Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 09, 2025 16:50

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6551 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103 ... 437  Następna strona
 Uwagi - tylko i wyłącznie - do moderacji 
Autor Wiadomość

Post Re: Uwagi - tylko i wyłącznie - do moderacji.
No ale jak mam sprawdzić? Nawet kontakt do autora podałem. Czy jak powołuję się na Wiki, też mam sprawdzać prawdziwość tego co tam jest napisane??

Domagam się zdjęcia ostrzeżenia, które zostało przyznane bezpodstawnie.

So sty 04, 2014 18:49

MARIEL napisał(a):
Jajko napisał(a):

Mam nadzieję, że za wklejenie tego skanu i linka nie dostanę kolejnego ostrzeżenia, jak za poprzednie ogłoszenie, kuriozalnie uzasadnionego:

Soul33 napisał(a):
Regulamin II/3: "(...) Argumenty stosowane w dyskusji powinny opierać się na faktach i sprawdzonych źródłach".

A także bezpośrednie upomnienie Mariel: viewtopic.php?p=784561#p784561 *

*chodzi bym sprawdzał prawdziwość tego co wklejam.

A może mam sprawdzić czy opisana parafia rzeczywiście taki papierek owieczkom wysłała, co? Z księdzem mam najpierw porozmawiać i z dziennikarką? I przedstawić tu ich wypowiedź notarialnie poświadczoną? Nie popadajcie (niektórzy) w paranoję. Nie oskarżam nikogo o żadne zbrodnie!

Pretensje do moderacji proszę umieszczać w Uwagach do moderacji. Lojalnie uprzedzam, że więcej śmiecenia tolerować nie będę.

Spokojnie, nie nerwowo. Wist DWA posty wcześniej przypomniał mi, żebym zażalenia na moderację umieszczał w stosownym dziale. Zaprawdę powiadam Ci, że aż tak często nie trzeba mi przypominać (zaśmiecając przy tym forum).

N sty 05, 2014 10:50

Soul33 napisał(a):
Regulamin II/3: "(...) Argumenty stosowane w dyskusji powinny opierać się na faktach i sprawdzonych źródłach".

Czy zatem jak ktoś zapodaje zdjęcie fotograficzne określonego papierka - czyż zatem samo zdjęcie nie przedstawia określonego FAKTU (puszczenia w obieg jakiegos papierka)????? Czy Jajko musi udawadniać, że sam nie spreparował określonego dokumentu, którego fotografię przedstawia? Jeśli tak - to jak to ma zrobić?
Czym się różni zdjęcie zapodane przez Jajko od setek zdjęć zapodanych np. przez Dariusza-555 z jego podróży po Włoszech, Litwy, Niemiec itd.
Czy tylko tym, że Jajko wskazuje na konkretny problem, który nie bardzo jest wygodny?

Pn sty 06, 2014 11:03
Moim zdanie czym innym jest pokazywanie zdjec ISTNIEJACYCH obrazow, oltarzy itp i to jeszcze wlasnorecznie zrobionych (zdjec), a czym innym kopiuj/wklej zdjec peseudodokumentow, ktore to zdjecia tez juz ktos wkleil.
Jezeli Jajko znajdzie w swojej skrzynce taka ulotke i ja sfotografuje, a najlepiej spyta proboszcza, czy to na pewno z parafii, a nie jakas podrobka, to dla mnie to jest ok. Nie wiem jak dla moderacji.

Pn sty 06, 2014 12:32

Moim zdaniem FAKT jest FAKTEM, bez względu na to, czy to jest 'istniejący obraz", czy też "ISTNIEJĄCY, jak to nawet ująłeś 'pseudodokument' ". W obu wypadkach mamy więc do czynienia z faktami.
Ktoś przecież wytworzył "pseudodokument" - tak jak ktoś wytworzył jakikolwiek obraz - a Jajko go jedynie wrzuca, aby zachęcić co poniektórych do refleksji.

No chyba, że uważasz Jajko sam spreparował rzekomy 'pseudodokument', celem kłamliwego oczernienia katolików.
Ale jeśli nie ma takiego zarzutu - to reakcja moderacji niestety zamienia się w POZAREGULAMINOWĄ cenzurę.

Pn sty 06, 2014 12:55
Faktycznie moderacja przegięła.
Dyskutanci weryfikować pewne dane wg zdrowego rozsądku. Często zwracają sobie nawet uwagę o nierzetelności informacji ale nie są dziennikarzami śledczymi!
Wg mnie ostrzeżenie było reakcją emocjonalną na przedmiot dyskusji.
Zgadzam się z Tomek44 - to pozaregulaminowa cenzura.

Pn sty 06, 2014 13:17

Czy mogę prosić moderację o ustosunkowanie się do mojej prośby o anulowanie tego bezpodstawnego ostrzeżenia? Czy też zostanę po prostu zignorowany?

Pn sty 06, 2014 14:03
Kozioł napisał(a):
Faktycznie moderacja przegięła.
Dyskutanci weryfikować pewne dane wg zdrowego rozsądku. Często zwracają sobie nawet uwagę o nierzetelności informacji ale nie są dziennikarzami śledczymi!
Wg mnie ostrzeżenie było reakcją emocjonalną na przedmiot dyskusji.
Zgadzam się z Tomek44 - to pozaregulaminowa cenzura.

@Kozioł, a wg. mnie nie było. Poza tym to Ty reagujesz emocjonalnie przed zapoznaniem się z sytuacją.

Wierz mi, że moderatorzy są tutaj dłużej od Ciebie i mają szerszy ogląd sprawy, bo czytają wszystko, co zostało na forum napisane. Ty czytasz tylko to, co chcesz, co Ciebie interesuje.
My zwracamy uwagę na każdy jeden szczegół, także na fakt, że ktoś wymyślił sobie taką strategię trollowania, aby zarzucić wierzących informacjami w jaki bądź sposób obciążającymi wiarę, Kościół Katolicki nawet jeśli już na pierwszy rzut oka te informacje są mocno podejrzane (jeśli chodzi o ich autentyczność) i co najważniejsze zrzucając zupełnie trud poszukiwań i wyjaśnień na wierzących.

Jesteś w błędzie jeśli uważasz, że ktoś tu od kogoś wymaga dziennikarskiego śledztwa.
Wymagamy odrobiny przyzwoitości, jak się nie udało prośbami to administrator sięgnęła i po inne środki.
A teraz spróbuj stanąć w prawdzie i oceń, czy taka postawa u Ciebie na forum spotkałaby się z Twoją aprobatą?

Jajko napisał(a):
Staram się "dopiec" wierzącym w taki sposób, żeby nie mogli się mnie doczepić

Jajko napisał(a):
Po pierwsze napisałem "chyba", a po drugie portal sadistic.pl jest pełen ludzi o orientacji prawicowo-katolickiej (poczytajcie sobie komentarze). Ale fajnie że ktoś to próbował sprawdzić u źródła.

Jajko napisał(a):
Ja się nie znam, ale znalazłem coś takiego. Nie zadałem sobie trudu by sprawdzić prawdziwość tego co wklejam. Zaraz poszperam, ale może ktoś jest mądrzejszy i potwierdzi to lub zaprzeczy zanim ja poświęcę na to czas.

Pn sty 06, 2014 14:07

MARIEL napisał(a):

Jajko napisał(a):
Staram się "dopiec" wierzącym w taki sposób, żeby nie mogli się mnie doczepić

Wyraźnie deklaruję, że nie chcę łamać żadnych zasad; kultury, netykiety, regulaminu forum, a jednocześnie pragnę pokazać wierzącym pewne niewygodne fakty, o których oni nie bardzo chcą dyskutować.

Jajko napisał(a):
Po pierwsze napisałem "chyba", a po drugie portal sadistic.pl jest pełen ludzi o orientacji prawicowo-katolickiej (poczytajcie sobie komentarze). Ale fajnie że ktoś to próbował sprawdzić u źródła.

Widzisz, próbowałaś sprawdzić u źródła i niczego się nie dowiedziałaś. Proboszcz odpowiedział Ci wymijająco. Nie było warto. I tak niczego się nie dowiedziałaś.

Jajko napisał(a):
Ja się nie znam, ale znalazłem coś takiego. Nie zadałem sobie trudu by sprawdzić prawdziwość tego co wklejam. Zaraz poszperam, ale może ktoś jest mądrzejszy i potwierdzi to lub zaprzeczy zanim ja poświęcę na to czas.

Obiecałem, że poszperam. Wyraziłem jednak nadzieję, że może ktoś już to przede mną zrobił i oszczędzi mi wysiłku. To takie straszne?

Pn sty 06, 2014 14:20
Popraw cytaty, bo te różano-fiołkowe wpisy nie są mojego autorstwa.

Pn sty 06, 2014 14:26

MARIEL napisał(a):
aby zarzucić wierzących informacjami w jaki bądź sposób obciążającymi wiarę, Kościół Katolicki nawet jeśli już na pierwszy rzut oka te informacje są mocno podejrzane (jeśli chodzi o ich autentyczność) i co najważniejsze zrzucając zupełnie trud poszukiwań i wyjaśnień na wierzących.

1. Jeszcze 5-6 lat temu, gdyby Jajko zapodał jakikolwiek artykuł z amerykańskiej prasy o przypadku pedofilii duchownego katolickiego - zapewne zostałby zbanowany za "kłamstwa, oszczerstwa, oczernianie" itd. Wszak wtedy każda informacja o przypadku pedofilii u duchownych zostałaby uznana przez Ciebie za "mocno podejrzaną".
Oznacza to, że stosujesz całkowicie nieobiektywne kryteria - mianowicie Tobie się jedynie wydaje, iż zapodane przez Jajko informacje "nie mogą być prawdziwe", gdyż w Twym odczuciu: "to niemożliwe, aby tak ksiądz mógł postąpić".
Problem w tym, iż same subiektywne odczucia jednak wykraczają poza bądź co bądź obiektywny regulamin.

2.
"co najważniejsze zrzucając zupełnie trud poszukiwań i wyjaśnień na wierzących"
No przecież KTO może wyjaśnić sens i cel bezsensownego i bezcelowego postepowania księdza? Wierzący czy niewierzący????
Zadowolona byś była z wyjaśnień niekatolika?

Pn sty 06, 2014 14:33

Najciekawsze jest to, że obie podane przeze mnie informacje wydają się być jak najbardziej prawdziwe (nigdy nie ma pewności stuprocentowej), a mimo to admiństwo nawet nie odniosło się do mojej prośby o zdjęcie ostrzeżenia.

Mariel: już nie mogę, edit przestał działać. Dopisz proszę na dole, że na różowo-fiołkowo dopisał się Jajko - choć można się chyba tego domyślić.

Pn sty 06, 2014 14:44
@MARIEL
Zdecydowana większość informacji na forum zrzuca trud sprawdzania na kogoś innego. Traktowanie podobnych przypadków inaczej ze względu na osobę jest co najmniej uprzedzeniem. Przeczytałem cały wątek i faktycznie było w nim sporo negatywnych emocji, jak i sporo chęci wyjasnienia sprawy.

Takie przypadki, jak ten przedstawiony, mogły się zdarzyć i na pewno się zdarzają. W całej masie księzy co pewien czas jakis baran się znajdzie (jestem gotowy przeprosić bezposrednio zainteresowanych, o ile wyrażą taką wolę).
Wspomniałem juz o parafii wiejskie niedaleko mnie, niedawno jednej z najbardziej gorliwych w całej okolicy, gdzie nowy ksiadz w ciągu pół roku wyludnił kosciół. "Shit happens" F.G.

Wt sty 07, 2014 13:43

Jajko napisał(a):
Najciekawsze jest to, że obie podane przeze mnie informacje wydają się być jak najbardziej prawdziwe (nigdy nie ma pewności stuprocentowej), a mimo to admiństwo nawet nie odniosło się do mojej prośby o zdjęcie ostrzeżenia.

Mariel: już nie mogę, edit przestał działać. Dopisz proszę na dole, że na różowo-fiołkowo dopisał się Jajko - choć można się chyba tego domyślić.

Admiństwo wyjaśniło powód ostrzeżenia w przeznaczonym do tego temacie, zdania nie zmieniło.

Wt sty 07, 2014 23:37

Nigdy nie zmienia, bo admin ma zawsze rację, nawet jak jej nie ma, co udało mi się kilka razy udowodnić :)

Wt sty 07, 2014 23:44
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 6551 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103 ... 437  Następna strona