Wzajemne uwagi - między użytkownikami
Autor |
Wiadomość |
Asienkka
|
 Re: Uwagi - tylko i wyłącznie - do moderacji.
kosciol2012 napisał(a): Admin jest kobietą, więc zrozumiała i uzasadniona jest chwiejność jej decyzji. Też mnie zdziwiło, że najpierw Ci kazała, a potem zabroniła Ci założyć ten jeden temat. A teraz dała Ci ostrzeżenie za to, że o tym napisałeś. Skoro zrozumiała i uzasadniona jest chwiejność moich decyzji - skąd Twoje zdziwienie?  Cudownie Jajko - pilnuj się, coby z Ciebie jajecznicy nie zrobiono  Rozchwiany (chwiejny?) admin - nie wiesz co Cię może spotkać 
_________________ Mądremu tłumaczyć nie trzeba, głupi i tak nie zrozumie.
|
Pn sty 14, 2013 2:27 |
|
|
|
 |
lokis
|
 Re: Wzajemne uwagi - między użytkownikami.
Ja mam jedno pytanie; jak to jest? Czy nie nalezy tepic zla u jego podstaw? Kto tak wlasciwie atakuje Kosciol; pijany ksiadz, policjant go lapiacy, reporter robiacy zdjecie czy Jajko ktory za hobby wybral sobie opisywanie podobnych zdarzen?
|
Pn sty 14, 2013 4:47 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
lokis Zanim skomentujesz zapoznaj sie najpierw z całością. Zalogowałes sie wczoraj, a juz masz tak wyrobione zdanie o tym o czym sie tutaj dyskutuje? No chyba , ze jesteś wybitnym geniuszem!  Nie chodzi o to co Jajko wkleja i komentuje, ale o to, ze niepotrzebnie wciąż mnoży watki.
|
Pn sty 14, 2013 7:16 |
|
|
|
 |
Lurker
|
Co też jest wątpliwym argumentem, bo Jajko jednak utrzymuje w ten sposób porządek w swojej pisaninie. Niemniej podtrzymuję twierdzenie, że jest w niej odrobinę nużący.
_________________ In my spirit lies my faith Stronger than love and with me it will be For always. Orkiestra!
|
Pn sty 14, 2013 7:58 |
|
 |
SweetChild
|
Podejrzewam, że w przypadku każdego forumowicza X można znaleźć przynajmniej jednego forumowicza Y, który będzie uważał tfurczość X za nużącą. Na szczęście nie ma obowiązku czytania wszystkich postów Wiele wątków Jajka to jednak klasyczne mnożenie bytów, co wprowadzało bałagan na Forum. Podobny los spotkał kiedyś wątki polityczne (które zostały "skanalizowane" do "Wszystko o koalicji i opozycji część N") oraz wątki o RM.
|
Pn sty 14, 2013 13:16 |
|
|
|
 |
lokis
|
O ile rozumiem kolega Jajko chcial nawet zalozyc wlasny dzial, zebrac wszystkie wpisy w jedno miejsce. Co na jego zapytanie odpowiedziala Asienkka? "Chyba jednak nie.". Kto zna dobrze kobiety wie, ze odpowiedz brzmiala wlasciwie "Predzej ci oczy wydrapie!". Nie dziwi mnie, ze jest zalamany i prosi o wsparcie. Wole by siedzial przy kompie, pisal nowe posty niz ma wyjsc na ulice i komus krzywde zrobic. Tak po prostu, z nudow. A czy administracja podejmie sie odpowiedzialnosci jesli zalamany sam siebie uszkodzi? Ja newsy Jajka owszem czytam, lubie jak komus sie noga podwinie (  ), ale czytam, wzruszam ramionami i "ide" dalej. Mimo wszystko uwazam ksiezy za ta lepsza czesc spoleczenstwa. Trzeba pamietac, to 100 000 armia "chlopa". Jesli nawet 1000 zle postepuje, to zaledwie jeden %! Wezmy taki Sejm, "kwiat polskiej elity", skrupulatnie przez nas wybrany. Tu dopiero tematow do zakladania! 
|
Pn sty 14, 2013 15:52 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ja uwazam, ze to lekka przesada, zeby na forum XX, przychodzi ktos o pogladach YY i zadal dla swoich pogladow wlasnego dzialu. Nie watku (ten moze miec od reki), nie: dzialu. Potem przyjdzie kolejny z pomyslem na dzial, potem jeszcze jeden... A jak nie dostana, to powolaja sie precedens goscia - jak oni - YY i zrobi sie prawdziwy Hyde Park, ale nie forum wiara.
Drodzy uzytkownicy: Admin i moderatorzy Wiary dali nam miejsce na spotkania pod ich dachem, ale nie na przemeblowywanie ich domu. Przemeblowywac to my mozemy wlasny dom. I dlatego Jajko i kazdy z nas moze sie wpasowac w istniejace warunki, albo stworzyc wlasne - na wlasnym forum. Co w dzisiejszych czasach nie powinno byc problemem.
|
Pn sty 14, 2013 16:01 |
|
 |
lokis
|
W internecie trwa walka o pozyskanie "dusz". Obszerniejsze forum, wiecej postow i uzytkownikow - wiekszy dochod, znaczenie. Jedna z rzeczy ktore mnie troche wkurzaja jest przypominanie o "gospodarzach forum", "domu" itp. . Skoro jest decyzja o mozliwosci wypowiedzi kazdego uczestnika, nielamiacego regulaminu, nie rozumiem podobnego czepialstwa. Na koniec przypomne; to my Polacy zaprosilismy katolikow w roku 966. Tak wiec forum wlasciwie nalezy do mnie! Uwazajcie bo moge was wymeldowac! 
|
Pn sty 14, 2013 16:37 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Na koniec przypomne; to my Polacy zaprosilismy katolikow w roku 966. Tak wiec forum wlasciwie nalezy do mnie! Uwazajcie bo moge was wymeldowac!  Dzięki łaskawco za zaproszenie katolików 
|
Pn sty 14, 2013 16:42 |
|
 |
Jajko
Dołączył(a): Pn lut 23, 2009 22:34 Posty: 10131 Lokalizacja: Pierdzisłąwice
|
Ja nie żądałem, tylko proponowałem - to różnica. Wówczas to co złe można by trzymać w jednym dziale, a w pozostałych byłoby to zakazane. Już teraz są działy specjalne, gdzie niewierni pisać nie mogą. Myślałem o czymś podobnym - jeśli źle o wiarach, Kościołach, bogach, kapłanach to w specjalnym dziale. No ale ta propozycja nie zyskała akceptacji, więc teraz "zło" jest niemal w każdym dziale. Może to i lepiej?
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
Pn sty 14, 2013 16:44 |
|
 |
Asienkka
|
lokis napisał(a): O ile rozumiem kolega Jajko chcial nawet zalozyc wlasny dzial, zebrac wszystkie wpisy w jedno miejsce. Co na jego zapytanie odpowiedziala Asienkka? "Chyba jednak nie.". Kto zna dobrze kobiety wie, ze odpowiedz brzmiala wlasciwie "Predzej ci oczy wydrapie!". Nie dziwi mnie, ze jest zalamany i prosi o wsparcie. Wole by siedzial przy kompie, pisal nowe posty niz ma wyjsc na ulice i komus krzywde zrobic. Tak po prostu, z nudow. A czy administracja podejmie sie odpowiedzialnosci jesli zalamany sam siebie uszkodzi? Ja newsy Jajka owszem czytam, lubie jak komus sie noga podwinie (  ), ale czytam, wzruszam ramionami i "ide" dalej. Mimo wszystko uwazam ksiezy za ta lepsza czesc spoleczenstwa. Trzeba pamietac, to 100 000 armia "chlopa". Jesli nawet 1000 zle postepuje, to zaledwie jeden %! Wezmy taki Sejm, "kwiat polskiej elity", skrupulatnie przez nas wybrany. Tu dopiero tematow do zakladania!   I wyrwę garść włosów 
_________________ Mądremu tłumaczyć nie trzeba, głupi i tak nie zrozumie.
|
Pn sty 14, 2013 17:14 |
|
 |
Soul33
Moderator
|
Jajko napisał(a): Oby liczba takich wiadomości przyćmiła liczbę doniesień o złu wyrządzonym przez kapłanów. Jajko, nie udawaj mniej inteligentnego niż jesteś, bo to zakrawa na masochizm. Doskonale zdajesz sobie sprawę, że bardziej opłaca się mediom pokazywać to, co złe i bulwersujące, a to, co dobre jest bardzo często pomijane. I gdy te najgorsze informacje umieszczasz na forum, wtedy robisz fałszywe wrażenie ich przewagi. A potem jeszcze w sygnaturze piszesz, że Tobie zależy na prawdzie, i to nawet Prawdzie przez wielkie P. Chociaż w rzeczywistości może być to najwyżej uznane za Kłamstwo przez wielkie K i manipulację przez wielkie M.
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
Pn sty 14, 2013 19:58 |
|
 |
bert04
|
Lurker napisał(a): Oszfak, bert...! Ale wtopiłem...  Dobra, to była tylko impresja w pierwszym przybliżeniu. Naprawdę ludzie na katoliku są bardzo inteligentni, oczytani i wygadani, mili i wesli, a dowcip płynie tam potokami... ^_^ https://www.youtube.com/watch?v=tfBGQDiEktA"To śpiewałem ja, Jarząbek."Cytuj: (Co nie zmienia faktu, że trudno mi whaczyć się w jakiś topik. Pewnie jestem zbyt ograniczony jak na poziom katolika.  ) Nie ma zakazu zakładania nowych tematów, a przyznaję, że niektóre stare już tak długo były wałkowane, że się nieco zużyły. ------------------- Panna_Funia napisał(a): bert04->Cytuj: ...ale przyznaję, że obawiałem się też o reakcje części userów na takie wykorzystywanie naszego Trade Marku. Przepraszam że się wtrącam, ale czy to chodzi o owy wspomniany krzyż? Bo jeśli tak to będę wdzięczna za wskazanie podstaw prawnych, według których Pan Lurker czy np. ja, nie moglibyśmy wykorzystać tego znaku w symbolice by coś przedstawić. Jeśli dobrze rozumiem Pana wypowiedź, wspomniany przez Pana 'Trade Mark' jest symbolem zarezerwowanym wyłącznie dla... ? http://en.wikipedia.org/wiki/Unregistered_trademark†™ (a nie ®) nie jest zarezerwowany wyłącznie dla KRK, nawet nie tylko dla samego X-jaństwa. Niemniej w większości krajów jest chroniony przez common law. W Polsce obowiązuje jeszcze poniższe: http://isap.sejm.gov.pl/DetailsServlet? ... 00104905085) zawierają elementy będące symbolami, w szczególności o charakterze religijnym, patriotycznym lub kulturowym, których używanie obrażałoby uczucia religijne, patriotyczne lub tradycję narodową; Nie wspominając o znanym paragrafie z kk, ale jego nie trzeba chyba przypominać. Starczy podstaw prawnych? ------------------ PS: lokis napisał(a): Zauwazylem wypowiedz uzytkownika bert04. Pragne natychmiast przestrzec moderacje! Otoz wspomniany osobnik, inteligentny, wyksztalcony i nieprzecietnie podstepny jest (uwaga!) moderatorem konkurujacego forum! Tak niesamowicie przebiegły i nieprzeciętnie podstępny, że używa tego samego nicku, co nie? 
_________________ Wszystko ma swój czas i jest wyznaczona godzina na wszystkie sprawy pod niebem ...
(Koh 3:1nn)
|
Wt sty 15, 2013 11:07 |
|
 |
lokis
|
Cytuj: Tak niesamowicie przebiegły i nieprzeciętnie podstępny, że używa tego samego nicku, co nie? A jak! To sie nazywa podwojny agent! No i prosze, nie mowilem! Bert04 wslizguje sie w nasze otoczenie, wychwala swoj portal - cip, cip cip kurki moje, krew wyssac chce, a ja oddzwieku ze strony tutejszej moderacji nie widze! Moze i dobrze, rowny chlop, ale mimo wszystko podstepny !Upraszam o rozwage!
|
Wt sty 15, 2013 12:30 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
lokis napisał(a): Cytuj: Tak niesamowicie przebiegły i nieprzeciętnie podstępny, że używa tego samego nicku, co nie? A jak! To sie nazywa podwojny agent! No i prosze, nie mowilem! Bert04 wslizguje sie w nasze otoczenie, wychwala swoj portal - cip, cip cip kurki moje, krew wyssac chce, a ja oddzwieku ze strony tutejszej moderacji nie widze! Moze i dobrze, rowny chlop, ale mimo wszystko podstepny !Upraszam o rozwage! Ani userom, ani moderacji nie przeszkadza, że na forum wiara piszą moderatorzy forum katolik....najwidoczniej nie wiesz, że bert04 nie jest jedynym.
|
Wt sty 15, 2013 13:48 |
|
|
|