalskiej emerytury...plus zwykłe biskupie dochody i lizanie tyłka Rydzykowi. Ja wiem, że ten gościu lubi wypić...ale bez przesady. Niespodzianka - abp Głódź tradycyjne wychwalił o. Rydzyka, ale i pozwolił sobie na uwagi bo czasem odnosi się wrażenie, że RM pcha się w stan depresyjny. 20 lat potrzeba aby zauważył, że o. Rydzyk buduje swoje imperium na strachu. Abp wierzący, czyli "człowiek drugiej kategorii", dla zrekompensowania sobie nie zrzekł się wojskowej emerytury "tylko 9 tys zł". Bo co to jest dzisiaj te marne 9 tysiaków
_________________ *****
|
N gru 04, 2011 8:59 |
|
 |
Hydrus
|
Widzę, że wspaniale umiecie liczyć  . Ale czyjeś pieniądze.
|
N gru 04, 2011 12:05 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Hydrus napisał(a): Widzę, że wspaniale umiecie liczyć  . Ale czyjeś pieniądze. NASZE pieniądze.....to składki płacone latami przez obywateli stanowią kwotę 9 tys. zł emerytury - służby mundurowe nie płacą składek emerytalnych.
|
N gru 04, 2011 12:34 |
|
 |
Hydrus
|
Przecież nikt Ci nie bronił zostać mundurowym. Też byś nie musiał płacić składek emerytalnych. I już po piętnastu latach służby mógłbyś zostać emerytem. A pieniądze na emerytury służ mundurowych nie pochodzą ze składek emerytalnych obywateli.
|
N gru 04, 2011 13:06 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Hydrus napisał(a): Przecież nikt Ci nie bronił zostać mundurowym. Też byś nie musiał płacić składek emerytalnych. I już po piętnastu latach służby mógłbyś zostać emerytem. A pieniądze na emerytury służ mundurowych nie pochodzą ze składek emerytalnych obywateli. Pochodzą z podatków obywateli - czyli naszych. Irytuje mnie utyskiwanie biskupów - katolickie getto w Polsce powinno zniknąć.....katolicy w Polsce są obywatelami drugiej kategori - w obliczu autentycznych prześladowań, śmierci za wiarę chrześcian w świecie, takie wypowiedzi klasują się jako ironia, kpina z autentycznie prześladowanych chrześcijan.
|
N gru 04, 2011 13:14 |
|
 |
Hydrus
|
Uważasz, że państwo nie powinno płacić mundurowym. Ciekawy pomysł. A co do "utyskiwania biskupów", to uważam, że mają dużo racji. W polskich mediach jest obecnie prowadzona nagonka na katolików i Kościół Katolicki.
|
N gru 04, 2011 20:20 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
bo chcemy aby KK zaczal placic podatki? O matko! KOSZMAR! KK ma w Polsce za dobrze. Nie wiedze powodow, dla ktorych powinien dalej miec takie przywileje.
|
N gru 04, 2011 20:25 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Hydrus napisał(a): Uważasz, że państwo nie powinno płacić mundurowym. Ciekawy pomysł. A co do "utyskiwania biskupów", to uważam, że mają dużo racji. W polskich mediach jest obecnie prowadzona nagonka na katolików i Kościół Katolicki. Tylko obecnie??....a RM podaje, że od 21 lat, bo ponoć w PRL były lepsze czasy dla Kościoła. Media szukają tematu gdy znajdą to i piszą, rzecz w tym, aby unikac sytuacji, które stają się medialnymi. Ocena statusu duchownych w Polsce przez polskiego biskupa w Brazylii http://gosc.pl/doc/809332.Zazyc-tabaki
Ostatnio edytowano N gru 04, 2011 21:39 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz
|
N gru 04, 2011 21:27 |
|
|
|