Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 10, 2025 0:07

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 84 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
 Upadek imperium włoskiego Rydzyka 
Autor Wiadomość
Post Re: Upadek imperium włoskiego Rydzyka
iks_iks napisał(a):
Tak jak pisałem - nie znam dokładnie sprawy o. Rydzyka i chętnie posłuchałbym czegoś na ten temat, ale skoro ty nie potrafisz nic konkretnego podać, to nie ma sensu ciągnąć tego tematu.

Cytatów, wypowiedzi o. Rydzyka, zachowań zakonnika i jego wyznawców, listów i wypowiedzi innych duchownych, jest setki stron w necie - trudno jest nie znać.

So gru 03, 2011 19:44
Ja mam za złe o. Rydzykowi choćby promowanie dr. Jerzego Roberta Nowaka. Ale cóż, jeżeli taka jest jego wizja KK ...

So gru 03, 2011 19:49

Alus napisał(a):
iks_iks napisał(a):
Tak jak pisałem - nie znam dokładnie sprawy o. Rydzyka i chętnie posłuchałbym czegoś na ten temat, ale skoro ty nie potrafisz nic konkretnego podać, to nie ma sensu ciągnąć tego tematu.

Cytatów, wypowiedzi o. Rydzyka, zachowań zakonnika i jego wyznawców, listów i wypowiedzi innych duchownych, jest setki stron w necie - trudno jest nie znać.

A ja proszę tylko o jedną i okazuje się to problemem.

So gru 03, 2011 20:03
A może byś tak poczytał chłopcze temat o Radiu Maryja? Nie każdem u się chce powtarzac to samo dla nowicjusza na forum.

Cytuj:
Elbrus, a może jakieś bardziej rzeczowe argumenty? (;

Elbrus dał ci rzeczowy argument na Twoje wydumane twierdzenie o "wybitnych kapłanach i ich wrogach" (nie dotyczący bezpośrednio Rydzyka).
Niestety Elbrus to zbyt wysoki poziom bys pojął jego posty, dlatego też zbłaźniłes się tak niskiego lotu odpowiedzią.

Tak a propos tematu.
Dzisiaj w Toruniu odbyła się uroczysta Msza Św. z okazji 20-lecie RM. Homilię wygłosił abp Sławoj-Głódź. Tak z czystej ludzkiej ciekawości zastanawiam się ile na to "dzieło" mwpłacił tak bogaty biskup? No bo chyba nie zrzekł się wysokiej generalskiej emerytury...plus zwykłe biskupie dochody i lizanie tyłka Rydzykowi.
Ja wiem, że ten gościu lubi wypić...ale bez przesady.

Ostatnio edytowano So gru 03, 2011 21:18 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz

So gru 03, 2011 20:58

W tego typu dyskusji chodzi zawsze o wymianę argumentów. Szukać to ja potrafię, ale pojawiłem się w tym temacie, aby podyskutować z ludźmi, a nie z wyszukiwarką google.
Elbrus powiedział coś mało konkretnego od siebie, co zrozumiałem, ale zarówno w tamtym poście, jak i następnych nie było żadnego przykładu zachowania, wypowiedzi itp.

Wybacz humanologu, ale twoje docinki to strata czasu ;)

So gru 03, 2011 21:17

iks_iks napisał(a):
Alus napisał(a):
iks_iks napisał(a):
Tak jak pisałem - nie znam dokładnie sprawy o. Rydzyka
i chętnie posłuchałbym czegoś na ten temat, ale skoro ty nie potrafisz nic konkretnego podać,
to nie ma sensu ciągnąć tego tematu.

Cytatów, wypowiedzi o. Rydzyka, zachowań zakonnika i jego wyznawców,
listów i wypowiedzi innych duchownych, jest setki stron w necie - trudno jest nie znać.

A ja proszę tylko o jedną i okazuje się to problemem.
Tego jest tyle, że wybór najpiękniejszej z pereł jest szczególnie trudny.
http://glosrydzyka.blox.pl/html/1310721,262146,21.html?479749
http://glosrydzyka.blox.pl/html/1310721,262146,21.html?694620
http://rm.radiomaryja.pl.eu.org/wypow.htm
http://www.radiomaryja.pl.eu.org/

(Proverbs 18:17)

Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna.
(Weatherby Swann)

Ciemny lut to skupi.
(Bardzo Wielki Elektronik)

So gru 03, 2011 21:20
humalog napisał(a):
A może byś tak poczytał chłopcze temat o Radiu Maryja? Nie każdem u się chce powtarzac to samo dla nowicjusza na forum.

Cytuj:

Elbrus dał ci rzeczowy argument na Twoje wydumane twierdzenie o "wybitnych kapłanach i ich wrogach" (nie dotyczący bezpośrednio Rydzyka).
Niestety Elbrus to zbyt wysoki poziom bys pojął jego posty, dlatego też zbłaźniłes się tak niskiego lotu odpowiedzią.

Tak a propos tematu.
Dzisiaj w Toruniu odbyła się uroczysta Msza Św. z okazji 20-lecie RM. Homilię wygłosił abp Sławoj-Głódź. Tak z czystej ludzkiej ciekawości zastanawiam się ile na to "dzieło" mwpłacił tak bogaty biskup? No bo chyba nie zrzekł się wysokiej generalskiej emerytury...plus zwykłe biskupie dochody i lizanie tyłka Rydzykowi.

Niespodzianka - abp Głódź tradycyjne wychwalił o. Rydzyka, ale i pozwolił sobie na uwagi bo czasem odnosi się wrażenie, że RM pcha się w stan depresyjny.
20 lat potrzeba aby zauważył, że o. Rydzyk buduje swoje imperium na strachu.
Abp wierzący, czyli "człowiek drugiej kategorii", dla zrekompensowania sobie nie zrzekł się wojskowej emerytury "tylko 9 tys zł".

N gru 04, 2011 8:44

Alus napisał(a):
humalog napisał(a):

Cytuj:

Tak a propos tematu.

Niespodzianka - abp Głódź tradycyjne wychwalił o. Rydzyka, ale i pozwolił sobie na uwagi bo czasem odnosi się wrażenie, że RM pcha się w stan depresyjny.
20 lat potrzeba aby zauważył, że o. Rydzyk buduje swoje imperium na strachu.
Abp wierzący, czyli "człowiek drugiej kategorii", dla zrekompensowania sobie nie zrzekł się wojskowej emerytury "tylko 9 tys zł".

Bo co to jest dzisiaj te marne 9 tysiaków

N gru 04, 2011 8:59

Widzę, że wspaniale umiecie liczyć :brawo:. Ale czyjeś pieniądze.

N gru 04, 2011 12:05
Hydrus napisał(a):
Widzę, że wspaniale umiecie liczyć :brawo:. Ale czyjeś pieniądze.

NASZE pieniądze.....to składki płacone latami przez obywateli stanowią kwotę 9 tys. zł emerytury - służby mundurowe nie płacą składek emerytalnych.

N gru 04, 2011 12:34

Przecież nikt Ci nie bronił zostać mundurowym. Też byś nie musiał płacić składek emerytalnych. I już po piętnastu latach służby mógłbyś zostać emerytem. A pieniądze na emerytury służ mundurowych nie pochodzą ze składek emerytalnych obywateli.

N gru 04, 2011 13:06
Hydrus napisał(a):
Przecież nikt Ci nie bronił zostać mundurowym. Też byś nie musiał płacić składek emerytalnych. I już po piętnastu latach służby mógłbyś zostać emerytem. A pieniądze na emerytury służ mundurowych nie pochodzą ze składek emerytalnych obywateli.

Pochodzą z podatków obywateli - czyli naszych.
Irytuje mnie utyskiwanie biskupów - katolickie getto w Polsce powinno zniknąć.....katolicy w Polsce są obywatelami drugiej kategori - w obliczu autentycznych prześladowań, śmierci za wiarę chrześcian w świecie, takie wypowiedzi klasują się jako ironia, kpina z autentycznie prześladowanych chrześcijan.

N gru 04, 2011 13:14

Uważasz, że państwo nie powinno płacić mundurowym. Ciekawy pomysł. A co do "utyskiwania biskupów", to uważam, że mają dużo racji. W polskich mediach jest obecnie prowadzona nagonka na katolików i Kościół Katolicki.

N gru 04, 2011 20:20
bo chcemy aby KK zaczal placic podatki?
O matko! KOSZMAR!
KK ma w Polsce za dobrze. Nie wiedze powodow, dla ktorych powinien dalej miec takie przywileje.

N gru 04, 2011 20:25
Hydrus napisał(a):
Uważasz, że państwo nie powinno płacić mundurowym. Ciekawy pomysł. A co do "utyskiwania biskupów", to uważam, że mają dużo racji. W polskich mediach jest obecnie prowadzona nagonka na katolików i Kościół Katolicki.

Tylko obecnie??....a RM podaje, że od 21 lat, bo ponoć w PRL były lepsze czasy dla Kościoła.
Media szukają tematu gdy znajdą to i piszą, rzecz w tym, aby unikac sytuacji, które stają się medialnymi.
Ocena statusu duchownych w Polsce przez polskiego biskupa w Brazylii
http://gosc.pl/doc/809332.Zazyc-tabaki

Ostatnio edytowano N gru 04, 2011 21:39 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz

N gru 04, 2011 21:27
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 84 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona